Solgt: 3 300 000 kr

Durudveien 20A

3 000 000 kr
43 m²
1 soverom
Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Durudveien 20a.
Cecilie Muri
Presenteres av
Cecilie Muri
Meget arealeffektiv og innbydende 2-roms hjørneleilighet |Sydvendt balkong | Nærhet til T-bane | Lave omk.|
 • Prisantydning
  3 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  40 482 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 341 614 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  43 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 599 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Durudveien 20a. En meget arealeffektiv og innbydende 2-roms hjørneleilighet beliggende i 2. etasje. Her får du bl.a. en lys og trivelig stue og kjøkkenløsning med vinduer fra to sider som slipper godt med naturlig lys inn, en romslig balkong på ca. 9 kvm som vender mot syd, bad, entré og soverom.
Durud Borettslag ligger på Haslum, på en høyde over Løkeberg, sentralt beliggende mellom Bekkestua og Sandvika. Durudveien ligger rolig og usjenert til i solrike og grønne omgivelser. Pent opparbeidede fellesområder for beboerne gjør dette til et meget populært bomiljø for alle aldre. T-bane er å finne få minutter unna på Avløs med linje 3 som tar deg til Oslo på ca. 20 min.
Et perfekt førstegangskjøp! Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Durudveien 20A, 1344 HASLUM
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 5, bruksnummer 72, ideell andel 1/1
Andelsnummer 187, Durud Borettslag, organisasjonsnummer 952 265 334

Innhold

Totalt bruttoareal: 47 kvm
Totalt bruksareal: 43 kvm
Totalt primærrom: 43 kvm
Bruksareal:
Leilighet 43 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 43 kvm: Entré, åpne stue og kjøkkenløsning med utgang til balkong, bad og soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjelleren på ca. 1,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.12.2020 utført av Erlend Pettersen Ruud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte og annen beskrivelse: Andelsleilighet tilhørende Durud Borettslag A/L beliggende på Løkkeberg i Bærum kommune. Borettslaget består av 276 andelsleiligheter fordelt på 6 bygg. Felles festet tomt for borettslaget opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Lekeområder, sykkelparkering og sittegrupper. Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendig fasader i hovedsak med fasadeplater, samt deler forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30 og kikkehull. Balkongdør og vinduer mot syd med tre-lags glass fra 1989. Vinduer mot vest med to-lags glass fra 1990. Oppvarming med elektrisitet. Leilighet beliggende i byggets 2.etasje. Adkomst via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, stue/kjøkken, bad og soverom. Utgang fra stue/kjøkken til syd-vendt balkong på ca. 9 m2. Leiligheten disponerer i tillegg en bod i kjeller merket nr. 22.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder disse bygningsdelene som er gitt TG2:
Bad:
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder og enkelte avvik. Membran/tettesjikt på gulv og eventuelt vegger, samt vannrør av kobber og sluk/avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Membran/tettesjikt er ikke tilfredstillende tilsluttet sluk. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen. Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Samt at det ikke er etablert ventilasjonsspalte mellom dør/terskel. Dette fører til redusert
avtrekkseffekt når døren er lukket. Tilstanden til våtrommet tilsier at det bør påregnes oppgraderinger for å gjøre det fuktsikkert.
Kjøkken:
Varmtvannsbereder - Plasseringen av varmtvannsbereder er vurdert til å være noe uhensiktsmessig med tanke på at eventuell utskiftning utløser større arbeider.
Vannrør - Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Derfor usikker restlevetid.
Avløpsrør - Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Derfor usikker restlevetid.
Øvrige rom
Overflater gulv - Enkelte merker/riper i parkettgulvets overflatemateriale. Registrert enkelte gliper mellom parkettbord, samt tverrskjøt ved garderobeskap i soverom. Det er registrert gliper mellom gulvlist og gulv i stue/kjøkken. Usikker årsakssammenheng.
Etasjeskiller
Skjevhetsmåling - Det er registrert skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stue/kjøkken er målt til 24 mm. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré:
Hyggelig entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørcallingen slipper enkelt gjestene inn.
