Solgt: 7 120 000 kr

Kjelsåsveien 162

5 800 000 kr
84 m²
2 soverom
Velkommen til Kjelsåsveien 162!
Glenn Salomonsen
Presenteres av
Glenn Salomonsen
Kjelsås ved Akerselva
Attraktiv 3-roms selveier med solrik hage, heis og garasje. Populært område nær marka, butikk og byen!
 • Prisantydning
  5 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  24 553 kr
 • Omkostninger
  148 842 kr
 • Totalpris
  7 293 395 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 058 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig 3-roms eierleilighet med god standard i populært og veldrevet sameie med Akerselva som nærmeste nabo. Leiligheten har en usjenert beliggenhet og god planløsning med 2 soverom, stort bad, ekstra gjestetoalett, god takhøyde og store vindusflater. Fra stuen er det utgang til stor markterrasse og hage med sol fra tidlig morgen til ca. 19:30 sommerstid. Det medfølger en garasjeplass i felles anlegg.
Sameiet har mange fasiliteter for beboerne, blant annet gjesteleilighet, peisestue og felles sykkelbod. Det har også en veldig sentral og barnevennlig beliggenhet og ligger med tøffelavstand til Rema1000, apotek, kafé og treningssenter. Flotte turområder langs elva eller i Maridalen, og mange fine badeplasser ved Brekkedammen og Stilla. Både buss, tog og trikk er innen få minutters gange.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kjelsåsveien 162, 0491 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 72, bruksnummer 363, seksjonsnummer 5, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 92 kvm
Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Primærrom:
2. etasje 84 kvm: Entré, bad/wc, 2 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til markterrasse/hage, hall, wc.
I tillegg disponerer boligen en bod på samme plan som leiligheten på ca. 4,8 kvm.
Sameiet har felles sykkelrom og smørebod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.10.2021 utført av Pål Morten Pedersen.

