Solgt: 4 550 000 kr

Frysjaveien 9A

4 200 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til Brekke Borettslag - Presentert av Caroline Stensrød / Krogsveen
Frysja
Hyggelig 3-r. endeleil. - Nytt bad og nye gulv fra 2019 - Solrik balk. - P-plass- Beliggende inntil Akerselven
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  160 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  4 718 957 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 986 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Hyggelig og romslig 3-roms beliggende på Frysja, tett på Akerselven
- Endeleilighet med vinduer i tre himmelretninger
- Nytt, lekkert baderom fra 2019
- Ny parkett fra 2019/2020
- Romslig og solrik balkong
- Kjøkkenet ble oppgradert i 2020
- Fantastiske turmuligheter i Maridalen, Nordmarka, Lillomarka og langs Akerselven
- Godt kollektivtilbud med buss nr 54, 51 og 25, samt trikk og tog fra Kjelsås
- Stor lekeplass omkranset av plommetrær, grillplass ved elva, fotballøkke og mulighet for egen plantekasse
- God intern beliggenhet i borettslaget med utsikt ned mot elven
- Parkeringsplass
- Gjesteparkering
- Ingen dokumentavgift

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Frysjaveien 9A, 0883 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 59, bruksnummer 286
Andelsnummer 82, Brekke Borettslag, organisasjonsnummer 948 473 240

Innhold

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 73 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
2. etasje:
Primærrom: Stue, kjøkken, 2 soverom, gang og baderom
Sekundrrom: Innglasset balkong
I tillegg disponerer boligen fire boder. To på loft på ca. 8 kvm hver (skråtak) og to i kjeller på hhv. 3 kvm og 1 kvm. Bodene er merket nr. 219.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.01.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG 2:
Varmtvannsbereder:
Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på berederen.
Det anbefales at det monteres en automatisk stoppekran med fuktsensor ved en evt. installasjon av varmtvannsberederen.
Denne vil stenge av vanntilførselen automatisk ved vannlekkasje for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré:
Romslig, separat entré med oppbevaringsmuligheter som skoskap og knagger. Ytterligere lagringsplass i hele fire ekstern boder. Dørcalling.
Stue:
Romslig stue med god plass til stor sofagruppe, spisebord og oppbevaringsmøbler. Hyggelig, idyllisk utsikt mot Akerselven og Grefsenkollen.
Kjøkken:
Pent kjøkken hvor det er godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenet er oppgradert i 2020 med blant annet nye fliser, benkeplate, koketopp og stekeovn. God plass til spisebord.
Kun hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
Balkong:
Utgang fra kjøkkenet til innglasset balkong. Balkongen er på 7 kvm og har god plass til utemøbler og grill. Balkongen er vestvendt og har gode solforhold fra ca. kl. 13.00 til 19.00 på sommeren. Glassene på balkongen kan slås til siden og åpnes helt.
To soverom:
Leiligheten har to soverom av god størrelse hvor begge rommene kan benyttes som hovedsoverom. Begge soverommene har god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Begge soverommene vender inn mot rolig fellesområde.
Baderom:
Delikat, flislagt baderom pusset opp i 2019. Badet inneholder dusj på gulv med innfellbare glassvegger, vegghengt toalett og servantinnredning for oppbevaring. Downlights i himling og varmekabler i gulv. Opplegg og plass til vaskemaskin.

Oppvarming

Leiligheten har sentralvarme via radiatorer som er inkludert i felleskostnader. Gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1958.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 6 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bebyggelse, vann/kloakk-ledninger, deleforbud, adkomstrett, trafostasjon/kiosk og benyttelse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på Frysja med Nordmarka som nærmeste nabo. Her bor du idyllisk til med Akerselven rett utenfor døren. Kun noen minutters gange unna boligen finner du idylliske Brekkedammen (Stilla) med fine bademuligheter på sommerstid. I tillegg er det flere andre, fine badeplasser langs elven. Blant annet "Tauet" som er ca. 100 meter fra boligen. Det er opparbeidet turveier til Oslo sentrum gjennom Nydalen med butikker, restauranter og næringsliv.
Ca. fem minutters gange til flere dagligvareforretninger med Coop Extra på Korsvoll og Rema 1000 på Stillatorvet hvor det også er apotek og div. butikker. På Stillatorvet er det legekontor, tannlege og treningssenter. Avancia treningssenter er ca. 500 menter fra boligen. Dersom du ønsker et større utvalg er både, Tåsen nærsenter, Ullevål stadion og Storo Storsenter i området med stort utvalg av butikker, restauranter, vinmonopol og treningssenter.
Gode kollektivmuligheter med 25-bussen, med rute Lørenskog-Majorstuen, 54- bussen fra Kjelsås til Aker Brygge og 51-bussen, med rute Skar-Nydalen, like utenfor døren. Ca. 10 minutters gange til Kjelsås stasjon hvor du har togforbindelser og trikkestasjon (linje 11 og 12).
Fra Brekkekrysset er det turveier innover i Nordmarka og Maridalen, og fra Kjelsås (Langsettløkka) turstier innover i Lillomarka. En sykkeltur rundt Maridalsvannet anbefales!

