Solgt: 2 530 000 kr

Nøkkeland terrasse 320

2 300 000 kr
81 m²
2 soverom
Nøkkeland Terrasse 320 formidles av Krogsveen.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Nøkkeland Terrasse
Nylig oppusset og betydelig modernisert 3-roms leilighet. Vestvendt, solrik terrasse med vidstrakt utsikt. Garasje.
 • Prisantydning
  2 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  450 748 kr
 • Omkostninger
  8 625 kr
 • Totalpris
  2 989 373 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  81 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Fellesutgifter
  6 609 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms andelsleilighet med attraktiv plassering på Nøkkeland Terrasse
 • Pusset opp i sin helhet etter 2017 og betydelig oppgradert
 • Nye og fornyede overflater i alle rom
 • Ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
 • Bad renovert og flislagt, separat vaskerom oppgradert
 • To soverom av gode størrelser, hovedsoverom med walk-in closet
 • Vestvendt terrasse med meget gode solforhold og vidstrakt utsikt
 • Egen garasje i felles garasjerekke
 • Gode pendlemuligheter fra nærliggende togstasjon
 • Kort vei til fine tur- og rekreasjonsområder
 • Flotte Kulpestranda kun en liten sykkeltur unna
 • 7 min. til E6 - 7 min. til sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nøkkeland terrasse 320, 1538 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 2542, ideell andel 1/1
Andelsnummer 12, Nøkkeland Borettslag, organisasjonsnummer 952294792

