Solgt: 6 770 000 kr

Tuengen allé 19A

5 600 000 kr
96 m²
1 soverom
Anne Aartun
Presenteres av
Anne Aartun
Vinderen Hageby
Endeleilighet over to plan. Oppussingsobjekt med stort potensiale! Flott uteområde på ca. 8 mål. Parkeringsplass.
 • Prisantydning
  5 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  43 167 kr
 • Byggeår
  1925
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  96 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Fellesutgifter
  3 089 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Spennende eierseksjon over 2 plan beliggende i idylliske Vinderen Hageby. Særdeles barnevennlig i en grønn oase med parkmessig felles tomt på 7,9 mål.
Sentral beliggenhet i et populært og stille område. Kort gangavstand til Vigelandsparken, Majorstuen, T-bane på Borgen, skoler, barnehager og Vinderen sentrum. Sameiets eiendom er gjerdet inn. Det er bl.a. trampoliner på området, dukkestue og husker. Sameiet er et eldorado for barn og voksne!
- Oppussingsobjekt med stort potensiale
- Gjennomgående planløsning over 2 plan
- Store vindusflater og godt med lys og sol
- Badet er fagmessig oppusset i 2011
- Parkmessig felles hage med frukttrær, sittegrupper og store plenarealer
- Praktisk utvendig bod
- Biloppstillingsplass på felles gårdsplass
- Veldrevet og hyggelig sameie

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tuengen allé 19A, 0374 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 36, bruksnummer 61, seksjonsnummer 14

Innhold

Totalt bruttoareal: 108 kvm
Totalt bruksareal: 96 kvm
Totalt primærrom: 96 kvm
Primærrom:
Leiligheten går over to plan med inngang i begge etasjer og inneholder:
Høy og usjenert 1. etasje 52 kvm: Entré/gang, bad, stue og kjøkken.
Kjeller med store vinduer mot hagen: 44 kvm: Vaskerom, gang, stue, wc og soverom (stue, vaskerom og wc er opprinnelig godkjent som bodareal).
I tillegg disponerer boligen utvendig bod på ca. 5 m².
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.06.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bebyggelsen består av tre klassiske 8-mannsboliger fra 1925 med parkmessig stort fellesareal med sittegrupper og lekeplass. Leiligheten ligger i 1. etasje og i kjelleren i et bygg på 2 etasjer pluss kjeller og loft. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Yttervegger oppført som reisverksvegger, kledd med liggende utvendig trepanel. Etasjeskillere utført som et trebjelkelag. Valmtakskonstruksjon tekket med takstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG 2 og TG 3.
TG 2:
- Vinduer i 1. etasje: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt har eldre vinduer med koblede glass en lavere isolasjonsevne enn vinduer med isolerglass. Det innvendige glasset på vinduet på badet og det ene på kjøkkenet er demontert og plassert på wc-rommet. Dette må settes tilbake da det vil oppstå kondensering på vinduet dersom dette glasset ikke er montert og det er store temperaturforskjeller ute og inne.
- Gulv i 1. etasje: Det er foretatt stikkmålinger som viser skeivheter i gulvene. Dette er å forvente i et eldre bygg fra denne tiden. Gulvene bærer også preg av bruksslitasje.
- Overflater og utstyr generelt i 1. etasje: Overflatene bærer preg av slitasje
- Toaletsisterne/innebygget toalett i 1. etasje: Det mangler en drenasjespalte i toalettkassen/sisternekassen som skal synliggjøre en evt. lekkasje.
- Kjellerdør/leilighetsdør: Døren er ikke brannklassifisert.
- Gulv i kjelleren: Det er foretatt stikkmålinger som viser større skeivheter og svanker/buler i gulvet. Overflater er ellers i grei stand.
- Utforede kjellervegger: Utvendig fuktsikring/drenering er ikke kontrollert og er viktig at er fungerende (i god stand) for optimale boforhold i etasjer under terreng. Veggene i kjelleren er delvis foret ut og det bærer alltid en risiko for skulte forhold i slike konstruksjoner som ikke er mulig å få oversikt over før man gjør et inngrep i veggen. Det ble utført et fuktsøk av trekledningen i kjelleren uten forhøyede fuktnivåer. På vaskerommet er ikke kjellerveggen foret ut og det var mulig å gjøre et fuktsøk av veggen. Det viste seg at det var noe utslag for fukt i nedre sjikt av veggene. Tilstandsgraden er satt på grunnlag av ukjent tilstand av utformede kjellervegger.
- Intern trapp mellom kjeller og 1. etasje: Trappen er smal (0,6 meter). Trapp internt i boenhet skal ha fri bredde på minimum 0,8 meter for å tilfredstille forventet ferdsel og transport, herunder rømning ved brann.
- Wc- rom i kjelleren: Det er ingen ventilering av luft på wc-rommet
TG 3:
- Pipeløp i 1. etasje: Pipeløpet er kledd med mdf-veggplater på alle sidene i stuen. Dette forhindrer lovpålagt tilsyn av flatene. Platene må derfor fjernes for en godkjent løsning.
- Peisovn i kjelleren: Peisovnen er plassert svært nærme pipen og det er blitt sotmerke/varmemerke i pipeløpet ved siden av peisovnen.
- Vindu på vaskerommet i kjelleren: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder og slitasje. Vinduskitt er tørket ut og løst flere steder.
- Vaskerommet i kjelleren: Vaskerommet er delvis uinnredet. Det er ingen fuktsikring i gulv eller vegger, og den anbefalte brukstiden på sanitærutstyret er utløpt. Det må påberegnes en oppussing av rommet
Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Standard

