Solgt: 4 410 000 kr

Agmund Bolts vei 26

4 300 000 kr
63 m²
2 soverom
Morten Frølich v/Eiendomsmegler Krogsveen ønsker velkommen til Agmund Bolts vei 26
Teisen vest
Lekker 3-roms toppleilighet med solrik balkong og hyggelig utsikt - Kjøkken 2016 - Peis - Sentral og populær beliggenhet
 • Prisantydning
  4 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  218 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  4 636 957 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  63 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 293 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Morten Frølich v/Eiendomsmegler Krogsveen har gleden av å presentere denne nydelige og gjennomgående 3-roms leiligheten i Agmund Bolts vei. Leiligheten byr på en flott stue i åpen løsning mot et moderne kjøkken fra 2016. Her holdes du varm av den gode peisen i hjørnet. Det er lagt 1-stav parkett gjennom hele leiligheten. Overflatene er malt i behagelige toner og setter et lunt preg over boligen. Videre har leiligheten to gode soverom og et herlig bad med opplegg for vaskemaskin. Det er lagt gulvvarme i entréen. Det medfølger 3 stk boder. Borettslaget har god vedlikeholdshistorikk, hvor bla. pipeløpet ble rehabilitert i 2017 og vinduene ble skiftet i 2018.
Egenskaper:
- Peis
- Lave omkostninger
- Nydelig intern beliggenhet
- Gjennomgående
- 3 boder
- Usjenert balkong
- Kjøkken fra 2016

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Agmund Bolts vei 26, 0664 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 132, bruksnummer 71, ideell andel 1/1
Andelsnummer 330, Teisen Vest Borettslag, organisasjonsnummer 952 427 512

Innhold

Totalt bruttoareal: 69 kvm
Totalt bruksareal: 63 kvm
Totalt primærrom: 63 kvm
Primærrom:
Entré/gang, bad, stue med delvis åpen kjøkkenløsning og to soverom: 63 kvm
Solrik balkong måler ca. 8,5 kvm.
Leiligheten disponerer i tillegg to kjellerboder oppmålt til henholdsvis 3 kvm og 1,5 kvm samt en loftsbod oppmålt til ca 11 kvm gulvflate.
Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.02.2021 utført av Anticimex Norge. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført slik:
Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Støpt plate på mark. Grunnmur og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede og malte murkonstruksjoner. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget av takstmann/megler).
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på,:
TG2 er gitt på følgende:
Baderom:
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
- Skade i overflatemateriale på gulvflis ved dusjsonen, samt ufullstendig/manglende flisbit ved baderomsdør.
Kjøkken:
- Gulvet: Det er registrert en større ripe i gulv ved oppvaskmaskin.
- Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet.
Ellers er det gitt gjennomgående TG1 på resterende egenskaper ved leiligheten.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Morten Frølich v/Eiendomsmegler Krogsveen har gleden av å presentere denne nydelige og gjennomgående 3-roms leiligheten i Agmund Bolts vei. Leiligheten byr på en flott stue i åpen løsning mot et moderne kjøkken fra 2016. Her holdes du varm av den gode peisen i hjørnet. Det er lagt 1-stav parkett gjennom hele leiligheten. Overflatene er malt i behagelige toner og setter et lunt preg over boligen. Videre har leiligheten to gode soverom og et herlig bad med opplegg for vaskemaskin. Det er lagt gulvvarme i entréen. Det medfølger 3 stk boder. Borettslaget har god vedlikeholdshistorikk, hvor bla. pipeløpet ble rehabilitert i 2017 og vinduene ble skiftet i 2018.
Videre har leiligheten følgende å by på:
Stue:
Stuen er lys og romslig og byr på fine innredningsmuligheter med plass til stor sofa og sofabord, tv-benk og ikke minst spisestue. Den flotte peisen fra Jøtul varmer opp leiligheten og ikke minst setter stemningen for mørke og kalde vinterkvelder. Fra stuen har du tilgang til hovedsoverommet. Stuen ligger i åpen løsning til kjøkkenet. Her er det store vinduer som slipper inn rikelig med lys store deler av dagen. Vinduene er byttet i regi av borettslaget i 2018. Fra stuen har man adkomst til leilighetens balkong.
Balkong:
Nydelig balkong med ypperlige solforhold. Usjenert og med sol store deler av dagen. Her er solen på balkongen fra cirka 10:00 til cirka 18:30 på sommerstid, og fra 11:00 til 15:00 på vinterstid. En strålende balkong å ta nytte av under grillsesong med venner og familie på besøk.
Kjøkken:
I åpen løsning mot stuen har man et flott og moderne kjøkken fra IKEA med medfølgende hvitevarer. Kjøkkenet byr på godt med oppbevaringsplass og ikke minst godt med plass for den som liker å kokkelere samtidig som man hygger seg med venner og familie. Flotte hvite fliser mellom benkeplate og skap. Kjøkkenet er lyst og inviterende med en klassisk touch. Også her er det mye lysinnslipp fra stort vindu. Gjennomgående 1-stav parkett både på stuen og kjøkken.
Baderom:
Baderommet er renovert i 2006 i regi av borettslaget. Badet fremstår likevel som moderne med pene baderomsmøbler og varmekabler i gulv. God plass til oppbevaring av baderomsartikler i egen nisje.
Entré:
En meget romslig og flislagt entré som kan by på godt med plass til skap og oppbevaring. Det er varmekabler under flisene. Entréen gir tilgang til leilighetens gjestesoverom, stue og bad. Her finnes også et praktisk skap som benyttes til sko og klær, samt man har nok av plass til ekstra garderobeskap. Callinganlegg.
Soverom I:
Hovedsoverommet er av god størrelse og her har du fin plass til stor dobbeltseng med nattbord på hver sin side, samt plass til garderobeskap.
Soverom II:
Soverom nummer to fungerer i dag som kontor/gjesterom, og fungerer videre ypperlig som hjemmekontor for de som har behov for det. Her er også god plass til stor seng med nattbord og garderobeskap.
Boder:
3 stk medfølgende boder, hvorav én er på toppen og to på kjellernivå.

