Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa, leil. 5249 hus W, seksjon 156

Prisantydning

1 850 000 kr

Omkostninger: krTotalpris: kr
Etasje
2
Byggeår
2009
Soverom
2
Areal (P-ROM)
35 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
1 078 kr

NYHET - Flott 3-roms hjørne-/endeleil. - 8 kvm. terrasse - Trappefri adkomst fra Piazzaen - Garasje - Ski in/out

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

FLOTT 3-ROMS HJØRNELEIL. BELIGGENDE I ATTRAKTIVE HUS W I BYGGETS 2. ETASJE. LEIL. LIGGER INNTIL PIAZZAEN MED TRAPPEFRI ADKOMST. MEGET BARNEVENNLIG. 
Supereffektiv landsbyleilighet m/8 kvm. terrasse. Stue m/spiseplass og åpen kjøkkenløsning. 2 gode sov., samt pent, flislagt bad. Leilighetene er fullt møblert for et fullverdig og behagelig ferieliv, og i tillegg har du som eier også ekstern, privat bod. Parker bilen i oppvarmet garasje, kom inn til en varm og ren leilighet med håndklær og sengetøy. Som leilighetseier har man fri adgang til hotellets fasiliteter; basseng, velvære/spa og treningssenter. Sluttrengjøring og vedlikehold ivaretas av hotellet. Her er det bare å nyte! Dette er perfekt for aktive mennesker som ønsker trening og velvære både inne og ute som del av feriene sine.

Eiendommen

Norefjell Ski & Spa, leil. 5249 hus W, seksjon 156, 3536 NORESUND 
Gårdsnummer 203, bruksnummer 15, seksjonsnummer 156, kommunenummer 3046

Områdebeskrivelse

Velkommen til Norefjell - Oslos nærmeste høyfjell, kun 1,5 times kjøring fra byen. 
Norefjell Ski & Spa ligger 810 meter over havet på solsiden av Norefjell på Bøseter. Dette er en komplett helårsdestinasjon med høy standard og aktiviteter for alle aldre, både ute og inne. Resorten er beliggende i naturskjønne omgivelser på fjellet med frisk luft og storslåtte natur. Ski in/ski out både for langrenn og alpint. Hotellet og området rundt er bygd og opparbeidet med god infrastruktur.

Resortet ligger fredelig til på solsiden av Norefjell med en praktfull utsikt som strekker seg milevis innover i fjellheimen med blant annet Gaustatoppen ruvende i horisonten

For den turglade anbefales toppturen med merkede løyper til både Augunshaug (1341 moh) og Høgevarde (1459 moh) med fantastisk utsikt over fjellheimen. På Høgevarde finnes det også en åpen turisthytte med enkel matservering. Turene kan også gjøres med sykkel eller på hesteryggen. 

Alpinanlegget som befinner seg "rett utenfor døren" har totalt 13 heiser og 28 nedfartsløyper. Terrengpark og barneområde med egen heis. Det finnes også en flombelyst aktivitetsbakke for aking og skilek, samt utendørs skøytebane. Anlegget har meget gode solforhold, og er godt skjermet for nordavind. Bakken har også Nord-Europas største fall i skibakken - hele 1010 meter. Skiutleie og skiskole i anlegget, samt tilgang til skistall og smørebod.

For langrennentusiasten finnes det et omfattende løypenett som strekker seg inn i de tre kommunene Krødsherad, Sigdal og Flå. Det finnes mer enn 200 km med løyper i nettet. og 120 km med løyper rett utenfor døren. Det er blant annet merkede løyper til både Høgevarde og Tempelseter.

Etter en lang dag i bakken/sporet kan man ta seg en tur på afterski. Dette er et skieldorado for liten og stor.

Ved Noresund ligger Norefjell Golfklubb vakkert til ved Krøderfjorden. En komplett golfbane med 18 hull, driving range, putting green og klubbhus.

Om sommeren tilbys seteraktiviteter for barna. På Bøseter, som ligger inntil hotellet, kan barna delta i seterlivet med å "hjelpe til" med blant annet mating og stell av dyr. Dette er veldig populært for barnefamilier. I tilknytning til resorten har man også volleyballbane, innsjø og fine bademuligheter.