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Korsvoll barneskole (1. til 7. trinn) og Engebråten ungdomsskole (8. til 10. trinn). Det er laget ny skolevei fra Brekke borettslag til Engebråten skole, gangveien er opplyst og helt bilfri. Det er flere private og offentlige barnehager i området, for eksempel Hakkebakkeskogen familiebarnehage i Tåsenveien og Engebråten barnehage i Neptunveien. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 20.430 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet tomt med asfalterte internveier, sittegrupper, gressplen, prydbusker og trær.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass. Garasjer tildeles etter venteliste gjennom styret. Det følger en parkeringsplass med hver leilighet, henviser til vedtekter rundt praksis for dette. Gode muligheter for gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til midlertidig reguleringsbestemmelse S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Frysja industriområde står foran en transformasjon fra bilbasert industri- og lagervirksomhet til et tett byområde med stor andel boliger, skole og nærmiljøkvaliteter som parker, gater, forbindelser, torg og møteplasser. Det er et utviklingspotensial på mellom 1000 og 2000 nye boliger innenfor området og OBOS har allerede hatt salgsstart for første byggetrinn.
Frysja skal utvikles til et attraktivt boligområde ved marka og Akerselva med gode offentlige byrom, store grøntområder og en bymessig bebyggelse. Det er i den sammenheng planer om å utvide Frysjaveien for å få gang-og sykkelvei på begger sider. Den planlagte utviklingen for Frysja vil føre til et positiv løft for hele området de neste årene. Dette vil gjøre at området vil bli et enda mer ettertraktet sted å flytte til. Det forventes økt trafikk i Frysjaveien i årene fremover.
Se saksnummer 201213588 på Plan og Byggningsetatens hjemmesider for mer informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

grunnpakke kabel-TV, fyring, trappevask, vaktmester, kommunale avgifter, forretningsførsel, nedbetaling av fellesgjeld og felles bygningsforsikring.

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 3.986,- pr. mnd. og inkluderer: grunnpakke kabel-TV, fyring, trappevask, vaktmester, kommunale avgifter, forretningsførsel, nedbetaling av fellesgjeld og felles bygningsforsikring.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med 5 % fra 01.02.2019.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 3.290,-
Brensel 696,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.500,- pr. år. / 4.900 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og er inkludert i fellesutgiftene. Get er også leverandør av internett og selger betaler kr. 329,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 258 275,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 529 790,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 34.416,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 160.000,- pr. 01.01.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 21.656.803,- pr. 31.12.2019 og lånevilkårene er:
Lånenr.: OBBK01-98207690678
Type: Annuitet
Restsaldo: kr. 21.656.803,-
Restløpetid: 24 år
Term pr. år:
Type rente: Flyt
Rente: 2,95 %

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.368.957,-. Av dette beløpet utgjør kr 160.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Brekke Borettslag.
Borettslaget består av 135 leiligheter og 1 tjenesteleilighet.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 27 67 01
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, så lenge det ikke er til sjenanse for andre andelseiere.
Foretatt påkostninger de senere år:
2018/2019: Rørfornying i hele borettslaget.
2015: Overflatebehandling av tak, vegger og gulv i oppganger, vaskeri og styrerom. Nye inngangsdører.
2014: Utskiftning av vinduer, balkongdører og inngangsparti.
2011: Rehabilitering av garasjeanlegg med nye porter. Asfaltering av hovedvei.
2005- 2010: Oppussing av oppganger.
2003: Etterisolering og ny puss på alle yttervegger. Utskiftning av loft- og kjellervinduer. Beising av alle vinduer og ytterdører.
2002: Lagt skiferfliser i alle inngangspartier. Oppussing av velferdsrom i 7A.
2001: Fullført utskiftning av EL-anlegg. Utskiftning av tak i hus 15, 17, 19 og 21.
2000: Utskiftning av tak hus 7, 9, 11 og 13. Etterisolering av alle loft.
Planlagte påkostninger:
- Skifte lysarmaturer i kjellere i borettslaget
- Utbedre konstruksjonsfeil på taket på balkonger i 4. etasje. Det gjelder ikke alle balkongene, men noen har hatt problemer med lekkasjer inn på balkongene.
Dette kommer ikke til å medføre økning i felleskostnadene.
I forbindelse med byggingen av Frysjaparken, planlegges det at Frysjaveien skal utvides med gang- og sykkelvei. Parkeringsplassene som borettslaget disponerer langs med Frysjaveien kommer mest sannsynlig til å forsvinne og borettslaget vurderer derfor ny parkeringsløsning. Det er ikke bestemt hva slags løsning dette blir.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten blir avklart parallelt med salget, se obos.no for mer informasjon.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,15 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0007/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.207

Dato

Sist oppdatert: 01. juli 2020 kl. 07:52

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.