Hjørneleilighet over to plan beliggende i et trebygg fra 1925 med stor, felles tomt. Leiligheten bærer preg av alder og slitasje og det bør påberegnes en full oppussing av leiligheten. Unntaket er badet som ble rehabilitert i 2011.
Det er ikke gjenboere og fritt utsyn mot de grønne omgivelsene på begge sider av leiligheten.
INNEHOLDER 1. ETASJE:
Gang: Entre gang med plass for skooppbevaring og klesavheng.
Kjøkken: Stort kjøkken med store vinduer mot to himmelretninger. Eldre kjøkkeninnredning med furufronter og furu benkeplate. Pipeløp hvor det tidligere har vært tilkoplet vedovn. God plass til spisebord på kjøkkenet.
Stue: Romslig stue med god plass til sofagruppe og spisestue. Store vindusflater mot den parkmessige felleshagen.
Bad: Flislagt bad av god størrelse. Badet er oppusset i 2011 av fagfolk. Badet er innredet med varmekabler, vegghengt toalett, dusjhjørne med glassdører, servantskap og opplegg til vaskemaskin.
INNEHOLDER KJELLERETASJE:
Stue: Hyggelig stue med stort vindu mot den grønne felleshage. Moderne peisovn.
Soverom: Romslig soverom med rikelig garderobeplass i skyvedørsgarderobe med trefronter. Stort vindu mot felleshagen og et blendet vindu på endeveggen.
Wc: Separat, stort wc-rom med linoleum belegg på gulv. Trepanel på vegger og takessplater i himlingen. Rommet er ellers utstyrt med et gulvmontert toalett og en vegghengt servant
Vaskerom: Delvis uinnredet vaskerom med råbetong på gulv. Antatt originalt støpejernssluk fra byggeår plassert omtrent midt i rommet. Rommet er utstyrt med en utslagsvask, men ikke et fastmontert opplegg for vaskemaskin. Vannrør i leiligheten er lagt opp som et rør-i-rør-system med samlestokk og stoppekran plassert på vaskerommet. I samme rom er også leilighetens varmtvannsbereder fra 2011 på ca. 200 liter plassert.
Vinduer og dører: Antatt originale vinduer fra byggeår, utført med koblede glass. Branndør inngangsdør/leilighetsdør. B-30. Vinduer utført med 2-lags isolerglass i stue og på soverommet i kjeller.
Eldre vindu på vaskerommet utført med 2- lags glass. Et vindu på soverommet i kjelleren er blendet igjen fra innsiden. Enkel fylltre ytterdør/kjellerdør.
Gulv: 3-stavs eik parkett og laminatgulv i 1. etasje. Linoleum og laminatgulv i kjeller. Fliser og varmekabler på bad.
Vegger: Malt strie, brystningspanel og mdf-veggplater i 1. etasje. Delvis utforede kjellervegger kledd med trepanel. Fliser på bad.
Himling: Himlinger (tak) er kledd med takessplater. Romhøyden i stuen er 2,49 meter i 1. etg.
Laminert kledning mellom bjelkene i stuen og på soverommet. Pusset platekledning på vaskerom. Ellers trepanel og platekledning. Romhøyde mellom bjelkene i stuen er 2,29 meter i kjeller.
Diverse:
- 1. etase: Avtrekk på kjøkken og bad. Ingen tilluft annet enn å lufte med vinduer.
- kjeller: Naturlig ventilasjon: Avtrekk på vaskerommet. Tilluft via luftespalte over vinduer i stue og på soverommet.
- Sikringsskap plassert i oppgangen utenfor leilighetesdøren/kjellerdøren. Hovedbryter på 40 AMP. Vegger er foret ut og åpne ledninger er bygget inn i veggkonstruksjonen. Dette er ikke en
godkjent løsning og bør ettergås av en elektriker.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Vedovn i stue i kjelleren og pipeløp på kjøkkenet. Varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument på oppføring av bygget fra 1924, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det foreligger ferdigattest på endring/ reprasjon av byggtekniske installasjoner på denne leiligheten fra 2003. Byggetegninger og ferdigattest kan fås ved henvendelse til megler.
Stue, vaskerom og wc i kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/36/61/14:
05.09.1919 - Dokumentnr: 352 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om veg
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
15.10.1920 - Dokumentnr: 901121 - Best. om vann/kloakkledn.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
04.08.1922 - Dokumentnr: 901031 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
29.06.1923 - Dokumentnr: 130 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
23.11.1923 - Dokumentnr: 901213 - Best. om vann/kloakkledn.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
04.09.1925 - Dokumentnr: 911415 - Erklæring/avtale
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
04.09.1925 - Dokumentnr: 911416 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
17.03.1933 - Dokumentnr: 901224 - Bestemmelse om veg
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
16.11.1934 - Dokumentnr: 901834 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
27.05.1947 - Dokumentnr: 5654 - Best. om vann/kloakkledn.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
02.06.1947 - Dokumentnr: 5998 - Best. om vann/kloakkledn.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
16.05.1957 - Dokumentnr: 5176 - Best. om vann/kloakkledn.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
20.03.1969 - Dokumentnr: 4525 - Best om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Ang.redskapshus.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:36 Bnr:61
Gjelder denne registerenheten med flere
10.07.1997 - Dokumentnr: 42121 - Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr.bygningens
avstand til Svalbardveien.
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren for
Samferdseletaten i Oslo.
Gjelder denne registerenheten med flere
10.07.1997 - Dokumentnr: 42125 - Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr.bygningens
avstand tuil Svaldbardveien.
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren for
samferdselsetaten i Oslo.
Gjelder denne registerenheten med flere
10.07.1997 - Dokumentnr: 42132 - Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr.bygningens
avstand fra Svalbardveien.
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren for
Samferdselsetaten i Oslo.
Gjelder denne registerenheten med flere
10.07.1997 - Dokumentnr: 42139 - Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr.bygningens
avstand til Svalbardveien.
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren for
Samferdselsetaten i Oslo.
Gjelder denne registerenheten med flere
11.07.1997 - Dokumentnr: 42413 - Erklæring/avtale
Påtegning til seksjonering: Endrede tegninger.
Gjelder denne registerenheten med flere
31.05.1991 - Dokumentnr: 26895 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 14
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/24

