Solgt: 7 300 000 kr

Gamleveien 5

6 950 000 kr
103 m²
3 soverom
Velkommen til Gamleveien 5!
Tom Christopher Sand
Presenteres av
Tom Christopher Sand
Hyggen
Sjarmernde og koselig sveitserbolig på ca 3 måls boligregulert tomt - Flott utsikt - Kort vei til strand
 • Prisantydning
  6 950 000 kr
 • Omkostninger
  175 092 kr
 • Totalpris
  7 475 092 kr
 • Byggeår
  1880
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  103 m²
 • Bruksareal
  112 m²
 • Tomteareal
  2 919 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gamleveien 5!
Meget sjarmerende og koselig sveitserbolig beliggende i idylliske Hyggen. Få min gange til Drammensfjorden med flotte strender og båtmarina. Her har du flotte turomgivelser i umiddelbar nærhet. Det er også få min gange til barneskole. Ca. 5 minutters kjøring til Røyken hvor man finner butikker, togstasjon, Røykenbadet med mer.
Stor og relativt flat tomt - Solrikt og barnevennlig
- Ca. 3 mål boligregulert tomt
- Forsterket deler av taktekking og nytt yttertak i 2004
- Takrenner, nedløp og beslag byttet i 2003/04.
- Kledning 2.etg byttet i 2008
- Etterisolert innvendig i 2008
- El ble utbedret i 2004-2007
- Nye vinduer i 2004, med unntak i bislag
Inneholder:
1. etasje 56 kvm: Entre, bad/vaskerom, stue og kjøkken
2. etasje 47 kvm: Loftstue, gang og 3 soverom

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gamleveien 5, 3442 HYGGEN
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 275, bruksnummer 7, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 127 kvm
Totalt bruksareal: 112 kvm
Totalt primærrom: 103 kvm
Primærrom:
1. etasje 56 kvm: Entre, bad/vaskerom, stue og kjøkken
2. etasje 47 kvm: Loftstue, gang og 3 soverom
Sekundærrom:
1. etasje 6 kvm: bod og bislag.
2. etasje 3 kvm: kott
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.09.2021 utført av AS Huskonsulenten. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med eldre natursteinmur. Støpt plate på mark under entre, bad/vaskerom og kjøkkenet. Saltakkonstruksjon i tre tekket med teglstein. i Ytterveggene består av bindingsverksvegger i tre og eldre laftekasse med utvendig kledning i tre. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass og eldre vinduer med enkle glass i bislag. Isolert ytterdør med glassfelt.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
TG2 gir uttrykk for middels kraftige symptomer. Det er gitt tilstandsgrad 2 på følgende:
- Grunnmur grunnet mindre riss i innvendig murpuss og naturlig saltutsalg i mur i kjeller.
- Bindingsverksvegger, eldre kledning, saltakkonstruksjon og badet grunnet alder.
- Eldre vinduer grunnet alder og og behov for fornyelse av trevirket.
- Etasjeskiller da det er avvik i planhet, eldre kondensskjolder i svill i kjeller og eldre borrebille hull i konstruksjon. Har vært skadedyrfirma som har fjernet borrebiller.
- Kjøkkenet grunnet manglede fuge mellom benkeplate og vegg, samt løst benkebeslag.
- VVS-installasjoner grunnet vedlikeholdsintervall.
- Luftbehandling grunnet alder og avvik fra dagens krav.
TG3 gir uttrykk for kraftige symptomer. Det er gitt tilstandsgrad 3 på følgende:
- Drenering da det er antatt ikke drenert. Bortledning av overvann via teglsteinsrør.
- Takrenner og nedløp ved inngangspartiet da det mangler utkaster g beslag ved bislag.
- Manglende returrekkverk fra loftstue inn mot trappeløp.
- Pipestokk grunnet eldre råteskade i undertak på loftet.
- Vinduet på badet grunnet indikert fukt og det er i fuktsone. Veggen i dusjsonen da det er indikert fukt, anbefales å sette inn dusjkabinett frem til utbedring.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema at badet ble bygget fra grunnen for ca. 17 år siden. Da badet ble bygget koblet de seg også på det kommunale avløpsnettet. Det har blitt byttet panel på fasade, samt isolert hele huset. Nytt tak og vinduer ca. 2004. Ny kledning i 2.etasje ca.2007. Det elektriske anlegget ble byttet i hele huset i 2007 bortsett fra kjøkken og bad som ble byttet i 2004. Alt dette har blitt utført av fagpersoner. Pipen må utbedres før ildsted kan kobles til og benyttes. Det er et gammelt hus så man kan oppleve at gulvene er skjeve. Selger har hatt mus ved noen tilfeller.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget sjarmerende og koselig sveitserbolig beliggende i idylliske Hyggen, opprinnelig bygget rundt 1880. Innvendige gulv består av heltre eikegulv og steinfliser. Kjøkkenet er innredet med underskap, overskap, fliser på vegg og heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag. Kjøkkenet var nytt i 2003/2004. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger. Flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med badekar, dusj på vegg, servant i innredning, wc og opplegg til vaskemaskin. Det er gjort flere utbedringer de siste 17 årene. Nye vinduer i 2004, el utbedret 2004-2007, etterisolert innvendig i 2008, kledning i 2.etg byttet i 2008, forsterket deler av taktekking og nytt yttertak i 2004 og takrenner, nedløp og beslag byttet i 2003/04. Boligen har totalt 3 soverom.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer, kantstein og annen stein av granitt i hagen, samt gammelt bord av granitt øverst i hagen vil ikke medfølge eiendommen.