Hotellet og området forøvrig byr på en rekke aktiviteter med spesielt gode tilbud i skoleferier. 

Alt dette kan bli ditt i vakre omgivelser på Bøseter.

Veibeskrivelse

Fra Oslo: E18 til Sandvika - E16 Ringeriksveien til Hønefoss - RV 7 til Noresund - inn på RV 192 i Noresund frem til avkjørsel Norefjell.

Fra Drammen: RV 35 over Hokksund mot Vikersund - RV 280 ved avkjøring til Vikersund - inn på RV 7 til Noresund - inn på RV 192 i Noresund frem til avkjørsel Norefjell. 
Beregnet kjøretid er ca 1,5 time, avhengig av vær- og kjøreforhold.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 35 m²
Totalt primærrom: 35 m²

Leiligheten inneholder: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og spiseplass, baderom og 2 soverom.

Annet:
-Privat terrasse på 8 kvm.
-Ekstern bod på ca 2 kvm som leiligheten har til privat bruk for eier. Boden er tørr og oppvarmet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra byggetegninger. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk. 

Tomten

Festet tomt.
Festeavgiften er kr 2.200.000,- pr. år.  Disse seksjonenes andel utgjør kr 3.796,- pr år.
Festeavgiften ble sist regulert 01.01.2016.
Festeavgiften kan reguleres etter konsumprisindeksen hvert femte år. 
Festeavtalen utløper 06.04.2105. Løpetid på 99 år.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. 

Parkering

Det medfølger rett til en biloppstillingsplass i egenbruksperiodene, ikke fast plass, i underjordisk og oppvarmet garasjeanlegg.

Ellers parkering etter gjeldende regler for området. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for stikkledninger til bygningene. 

Bebyggelse

Bygningen er oppført i tre og betong. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på hotellet med 3 leilighetsfløyer, parkeringshus og landsby datert 30.10.2009.  

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten har tilbakeleieavtale med Norefjell Resort og det er derfor ikke tillatt med privat utleie av leiligheten.

Kjøper forplikter seg til å inngå leieavtale med Norefjell Resort om tilbakeleie for bruk som hotell. Se punkt "DIVERSE".

Standard

En av resortens aller mest attraktive 3-roms leiligheter. Spektakulær leilighet i 3. etasje. (topp-/hjørneleilighet) i Landsbyen med supereffektiv planløsning. Stue med utgang til 8 kvm. sydvendt, solrik balkong med nydelig utsikt over blant annet vannet og nærområdene . Leilighetene har god innvendig standard med blant annet smakfullt interiør og møblement, inventar, gulvvarme i alle rom, stilren kjøkkeninnredning og pent flislagt baderom. Leiligheten har en supereffektiv planløsning og fremstår som en fullverdig familieleilighet.

Entré:
Flislagt entré med skyvedørsgarderobe og plass til oppbevaring av sko og yttertøy.

Stue:
Lys, lekker stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkongen. Møblert med spisebord og sofa. Stuen har store vindusarealer i to himmelretninger og nydelig utsikt.

Kjøkken:
Stilren og fullt utstyrt kjøkkeninnredning med fin standard og integrert komfyr, avtrekksvifte, kjøl/frys og oppvaskmaskin.

Bad/wc:
Pent flislagt baderom med dusjhjørne, servant, speil og vegghengt toalett. 

Soverom I:
Hovedsoverom med dobbeltseng og garderobeskap. Fra soverommet har man utgang til balkongen.

Soverom II:
Innredet med køyeseng og garderobeskap. 

Totalt er det 4 sengeplasser i leiligheten.
Leiligheten har vannbåren varme i alle gulv.

Balkong:
8 kvm. balkong med flott utsikt over blant annet vannet. Balkongen er sydvendt og vil ha sol fra tidlig formiddag til kveld. Adkomst både fra stuen og hovedsoverommet. 
I samme etasje er det også felles balkong med flott utsikt mot fjellet, alpintbakken for de minste m.m.

