Solgt: 7 030 000 kr

Markveien 1 C

6 480 000 kr
76 m²
2 soverom
Velkommen til Markveien 1 C - En virkelig vakker 3-roms leilighet med generøs takhøyde, nydelig lysinnfall, klassiske detaljer og en hyggelig balkong mot bakgård!
Beste Grünerløkka
Nydelig 3-r med balkong, klassiske detaljer og ildsted. God lysinngang. Felles takterrasse. Særdeles flott beliggenhet.
 • Prisantydning
  6 480 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  182 032 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  7 220 489 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1898
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  76 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 773 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fantastisk 3-r andelsleilighet med balkong beliggende i en av de aller fineste delene av Grünerløkka, rolig men sentralt helt på toppen av Løkka. Leiligheten ligger fint til i 2. etg. i en av områdets vakre, klassiske bygårder og har adkomst via skjermet og pent opparbeidet bakgård. Boligen har i tillegg til å være gjennomgående, 3 store rom på rad og mange og store vindusflater gir denne leiligheten et usedvanlig godt lysinnfall. En klassisk, svært sjarmerende og god leilighet med flotte detaljer, proporsjoner og en generøs takhøyde på hele 2,98 m i stuen.
- Klassiske detaljer
- Nydelig lysinnfall
- Meget god planløsning
- God standard
- Vestvendt balkong på 4,5 kvm
- Felles takterrasse med nydelig utsikt
- Hyggelig bakgård
- Etterspurt beliggenhet
- Nyoppusset fasade

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Markveien 1 C, 0554 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 228, bruksnummer 150
Andelsnummer 12, Borettslaget Markveien 1, organisasjonsnummer 953 485 060

Innhold

Totalt bruttoareal: 85 kvm
Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm
Primærrom, 2. etasje:
Stue, kjøkken, 2 soverom, bad og entré: 76 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 7 kvm, 1 loftsbod på 4 kvm og 1 bod i oppgang på 1 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.01.2020 utført av Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik: Bygård med tekket saltak. Yttervegger teglstein utvendig fasader i pusset utførelse.
Etasjeskillere av trebjelkelag. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser.
Bygårdens fasade mot gaten er nylig ferdigstilt etter fullstendig rehabilitering påbegynt høst 2019.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Det er gitt tilstandsgrad 2 på bad. Badet er fra 2005 og denne er gitt med tanke på alder og normal forventet levetid. Det er også gitt TG2 for to-fløyet innerdør grunnet alder.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Markveien 1, en fantastisk 3-roms andelsleilighet med balkong beliggende i en av de aller fineste delene av Grünerløkka, rolig men sentralt helt på toppen av Løkka. Leiligheten ligger fint til i 2. etasje i en av områdets vakre, klassiske bygårder og har adkomst via skjermet og pent opparbeidet bakgård. Boligen har i tillegg til å være gjennomgående, 3 store rom på rad og mange og store vindusflater gir denne leiligheten et usedvanlig godt lysinnfall. Denne leiligheten er en klassisk, svært sjarmerende og god leilighet med flotte detaljer, proporsjoner og en generøs takhøyde på hele 2,98 meter i stuen.
Leiligheten er videre en svært godt vedlikeholdt bolig hvor de klassiske elementene er ivaretatt med nøyaktighet og godt håndtverk. Dette i kombinasjon med store gode rom og stor takhøyde gir boligen både særpreg og god romfølelse. Boligen ble betydelig pusset opp i 2011 med nytt kjøkken fra HTH i tillegg til at alle overflater ble pusset opp. Boligen har flotte, originale tregulv i kjøkken, stue og soverom 2 som ble slipt i 2017. Doble fløydører mellom stuen og soverom 2.
Fra hovedsoverom er det utgang til boligens balkong på ca. 4,5 kvm som har flott kontakt med en skjermet og frodig bakgård. Det er plass til både sittegruppe og hvorfor ikke en liten urtehage på balkongen.
Leiligheten inneholder:
Entré: Innbydende entré med plass til klesoppheng og skotøy. Dørcalling. Sisalteppe på gulv. Praktisk oppbevaringshylle over inngangsdør.
Kjøkken: Fantastisk flott spisekjøkken med to store vindusposter som gir herlig lysinnfall i rommet. Dette rommet er et flott sosialt rom med plass til mange rundt bordet! Stilren moderne innredning fra HTH med hvite, slette fronter og benkeplate hel lengde i kompaktlaminat. Kjøkkenet er videre innredet med underlimt vask fra Intra i børstet stål med Vola blandebatteri. Integrerte hvitevarer som kjøl-/frys, oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonskoketopp og mekanisk avtrekk fra ventilator. Også her finner du klassiske detaljer som rosett og stukkatur og originale, slipte tregulv.
Stue: Stuen er også et lyst og flott rom med god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. En flott hjørnestilt vedkamin gir lun varme på kalde vinterdager. Stuen har rosett og stukkatur i himling samt originale, slipte tregulv. En bred døråpning mellom stuen og kjøkken gjør dette til et åpent og sosialt rom. Rosett og stukkatur og originale tregulv.
Soverom 2/alternativt stue 2: Dette er et svært romslig rom som i dag benyttes som soverom 2 eller gjesterom/stue. Her er det meget god plass til dobbeltseng alternativt sovesofa ved behov. I tillegg er det etablert en god arbeidsplass i dette rommet. God oppvevaringsplass i medfølgende gardrobeløsning. Vakre, doble fløydører deler av rommet mot stuen og for øvrig finner du rosett og stukkatur i himling samt originale tregulv.
Hovedsoverom: Herlig hovedsoverom med plass til dobbeltseng og medfølgende garderobeskap- og hylleløsning. Fra dette rommet er det adkomst til leilighetens flotte balkong som vender inn mot rolig bakgård. Heldekkende sisalteppe på gulv.
Baderom: Pent, flislagt baderom med varmekabler i gulv. Badet har en fin løsning og her er det plass til vaskemaskin og tørketrommel. Det er god oppbevaringsplass i skuffeløsning under servant samt i nytt speilskap med innfelt belysing. Dusjhjørne med dusjvegger i herdet glass. Elektrisk styrt avtrekksvifte.
Balkong: Herlig balkong på 4,5 kvm som vender inn mot borettslagets hyggelige gårdsrom. Balkongen har god plass til sittegruppe og er et nydelig sted å trekke seg tilbake på på varme sommerdager. Fra balkongen har du også videre utsikt mot det grønne, frodige kvartalsgårdsrommet!
Felles takterrasse: Borettslagets herlige takterrasse har supert utsyn over kvartalets flotte gårdsrom. På sommerstid setter borettslaget ut møblement til glede for beboerne. Terrassen er vestvendt, og her har du meget gode solforhold hvor du kan nyte solen ut over kvelden. I tillegg har borettslaget en koselig og skjermet bakgård med stensatte gangveier, arkitekttegnet platting med sittegruppe, prydbusker og beplantning.