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Diverse

Leiligheten er rengjort før visning og vil ikke bli ytterligere vasket til overtakelse. Seksjonen er ikke bebodd i perioden.
Eiendommen har vært utleid og Statsbygg har selv ikke bebodd eiendommen. Statsbygg har begrenset kjennskap til eiendommens stand. Interessenter oppfordres derfor til å undersøke eiendommen ekstra grundig. Kjøper av en selvstendig undersøkelsesplikt. Vi anbefaler derfor en grundig gjennomgang av boligen, gjerne sammen med en bygningskyndig person.
Selger kjenner ikke til at det er forurensning i tomtegrunnen m.v. Kjøper skal, dersom forurensning i ettertid skulle bli oppdaget, bære det fulle ansvar for all forurensning som eksisterer på eiendommen, med unntak av forurensning forårsaket av selger

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

"Vinderen hageby" eller "Postgårdene" som er det historiske navnet på bygningene, ligger i et veletablert boligområde mellom Vinderen og Borgen. Området kan sammenlignes med andre bynære hagebyer som Tåsen hageby eller Ullevål hageby. Eiendommen har en trafikkstille og barnevennlig beliggenhet med supre uteområder på 8 mål skjermet og parkmessig opparbeidet tomt med frukttrær, kjøkkenhage, lekeapparater for barna mv.
Det er meget solrikt på eiendommen og det er sjeldent god avstand mellom bebyggelsen. Leiligheten ligger i den øverste gården med fritt utsyn og er en av de største leiligheten i sameiet.
Boligen ligger i et meget attraktivt og sentralt villaområde mellom Vinderen og Borgen. Boligområdet er veletablert og barnevennlig. Gangavstand til Vinderen sentrum med et variert utvalg av forretninger og servicetilbud, som Coop Mega, Rema, Åpent bakeri, Baker Hansen, Vinderen Sushi og Asian Dining, Jonathan Sushi, Little Italy, SATS, apotek, post, sportsbutikker, bokhandel, parfymeri samt lege- og tannlegekontor. mm. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Majorstuen og Bogstadveien kjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, restauranter og utesteder.
Kort avstand til Oslomarka med flotte turmuligheter, samt gangavstand ned til Frognerparken med piknikmuligheter, solbading og et herlig folkeliv. Her er det også fotballbaner, tennisanlegg og flotte Frognerbadet, samt Norges største samling av roser og den verdenskjente Vigelandsparken. Ellers er det kort vei til idrettsanlegg på Friggfeltet og Marienlyst. Flotte turmuligheter i Nordmarkas friluftsområder med milevis av tur- og skiløyper, flere idylliske badevann og slalåmbakke, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Behagelig sykkelavstand til sentrum, enten via Frognerparken eller Majorstuen.
Kun få minutters gange til Vinderen t-banestasjon og til Borgen t-banestasjon med 2 linjer.
Boligen ligger i kort gangavstand fra både Vinderen barneskole, Ris ungdomsskole, samt flere barnehager. Boligen sogner til Vinderen Skole. I tillegg er det kort vei til Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse. Kort sagt en optimal beliggenhet i forhold til byens fasiliteter hvor det er lett å trives.