Oppvarming

Varmekabler på både baderom og i entré. Elektriske varmeovner. Peisovn i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.06.1956. Det foreligger i tillegg ferdigattest på nye balkonger datert 05.11.1990, rehabilitering av baderom datert 24.10.2006 og rehabilitering av pipeløp datert 20.04.2018. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er gjort endringer i denne andelen etter at ferdigattest ble gitt på eiendommen i 1956. Dette omhandler blant annet bad som ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2006, samt at vegg mellom kjøkken og stue er åpnet opp.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Følgende løsøre medfølger boligen ved kjøp:
- Kjøkken: Integrerte hvitevarer (stekeovn, kjøleskap, fryser, komfyr, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin).
- Soverom: Garderobeskap og innredning og vifte i taket på hovedsoverommet.
- Soverom II: Garderobeskap
- Entré: Garderobeskap

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og populær beliggenhet på Teisen/Helsfyr. Borettslaget har store grøntarealer til stor glede for beboerne, og uten gjennomgangstrafikk får man et rolig bomiljø. Innen 6 minutters gangavstand finner du Intility arena. Her finnes også restaurantene, Øst og Trewerket. Like ved er også treningssenteret FitnessXpress og søndagsåpen Rema 1000. På Fyrstikkstorget som er ca. 9 minutters gange unna finner du Kiwi, Joker, apotek og flere spisesteder. Større shoppingmuligheter finner du på Tveita Senter eller Bryn Senter.
Nærliggende Valle Hovin har fine treningsmuligheter og fint parkområde omkring Hovindammen. Det er også koselige og nyrenoverte turområder oppover langs Alnaelva. Leilighetens beliggenhet like utenfor bykjernen fremstår likefullt sentral, med en rekke kollektive transportmidler i nærheten. Helsfyr t-banestasjon er ca. 7 minutters gange unna og hit går linjene 1, 2, 3 og 4. I tillegg er Helsfyr et knutepunkt for mange av Oslos bussforbindelser, blant annet buss 21 og 37. Fra Helsfyr er reisetiden inn til sentrum ikke mer enn 7 minutter.
Teisenkrysset bussholdeplass er ca. 100m fra leiligheten, med 35 busslinjer, med hyppige avganger både inn til Oslo sentrum, mot Akershus samt Flybussen til Gardermoen. Buss 23/24 tar deg via Ring 3, blant annet direkte til Nydalen og BI. Med egen bil tar du deg enkelt ut på Ring 3 og videre nordover på E6 eller ned til E18 vestover i retning Sandvika. Kun 15 minutters gange til Bryn togstasjon. Dette er helt supert for den som pendler inn og ut av byen på den grønne og bærekraftige måten.
Fra Teisen har du også fordelen av enkel tilgang til vakre Østmarka, med utallige turmuligheter i storslått natur - sommer som vinter. Et stort nettverk av turstier og sykkelveier samt ski- og lysløyper byr på noe for enhver smak. Ta gjerne en utflukt til klassiske turmål som Rustadsaga, Skullerudstua eller Mariholtet, idylliske Nøklevann og Østensjøvannet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Agmund Bolts vei sogner pt. til Bryn Skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 27.646 kvm som tilhører borettslaget. Felles tomt opparbeidet med grøntområder, diverse beplantning og lekeplass.

