Langhus/Vevelstadåsen

Vevelstadåsen 14

Prisantydning

3 950 000 kr

Fellesgjeld: 43 000 krOmkostninger: 107 027 krTotalpris: 4 100 027 kr
Byggeår
1975
Soverom
3
Areal (P-ROM)
126 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
3 672 kr

Lekker endeleilighet i meget attraktivt boligområde. 2 terrasser. Garasjeplass.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

*Endeleilighet.
*Gjennomgående.
*God standard.
*2 terrasser.
*Garasjeplass.
*Nyere kjøkken og bad.
*Nyere vinduer og terrassedører.
*Mulighet for trappefri adkomst.

Eiendommen

Vevelstadåsen 14, 1405 LANGHUS 
Gårdsnummer 107, bruksnummer 100, seksjonsnummer 91, kommunenummer 3020

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et etablert, attraktivt og barnevennlig boligområde. Området består hovedsakelig av terrasseleiligheter.

Flott turterreng i nærmiljøet. Kort avstand til Sørmarka med skiløyper, skistuer og akebakker om vinteren, samt terrengsykkelstier, fiskevann og kanomuligheter om sommeren. En kort kjøretur bringer deg til flere sjø- og bademuligheter, som Ingierstrand i Bunnefjorden. 

Området har kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, treningssenter, Ingierkollen slalåmbakke, tennisbaner samt golfbane i Ski og på Greverud m.m. Det er meget aktive idrettslag, samt mange ulike organisasjoner på Langhus. Man finner lekeplass på området. Det går matebuss fra Vevelstadåsen til Vevelstad togstasjon samt Ski/Ås/Drøbak hvert 10. minutt på dagtid. Gangavstand til Langhus senter med diverse forretninger, matbutikk, post, lege m.m. 

På Langhus er gang- og sykkelstinettet godt opparbeidet. Det er gangavstand til Vevelstadåsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Ski kommune ble for noen år siden kåret til landets beste oppvekstkommune. Kommunen har bortimot full barnehagedekning. Det er gangavstand til flere barnehager.

Det tar ca. 15 min. å kjøre til Ryen. (4 felts vei helt fra Langhus) og ca. 6-7 min med bil til Ski sentrum. I Ski sentrum finner man flere offentlige kontorer, Ski storsenter og en rekke butikker og servicetilbud. Dette gjør Ski til et attraktivt handelsområde. Kinosenter og en rekke restauranter og kaféer er også med på å skape et flott bymiljø. Ski er et knutepunkt i forhold til offentlig kommunikasjon og nærhet til både E6 og E18.

Veibeskrivelse

Fra Ski: Kjør riksvei 152 mot Oppegård. Ta til høyre inn Vevelstadveien mot Siggerud. Ta til høyre inn Vevelstadåsen. Følg veien til toppen og parker. Blokken ligger på venstre side. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er kort avstand til barnehager og skoler. Vevelstadåsen barneskole ligger 0.1 km unna. Haugjordet ungdomsskole ligger innenfor en radius på 0,7 km. Nærmeste videregående skole er Ski som ligger innenfor en radius på 6,3 km. Det er 3 barnehager innenfor en radius på 0,4 km.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 135 kvm
Totalt bruksareal: 126 kvm
Totalt primærrom: 126 kvm

Primærrom:
Entre/gang, 2 bad, 3 soverom, kjøkken m/spiseplass, arbeidsrom, stue: 126 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod merket "03" på ca. 1,8 kvm. i fellesareal utenfor entrèdør i samme plan.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.11.2019, utført av Harald Ringen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Felles eiet tomt på 25.647,7 kvm. Pent opparbeidet tomteareal, med asfalterte gangveier. Lekeplasser, plener og beplantning. Felles uteplasser med platting og griller.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg, i underetasjen under blokken. Godt med gjesteparkering på anviste plasser etter gjeldende regler. Mulighet for tiknytning til el-bil lader. Beboere må selv bekoste egen ladekontakt når det er aktuelt. Kostnad ca.kr 15.000,- (i 2018). Ladeplassene skal være standardisert og installeres av leverandør valgt av styret i sameiet. Elbil-eier vil betale for eget forbruk av strøm, og et prosentvis tilleggsbeløp som bidrar til driftskostnader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, samt private interne stikkveier som driftes vi sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Betongsåle på antatt faste masser. Vegger av betong- og murkonstruksjoner med innfelt, isolert bindingsverk. Malt fasade. Etasjeskillere av støpte dekker. Flatt tak tekket med papp/folie. Støpte betongtrapper/reposer med belegg og malte murvegger i oppgang. Oppgangene er nylig pusset opp.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Etter det kommunen opplyser foreligger verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan ikke dokumenteres. Eiendommen har imidlertid vært brukt til boligformål siden 1975.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