Oppvarming

Hovedsakelig elektrisk oppvarming med panelovner. Det er også ildsted i stuen som kan brukes som oppvarmingskilde.
Varmekabler på bad. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 28.11.1898 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
I tillegg forligger det blant annet ferdigattest for innredning av loftsleiligheter datert 26.04.1989.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, adkomstrett og fredningsvedtak(Kongelig resolusjon om fredning av Birkelunden kulturmiljø).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Inventar som ikke medfølger i handelen:
- Lamper.
- Bokhylle i stuen.
- Hyller på kjøkken.
- Garderobeinnredning i gang.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en fabelaktig beliggenhet på toppen av Grünerløkka i attraktive Markveien 1. En vakker bygård oppført i 1898, midt mellom Thorvald Meyers gate og Steenstrups gate, rett ved Øvrefoss.
Her finner du Grünerløkkas urbane bydelsliv rett ut hoveddøren med alt denne spennende bydelen kan by på av shopping, gastronomi, uteliv og all slags hygge. Alle "Løkkas" mest attraktive spise- og utesteder som Kaffebrenneriet, Villa Paradiso, Bon Lio, Ben Reddik, The Nighthawk Diner, Delikatessen, Aku Aku, og Parkteateret, for å nevne noen - ligger kun få minutter unna. Få meter opp gaten ligger også en av områdets mest populære kaféer, Liebling som nå er under oppussing men åpner i februar/mars i ny og forbedret drakt (men lover god gammel Liebling stemning). Et hyggelig og høyt verdsatt møtested blant Grünerløkkas beboere. Kreative småretter finner du også rett rundt hjørnet hos Bass. Kun få minutter fra leiligheten finner du også populære Supreme Roastworks som serverer fantastisk god kaffe. I samme gaten finner du også den ettertraktede frisøren Gevir hvor skjønnhet og velvære står i fokus! Winther Blomst er løkkas koseligste blomsterbutikk og er absolutt verdt et besøk.
Populære Ringen kino, Norges første heldigitale kino er etablert i Ringnes Park senter hvor du også finner treningssenteret SATS.
Beveger du deg vestover finner du også nyutviklede Vulkan med Mathallen og nye spise- og utelivssteder som Døgnvill, Bar Vulkan og Smelteverket.
God tilgang til matforretninger som Rema 1000, stor og flott Meny-forretning i Ringnes Park, søndagsåpen Joker og døgnåpen Bunnpris. Rikelig med kafeer og butikker ligger i gaten og kvartalene rundt leiligheten.
Området er preget av mange parker og grønne lunger som gir enkel tilgang på utendørs hygge og trening. Vakre Birkelunden ligger i umiddelbar nærhet, og her arrangeres det hyggelige søndagsmarkeder. Akerselva er nært ved og har flotte turstier som leder til Maridalen i nord til Sørenga i sør.
Området tilbyr gode forbindelser til resten av Oslo gjennom offentlig kommunikasjon. Enkel adkomst til Sentrum, Blindern og Nydalen. 21-bussen stopper "rett rundt hjørnet" og bringer deg vestover til Bislett, Majorstua, Frogner og Aker Brygge, eller østover til Carl Berner og Hasle. 30-bussen tar deg raskt til sentrum eller Nydalen og Torshov. Trikk stopper på oversiden av Birkelunden Park og er et såkalt 5-minuttersstopp der både linje 11, 12 og 13 stopper hyppig. Fra bussknutepunktet Alexander Kiellands plass kommer du deg enkelt i alle byens retninger. Dersom du liker å sykle så er det etablert nye sykkelstier til Torshov og ned mot sentrum.
I tillegg til de nevnte servicetilbud kan man velge å bevege seg vestover mot St. Hanshaugen som byr på flere spennende forretninger og hyggelig parkliv. Eller for den saks skyld nordover til Torshov og Sagene med sitt særpreg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

