Solgt: 6 750 000 kr

Industrigata 31C

6 500 000 kr
82 m²
2 soverom
Velkommen til Industrigata 31C! Presentert av Morten Møller-Olsen v.Eiendomsmegler Krogsveen
Morten Møller-Olsen
Presenteres av
Morten Møller-Olsen
Familievennlige Balkeby
Lys og luftig 3-roms leilighet | Nytt kjøkken i 2018 |Sørøstvendt balkong mot fantastisk bakgård | Gj.gående planløsning
 • Prisantydning
  6 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  194 000 kr
 • Omkostninger
  12 620 kr
 • Totalpris
  6 956 620 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1938
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  82 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 107 kr
 • Energimerke
  Grønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Industrigata 31C! En lys og luftig 3- roms leilighet i populære og familievennlige Balkeby. Leiligheten ligger meget sentralt til på Majorstuen, og har en fantastisk, frodig bakgård/park med lekeplass og bord, hvor barn som voksne kan boltre seg fritt. Leiligheten har en praktisk, gjennomgående planløsning. Her er planløsningsmulighetene mange. Leiligheten har nytt kjøkken i 2018, sørøstvendt balkong, to soverom av god størrelse, og en stor stue med god plass til langbord.
Oppsummert:
- Sørøstvendt balkong mot flott bakgård
- Kjøkken fra 2018
- Radiatorer koblet på byggets anlegg
- Gjennomgående planløsning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Industrigata 31C, 0357 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 214, bruksnummer 128, ideell andel 1/1
Aksjenummer undefined, Balkeby AS, organisasjonsnummer 920 157 009

Innhold

Totalt bruttoareal: 92 kvm
Totalt bruksareal: 82 kvm
Totalt primærrom: 82 kvm
Primærrom 3. etasje, 82 kvm:
- Stue, kjøkken, 2 soverom, bad, wc, entré og gang.
I tillegg disponerer leiligheten to boder i kjeller på ca. 3,5 kvm. og 2,5 kvm. Begge merket med nr. 316.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.04.2021 utført av Aleksander Røv.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong og mur.
- Yttervegger er oppført som en murskonstruksjon med teglfasade.
- Etasjeskillere er oppført som armerte betongdekker.
- Tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie.
- Trapper og repos i oppgang er utført i betong
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vinduer og balkongdør. Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer og dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.
- Balkong. Det er synlig rustdannelse i innfestningen til rekkverket. Balkonggulv er nylig malt med epoxymaling. Aksjelaget skal utbedre balkongen i sin helhet.
- Pipeløpet er tildekt av strietapet som hindrer muligheten for inspeksjon av sprekkdannelse.
Alle øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG1).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Industrigata 31C! En lys og luftig 3- roms leilighet i populære og familievennlige Balkeby. Leiligheten ligger meget sentralt til på Majorstuen, og har en fantastisk, frodig bakgård/park med lekeplass og bord, hvor barn som voksne kan boltre seg fritt. Leiligheten har en praktisk, gjennomgående planløsning. Her er planløsningsmulighetene mange. Leiligheten har nytt kjøkken i 2018, sørøstvendt balkong, to soverom av god størrelse, og en stor stue med god plass til langbord.
Stue:
Et flott oppholdsrom med god plass til sofa og spisebord. Rommets store vindusflate, i kombinasjon med lyse flater og takhøyde på 2,65 meter gir en luftig atmosfære. Videre har leiligheten en sjarmerende, åpen gruepeis i stuen og 2-stavs eik parkett. Fra stuen har man utgang til den sørøstvendte balkongen som vender ut mot det flotte parkanlegget.
Balkong:
Sørøstvendt balkong på ca. 2,5 kvm, med utgang fra stuen. Konstruksjonen er utkraget og bygget i stål. Her har man sol fra tidlig morgen til ca. kl. 15 iht. selger.
Kjøkken:
Delikat og moderne kjøkkeninnredning fra 2018 med hvite fronter, integrerte håndtak og benkeplate av laminert spon. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn og platetopp. Kjøkkenet har videre nisje til kjøl/frys, ventilator over platetoppen, stålkum og ett-greps blandebatteri. Det er montert waterguard/automatisk stoppekran med gulvsensor/fuktsensor.
Bad:
Flislagt bad med varmekabler i gulvstøp. Badet er innredet med frittstående badekar med oppheng for dusjforheng og servantskap. Sluk er plassert under badekaret. Det er klargjort for opplegg til vaskemaskin på badet. Stoppekraner er plassert over himlingen med tilgang via en inspeksjonsluke. Ventilasjonsavtrekk på bad, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Banemembran (bunnmembran) er synlig klemt til sluk med tilhørende klemring. Arbeidet er fagmessig utført iht. takstmann.
WC:
Separat wc-rom med flislagt gulv og malte veggflater med varmekabler i gulv. Badet er innredet med gulvmontert toalett, vegghengt servantskål. Ventilasjonsavtrekk koblet på byggets anlegg. Tilluft via luftespalte under døren.
Gang & entré:
Velkommen inn. Romslig og innbydende inngangsparti med plass til oppbevaring i gang. Porttelefon med fjernåpner plassert i entreen.
Div:
- Sikringsskapet er plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren. Hovedsikringen er på 32 AMP.
- Radiatorer koblet på byggets anlegg. Radiatorer i stuen og på det ene soverommet er av nyere alder, ellers er radiatorer og vannrør av aldre alder.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med sentralfyring fra fjernvarme. Varmekabler i gulvstøp på bad og wc-rom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1938, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
I tillegg foreligger det ferdigattest på baldakin fra 1993 og ferdigattest på nytt avløpsrør til kjøkken.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet: Bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om vann/kloakkledning, bruksrett og erklæring/avtale ang. pipefeiing.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner som følger av §3-2 i aksjelagets vedtekter. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv, rolig og sentral beliggenhet på Majorstuen/Uranienborg i det som anses som et av områdets mest ettertraktede boligområder. Du kan rusle til et yrende byliv den ene veien, og sykle langt inn i Marka den andre retningen.
Beliggenheten i Industrigata gir deg et sentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby i form av yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud, samt god offentlig kommunikasjon (buss, trikk og T-bane).
Leiligheten ligger stille og tilbaketrukket til i et veletablert område, bestående av pene og klassiske bygårder. Butikker, kaféer, restauranter, barer, nattliv og nisjeforretninger innen gangavstand. Man finner bl.a. populære Majorstukrysset, Bogstadveien og Frognerparken i umiddelbar nærhet.
Ønsker man å la bilen stå, har man Majorstuen stasjon kun 5 minutter unna, som et knutepunkt for byens kollektivtilbud. Her finnes T-bane med overgang til alle linjer, samt hyppige buss- og trikkavganger i alle retninger. Flybussen går få meter fra boligen.
For den handleglade er det kort avstand til Oslos desidert mest populære og eksklusive handlegate i Bogstadveien. Det er også kun en kort tur til Slottsparken og videre til Karl Johans gate med sine utallige butikker, restauranter og kaféer. Attraktive Aker brygge og Tjuvholmen ligger i umiddelbar nærhet med flere av byens mest populære spisesteder og restauranter.
Av rekreasjonsmuligheter finner man fantastiske Frognerparken med storslåtte Vigelandsparken, Hundesletta og Frognerbadet. Her finner man turstier, dammer og grøntområder perfekt for turer, jogging
og parkliv. Populære Stensparken, Slottsparken og flere andre grøntområder ligger også innen gangavstand. Området tilbyr samtidig et stort spekter av treningsmuligheter med bl.a. Sats sitt store senter under bakken ved Colosseum Park, Fresh i Sporveisgata, samt noe mer eksklusive Artesia med både trening og spa. Fine muligheter for løpe-/joggeturer i parker om sommer, så vel som vinter. Kort T-banetur til Sognsvann eller Frognerseteren med sitt uendelige vei- og løypenett. Praktisk og enkel forbindelse til byens skoler med bl.a. Oslo met, Universitetet og BI.
Leiligheten har et fantastisk utgangspunkt for aktiv bruk av alle byens tilbud. Her vil du trives!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagte nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 540,3 kvm som tilhører aksjelaget. Den totale tomten som tilhører aksjelaget er på ca. 8,700 kvm. I tillegg kommer 70% eierskap av tomt mot Majorstuveien