Stue:
Delvis åpen stue og kjøkkenløsning med mange vindusflater som slipper godt med naturlig lys inn. Stuen har god plass til sofa og spisebord. Det er pipeløp i stuen. Fra stuen har du utgang til sydvendt og overbygget balkong på ca. 9 kvm. Her er det god plass til utemøbler og grill.
Kjøkken:
Pent IKEA kjøkken fra 2006 som har godt med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har hvite slette fronter, samt glassfelt i enkelte overskap. Benkeplate av tre med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder fra 2006 plassert i hjørnet under benkeplate. Oppgraderinger i 2015: Montert overskap, byttet platetopp og stekeovn.
Soverom:
Svalt soverom med romslig skyvedørsgarderobe. Soverommet har plass til dobbeltseng og øvrig møblement.
Bad:
Baderom fra ukjent eksakt årstall, vurdert til i hovedsak å være fra byggeår. Gulvstående servantskap i hvit slett utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Hylle med speil, samt belysning på vegg over servant. Gulvstående skap i hvit slett utførelse ved siden av dusjkabinett. Praktisk skyvedørsgarderobe som er innredet med hyller. Dusjkabinett med skyvedører av glass og metall, gulvstående toalett, stråleovn på vegg og opplegg for vaskemaskin. I 2015 ble dusjkabinettet og servanten byttet.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.09.66 og ferdigattest på fasadeendring og rehabilitering av blokk datert 29.08.90. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 302919, tinglyst 18.04.1970, type heftelse: bestemmelse om vann og kloakkledninger og festekontrakt med vilkår. Festetid 99 år. Med flere bestemmelser, bestemmelser om overdragelse, pant for forfalt festeavgift. Det følger av festekontrakten at Staten ved sosialdepartementet bortfester herved til A/L Durud Borettslag sin eiendom gnr. 5, gnr. 72 og 75, og gnr. 6, bnr. 299 i Bærum. Tomten ligger til Durudveien og dens grenser fremgår av oppmålingsforretning og skylddelingsforretning tinglyst 19/12-1968. Festavgiften betales inn ukrevet den 1.april hvert år, forskuddsvis for et år av gangen. Til sikkerhet for festeavgiften forbeholder grunneieren seg panterett i de bygninger som oppføres på eiendommen. Hvis ikke festeavgiften betales i rett tid er grunneieren berettiget til uten søksmål å inndrive den forfalne avgift og sette bygningene til tvangsauksjon. Det følger også av særlige bestemmer i kontrakten at: Det er en bestemmende forutsetning for festekontrakten at festeren i de bygg som oppføres på den festede eiendom kun inntar som andelshavere/ leieboere personer som etter vedtektene for A/L Durud Borettslag. Det følger også at kontrakten at Staten som bortfester har rett til å legge vann- og kloakkledninger over tomten hvis dette skulle bli påkrevet.
Dagboknummer 957138, tinglyst 16.10.2015, typeheftelse: bestemmelse om vann/kloakkledning.Servitutten sier at eier og fester gir Bærum kommune rett til å legge og ha vann- og avløpsledninger med kummer over eiendommen. Kommunen gis videre rett til uhindret adkomst i anleggstiden samt for fremtidig ettersyn, vedlikehold, reperasjoner, fornyelser og installasjoner. Det gis samtidig restriksjonsbelte på 4 meter målt fra ledningens ytterkant. Det kan ikke i restriksjonsbeltet, uten samtykke fra Bærum kommune ved vann- og avløpsansvarlig, utføres byggetiltak eller andre arbeider som kan utsette ledningsanlegget for skade mm. Eventuelle skader som ledningsanlegget påfører eiendommen i etableringsfasen, erstatter kommunen etter overenskomst eller rettslig skjønn. Det er kommuenen som avgjør hvem som kan foreta inngrep i restriksjonsbeltet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Durud Borettslag ligger på Haslum, på en høyde over Løkeberg, sentralt beliggende mellom Bekkestua og Sandvika. Durudveien ligger rolig og usjenert til i solrike og grønne omgivelser. Pent opparbeidede fellesområder for beboerne gjør dette til et meget populært bomiljø for alle aldre. Det er gangavstand til matbutikk og treningssenter for å nevne noe. T-bane er å finne få minutter unna på Avløs T-banestasjon. Her går linje 3 som tar deg til Oslo/Majorstuen på ca. 20 minutter. Ellers er det gode bussforbindelser i området.