Oppvarming

Det er elektrisk gulvvarme i bad/vaskerom, kjøkken og entre. Ellers elektrisk med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1880.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Mange tiltak i Asker kommune mangler brukstillatelse eller ferdigattest. Dette gjelder spesielt for tiltak fra perioden før nye bestemmelser om ansvar og kontroll ble vedtatt i 1997.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 4804, tinglyst 06.04.1995, type heftelse: Jordskifte, grensejustering for flere eiendommer.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst Utskifting den 22.02.1886, med dagboknr. 900030. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen er registrert med vernekategori B. Huset er pusset opp opp og tilbakeført til sveitserstil. Bl.a. er er vinduer tilbakeført til høykors parstilte. Ny krum teglstein. Tilblantet som fruklthage/åpen hage. Nyer eboligfelt i omgivelsene. Gamel låve står igjen med dårlig tilstand. Kjøper må være klar over at evet ønsker om endringer/tilbygg med med mer må søkes kommune og riksantikvaren. Kjøper overtar ansvaret for dette. Ta kontakt med riksantikvaren for mer informasjon.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrikt beliggende enebolig med Drammensfjorden og flott strand i umiddelbar nærhet. Flott utsikt over Drammensfjorden fra eiendommen. Fine turveier i området, med sykkelvei til Spikkestad over Ovnerud og på stier i Mastedalen til bl.a. Hollenderen, Villingstadåsen og serveringshytte på Herstadhei. Klatrefeltet i Hyggen ligger vestvendt i åsen på Hyggen vest, her er det over 30 meter med bratt listeklaring, overheng og enkelte lengre riss. Populære Kjekstad golfklubb på Røyken er under 10 minutter unna og byr på både 18-hulls og 9-hulls bane.
Få minutter gange til Hyggen sentrum med badestrand, båtmarina og en Thai restaurant.
Det er ca 10 minutter å kjøre til Drammen. 8 minutter til Lier stasjon, og ca 5 minutter til Spikkestad stasjon med togforbindelse til Asker og Oslo. Bussholdeplass langs Grimsrudveien med forbindelser mot retning Drammen, Sætre og Åsheim.

Adkomst

Fra Asker: Følg Røykenveien retning Røyken og fortsett retning Drammen/Spikkestad E 134. Etter ca. 4 km står det skilt inn til høyre retning Hyggen. Følg så denne veien i ca. 3 km ned til Hyggen sentrum.
Fra Drammen: Følg E 134 mot Røyken, ta av på Lahell mot Hyggen. Kjør til Hyggen sentrum og fortsett på Grimsrudveien. Ta så Hyggenveien inn til venstre og så inn på Gamleveien. Boligen ligger på høyre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort vei til Hyggen oppvekstsenter barnehage/SFO/barneskole. I tillegg er det flere offentlige og private barnehager i nærområdet. Spikkestad ungdomsskole samt Røyken videregående. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2919 kvm. Pent opparbeidet tomt med gressplen, diverse busker og gruset gårdsplass. Noe naturtomt. Tomten er relativt flatt/lett skrående.

Parkering

På gruset gårdsplass er det plass til flere biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 135 kvm kjørevei og 2.672 kvm boliger i henhold til reguleringsplan Bakkekroken vedtatt 09.08.1989. Eiendommen er også regulert til 112 kvm kjørevei i henhold til reguleringsplan Løkka vedtatt 26.04.2000. Videre er hele eiendommen regulert til nåværende boligbebyggelse i henhold til Kommuneplan Røyken 2015-2027 vedtatt 01.10.2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 14.906,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Eiendommen har vannmåler så kommunale avgifter vil variere etter forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 31.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 15.000,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på ca.
kr 600 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er ikke tilknyttet alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 781.926,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 2.814.933,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.125.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Silje Bull-Njaa Larsen

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0096/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.2196

Dato

Sist oppdatert: 07. oktober 2021 kl. 10:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.