Solgt: 5 600 000 kr

Bjerchs gate 6

5 600 000 kr
89 m²
2 soverom
Velkommen til Bjerchs gate 6!
Arild Knudsen
Presenteres av
Arild Knudsen
Union/Strømsø
Pen og innbydende 3-roms selveierleilighet med en sentral beliggenhet - 2 bad - 2 balkonger - Heis - Plusskonsept
 • Prisantydning
  5 600 000 kr
 • Omkostninger
  141 342 kr
 • Totalpris
  5 741 342 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  89 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 397 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen og innbydende 3-roms selveierleilighet beliggende i 5. etasje.
 • Leiligheten er gjennomgående
 • Delvis integrerte hvitevarer på kjøkken
 • Flislagt bad 1 og 2 med dusjhjørne
 • Bad 2 ble oppusset i 2020 (forsikringssak)
 • 2 romslige soverom med garderobeskap
 • Vannbåren fjernvarme med radiatorer
 • Lagringsplass i innvendig bod og utvendig bod
 • Overbygget balkong på ca. 11 kvm (fra stue)
 • Overbygget balkong på ca. 6 kvm (fra kjøkken)
 • Garasjeplass i felles underjordisk garasjeanlegg
 • Plusskonsept med bl.a. felles stue, kjøkken og lobby
 • Disponibelt gjesterom til utleie, felles treningsrom og renseri
 • Kort vei til bussknutepunkt og togstasjon
 • Kort gangavstand til Strømsø torg og Bragernes torg
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjerchs gate 6, 3045 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 110, bruksnummer 72, seksjonsnummer 24

Innhold

Bruttoareal (BTA): 102 kvm
Bruksareal (BRA): 94 kvm
Primærrom (P-rom): 89 kvm
Sekundærrom (S-rom): 5 kvm
Primærrom
5. etasje:
89 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, 2 bad og 2 soverom.
Sekundærrom
5. etasje:
5 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i felles garasjeanlegg. Tilgang til felles sykkelparkering.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Espen Grelland. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på betong fundament med grunnmur av plasstøpt betong. Yttervegger av stål og betong konstruksjon, utvendig kledd med malt pusset mur og fasadeplater. Takkonstruksjon av betong, tekket med folieduk. Etasjeskiller av støpt betong. Vinduer med isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Leiligheten har normalt god standard over innredninger, overflater og utstyr. Boligens tilstand, anses som meget god".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Etasjeskiller: Registrert et høydeavvik på 3,5 cm.
- Bad 1 og bad 2: Manglende dokumentasjon på membran og manglende drenshull på sisternekasse.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema: Renovert bad 2 etter vannlekkasje i 2020, forsikringssak.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré/gang: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Downlights i tak. Parkett på gulv, malte plater på vegger og malt betong i himling. Tilgang til innvendig bod.
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass. Delvis åpen vegg mot kjøkken, som gir godt med gjennomlys. Parkett på gulv, malte plater på vegger og malt betong i himling. Utgang til overbygget balkong på ca. 11 kvm med plastfliser på gulv. Sol fra ca. kl. 16.00 til 17.30 (midtsommerstid).
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med over- og underskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over benkeplate av heltre. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, ventilator, integrert platetopp med induksjon og integrert stekeovn. Opplegg for oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap. Mulighet for spiseplass ved vindu. Parkett på gulv, malte plater på vegger og malt betong i himling. Taklampe medfølger ikke handelen. Utgang til overbygget balkong på ca. 6 kvm med rekkverk av glass. Sol fra ca. kl. 12.00 til 14.00 (midtsommerstid).
Bad 1: Heldekkende servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengte skap over servant. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og vannbåren gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Bad 2: Badet ble oppusset i 2020, i regi av forsikringsselskap. Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med skyvedørsramme. Downlights i tak og vannbåren gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Soverom 1: Flere garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Parkett på gulv, malte plater på vegger og malt betong i himling. Tilgang til eget bad (bad 1).
Soverom 2: Garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Parkett på gulv, malte plater på vegger og malt betong i himling.
Generelt om boligen: Vannbåren fjernvarme med radiatorer. Rør-i-rør anlegg og avløpsrør av plast samt soil. Sikringsskap med automatsikringer.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp og stekeovn. Innredning i bod kan medfølge om ønskelig. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.
Union Pluss med pliktig medlemskap - plusskonseptet består blant annet av:
Serviceområde: Du har fri tilgang til et om lag 300 kvadratmeter stort serviceområde med bemannet lobby, samt spisestue med kjøkken som kan leies for private selskaper. Enkel adkomst med heis fra parkeringsanlegget i kjelleretasjen, gateplan eller fra din egen bolig. Skulle det være ønskelig å slappe av med aviser ol., så er det også en moderne og stilfull storstue med kaffemaskin, dagens aviser, internett, TV, sittegrupper etc. som disponeres fritt etter eget ønske.
Gjesterom: I tilknytning til serviceområdet er det et gjesterom innredet som et komplett hotellrom. Dette er tenkt brukt av tilreisende familie og venner av beboerne. Det er plass til en familie på fire, fordelt på en dobbeltseng og en sovesofa. Gjesterommet kan reserveres både som hotellrom eller som møterom på dagtid.
Treningsrom: Som beboer har du også tilgang til et romslig treningsrom utstyrt med en rekke treningsapparater.
Tilbud/Sosiale tilbud: Renseriet samarbeider med sameiet der klær kan leveres/hentes via resepsjonen. Sosiale tilbud er det også, med tilbud som gåturer, middager, vinsmaking, spillaften o.l.
Digitale tjenester: Det medfølger i felleskostnadene et abonnement fra Telenor med leveranse bredbånd og digitale TV-kanaler.