4-roms gjennomgående leilighet med terrasse/uteplass på hver side. Det er mulighet for trappefri adkomst hvis man går inn til kjøkkenet via inngangsterrassen. Hovedinngangen er en trapp ned fra inngangsplanet. Lys og pen leilighet med god standard. Leiligheten er relativt nylig oppgradert og virker i generelt god, teknisk stand i forhold til referanseår. Sydvendt plassering og gode solforhold. Godt tilpasset bevegelseshemmede grunnet enkel adkomst og alt på 1 plan. Utgang fra stue til terrasse på ca. 14 kvm. Utgang fra kjøkken til heller på mark på ca. 14 kvm.

Kjøkkeninnredning med glatte folierte fronter fra 2015. Kjøkkenbeslag nedfelt i laminat benkeplate. Plater over benk. Ventilator med kullfilter. Integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp (induksjon). Ingen andre hvitevarer medfølger.

Bad 1 (mot entrè/gang): Badet ble pusset opp i 2013. Flislagt bad med heldekkende servant, innredning med folierte fronter, speil med lysarmatur. Veggmontert wc og dusjhjørne med to skyvedører. Sluk i dusjsone, spalte i gulvramme. Ny regnfallsgarnityr i 2019. Avtrekk fra rommet. Rør i rør system med fordelerskap. Innfelt belysning i himling.
Bad 2 (innenfor kjøkkenet): Badet ble pusset opp i 2013. Flislagt bad med heldekkende servant, innredning med folierte fronter, speil med lysarmatur. Gulvmontert wc og dusjhjørne med to svingbare dusjdører. Ny regnfallsgarnityr i 2019. To hjelpesluk i rommet. Sluk i dusjsone. Inspeksjonsluke med stakeluke. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekk fra rommet. Innfelt belysning i himling.

Nytt laminatgulv ble lagt i entre og på kjøkken i 2013 og 2015. Alle vinduer og begge terrassedører er byttet i 2012. Ny innmat i sikringsskap i 2014.

Selger har i etterkant av bilder foretatt diverse oppgraderinger. Det er blant annet lagt nytt gulv i stuen.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Panelovner ellers.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Vevelstadåsen Boligsameie, med sameiebrøk 4360/807090.

Sameiet består av 210 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS, tlf. 02333.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt, men man skal kontakte styret før man anskaffer seg husdyr og signere en egen husdyrerklæring. Se vedlagte husordensregler.

I generalforsamling for 2019 fremkommer det at avløpsrørene i sameiet mange steder trenger rehabilitering/utskiftning. En prosjektgruppe jobber med dette i samarbeid med en ekstern uanhengig konsulent. Prosjektet kan medføre økte fellesutgifter.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende Pengeheftelser/servitutter er tinglyst og følger eiendommen:

Dagboknummer. 4257, Tinglyst 07.07.1975 - Erklæring/avtale. Rett til garasje/park. pl. Pliktig medlemskap i huseierforening m.v. Gjelder denne eiendom m.fl.

Dagboknummer. 16001, Tinglyst 30.12.1985 - Pantsettelseserklæring beløp: Nok 15.000. Panthaver sameiet. Panterett uten opptrinnsrett med prioritet etter 90% av lånetakst, etter forsikringsrådets regl. Gjelder denne eiendom m.fl.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Leiligheten er regulert til boligformål.
Reguleringsbestemmelser: Reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for Langhus sentrum med tilliggende områder, del av felt Q1 i ski kommune gjelder.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser, eventuelt målebrevskart, tegninger samt grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR46.1916

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.672,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, varmtvann, trappevask, kabel-tv, internett, felles bygningsforsikring, forretningsfører, renter og avdrag på felles gjeld.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18.000 kwh. pr. år. Ca kr 20.000,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.343.529,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.836.704,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18.797,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 43.000,- pr. 01.02.2019

Total fellesgjeld for sameiet er kr 7.876.574,- pr. 15.02.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,55% flytende rente.
Lånets løpetid: 7 år og 9 mnd.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.860,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.057.027,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.100.027,-
Av dette beløpet utgjør kr 43.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5 % av salgssummen inkl. fellesgjeld.
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Thor Gunnar Stavsholt
Eiendomsmegler MNEF

Thor Gunnar Stavsholt

Telefon
Mobil 90033838

Lurer du på noe

Thor svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!