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter ventelister via styret. Pris for plass uten strøm er pt kr 150,-. Priser og informasjon om plass med motorvarmer, ladestasjon eller gjesteparkering for elbil kan fåes ved henvendelse til megler. Det er kun beboere som disponerer bil som har rett til å leie plass. Borettslaget har avtale med Smart Security om parkeringskontroll. Parkeringsplass kan ikke medfølge ved salg.
Iht. årsrapporten for 2019 er det tilrettelagt 58 parkeringsplasser for el-bil lading og 41 ladestasjoner er satt opp enn så lenge.
For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
- Iht. hjemmesiden til Statens Vegvesen, foreligger et prosjekt (planfase) på E6 Oslo Øst, som involverer Teisenkrysset. Hovedtiltakene omhandler bl.a. oppgradering av E6 og E6 i tunnel fra Abildsø til Fjellhus-området med kopling til Ring 3 nord/vest for Teisenkrysset. Prosjektet skal bl.a. redusere støy og luftforurensning langs E6 i områdene Ryen-Manglerud-Teisen, samt ivareta Europavegens funksjon med bedre fremkommelighet for næringstransport, tilrettelegge for miljøvennlig persontransport m.m. Det informeres videre om at Teisenkrysset må bygges om for å kunne benyttes som omkjøringstrasé når Svartdalstunnelen eller Manglerudtunnelen av ulike årsaker må stenges midlertidig ifbm. prosjektet. Siden E6 Ulvensplitten etter planene skal legges ned, vil den vestgående forbindelsen mellom E6 nord og Ring 3 flyttes til Teisenkrysset. Det nye krysset får av- og påkjøringsmuligheter i alle retninger mellom Ring 3 og E6 Strømsveien, bedre prioritering av kollektivtrafikk og gang- og sykkelløsninger. Se bl.a. https://www.vegvesen.no/Europaveg/e6osloost og https://www.vegvesen.no/Europaveg/e6osloost/delstrekninger for nærmere informasjon.
- I Tvetenveien 11 har det tidligere vært planforslag om å omregulere størstedelen av eiendommen fra dagens formål "industri" til boligformål, etter at store deler av den gamle Timms Reperbane brant ned. Planforslaget og saken er avsluttet hos Plan- og bygningsetaten grunnet svært liten fremdrift fra forslagsstiller. Se saksinnsyn (saksnummer: 201613470) hos Plan- og bygningsetaten for nærmere informasjon.
- I Tvetenveien 18-20 er det planer om å bygge ny hovedbrannstasjon og driftsstasjon for VAV med kontorer for begge etater. Se saksinnsyn (saksnummer: 201616403) hos Plan- og bygningsetaten for nærmere informasjon eller konferer megler.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer blant annet kabel-tv/internett, nedbetaling andel fellesgjeld, forretningsførsel, generelle driftskostnader, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter og ble justert med 3% 01.02.2021. Økningen er medregnet i nevnte felleskostnader på kr 3 293,- pr. måned.
Oversikt over den spesifikke fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8 330,- pr. år / 8 677 kwh pr. år.
Boligen er tilknyttet GET/Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 805 688,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 900 749,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 48 100,-
Andel fellesgjeld er kr 217 235,- pr. 01.02.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 95 047 471,- pr. 01.02.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1: HANBAN-94937036358
Restsaldo: kr84 833 026,-
Restløpetid: 19 år 10 mnd
Type rente: Flytende 1,5%
- Denne andelens saldo av lån: kr 193 887,-
Lån 2: HANBA2-94937038393
Restsaldo: kr 3 919 909
Restløpetid: 38 år 10 mnd
Type rente: Flytende 1,5%
- Denne andelens saldo av lån: kr 8 960
Lån 3: HANBA3-94937040037
Restsaldo: kr 2 337 771,-
Restløpetid: 38 år 10 mnd
Type rente: Flytende 1,97%
- Denne andelens saldo av lån: kr 5 346
Lån 4: HANBA4-94937042927
Restsaldo: kr 3 956 765,-
Restløpetid: 19 år 11 mnd
Type rente: Flytende 1,5%
- Denne andelens saldo av lån: kr 9 042,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.526.192,-
Av dette beløpet utgjør kr 217 235,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christian Ulland Kjøll og Anne Britt Gort