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Bilkollektivet har oppstillingsplasser for større og mindre biler flere steder i området. Nærmeste oppstillingsplass i parallellgaten.
Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Aksjelaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 5 107,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv/Internett, fyring, varmtvann, gratis fellesvaskeri, sosiale aktiviteter, generelt vedlikehold, vaktmestertjenester, renhold av fellesarealer, felles forsikring av bygget og kommunale avgifter.
Husleien justeres normalt en gang årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
Ved nedbetaling av IN-lån vil felleskostnadene reduseres med kr. 807,-. Felleskostnader vil da bli kr. 4.300,-.
Husleien fordeles slik:
- Felleskostnader kr 3.957,-
- IKT-kostnad kr 343,-
- Kapitalkost. lån 1 2OB928 kr 807,-
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2020 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. 3.281,- for 2021. Ta kontakt med forretningsfører for nærmere informasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år. / 3.000 kwh. pr. år. Selger opplyser at strømforbruket har vært noe høyere enn tidligere år, grunnet hjemmekontor for tre personer.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 819 228,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 6 549 220,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 62 541 ,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 194 000,- pr. 01.04.2021
Total fellesgjeld for aksjelaget er 27.670.931,- pr. 31.12.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: OBOS01-98207771546
Restgjeld: kr 1.346.449,-
Andel restgjeld: kr 8.074,-
Rentebetingelser: 2.25% p.a
Lånets restløpetid: 12 år og 11måneder
Avdragsfrihet: Ingen
Lånenummer: OBOS02-98207834955
Restgjeld: kr 921.103,-
Andel restgjeld: kr 5.518,-
Rentebetingelser: 2,25% p.a
Lånets restløpetid: 13år og 8 måneder
Avdragsfrihet: Ingen
Lånenummer: 2OB928-98207366412
Restgjeld: kr 21.985.331,-
Andel restgjeld: kr 162.855,-
Rentebetingelser: 2,25% p.a
Lånets restløpetid: 21 år og 2 måneder
Avdragsfrihet: Ingen
Lånenummer: 3OB928-98207366374
Restgjeld: kr 314.902,-
Andel restgjeld: kr 1.878,-
Rentebetingelser: 2,25% p.a
Lånets restløpetid: 1 år og 8 måneder
Avdragsfrihet: Ingen
Lånnenummer: 4OB928-98207372943
Restgjeld: kr 1.507.922,-
Andel restgjeld: kr 8.984,-
Rentebetingelser: 2,25% p.a
Lånets restløpetid: 8 år og 10 måneder
Avdragsfrihet: Ingen
Lånenummer: 4OB940-98207362018
Restgjeld: 566.886,-
Rentebetingelser: 2,25% p.a
Lånets restløpetid: 5år og 4 måneder
Avdragsfrihet: Ingen
Lånenummer: 5OB940-98207363928
Restgjeld: kr 1.028.338,-
Andel restgjeld: kr 6.135,-
Rentebetingelser: 2,25% p.a
Lånets restløpetid: 8 år og 6 måneder
Avdragsfrihet: Ingen
Boligselskapet har inngått avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på lånenummer 2OB928-98207366412. Dette lånet gjelder våtromsrehabilitering fra 2012. Ta kontakt med forretningsfører for mer informasjon. Et av lånene har IN-ordning. Andel gjeld på dette lånet er kr. kr 162.855,- som kan innbetales. Felleskostnadene vil da reduseres med kr. 807,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 8 995,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3 625,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.706.620,-. Av dette beløpet utgjør kr 194 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. Et av lånene har IN-ordning. Andel gjeld på dette lånet er kr. kr 162.855,- som kan innbetales. Felleskostnadene vil da reduseres med kr. 807,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksje/andelsboliger.
Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marina Heyerdahl

