Solgt: 3 625 000 kr

Åreiane 102

3 200 000 kr
79 m²
4 soverom
Flott fritidseiendom med treterrasse rundt i tillegg til plen. Overbygget inngangsparti med gatedør til gang eller via bod til hytten.
Kvamskogen
Flott og velholdt hytte med svært gode lysforhold, enkel adkomst fra parkering og kort avstand til Furedalen Alpin.
 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Omkostninger
  81 342 kr
 • Totalpris
  3 706 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  79 m²
 • Bruksareal
  79 m²
 • Tomteareal
  1 515,1 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger fint plassert i skrånende terreng på høyre side, like før Kvamskogen Landhandleri, tidligere omtalt som NAF-en. Eiendommen er vendt mot vest med gode lysforhold. Området er bebygd med spredt hyttebebyggelse med sommervei helt frem og fast parkering hele året ca. 100 m fra hytten. Nærområdet byr på fine turløyper både sommer og vinter. Hytten fremstår i meget god stand og har gode kvaliteter. 2 bad/wc som begge er helfliset med varmekabler, dusjnisje og servant med baderomsinnreding. Romslig stue med åpen kjøkkenløsning med furugulv på stue og fliser i kjøkkendel. Huseby innredning med hvitevarer. Hovedsoverom, skibod og trapp til oppdelt hems.
- Velholdt og flott hytte
- Innredet og oppdelt hems
- Faste biloppstillingsplasser
- Kort avstand til nærbutikk og alpintrekk

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Åreiane 102, 5600 NORHEIMSUND
Kommunenummer 4622, gårdsnummer 21, bruksnummer 709, ideell andel 1/1
Kommunenummer 4622, gårdsnummer 21, bruksnummer 24, ideell andel 1/13

Innhold

Totalt bruttoareal: 87 kvm
Totalt bruksareal: 79 kvm
Totalt primærrom: 79 kvm
Primærrom:
1. etasje 79 kvm: Stue/kjøkken, gang, soverom, 2 bad og vaskerom.
Boligen/eiendommen inneholder i tillegg 1 utvendig bod oppmålt til 8,7 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.02.2021 utført av Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført boligbygg oppført i 2007. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av bindingsverkkonstruksjon. Fasaden er kledd med liggende trekledning og skiferforblending. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med torv.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bad - med adkomst fra gang:
- Overflater gulv Tg2 - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Fallforhold (gulv) Tg2 - Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 4 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.
Bad med adkomst soverom:
- Ventilasjon Tg2 - Ingen ventilasjon. Ventilering ved åpning av vinduer må påregnes.
- Sanitærutstyr og innredning Tg2 - Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
- Overflater gulv Tg2 - Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 millimeter, og vurderes som ikke tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikkerhet.
Kjøkken:
Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Radon Tg2 - Det er ikke foretatt radonmåling.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi i Krogsveen har gleden av å kunne presentere en velholdt og påkostet hytte beliggende på en flott utsikttomt med gode lysforhold. Eiendommen ligger sentralt til med ca. 100 meter fra biloppstillingsplasser med bom. Flotte turområder finner man direkte fra hytteveggen og videre til Mødalen og Kvittingen.
1. etg.:
Inngang via gatedør til gang med fliser og varmekabler, panel på vegger og panel i tak med spotter. Garderobeskap og trapp til hems.
Bad/wc har fliser og varmekabler på gulv, fliser på vegger og panel med spotter. Dusjnisje og servant med baderomsinnredning.
Skibod med fliser og varmekabler på gulv, panel på vegger og panel i tak. Varmtvannsbereder og sikringsskap med automatsikringer. Trekkerør for installering av fiber.
Soverom har furugulv, panel på vegger og panel i tak.
Bad/wc har fliser og varmekabler på gulv, fliser på vegger og panel med spotter i tak. Dusjnisje og servant med baderomsinnredning.
Stue med åpen kjøkkenløsning har furugulv og fliser med varmekabler på kjøkkendel. Panel på vegger og panel i tak hvor det er høy himling i stue og nedsenket tak over kjøkken med spotter.
Peisovn i stuedel og utgang til terrasse. Kjøkkeninnredning fra Huseby med under- og overskap og heltre kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, keramisk platetopp med avtrekk, komfyr og kjøleskap.
Hems med gang og inndeling av 3 rom. Skråtak med 1,89 m høyde på midten. Dette arealet er ikke målbart.
Dette er en sjarmerende og fin hytte med svært god planløsning. I tillegg følger det med andel i snøfreser med 3 hyttenaboer og sameie har kjøpt inn hjertestarter til bruk for alle 13 hyttene som henger på nabohytte.
Hjertelig velkommen til en hyggelig visning!