Oppvarming

Vannbåren fjernvarme med radiatorer. Varmekabler i gulv på begge bad.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.04.2014, som omfatter oppføring av bolig og næringsbygg. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av:
De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 733769
Tinglysningsdato: 10.09.2008
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 24, boligformål, sameiebrøk 93/14202.
Tinglyst reseksjonering
Dagboknummer: 2242285
Tinglysningsdato: 18.03.2020
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 24, boligformål, sameiebrøk 93/14220.
I tillegg er det tinglyst 18 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om parkering, adkomst, bebyggelse m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet sentralt på Union, med umiddelbar nærhet til Strømsø sentrum. Ypsilon gangbro over Drammenselva fra Union Brygge gir også umiddelbar nærhet til Bragernes sentrum. Union Brygge/Grønland er en nyere og spennende bydel, som tilbyr alt fra kunnskapspark (bibliotek/universitet), kultursenter (Union Scene), restauranter/kaféer, stor matvarebutikk, moderne treningsstudio (Moov) og flott gangbro (Ypsilon) som knytter Bragernes- og Strømsøsiden sammen. Fine turområder langs elven og kort vei til marka med ypperlig trenings- og rekreasjonsområder sommer som vinter.
Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt. rekreasjonsområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.
Meget pendlervennlig med et godt kollektivtilbud i form av buss og tog, kort gangavstand til bussknutepunkt og Drammen togstasjon se www.brakar.no for bussrutetider. Gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Parktunet barnehage, Dampsentralen barnehage, Lilleløkka barnehage.
Skoler: Gulskogen barne- og ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 657 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Flott atrium mellom bygningene som er forbeholdt beboerne.

Parkering

Medfølgende bruksrett av parkeringsplass i felles underjordisk garasjeanlegg. Heisadkomst fra leilighetens etasjeplan.
Det må påregnes en årlig vedlikeholdskostnad for garasjen, dette faktureres direkte til hver enkelt seksjonseier fra eiendomsselskapet. Kostnaden er på ca. kr 2.000,- pr. år, avhengig av vedlikehold.
Ved salg av leilighet må andel av garasjeseksjon overføres til ny eier, eierskiftegebyret på kr 975,- pr. garasjeplass belastes kjøper.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig regulert til annet kombinert formål (bolig/forretning/kontor/lettere industri/allmennyttig/hotell/servering/garasje), i henhold til reguleringsplan for Union Brygge Grønland datert 29.10.2002. Videre er eiendommen avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015, og kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. renovasjon, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, plenklipping, strøm i fellesarealer, renholdstjenester, vaktmestertjenester, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Grunnkostnad kr 2.862,-
Innbetaling til vedlikehold kr 765,-
Fjernvarme/ventilasjon kr 898,-
Tv og internett kr 372,-
Serviceavgift kr 1.500,- (faktureres separat)
Hver seksjonseier har pliktig medlemskap i Union Brygge servicesameie, det må påregnes en kostnad på kr 1.500,- pr. mnd (pr. 2018-2019). Hver enkelt seksjonseier blir fakturert direkte. Felleskostnadene inkluderer svært mye og det anbefales å sette seg inn i de tjenester/ leveranser som er inkludert i disse. Ved salg av leilighet må medlemskapet overføres til ny eier, eierskiftegebyret på kr 950,- belastes kjøper.
Kostnader for fjernvarme avregnes årlig etter forbruk og ved eierskifte, beløpet fastsettes av styret/årsmøtet og innbetales forskuddsvis i felleskostnadene. Det er installert målere slik at avgiftene vil variere etter forbruket i leiligheten.
Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 2.575,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2020. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/nett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens kostnader.
Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 115 282,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 4 015 014.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 47 931,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 14.04.2021.
Sameiet har ingen fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.741.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gro Margrethe Enger Bratland og Geir Christian Enger

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Union Brygge - Kvartal 10 seksjonssameie.
Sameiet består av 116 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Sameiets årsregnskap for 2019 viser et overskudd på kr 1.179.465,-.
Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere. Reptiler og amfibier er forbudt.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Iht. vedlikeholdsplanen vil STO-puss fasadene i alle tre blokkene og i fellesområdene bli rehabilitert i 2020. Skiftet ødelagte fliser i fellesarealer og heiser.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 88734897.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,88% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0143/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21143

Dato

Sist oppdatert: 11. mai 2021 kl. 15:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.