Eksternt
Det medfølger rett til en biloppstillingsplass i egenbruksperiodene, ikke fast plass, i underjordisk og oppvarmet garasjeanlegg. Leiligheten ligger forøvrig inntil garasjeanlegget. Det medfølger også en ekstern bod på ca 2 kvm. til privat bruk. Fellesvaskeri i tilknytning til 3-roms leilighetene i nabohuset (hus Y). 

Utleie medfører slitasje. Feil og problemer rettes av hotellet etter hvert som det meldes. Midler til dette tas fra sameiets vedlikeholdsfond. 

Oppvarming

Vannbåren varme i alle gulv.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 13430, tinglyst: 12.12.2006: Festekontrakt m/vilkår, se punkt om tomt.
Dagboknr. 1012381, tinglyst 16.12.2008: Bestemmelse om utleieplikt, se punkt om diverse.
Dagboknr. 1012519, tinglyst 16.12.2008: Bruksrett til fellesarealer, se punkt om områdebeskrivelse.
Dagboknr. 1012569, tinglyst 16.12.2008: Bestemmelser om at felleskostnadene kan endres etter sameiets faktiske kostnader

I tillegg kommer tinglyst leieavtale:
Dagboknr. 143167, tinglyst 19.02.2014: Rettighetshaver, Norefjell Resort AS: Tilbakeleieavtalen til Norefjell Resort om bruk til hotell.

Det er tinglyst 4 servitutter på eiendom. Alle servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Bøseter Fjellandsby er i hovedtrekk regulert til hotell, leiligheter og fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsbestemmelser vedtatt 06.04.2006, sist endret 04.06.2009 med tilhørende kartkopi. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. 

Diverse

Innendørs på hotellet tilbys en rekke aktiviteter. Verdt å nevne er en 16 meter høy klatrevegg som kan benyttes av både små og store.

Egen bade- og treningsavdeling. Treningsrom med apparater for styrke-, kinesis- og kondisjonstrening. Badeavdelingen har basseng god temperatur, boblebad, badstue og IR-badstue. I ferieperioder tilbyr hotellet gruppetimer innenfor core, sirkeltrening og yoga.

Prøv også den prisvinnende spaavdelingen med 15 behandlingsrom og en velværeavdeling med utsikt til Gaustatoppen. Her finnes både innen og utendørs basseng og boblebad. Kuldekulp og varmekulp, fotbad, 2 badstuer, flere hvileområder, pent innredet Spa-lounge og bar med serving av mineralvann, øl og vin.

Perfekt for aktive mennesker som ønsker trening og velvære både inne og ute som del av feriene sine.

Leiligheten har tilbakeleieavtale med hotellet. Leieavtalen sikrer eier rett til rikelig egenbruk, samtidig som leiligheten genererer inntekter i de periodene den ikke benyttes av eier. De seneste årene har inntektene for 3-roms Landsbyleiligheter ligget på ca kr 20.000,- til 25.000,- pr. år. Festeavgift og felleskostnader kommer til fratrekk i denne inntekten.

Tilbakeleieavtalen med Norefjell Resort ser slik ut:

Eier kan selv benytte leiligheten i egenbruksperiodene. Egenbruksperiodene er som følger:
I perioden: 01.12 til 30.04
4 valgfrie uker
I perioden: 01.05 til 31.07
6 valgfrie uker
I perioden: 01.08 til 30.11
6 valgfrie uker

MAN ER ELLERS HJERTELIG VELKOMMEN NÅR SOM HELST UTENOM EGENBRUKSTIDEN NÅR DET ER LEDIG KAPASITET PÅ HOTELLET. DISSE OPPHOLDENE VIL KUN KOSTE UTVASKKOSTNAD (UTEN TREKK I LEIEINNTEKTEN). 

I tillegg praktiseres det i dag mulighet å endre egenbruk i perioden 01.12-30.04 til å være hele jul/nyttårsferien, vinterferien, hele påskeferien og seks valgfrie helger, mot en økning av de månedlige felleskostnadene fra. kr 1.078,- til kr 1.746,-. Anledning  til å tegne slik avtale, samt betingelser for det kan bli endret i fremtiden.

For alle leilighetene er det en tilbakeleie på 40% av netto losji-inntekter.