Fra leiligheten er det kun en kort kjøretur til Vestmarka, Dælivann landskapsvernområde og Kolsåstoppen, alle steder med gode tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Kort vei også til Kolsås- og Kirkerudbakken med både helge- og kveldsåpne bakker vinterstid. På varme sommerdager kan man dra til Høvik eller Kalvøya/Kadettangen hvor man finner praktfulle sandstrender og ypperlige turstier. Kalvøya ligger like utenfor Kadettangen med flotte bademuligheter og grøntarealer for lek og turer. Durud Borettslag har også nærhet til Bærumsmarka som byr på flotte tur- og treningsområder sommer som vinter. Her er turstier, sykkelveier, lysløyper og milevis med preparerte skiløyper.
Bekkestua har et rikt utvalg av det en måtte trenge i hverdagen. Her finner man et bredt utvalg av butikker, matvareforretninger, cafèer, restauranter, Bekkestua senter med flere klesbutikker o.l. Sandvika har svært gode shoppingmuligheter med diverse klesbutikker både på storsenteret og i den gamle gågaten. Av annet byr Sandvika på et rikelig liv av caféer, restauranter, kino, eget kultursenter, samt mye mer.
Velkommen til et bomiljø med et rikt utvalg av fritidsaktiviteter!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Vallerstua barnehage
- Valler barnehage - Lillehagen
- Gjettum barnehage
Barneskoler:
- Løkeberg skole
- Evje skole
- Levre skole
Ungdomsskole:
Gjettum skole
Videregående skoler:
- Nadderud videregående skole
- Rosenvilde videregående skole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 45 838 kvm. Eiendommen er pent opparbeidet med flotte grøntarealer, prydbusker, asfalterte gangveier, lekeplass og sittegrupper.
Borettslaget fester tomt festet av Staten RH (Spesialsykehuset for Epilepsi v/Wikborg Rein & Co). Festeavgiften var kr 10.000,- i 2017 ihht borettslagets regnskap. Festeavgiften ble inngått 13.04.1970 og har en festetid på 99 år. Det er ikke kjent for borettslagets forretningsfører når festeavgiften sist ble regulert. Denne kan bli regulert, men det er usikkert når dette gjøres. Denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen. Festeavtalen utløper i år 2069 i henhold til kontrakten. Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.231,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.
Staten og sykehus har rett til å eie inntil 55 andeler i borettslaget og ved overdragelse har Staten forkjøpsrett innenfor rammen av de 55 andelene iht. festeavtalen av 1970. Borettslagets forretningsfører opplyser at forkjøpsretten til Staten ikke praktiseres i dag. Staten eier nå ingen andeler i borettslaget i følge opplysninger fra forretningsfører. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Borettslagets parkeringsanlegg består av 49 garasjeplasser og 138 parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. Beboere som ønsker plass må søke om dette til styret, og kan ta kontakt på parkering@durud.no eller pr. brev i styrets postkasse. For priser og venteliste, se https://www.durud.no/praktisk/parkering/.
Ellers generell gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, via borettslagets stikkveier med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen inngår i flere reguleringsplaner.
Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse og kjørevei i henhold til reguleringsplan Valler (mellom Bærumsv./Bærumsbanen SSE) med reg.plan.nr. 1963080 datert 08.01.1965. Delareal på 38.455 kvm som er avsatt til blokkbebyggelse og 3.368 kvm som er avsatt til kjørevei.
Eiendommen er regulert til parkering, parkeringsplasser, trasé for sporveg/ forstadsbane, anlegg- og riggområde som består av mindre delareal i henhold til reguleringsplan Kolsåsbanen, Avløs - Durud med reg.plan.nr. 2009031 datert 04.05.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Delareal for parkeringsplasser på 1.097 kvm, delareal for parkering på 2.201 kvm, delareal for anlegg- og riggområde på 1.392 kvm, samt delareal på 74 kvm for trase for sporveg/forstadsbane.