Byggemåte

Boligblokk som ble bygget om fra kontorlokaler til leiligheter i 2006/2007. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i murkonstruksjon, samt murverk i bærende konstruksjoner og fasader. Etasjeskillere i betong. Yttervegger med spekkmurt teglstein. Flatt tak, antatt tekket med papp/folie. Taket er ikke besiktiget av takstmann.
Vinduer og skyvedør til terrasse med 2-lags isolerglass produsert i 2006.
Entrédør med lyd- (35 dB) og brannklassifisering (B 30).
Varmtvannsbereder på 116 liter plassert i kjøkkenbenk.
Sikringsskap med automat-/jordfeilsikringer plassert i entré.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Leiligheten er godt vedlikeholdt og det er kun gitt TG 1 på leilighetens bygningsdeler. Takstmannen kommenterer at det er ett vindu i stuen som kan åpnes, men ikke vippes rundt og at det er noe knirk og svikt i parkettgulvet på kjøkkenet.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velholdt og moderne 3-roms eierleilighet med god planløsning og veldig fin beliggenhet internt i sameiet. Leiligheten holder en god standard med blant annet parkett og HTH-kjøkken. Hele leiligheten er malt i senere tid og holdt i en moderne fargepalett, i tillegg ble parkettgulvet slipt og lysnet i 2018.
Bygget ble renovert i forbindelse med omgjøring fra kontorlokaler til leiligheter i 2006/2007.
2. etasje:
Entré med parkett på gulv og malte flater. Entréen er romslig, med god plass til skoskap og klesoppheng.
Fra entréen er det inngang til praktisk, separat gjestetoalett. Gjestetoalettet er flislagt, med gulvstående WC og servant. Det er gulvvarme i rommet. Både gjestetoalett og bad har avtrekk fra sentralt anlegg.
Hall/gang med mye oppbevaringsplass for yttertøy i stort garderobeskap. Hallen har god størrelse, med mulighet for hjemmekontor eller ekstra lagringsplass i kommoder.
Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med nattbord på begge sider. Hovedsoverommet er holdt i en mørk, behagelig blåfarge og en vegg med tapet fra Cole & Son som står i fin kontrast til den dype veggfargen. Rommet har en god løsning med plass til to store garderobeskap. Inngang til hovedbadet via skyvedør.
Lyst, flislagt bad fra 2007. Badet har god størrelse og er praktisk innredet med svingbare dusjdører i herdet glass, servant nedfelt i benkeplate med plass til både tørketrommel og vaskemaskin, samt god lagringsplass i servantskap og speilskap med integrert belysning. Badet er videre utstyrt med gulvstående toalett, downlights i taket og gulvvarme.
Romslig og lys stue/spisestue/kjøkkenløsning. De store vindusflatene gir godt med lysinnslipp inn i rommet, her er det heller ingen gjenboere. Den generøse takhøyden i kombinasjon med de store vindusflatene gir svært god romfølelse.
I stuen er det god plass til langbord for hyggelige middagsselskaper og det er også plass til sofagruppe ved den dekorative gasspeisen som varmer og skaper hygge.
Pent HTH-kjøkken med slette fronter i åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass, i tillegg er det også en praktisk kjøkkenøy med mye ekstra lagring og barløsning. Kjøkkenøyen er ikke fastmontert og kan flyttes etter behov. Integrert stekeovn, platetopp og kjøleskap, samt frittstående oppvaskmaskin. Kjøkkenet ble malt og ny ventilator ble montert i 2020.
Fra stuen er det utgang til en herlig markterrasse og hage. Utearealet er ca. 75 kvm, med mye plass til lek, grilling og hageselskaper. Solen kommer fra tidlig morgen til ca. 19:30 på sommerstid. Markterrassen vender ut mot bilfritt grøntområde, og er godt skjermet med hekk. Det er direkte inngang til hagen via dør i levegg, perfekt for sykkel og barnevogn.
Soverom 2 har fin størrelse, med plass til seng og garderobeskap. Rommet egner seg godt som barnerom eller hjemmekontor. Vinduene på dette rommet vender inn mot innvendig atrium.
I tillegg medfølger det en bod på samme plan som leiligheten og en garasjeplass i felles anlegg.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Taklamper over spisebord, taklampe på barnerom, vegglampe over sofa i stue og vaskemaskin/tørketrommel følger ikke med leiligheten ved salg.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler på bad og gjestetoalett. Gasspeis i stuen. Selger har to panelovner som per i dag ikke er skrudd opp, som kan medfølge. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.08.1990. Det foreligger også ferdigattest på bruksenring fra kontor til leiligheter datert 13.05.2008. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann- og kloakkledninger og rett til bruk av nødvendig grunn for eventuelle reparasjoner.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie skal meldes styret og det er eiers ansvar å bestille navnskilt o.l til leietaker.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Kjelsåsveien 162 og sameiet Stillatorvet, et sentralt og tilbaketrukket sameie med kort vei til det meste man trenger i hverdagen. Sameiet har en meget sentral beliggenhet i et attraktivt boligområde på Stillatorget/Kjelsås med Akerselva i umiddelbar nærhet, samt markagrensen og Maridalsvannet innen gangavstand.
Fra sameiet går det sammenhengende gang- og sykkelstier langs elva, som fører deg direkte ned til sentrum og Sørenga eller til Maridalen. Stien langs elva går via Nydalen med flere spisesteder, Torshov og Grünerløkka med alle sine butikker, kafeér, restauranter og utesteder. Følger du stien andre vei, kommer du til Maridalen og Maridalsvannet med fantastiske turområder. Det er gangavstand til Maridalsporten hvor skiløypene begynner og strekker seg videre innover til blant annet Ullevålseter, Hammeren og Sognsvann. Dersom snøen ikke spiller helt på lag, er det kunstsnøløype i Linderudkollen. Er du mer glad i slalom er det ca. 5 minutters kjøretur til Oslo skisenter ved Trollvann, et barnevennlig skianlegg med flere bakker.
Idylliske Brekkedammen (Stilla) er en av Oslos flotteste badeplasser og ligger kun 2 minutter unna. I tillegg er det flere andre badeplasser langs Akerselva, som "badestenen" og "fossen". Det er heller ikke mange minuttene å gå til Nydalsdammen, med et lite stupebrett og en liten sandstrand.
I byggets 1. etasje ligger en stor Rema 1000-butikk, med svært godt utvalg. I tillegg er det også apotek, frisør, yogastudio, lege, tannlege og interiørbutikk på Stillatorget. Det er søndagsåpen Joker-butikk i Frysjaparken, 4 minutters gange fra leiligheten. Her ligger også PitStop kafé som serverer spennende spesialkaffe, bakevarer og smoothie-bowls. I Frysjaparken skal det også åpne Meny-butikk og restaurant, i tillegg til treningssenter. Kort vei til Storo Storsenter som er Oslos største senter med over 130 butikker og servicetilbud. Ved Kjelsås stasjon ligger Teknisk Museum, en morsom søndagsaktivitet for store og små!
Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og sammen med Kjelsås idrettslag tilbyr området svært gode oppvekstsvilkår for barn og unge. Skoleveien til Kjelsås barneskole er meget trygg, og barna går store deler av veien på bilfrie turstier. Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper. Engebråten ungdomsskole og Nydalen videregående ligger i området, 5-10 minutter unna på sykkel.
Kort vei til busstoppen på Stillatorget for buss 54 og 25 som går i Kjelsåsveien/Brekkeveien. Flere busser fra Maridalsveien og Frysjaveien. Tog fra Kjelsås stasjon som bruker 12 minutter til Oslo S og trikk fra Grefsenveien.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sokner til Kjelsås skole (1. til 7 trinn) og Engebråten skole (8. til 10. trinn). Det er flere kommunale og private barnehager i området, for eksempel Stilla barnehage og Kjelsås skole barnehage. Begge er innen gangavstand fra leiligheten.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 020,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Leiligheten disponerer en skjermet hage på ca 75 kvm med direkte adkomst gjennom dør i levegg.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i lukket anlegg under blokken. Sameiet har gjesteparkeringsplasser hvor gjester kan stå med oblat, ellers er det godt med betalingsplasser rett utenfor døren.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, forretnings, kontor og bevertning i henhold til reguleringsplan S-4138 datert 20.04.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det foreligger forslag om å rive eksisterende bebyggelse i Kjelsåsveien 160 for å føre opp leilighetsbygg med uteområder. Tiltakshaver er Attivo Bolig Kjelsås AS. Saken er foreløpig kun på planstadiet og kan følges under saksnummer 201917652 på Plan- og bygningsetatens hjemmesider. Se også https://attivo.no/prosjekt/kjelsasveien-160 for mer informasjon om prosjektet.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 058,- pr. mnd. og inkluderer: garasje, a-konto gass, kommunale avgifter, renter og avdrag på andel fellesgjeld, forretningsførsel, renhold av fellesarealer, felles forsikring, grunnpakke kabel-tv og internett.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fellesutgiftene er fordelt som følger:
Garasje kr 365,-
A konto gass kr 300,-
Felleskostnader kr 2 788,-
Felleskostnader kr 605,-
Leiligheten er ikke lignet for eiendomsskatt i 2021.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7 600 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Riks TV som leverandør av kabel-tv og Lynet som leverandør av fibernett. Grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 497 588,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 391 316,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 25 488,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 24 553,- pr. 01.10.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 618 630,- pr. 01.10.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,95% flytende rente
Lånets restløpetid: 5 år og 5 måneder
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5 970 895,-.
Av dette beløpet utgjør kr 24 553,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marius Juelsrud Vebner og Ingrid Evensmo