Tilbakeleien beregnes ut fra netto losji-inntekter for sameiet. Tilbakeleien er følgelig betinget av hotellets belegg. Videre trekkes din enhet ut fra beregningsgrunnlaget i egenbruksperioder. Dette brytes helt ned til helg/ukebasis. I praksis betyr dette at du får høyere tilbakeleie ved å velge egenbrukshelger og uker med lavt belegg. Tilbakeleieavtale med Norefjell Resort innebærer at det er begrensninger i eiers adgang til å disponere leiligheten.

Informasjon om sameiet:
Norefjell Resort består av sameiene Norefjell Resort Hotell Sameie og Norefjell Resort Landsby Sameie.

Leiligheten er tilknyttet Norefjell Resort Landsby Sameiet, med sameiebrøk 41/10806.

Sameiet består av 164 seksjoner, hvorav 161 seksjoner er leilighetsseksjoner (næringsseksjoner) tilsvarende denne leiligheten. 3 seksjoner (snr. 162-164) er seksjoner knyttet til driften av Norefjell Resort.

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Vedlikeholdsfond:
5% av losjiinntektene går til vedlikehold av leilighetene i sameiet. Det betyr at det kontinuerlig tilføres kapital til dette fondet, som sikrer at leilighetene skal være i god stand til enhver tid. 

Det ble imidlertid under årsmøtet i sameiet (avholdt 20.05.19), vedtatt at vedlikeholdsfondet skal styrkes ytterligere gjennom låneopptak.
Styret er gitt fullmakt til å ta opp et felleslån på opptil kr 2.500.000,-. Beløpet skal uavkortet gå til vedlikeholdsfondet. 

Betingelser rundt dette lånet er ikke endelig bestemt, hverken når det gjelder valg av bank, renter eller varighet/nedbetalingstid.
Foreløpig eksempel fra Danske Bank med 5 års nedbetalingstid: 

3-roms (35 kvm.): Andel fellesgjeld: Ca kr 9.485,-. Tillegg månedlig felleskostnad, ca kr 205,-. 

4-roms (70 kvm.): Andel fellesgjeld: Ca kr 18.046,-. Tillegg månedlige felleskostnaden, ca kr 390,-.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR52.2017

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.078,- pr. mnd. og inkluderer: Varmt vann, fyring, strøm, kabel-tv, vaktmestertjeneste, forretningsførsel, bygg- og innboforsikring, etc.

Fellesutgiftene justeres normalt årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Fellesutgiftene trekkes kvartalsvis i tilbakeleien.

Ved. utvidet egenbruk (Addendum) øker felleskostnaden til kr 1.746,-/mnd.

Som leilighetseier har man fri adgang til hotellets fasiliteter; basseng, velvære/spa og treningssenter. Andre hotellaktiviteter som spabehandlinger, klatrevegg m.v. vil medføre kostnad.

Ved egenbruk betales også for utvask kr 335,- pr gang ved bruk opp til 3 døgn. Ved egenbruk fra 4 døgn og mer, betales utvask, kr 510,- pr. gang. 

Sengetøy og håndklær kan leies for kr 65,- pr. person. Bestilling av sengetøy gjøres på mail gjennom Eierbooking (eier@norefjellskiogspa.no) senest kl 15:00, dagen før ankomst. 

Festeavgiften kr 3.796,- pr år. Festeavgiften trekkes i tilbakeleien.

Krødsherad kommune innførte i 2017 eiendomsskatt. 
I følge Krødsherad kommune har selger en eiendsomskatt for 2019 på kr. 2.000,-.  som faktureres halvårlig. Skattesatsen for 2019 er fastsatt til 2 promille og bunnfradrag på 200.000,-. Ta kontakt med 
Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon.

Formuesverdi

Formuesverdien på en slik leilighet i landsbyen er på ca. 460 000,- for året 2019. For ytterligere informasjon, konferer med megler. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.897.592,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Provisjon: Fastpris kr 56.250,-
Oppgjørshonorar: kr 5.550,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Inge Mysen
Megler MNEF

Inge Mysen

Telefon
Mobil 93424304

Lurer du på noe

Inge svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!