Oppvarming

Oppvarming med elektriske varmekabler i gang, kjøkken og våtrom. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.07.2007 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Tegninger fra byggeår viser hems på loft med 1,89 meter mønehøyde. Dette arealet er delt opp til 3 rom som benyttes som sengeplasser i dag.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Løsøre og tilbehør kan medfølge mot betaling.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På under timen med bil fra Bergen, er du midt i et av Vestlandets største områder for vinteraktivitet, Kvamskogen med nærmere 60 km preparerte turløyper og mange kvistete spor. Du kan velge mellom flere populære løyper, bl.a. til Mødalen, Kvittingen og Steinskvanndalen. Ønsker du å kjøre alpint, telemark eller brett, kan du velge mellom Furedalen Alpin og Mødalstrekket.
Eiendommen har en sentral og åpen beliggenhet i Åreiane med avkjørsel til høyre like før Ankeret og et lite stykke før Kvamskogen Landhandleri og avkjøring til Furedalen Alpin. Fra hytten er det fine lysforhold med utsikt over nærområdet. Fra biloppstilling er det gangvei opp til hytten om vinteren og vei frem om sommeren. Gangavstand fra biloppstilling er et par minutter. Det er ca. 1 km til Nærbutikken, ca. 2 km til Furedalen, ca. 6 km til Eikedalen og ca. 13 km til Norheimsund.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man hovedveien til Kvamskogen og i retning av Furedalen Alpin. Etter å ha passert Jonshøgdi og avkjørsel til Gråsteinsdalen, er avkjørsel til parkeringsplass, på høyre side, like før Ankerplassen. Fortsett videre til fots i et par minutter og hytten ligger til høyre for gangveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 515,1 kvm. Tomt opparbeidet med plenareal og terrasse på terreng. Deler av tomt er flat mark og denne er klippet som plen. I tillegg er det et stort område som inkluderer bl. a. parkering og ytterkant rundt hyttefeltet som er definert som gnr. 21 bnr. 24. Dette er et sameie hvor det eies 1/13 del hver.

Parkering

Hytten disponerer 2 parkeringsplasser innenfor bom, kun 100 meter fra hytten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via Fv7.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan reguleringsføresegner for gnr. 21, bnr 24,39 og 52 datert 24.05.88 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
- Reguleringsplanen fra 24.05.88 er endret i 2015. Viktigste endring er §2.2.2 som tillater større bygg eller anneks på tomten.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6 067,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp.
Oppgitte prisar vatn og kloakk er basert på eit stipulert vassforbruk på 44 m3 pr år (inkl. mva).
Ekstern leverandør renovasjon: BIR Privat AS. Bir oppgir pris på renovasjonstjeneste til å være kr. 1 193,01. Se Bir.no/priser/ for mer informasjon.
Eiendomsskatten er kr 998,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 2.941,-.
Velavgift er kr. 400,- pr. år.
Brøyting av 2 parkeringsplasser (à kr. 1.000,-).
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 367 722,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 998,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.281.342,- .
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ivar Bakke

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,75% av salgssummen.
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Kvam: kr 6.000,-
Fotopakke: kr. 7.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0013/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.2113

Dato

Sist oppdatert: 22. februar 2021 kl. 15:52

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 264 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.