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Balkeby AS.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjeselskapet består av 178 leiligheter knyttet til aksjer. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde en hund eller en katt.
Det er fellesvaskeri i akjselaget.
Det er nylig etablert en egen hagekomité som er inspirert av urbant landbruk, og som har som ambisjon å dyrke spisevennlige vekster og sette av en del til blomstereng. Det er også en egen 17. maitradisjon i aksjelaget hvor Oslo Janitsjar kommer og spiller etter at de har spilt for statsministeren, Videre går de som ønsker i borgertog til Bogstadveien og til Uranienborghjemmet hvor det synges nasjonalsangen for beboerne. I jula er det tradisjon med julegrantenning i parken, og gang rundt treet på julaften.
Foretatte påkostninger de senere år:
- 2019: Omlegging av tak i Holmboes gate 5 og 7
- 2019: Konvertering fra oljefyring til fjernvarme.
- 2019: Lagt strømpe i avløpsrør mot kommunal ledning i Dunkers gate og Industrigata
- 2018: Omlegging av taket i Dunkers gate 4
- 2018/2019: Utvendig maling av vinduer
- 2016: Omlegging av taket i Industrigata 31
- 2016: Rehabilitering takterrasser Dunkers gate 4 og Holmboes gate 5
- 2013: Rehabilitering takterrasser
- 2012/2013: Våtromsrehabilitering: Alle bad er pusset opp og fellesrørledning er skiftet
Planlagte påkostninger:
Det skal på årets årsmøte stemmes over om heisene skal skiftes ut. Dette vil være en kostnad på ca. 10 millioner, som fordeles etter brøk på 178 enheter. For denne leiligheten vil dette tilsvare en øking i andel fellesgjeld på ca. kr. 60.000,-, som innebærer en økning på ca. kr. 300-350,- i felleskostnadene. Aksjelaget ønsker også å se på mulighetene for at Industrigata 31 og Holmboes gate 7 kan få heis. Dette vil også bli tatt opp på årsmøte. Dette skal stemmes over i tidsrommet 10.-18. mai.
Balkongene i aksjelaget er eldre og har behov for ekstra vedlikehold. Aksjelaget vil utrede løsninger for balkongene, hvor det er tre alternativer som er diskutert. Første alternativ er mekanisk reparasjon, andre alternativ er å erstatte nåværende balkonger med nye balkonger, og tredje alternativ er å erstatte med større balkonger. Dette vil legges frem enten på ekstraordinært generalforsamling eller årsmøte i 2022. Det gjøres oppmerksom på at balkongene i dag er fullt anvendelige. Det innhentes p.t. tilbud på annet betongvedlikehold, av baldakiner, gesimser mv. Videre vil det på årets årsmøte i tidsrommet 10.-18. Mai stemmes over om aksjelagets tjenesteleilighet skal selges. Anslått verdi for denne leiligheten er på 7-8 millioner. Eventuelle inntekter vil gå til gårdens regnskap, for å minske lånebehov.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Aksjelaget er tilknyttet OBOS sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige aksjeeiere.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,00% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0048/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.2148

Dato

Sist oppdatert: 08. oktober 2021 kl. 13:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.