Adkomst

Innkjøring til Tuengen Allé fra Sørkedalsveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 7.913 kvm som tilhører sameiet. Meget hyggelig opparbeidet og beplantet med plen, busker og frukttrær - sittegrupper med mulighet for grilling på sommeren. Lekeplass. Tomten er fellesareal.
Seksjonene setter sine utemøbler der de måtte ønske på den 8 mål store tomten. Det er god plass til alle! De som vil kan opparbeide kjøkkenhage. Det er plommetrær, mange epletrær samt rips og andre busker på eiendommen.
Sameiet er et eldorado for barn og voksne som er glad i grønne omgivelser. Sameiet arrangerer barneskirenn, julegrantenning, og av og til sommerfester. Her er også parkeringsplasser til beboerne på gruset innkjørsel og gårdsplass. Hver seksjon har bruksrett til en parkeringsplass.

Parkering

Seksjonen disponerer en parkeringsplass på sameiets fellesareal. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030. Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen eller fylket før igangsetting.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.089,- pr. mnd. og inkluderer: Vaktmestertjenester (snømåking, plenklipping mm), nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, felles byggforsikring, strøm i fellesarealer, vedlikehold av fellesarealer, forretningsførsel m.m
Felleskostnadene er fordelt slik:
Felleskostnader: kr 2 695,-
Lån: kr 144,-
Lån, maling og vedlikehold: kr 250-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. Boligen er tilknyttet kabel-tv. Eget abonnement tegnes av seksjonseier. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.028.515,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.702.654,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 8.000,- pr. 31.12.19
Andel fellesgjeld er kr 43.167,- pr. 31.12.19
Total fellesgjeld for sameiet er kr 838.705,- pr. 11.05.20 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4,4%
Lånets løpetid: 11.08.2029
Avdragsfrihet: Ingen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.784.509,-.
Av dette beløpet utgjør kr 43.167,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Vinderen Hageby, med sameiebrøk 1/24.
Sameiet består av 24 leiligheter og er godt drevet.
Det arrangeres en dugnad om våren og en om høsten.
Plenklipping og snømåking tas hånd om av gartner og er inkludert i fellesutgiftene.
Sameiet var fra gammelt av kalt Postgården da det bestod av leiligheter for postfunksjonærene.
Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS, tlf. 23 89 10 20.
Sameiets eiendom er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA med forsikringsnummer 78597818
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
Gårdene ble rrenovert i 1996-1998 med ny taktekking, nye stigeledninger, jordfeilbrytere, serikoblet brannvarslings anlegg, pusset opp oppgangene, utbygging i underetasjer og loft. Ny drenering 2011. Pipeløp og soil er rehabiitert i 2013. Fasadene ble sist pusset opp/malt i ca. 2014. Oppgradering av brannvarslingsanlegget i 2018 samt pipehatter.
Planlagte påkostninger:
Det foregår jevnlig vedlikehold av bygningsmassen. Det planlegges å tilrettelegge for lading av el bil på parkeringsplassene, men dette er ikke vedtatt. Det er også vært snakk om å bytte vinduer i fellesarealer. Dette er satt på vent og er ikke vedtatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Leiligheten er ledig for overtakelse.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, selger er selvassurandør.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Selger er ikke forbruker, og regelen om akseptfrist kl. 12:00 første påfølgende virkedag får ikke anvendelse ved dette salget. Selger vil trenge mer tid til å bekrefte en budaksept da godkjennelse må innhentes fra leder, dvs. Statsbygg trenger budfrist på 1 ekstra dag fra de mottar bud.
Bud med forbehold vil ikke aksepteres. Blancoskjøte aksepteres ikke. Skjøte utstedes kun til den som står som kjøper i budskjema og kontrakt.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 34.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0134/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.20134

Dato

Sist oppdatert: 14. september 2020 kl. 08:38

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.