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Teisen Vest Borettslag.
- Borettslaget består av 468 andelsleiligheter. I tillegg kommer 4 tjenesteleiligheter.
- Første innflytting skjedde i 1955.
- Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf 22865999.
- Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Forsikret hos: if... Skadeforsikring - polisenummer 802374. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.
- Teisen Vest Borettslag har 2 ansatte.
- Dugnad må påregnes.
- Det er kun tillatt med elektrisk- og gassgrill på balkongene.
- Borettslaget har fellesvaskeri i Agmund Bolts vei 14. Nøkkelkort kan kjøpes kontant hos vaktmester.
- Nøkler kan kjøpes hos styret. Skilt til ringeklokke og postkasse må hver enkelt selv bestille hos vaktmester.
- Dyrehold tillates dersom det ikke er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen. Skjema finnes på hjemmesiden og må sendes styret på e-post. Regler for dyreholdet følger av borettslagets husordensregler.
- Hjemmeside: www.teisenvest.no og styrets e-post: styret@teisenvest.no.
Borettslaget har per i dag et velferdsrom som kan leies for kr 400,- per dag. Borettslaget har dog ønsket å selge velferdsrom og tilstøtende lokaler i Agmund Bolts vei 48 ved å bygge leiligheter der. Etter avslag fra Plan- og bygningsetaten i februar 2020 ønsker ikke styret å gå videre med saken, men å selge den ene delen som allerede er godkjent som bolig. Styret ønsker derfor å søke Plan- og bygningsetaten om å få utvide eksisterende godkjent leilighet, til å gjelde med innvendig bod.
Planlagte påkostninger:
- Borettslaget skal inspisere alle balkonger og planlegger å pusse opp oppganger og utgangsdører. Borettslaget har tatt opp et lån på kr 4.000.000,- i Handelsbanken for å betale for prosjektene. Lånet er fordelt ut til beboerne.
- Ved en tidligere generalforsamling har det vært vedtatt å montere brannvarslingsanlegg tilknyttet sentral, men dette er foreløpig nedprioritert i forhold til andre saker i borettslaget.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Borettslagets prosjekt med å etablere parkeringsplasser for el-bil med ladere ble ferdigstilt.
2019: Ny vann- og avløpsledning pga. kollaps ble det lagt ny VA ledning fra Agmund Bolts vei 13 og ut til kommunalt påkoblingspunkt i Agmund Bolts vei.
2018: Vindusutskiftning.
2017: Bytte branndører.
2017: Piperehabilitering.
2014: Nye porttelefoner.
2009: Rehabilitering av utomhus - Drenering rundt blokkene, nye p-plasser, nye søppelbrønner (avsluttet 2011).
2008: Blant annet rehabilitering vaskerihuset.
2004: Våtromsrehabilitering (avsluttet 2006).
Utskifting/modernisering av kjøkken eller bad må utføres av autoriserte firmaer. Dette følger av husordensreglene. Dersom andelseier vil gjøre tiltak i våtrom som griper inn i det felles røropplegg, bryter gulvmembran, eller på annet vis medfører risiko for vannlekkasjer, skal slike arbeider ikke igangsettes uten forutgående, skriftlig samtykke fra styret. Styret kan i denne anledning stille som betingelse at det inngås en egen avtale med andelseieren som regulerer gjennomføringen av tiltaket. Dette følger av vedtektene og det er utarbeidet en avtale mellom borettslaget og andelseier som må signeres i den forbindelse.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0042/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.2142

Dato

Sist oppdatert: 09. mars 2021 kl. 14:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.