Delareal på 632 kvm av eiendommen er regulert til parkeringsplasser etter reguleringsplan Kolsåsbanen, Valler- Gjettum – undergang, med reguleringsplan nr. 2009032 datert 15.06.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Delareal på 12 kvm av eiendommen er regulert frittliggende småhusbebyggelse etter reguleringsplan Solbergstua nr. 1951169 med reguleringsbestemmelser datert 30.09.1952.
Tilhørende reguleringsbestemmelser følger av Kommuneplanens arealdel 2017-2035 med ID 201601, Ikrafttredelse 04.04.2019. Delareal på 25 kvm for bane, samt 45.813 kvm delareal for boligbebyggelse. Det er ny kommunplan under utarbeidelse, plan id 201702, også kalt Kommuneplanens arealdel 2035-2040. Status: Planlegging igangsatt.
Naboeiendommen ovenfor Durudveien, gnr. 5, bnr. 27 er regulert til industri/næring. Eiendommen med adresse Durudveien 33-35 sendte inn forespørsel til kommunen om omregulering fra næringsbygg til kombinert forretning, kontor, lager og boliger i 2015. Saken hadde pr. 30.03.2018 status som under behandling.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 599,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, forretningsførsel, bygnings-forsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, drift og vedlikehold, bredbånd og trappevask m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 1.960,-
Vedlikeholdsfond: 310,-
Lån/Renter: 329,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5400,- pr. år. / 2500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Homenet fiber som leverandør av internett og er inkludert i felleskostnadene. Kabel-TV medfølger ikke i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 708 100,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 549 161,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 29 030,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 40 482,- pr. 01.12.2020
Festetomt utgjør 285 kr av gjeld.
Total fellesgjeld for boligselskapet er:
Lånenr: OBBK02-98207367095
Restsaldo: 11.801.788,-
Restløpetid: 12 år 4 md.
Type: Flyt
Rente: 1,80%
Lånenr: OBOS01-98207809543
Restsaldo: 254.493,-
Restløpetid: 18 år 11 md.
Type: Flyt
Rente: 1,80%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.041.614,-. Av dette beløpet utgjør kr 40.482,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anette Eirheim

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Durud Borettslag.
Borettslaget består av 276 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.
Dugnad må påregnes. Det er dugnad to ganger i året, vår og høst.
Dyrehold er tillatt, men skal godkjennes på forhånd av styret.
Fellesvaskeriet ligger i 14,16 og 20 blokka, og skal brukes i henhold til gjeldende regler og vaskelister.
Borettslaget fester tomt festet av Staten RH (Spesialsykehuset for Epilepsi v/Wikborg Rein & Co). Festeavtalen 99 år fra 1970. Styret ber om at skiltskjema blir fylt ut av ny eier før overtagelsen. Kjøper blir belastet for bestilling av skiltene.
Durud Borettslag har egen hjemmeside: www.durud.no.
Styret kan kontaktes på e-post: styret@durud.no
Borettslagets har fast ansatt vaktmester som bor i Borettslaget.
Taket over balkongen skal også males regelmessig. Dersom malingen flasser av er det et tydelig tegn på at det er langt på overtid. Maling kan fåes av vaktmester.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i blokken. Selger opplyser at det ikke er oppdaget i denne leiligheten. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring.Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Borettslaget skal starte med behandling i alle leiligheter og denne leiligheten er det planlagt oppstart 11.01.2021. Det er Pelias, Norsk skadedyrkontroll som skal gjennomføre dette.
