Solgt: 3 050 000 kr

Øyjordsveien 75B

3 000 000 kr
73 m²
3 soverom
Velkommen til Øyjordsveien 75B
Ytre Sandviken / Øyjorden
Flott 4-roms leilighet med attraktiv beliggenhet. Altan med svært gode solforhold og nydelig utsikt mot Byfjorden!
 • Prisantydning
  3 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  178 145 kr
 • Omkostninger
  8 993 kr
 • Totalpris
  3 237 138 kr
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  73 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 102 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Romslig stue med utgang til solrik altan som har fantastisk utsikt og gode solforhold. Rolig område som likevel er sentrumsnært. Gode turmuligheter (Eidsvågsfjellet ligger rett bak blokken. hvor en kan gå videre til Sandviksfjellet, Rundemanen) Det er også kort vei til turområder ved Hellen festning. Gode bussforbindelser.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Øyjordsveien 75B - en flott 4-roms med solrik altan og nydelig utsikt mot Byfjorden! Attraktiv og solrik beliggenhet øverst i Øyjorden, nabolaget passer perfekt dersom man ønsker å bo sentralt, men samtidig i rolige omgivelser. Kort vei til Bergen sentrum og NHH enten med bil, buss eller sykkel. Effektiv planløsning samt normal standard på innredning og tekniske installasjoner. Høydepunkter: - Usjenert altan på 9 kvm - Nydelig utsikt mot Byfjorden - Vestvendt med gode solforhold - Bredbånd og kabel-tv inkl. i felleskostnader - Nærhet til NHH - Turområder like utenfor døren - Mulighet for garasje - Fellesladere for el-bil - Lave kjøpsomkostninger Arealbeskrivelse: 1. etasje: Entré, bad og to soverom. 2. etasje: Stue, kjøkken og soverom. Medfølger 3 boder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Øyjordsveien 75B, 5038 BERGEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 168, bruksnummer 1519, ideell andel 1/1
Aksjenummer 31, AS ØYJORDEN BOLIGSELSKAP I, organisasjonsnummer 931 613 634

Innhold

Totalt bruttoareal: 79 kvm
Totalt bruksareal: 73 kvm
Totalt primærrom: 73 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
1. etasje 23 kvm: Entré, bad og to soverom
2. etasje 50 kvm: Stue, kjøkken og soverom
I tillegg disponerer boligen tre boder, to i kjeller og én på loft. Det er også felles vaskeri og sykkelparkering.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.06.2021 utført av Anticimex Bergen.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann hvor grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak er oppført i betong. Fundamenter på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Bærende konstruksjoner og yttervegger i hovedsak av tegl-/murverk. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2 er gitt på bad grunnet alder
TG2 er gitt på overflate gulv i entreen grunnet gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.
TG2 er gitt på innvendige trapper grunnet trappen ikke har håndløpere på begge sider, den oppfyller ikke dagens krav.
TG2 er gitt på etasjeskiller grunnet det er registrert skjevheter på soverom og i gang.
TG2 er gitt på varmtvannsbereder grunnet alder.
TG2 er gitt på vannrør grunnet alder
TG2 er gitt på radon grunnet det ikke er foretatt radonmåling i boligen
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Vinduer og balkongdør skiftet våren 2015
- Rørfornying i blokken, gjennomført høst 2015 (rør i rør utført av Vitek)
- Montert peis høsten 2019, utført av Varme AS

Standard

Velkommen til Øyjordsveien 75B.
Lys og pen 4-roms leilighet med meget attraktiv beliggenhet. Fra leilighetens solrike altan kan man nyte meget gode solforhold og en nydelig utsikt over Sandviken, Byfjorden og mot sentrum. Leiligheten har en god planløsning over to plan. I inngangsetasjen er det entré, to soverom og bad. I etasjen over finner du stue, kjøkkenet og ett soverom.
Entré med god plass til sko og yttertøy.
Praktisk og helfliset baderom med varmekabler. Badet inneholder toalett, helstøpt servant med tilhørende møblement og dusjkabinett. Aksjelaget har felles vaskerom i kjelleren med industrimaskiner som står til fri bruk.
Videre er det to soverom, begge soverommene er av grei størrelse med god plass til seng og garderobeskap/kommode.
Opp trappen kommer du til en lys og romslig stue. Her er det god plass til å innrede med møblement etter eget ønske. Det er også en flott vedovn som kommer godt med på sene høst- og vinterkvelder. Store vindusflater gir rikelig med lysinnslipp og ikke minst gode muligheter for å nyte den storslåtte utsikten. Fra stuen er det utgang til en altan på ca. 9 kvm hvor du kan nyte gode solforhold og en fantastisk utsikt - dette må oppleves!
Adskilt kjøkken som er innredet med god skap- og benkeplass, profilerte fronter og plass til hvitevarer. Opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen samt kjøleskap og oppvaskmaskin som selger har latt stå igjen.
Det siste rommet i denne etasjen er hovedsoverommet. Soverommet er av god størrelse - her er det god plass til både dobbeltseng og garderobeskap.