Innhold

Totalt bruttoareal: 89 kvm.
Totalt bruksareal: 81 kvm.
Totalt primærrom: 81 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
3. etasje: Entré, gang, bad, to soverom, omkledningsrom, vaskerom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen en bod i forbindelse med inngangspartiet. Boden er oppmålt til ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.03.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Boligbygg over 4 etasjer. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av betongkonstruksjon. Etasjeskillere av betong.
Utvendige fasader forblendet med liggende trepanel. Yttertak med tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/ membran (ikke besiktiget).
Leiligheten har profilert entrédør med glassfelt og Yale kodelås. Vinduer med rammer/ karmer av tre og to-lags glass fra 2015. Balkongdør med trelags
glass fra 2015.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Det er ikke røykvarsler/-e iht forskrift i boligen. TG:3.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten er betydelig oppgradert siden 2017, blant annet med nye og moderne overflater i samtlige rom. Gulvene er utført med blant annet ny én-stavs laminat, veggene er pusset glatte og malt - hovedsakelig i grå og blå fargetoner.
Den opprinnelige romløsningen ble noe endret samtidig med oppussingen, til fordel for bedre disponering av det tilgjengelige arealet. I romløsningens sosiale sone er noe av deleveggen mellom stuen og kjøkkenet fjernet og erstattet med en smart barløsning som nå fronter kjøkkenet og øker rommets bruksverdi.
Kjøkkenet ble påkostet med helt ny innredning bestående av et omfangsrikt antall skuffer og skap, og ikke minst meterlange benker som avsluttes i barløsningen. Foruten gode oppbevaringsmuligheter har kjøkkeninnredningen også alle hvitevarer integrert, samtlige medfølger leiligheten.
Leilighetens to soverom er med gode 13 og knappe åtte kvadratmeter velfungerende som henholdsvis hovedsoverom og barne-/gjesterom. Vegg i vegg med hovedsoverommet finnes leilighetens opprinnelige bod på nesten fem kvadratmeter som i forbindelse med oppussing er tatt i bruk til omkledningsrom og utstyrt med garderobeinnredning. Den opprinnelige deleveggen er fjernet og erstattet av skyvedører med heldekkende speilflate som utvider den opplevde størrelsen av hovedsoverommet.
Fra garderoben er det etablert gjennomgang til et separat vaskerom, som tidligere var tilknyttet badet. Vaskerommet er oppgradert med blant annet nye benkeinnredninger og overflater på vegger, mens gulvet er av belegg og videreført fra tidligere.
Badet er pusset opp i sin helhet og utført med fliser på gulv og vegger samt innfelt belysning i himlingen. Nye møbler med tidsaktuelt stilpreg ble også montert i forbindelse med oppussing, i tillegg er badet påkostet med et stort dusjkabinett som inneholder en rekke praktiske såvel som komfortable funksjoner.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré og på bad, belegg på vaskerom, for øvrig én-stavs laminat.
Innervegger: Fliser på bad og vaskerom, for øvrig glatte malte flater.
Himlinger: Malte plater med innfelt belysning på bad, for øvrig glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte grå benkeplater. Nedfelt sort servant med sort ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Ventilator.
Bad: Servantskap med glatte fronter i sort høyglans og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil. Dusjkabinett med multifunksjoner. Veggmontert klosett.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 11.09.1990.
I henhold til mottatte tegninger fra Moss kommune er det avvik på dagens planløsning. Inntegnet bod er i dag omgjort til omkledningsrom. Endringer er omgjørelse fra tilleggsdel til hoveddel og er ikke omsøkt i kommunen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På Nøkkeland vil du bo i et veletablert nabolag like nord for sentrum av Moss. Mossemarkas omfangsrike friområder er lett tilgjengelig rett fra nabolaget gjennom undergang ved E6, hit kan du gjerne legge løpeturene eller roligere fotturer på nettverket av løyper og stier som blant annet strekker seg opp mot Skihytta. I marka er det også lysløype med skispor når forholdene tillater vinterstid.
For barna er skoleveien kort og enkel til Nøkkeland skole som har SFO og alle trinn på grunnskolenivå. Skolen er blant de nærmeste naboene og har fine fasiliteter som kunstgressbane, ballbinge og sandvolleybane som gir et godt aktivitetstilbud også utenom skoletid.
I nærmiljøet finnes for øvrig også Steinerskolen samt Luenbakken barnehage som er den nærmeste av flere barnehager i omegn. Det eksisterer i tillegg et bredt aktivitetstilbud i nærområdet; både fotball og håndball, ridesenter samt populær slalombakke på Store Brevik.
Dagligvareforretninger finnes på Kambosenteret og på Sjøhagen, og er begge enkle å svinge innom på vei hjem i hverdagen. Shoppingmuligheter er kun en kort kjøretur unna, både på Mosseporten og i sentrum av Moss. Den lokale bussruten M2 (Metro 2) går fra Stubbeløkkveien hvert 15. minutt i rushtiden og ellers hvert 30. minutt, og tar deg inn til sentrum på under kvarteret. Fra Osloveien kan du ta buss 540 som har timesavganger mellom Moss bussterminal og Vestby stasjon store deler av dagen.
Kambo stasjon er innenfor gangavstand på gang- og sykkelveier helt frem. Lokaltoget kjører videre til Oslo S på 43 minutter, og når den pågående utbyggingen av jernbanen er ferdigstilt forventes reisetiden vesentlig redusert.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 20 111 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Garasjeplass i felles garasjerekke. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 01.03.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan Del av Nøkkeland nordre del med formål boliger, vedtatt 21.09.1989 med plannr. 219. Reguleringsplan
Kambo - Nøkkeland - Revidert plan med utvidet reg.grense mot nord med formål kjørevei, kommunalteknisk virksomhet, høyspenningsanlegg og boliger, vedtatt 22.03.1988 med plannr. 205. Eiendommen omfattes også av kommuneplan KP0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011.
Reguleringsarbeider under arbeid: Nøkkeland nord med status planlegging igangsatt. Plantype detaljregulering.
Eiendommen ligger gul støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles byggningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, strøm fellesarealer, vakthold, årsavgift tv, leie vaktmester, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 701,-
Avdrag kr 1674,-
Driftsutgifter kr 4 234,-
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 611 111,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 199 999,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 140 423,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 450 748,- pr. 01.03.2021.
Informasjon om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,67 %.
Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : kr 2.375,-, hvorav renter utgjør kr 701,- og avdrag utgjør kr 1.674,-.
Lånets løpetid: 2040.
Lånenr. 000135.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.493,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.759.373,-. Av dette beløpet utgjør kr 450 748,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Magnus Sørling Bødtger, Anders Sørling Bødtger og Eirik Sørling Bødtger

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Nøkkeland Borettslag.
Borettslaget består av 59 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Det er tillat med dyrehold i borettslaget. Det skal allikevel alltid søkes styret om man flytter inn med dyr eller ved anskaffelse av nytt dyr. Typiske landbruksdyr er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
Spyling av avløpsrør.
Oppretting av søppelbod.
Montert metalltrapper.
Oppstart av uteområder, Kolsrud Anleggsgartner.
Avtale med Aticimex grunnet rotteplager.
Planlagte påkostninger:
Lading av el-biler.
Rydding av skråningen mot Stubbeløkkveien.
Diverse vedlikehold.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Andelen er forhåndsavklart på forkjøpsretten og 1 interessent har meldt seg på denne for dette salget. Konf. megler ved spørsmål.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 40.000,-
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0064/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2164

Dato

Sist oppdatert: 22. mars 2021 kl. 11:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.