Solgt: 2 625 000 kr

Randabergveien 130 A

2 690 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til Randabergveien 130A - en lys endeleilighet på Tasta. Leiligheten ligger på bakkeplan og har en lun og koselig uteplass.
Marianne Bryne
Presenteres av
Marianne Bryne
Tasta
Lys 3-roms leilighet med solrik og skjermet markterrasse. Fast parkering i lukket anlegg med mulighet for el-bil.
 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  174 970 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  2 801 602 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 515 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og fin endeleilighet på Tasta. Leiligheten ligger på bakkeplan og har en lun og koselig uteplass med gode solforhold. Hele leiligheten er gjennomgående med tidløse innredninger, enstavs eikeparkett og listefrie overflater mot tak. Alle vegger er malt i tidsriktige farger.
 • Stor uteplass med terrasse og hageflekk.
 • Parkering i lukket anlegg.
 • Heis.
 • God standard fra 2007.
 • To soverom.
 • Bod i leilighet og i kjeller.
 • Attraktiv beliggenhet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Randabergveien 130 A, 4027 STAVANGER
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 28, bruksnummer 16, ideell andel 1/1
Andelsnummer 7, Smedgården 1 Borettslag, organisasjonsnummer 991 108 610

Innhold

Totalt bruttoareal: 75 kvm
Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Primærrom:
1. etasje, 66 kvm: Gang, bad, kjøkken/stue og to soverom.
Sekundærrom:
1. etasje, 3 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen en bod i kjelleren på 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.08.2019 utført av Rogaland Byggkontroll v/ Alexander Tønnessen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i mur og betong. Yttervegger med stenderverk, isolert. Betongvegger mot tilstøtende leilighet.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og fin endeleilighet på Tasta. Leiligheten ligger på bakkeplan og har en lun og koselig uteplass med gode solforhold. Hele leiligheten er gjennomgående med tidløse innredninger, enstavs eikeparkett og listefrie overflater mot tak. Alle vegger er malt i tidsriktige farger.
Leiligheten består av en romslig gang, bad, to soverom og en åpen stue og kjøkkenløsning. I gangen har du god plass til å henge fra deg yttertøy og er innredet med en praktisk skyvedørsgarderobe. Inngangspartiet av gangen er fliselagt. Den åpne stue- og kjøkkenløsningen har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her har man god plass til både spisebord og sofaseksjon. Veggen bak sofaen er malt i en behagelig blåfarge - en stilig kontrast til de ellers lyse overflatene. Kjøkkeninnredningen har hvite, slette fronter, lys benkeplate og hvitevarer i børstet stål. Innredningen har en praktisk plassering i enden av rommet. Fra stuen har man utgang til leilighetens uteplass. Uteplassen er delvis under tak og er inngjerdet og opparbeidet med treplatting. Her har man god plass til sittegruppe og grill dersom man ønsker det. Uteplassen er vendt mot en lekeplass og har herlig sol fra ca. 10.00 til 21.00 om sommeren.
Helfliset bad med en hvit, tidløs baderomsinnredning, vegghengt toalett, varme i gulv, dusjnisje og skyvedørsgarderobe i speil fremfor utslagsvask og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Skyvedørene gjør det enkelt å holde badet ryddig, da området bak dørene blir som et "eget vaskerom" hvor man kan plassere skittentøyskurver og vaskeartikler.
Hovedsoverommet er innredet med et stort garderobeskap og rommer fint en dobbeltseng. Veggen bak sengen er malt i tidsriktig kalkmaling. Leilighetens andre soverom er perfekt egnet som barne- eller gjesterom.
Leiligheten har god oppbevaringsplass i innvendig bod og i sportsbod i kjelleren.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.12.12. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
Dagboknr 2658, tinglyst 31.08.1954, type heftelse: Bestemmelse om gjerde.
Dagboknr 7823, tinglyst 01.09.1970, type heftelse: Erklæring/avtale. Forpliktelse å legge kloakkledninger iflg. erklæring.
Dagboknr 3115, tinglyst 11.03.1976, type heftelse: Erklæring/avtale. Tillatelse til plassering av verkstedbygning langs riksvei.