Oppvarming

Varmekabler på bad og vedovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 26.06.1956
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
En del planeringsarbeid på eiendommen som må utføres før ferdigattest kan utstedes.
Selger opplyser at alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det foreligger ferdigattest på at utskiftninger av vinduer er godkjent datert 15.12.1977
Det foreligger ferdigattest på at det er opparbeidet parkeringsplass som er godkjent datert 15.12.1989
Det foreligger ferdigattest på fasadeendring altan som er godkjent datert 8.12.1993
Det foreligger ferdigattest for rehabilitering våtrom/sanitæranlegg datert 27.09.2011
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på aksjelagets eiendom Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Øyjordsveien 75B har og ettertraktet beliggenhet i Ytre Sandviken. Eiendommen ligger i en rolig og lite trafikkert gate der leiligheten ligger sørvestvendt med utsikt mot Byfjorden. Leiligheten har en luftig, stor og solrik altan, solskinnsdagene nytes fra formiddag til sen kveld midtsommers.
Det er nærhet til både dagligvarebutikker som Rema 1000 og Spar, samt barneskole, barnehage, post og NHH. Det er gode busstilbud like i nærheten med bussholdeplass, gode forbindelser mot Bergen sentrum. Fra NHH, som kun ligger 15 minutters gange unna, er det også svært hyppige avganger både mot Åsane og Bergen Sentrum.
I solskinnsvær og for de spreke kan man ta sykkelen fatt, da sykkelfeltet er tilrettelagt for å kunne sykle helt inn til sentrum. For de som ønsker å trene innendørs er det flere treningssentre i nærheten med bl.a. SATS Sandviken, Trene Sammen Lehmkuhlhallen, Nr1 Fitness Eidsvåg, m.m, samt gåavstand til større idrettsanlegg med både tennisbane og fotballbane.
For de turglade ligger leiligheten utmerket til med nærmeste tursti like utenfor fra leiligheten. I tillegg er det gangavstand til både flotte turterreng via Munkebotn eller Eidsvåg hvor du kan ta deg videre over Byfjellene. Det er også kort avstand til Hellen Festning som nå har turstier og gamle forsvarsanlegg. Eiendommen kan i tillegg skilte med nærhet til noen av Bergens mest populære badeplasser som Biskopshavn og Helleneset.
Leiligheten ligger i et attraktivt område som gjør det lett å trives både for studenter, familier, enslige og par, yngre og eldre.

Adkomst

Fra sentrum, følg Åsaneveien mot Ytre Sandviken og ta av til høyre ved Stemmemyren. Ta inn til venstre, inn Øyjordsveien og følg denne oppover. Eiendommen ligger på høyre side av veien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Øyjorden barnehage (0-6 år)
Solbakken barnehage (1-6 år)
Biskophavn kirkes barnehage (0-5 år)
Hellen skole
Eidsvåg skole
Åsane videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 8 549,4 kvm som tilhører aksjelaget. Tomten er opparbeidet med hager, veier og parkering.

Parkering

Parkering for en bil pr. leilighet på selskapets parkeringsplass. Ikke faste plasser. Selskapet har 10 garasjeplasser som tildeles etter ansiennitet. Selskapet har etablert ladestasjon for EL-biler. Om man ønsker å benytte seg av dette vil man få utlevert egen nøkkel etter at brukeravtale er inngått og avtalt sum er innbetalt. Bruken av ladeenheten utgjør pt. kr. 2.800,- pr. år. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Bergenhus. Solbakken-Nordre Øyjorden datert 04.05.1949 med tilhørende reguleringsbestemmelser
Hensynssoner angitt hensyns - friluftsliv i kommuneplanen
Planid: 65270000 KpAngittHensynSone Byfjellsgrense - sentrale byfjell <0,1% (6,4 kvm)
Hensynssoner faresone i kommuneplanen
Planid: 65270000 KpFareSone faresone ras dekningsgrad 76.9%
Hensynssoner gul støy i kommuneplanen
Planid: 65270000 KpStøySone vei støy - gul sone dekningsgrad 43,6%
Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
168/1573 Garasjeuthus anneks til bolig Igangsettingstillatelse gitt 20.05.2021
168/1566 Tilbygg Tomansbolig, vertikaldelt Rammetillatelse gitt 01.02.2021
168/1520 Tilbygg Tomansbolig, vertikaldelt Igangsettingstillatelse gitt 07.04.2020
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 3 102,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på felles lån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, byggforsikring, administrasjon, vedlikehold, kabel-TV, dugnad og gangvask.
Oversikt over fordelingen av husleie foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5 500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av hybrid fiber coax for kabel-tv og bredbånd, grunnpakke er inkludert i felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5 995,-
- Kostnad styregodkjenning kr 1.500,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 1 498
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 187 138,-. Av dette beløpet utgjør kr 178 145,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksje.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anita Barsnes

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Øyjorden Boligselskap I aksjelag.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 54 leiligheter og 8 hybler.
Forretningsfører er Trine Kronhaug, tlf. 55 23 37 00
Foretatte påkostninger de senere år: Opprusting av røropplegg 2015-16, Elektrisk anlegg er kontrollert og oppgradert i 2015-16 av Laksevåg Elektro med blant annet stigledninger, grenkabler, hovedtavler og oppgradering av sikringsskap. Nye takrenner fra 2015. Nytt tak med betongtakstein i 2011. Ny felles avløpsledning i 2010 og fasader ble fornyet for ca 10 år siden.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,7% av salgssummen
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 7.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 74-0049/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Åsane
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR74.2149

Dato

Sist oppdatert: 06. januar 2022 kl. 10:37

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.