Rørfornying:
TT-Teknikk har fått i oppdrag å gjennomføre komplett modernisering av røranlegg i regi av borettslaget. Oppdraget har oppstart i januar 2021 og varighet på 13 måneder. Arbeidene for de enkelte leilighetene vil vare i omtrent 2 uker. Dersom det oppstår uforutsette ting vil det kunne være behov for å jobbe lengre enn dette. Rør av spesielt dårlig kvalitet, eller andre utfordringer kan gi lengre produksjonstid og ekstra belastning for beboere. Det anbefales å vente med oppussing av bad til rørfornyingen er ferdigstilt. Ut ifra fremdriftsplanen så vil rørfornøyingen i denne leiligheten foregå høsten 2021.Totale kostnader er estimert til ca. 14.000.000,- for hele borettslaget. Fellesgjelden vil i gjennomsnitt øke med ca. 49.000,-. Det er pt. ikke vedtatt husleieøkning relatert til prosjektet men det vil i 2023 bli foretatt en inflasjonsjustering på ca. 3%. Det står mye informasjon om prosjektet på borettslagets hjemmeside www.durud.no. Anbefaler interessenter å sette seg inn i dette. Beboermappen ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Styrets arbeid:
- Oppgradert el-bilinfrastrukturen og kommer til å fortsette fortløpende etter hvert som etterspørselen er tilstede.
- Besluttet å fornye betalingsmåten for alle vaskeriene i borettslaget, slik at man slipper å betale med mynter fremover. Dette systemet heter Miele Logic, og det vil komme mer informasjon om dette systemet fremover.
- Kartlagt flere forskjellige typer sykkelboder og innhentet tilbud på de forskjellige typene. For å få satt opp sykkelbodene må vi ha en godkjenning fra kommunen og dette får vi pt. hjelp fra Landsbyarkitektene som holder til på Gjønnes og har mange års erfaring med søknadsprosesser til kommunen. Vi har også fått innvilget 276.000,- i støtte fra Obos til byggeprosjektet. Dette setter vi stor pris på og det kommer naturligvis godt med.
- Vi har også delt alt av borettslaget asfalterte områder inn i 7 soner og innhentet tilbud på hver sone. Dette for å enklere å kunne gjøre løpende vedlikehold uten å måtte ta for seg for mye av gangen uten en konkret plan. Vi har som mål å ha alle 7 sonene ferdig utbedret innen de neste 4 årene. Det innebærer da ny asfalt, avretning og utbedring av terreng og kantstein der det trengs. Dette for at borettslaget skal gi et rent og helhetlig inntrykk når jobbene er ferdig utført.
- Vi har også innhentet tilbud på rehabilitering av søppelbodene våre som trenger vedlikehold.
- Det er sett på tiltak for å redusere støy og innsyn fra Bærumsveien langs blokk 18. Vi har blant annet innhentet tilbud på å forlenge støyveggen som slutter der blokk 18 begynner. Bærum kommune ønsker ikke å bidra med noe for å forbedre denne utfordringen.
- Vi har vedtatt utbedring av gesims og tildelt jobben til BHS (Bærum Håndverkersenter AS) som starter nå i vår. De kommer til å ta for seg blokk for blokk og vaske hver blokk/fasade etter endt arbeid.
- Styret har vedtatt at hver enkelt oppgang kan igangsette oppussing av egen oppgang på dugnad, mot at borettslaget dekker kostnader til materiell.
- Det har vært avholdt to dugnader med godt oppmøte og stor arbeidsinnsats.
Jfr. vedtektenes bestemmelser om postkasseskilt og ringetablå som bestilles før innflytting: Andelseier må sørge for at postkasseskilt og ringetablå er oppdatert med riktig navn. Dette skal bestilles digitalt via borettslagets hjemmeside https://www.durud.no/praktisk/skilter/. Deretter sender styret videre bestillingen til DataCall. Bestillingen må inneholde følgende: Navn på ringetablå, navn på postkasseskilt og fakturaadresse. Kjøper blir belastet for bestilling av skiltene.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel som gir borett til en bestemt bolig. Festekontrakten gir sykehus eid av staten med staten som arbeidsgiver rett til å eie inntil 55 av andelene for utleie av bolig til egne ansatte.
Det følger av borettslagets vedtekter:
- Fjerning av vegger i andelene må godkjennes av styret. Arbeidet må utføres av godkjent håndverker og skal dokumenteres. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 37.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0253/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.20253

Dato

Sist oppdatert: 11. januar 2021 kl. 12:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.