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Stillatorvet, med sameiebrøk 82/3211.
Sameiet består av 26 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.
Sameiet har et godt tilbud til beboerne, blant annet med gjesteleilighet og peisestue som kan leies, felles smørebod og felles sykkelrom.
Det er lov med gass- og elektrisk grill på terrasser og balkonger.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Kjøpt hjertestarter som henger i felles peisestue
- Reparasjon av ringeklokkesystemet
- Elektrisk armatur i bodene ble utbedret
- Oppgradering av heis
Informasjon fra vedtekter:
- Da sameiet ikke selv eier garasjeanlegget, men kun har bruksrett, kan en seksjonseier ikke anlegge ladepunkt for elbil eller ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass som seksjonen disponerer, uten godkjenning fra grunneieren av garasjeanlegget. Styret skal i tillegg også godkjenne et slikt ladepunkt. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn.
- Det er inngått bruksrettsavtale med grunneier av naboeiendommen (gnr. 72, bnr. 3) som gir sameierne varig bruksrett til atkomst, utomhusareal og garasjeplass i felles garasjeanlegg. Bruksrettsavtalen følger som vedlegg til vedtektene, og er tinglyst på gnr. 72, bnr. 3. Bruksretten til garasjeplassen er kun omsettelig sammen med salg av den enkelte seksjon.
Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 49 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15 500,-
Visninger: kr 2 500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1 250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0118/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.21118

Dato

Sist oppdatert: 02. november 2021 kl. 15:28

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.