Dagboknr 17784, tinglyst 04.11.2003, type heftelse: Bestemmelse iflg. skjøte. Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter. Rettighetshaver Stavanger Energi. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Rettighetshaver Stavanger kommune. Med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer følger handelen. Lampe på hovedsoverom følger ikke handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en hyggelig plassering på Tasta med nærhet til alt du trenger i hverdagen. Her får man gleden av å bo sentrumsnært, men alikevel ha muligheten til å benytte seg av flotte uteområder. Det er fine grøntareal både ved Tastaveden og Store Stokkavann. Store Stokkavann er 8,2 km og har belyst tursti helt rundt. Man kan også kombinere turen rundt Hålandsvatnet, som også har tursti helt rundt. Store Stokkavann egner seg også godt for padling og roing.
Like ved leiligheten ligger Tastasenteret. Her finner du matbutikk, apotek, blomsterbutikk, flere flotte klesbutikker, serveringssteder og treningssenteret Sats. Man bor også rett ved siden av dagligvarebutikken Kiwi, som også holder søndagsåpent. Det er også flere serveringssteder i nærheten som holder søndagsåpent.
Fra leiligheten kan man ta en liten halvtimes spasertur inn til sentrum, og alt det har å by på av uteliv, kino, shopping, teater og et stort mangfold av hyggelige serveringssteder.
God bussforbindeler fra hovedveien med hyppige avganger til sentrum, Dusavik og Randaberg.
For mer informasjon, se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Tasta barneskole 0.6 km
Byfjord barneskole 1.1 km
Teinå barneskole 1.3 km
Tastarustå ungdomskole 0.7 km
Tastaveden ungdomskole 1 km
Bergeland videregående skole 1.9 km
St. Svithun videregående skole 3.8 km
Triade barnehage 0.2 km
Tastavarden barnehage 0.5 km
Rødknappen barnehage 0.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3.198 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg. Mulighet for el-bil lading. Eier må betale monteringskostnader selv.
God gjesteparkering under tak.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat felles vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 2045 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.04.05.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 3.550,- pr. mnd. og inkluderer: Styre- og forretningsførerhonorar, drift og vedlikehold av fellesareal, kabel-tv, internett, bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag andel fellesgjeld, etc.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Boligen er tilknyttet Lyse som leverandør av kabel-tv og internett. Kostnadene er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 716.801,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.580.484,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 19.237,- pr. 06.08.20.
Andel fellesgjeld er kr 174.970,- pr. 06.08.20.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 7.743.847,- pr. 06.08.20 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12138906866, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.08.2020: 1,59% pa.
Antall terminer til innfrielse: 69
Saldo per 06.03.2019: 5.618.527,-
Andel av saldo: 174.970,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 (siste termin 30.09.2037)
IN-avtale. Mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld to ganger i året.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.866.602,-. Av dette beløpet utgjør kr 174.970,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen. Provisjon tilfaller ikke megler direkte.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karen Marie Hanssen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Smedgården 1 Borettslag.
Borettslaget består av 31 andeler, bestående av leiligheter og rekkehus.
Forretningsfører er BATE Stavanger, tlf. 51 84 95 66.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Yttervegg på sør/vestsiden har blitt byttet og beslag er montert.
- Vinduer er tatt ut for å sikre at det blir god lufting inn bak kledning, samt etterisolert rundt vinduer for å hindre kuldebro.
- Inspeksjonsluke til villavent-motor er etablert.
Planlagte påkostninger:
- Hull i membran i dekket over garasjen skal bli reparert.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 6 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med megler.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 35-0020/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Stavanger
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR35.1920

Dato

Sist oppdatert: 04. november 2020 kl. 11:45

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.