1-7 kl. Grünerløkka skole 0.3 km
1-10 kl. Sagene skole 0.5 km
1-7 kl. Ila skole 1 km
1-7 kl. Lilleborg skole 1 km
8-10 kl. Sofienberg 1.1 km
8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 1.9 km
8-10 kl. Frydenberg skole 2.4 km
Vgs. Foss videregående skole 0.1 km
Vgs. Elvebakken vgs. 1.1 km
Bhg. Lykketrollet familiebhg avd. Øvrefoss 0.1 km
Bhg. Waldemars bhg. (0-6 år) 0.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 498 kvm. Tomten er fellesareal. Sameiet har en pent opparbeidet bakgård med dekke av brostein, blomsterbed, prydbusker og trær og hyggelig arkitekttegnet platting med sittegruppe. Det er også en koselig, felles takterrasse med sittegruppe som har en nydelig utsikt over nærområdet.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Det er flere ladestasjoner for el-bil rett i nærheten. Flere garasjeanlegg i nærområdet hvor garasjeplass kan søkes leid.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.77.
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan
Eiendommen er underlagt fredningsvedtak:
Kongelig resolusjon om fredning av Birkelunden kulturmiljø, Oslo kommune. vedtatt av Riksantikvaren 21. August 1997
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.773,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel-tv og internett(grunnpakke), felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, betjening av andel fellesgjeld, forretningsførsel, trappevask m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett(grunnpakke). Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 4.773,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel-tv og internett(grunnpakke), felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, betjening av andel fellesgjeld, forretningsførsel, trappevask m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett(grunnpakke). Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 249 499,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 4 498 196,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 21.732,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 182.032,- pr. 21.12.2019
Långiver er Eiendomskreditt.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 2.725.440,- pr. 31.05.2019 og lånevilkårene er:
Lånet gjelder rehabilitering, reparasjon og vedlikehold
Lånet har rentesats på 3,55%
Term. pr. år: 4
Planlagt nedbetalt juni 2039
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (Brækhus Dege)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 6.670.489,-. Av dette beløpet utgjør kr 182.032,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Markveien 1.
Borettslaget består av 16 andeler.
Forretningsfører er Brækhus Eiendom AS, tlf. 22 83 60 60
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde ett husdyr pr. leilighet, men kun ved overholdelse av luftebegrensninger i gårdsrom og på kvartalets fellesområder. Anskaffelse av nye husdyr skal på forhånd godkjennes av styret.
Eiendommen består av 4 seksjoner og 3 av dem er næringsseksjoner, mens den siste er en samleseksjon for bolig, og tilhører borettslaget.
Foretatte påkostninger de senere år:
- Rehabiltering av fasader mot gaten (arbeider på sokkeletasje ferdigstilles våren 2020).
- Reparert taklekkasje med tilhørende terrasse
- Arrangert dugnader vår og høst
- Arbeid med grøntanlegg
- Utbedret ventilasjonssystem oppg. C
- Planlagt fremtidige utbedringer iht. HMS-rapport, inkl. brannsikring loft, piperehabilitering etc.
Planlagte påkostninger:
Vanlig vedlikehold må påregnes.
Det vurderes å oppgradere felles takterrasse, men det er ønskelig å gjøre det innenfor de budsjettrammene man har idag uten å øke fellesutgifter.
Borettslaget har fått pålegg om utbedring av pipeløp, men ikke fyringsforbud. Pipeløp er planlagt oppgradert/vedlikeholdt i regi av borettslaget.Pipeløp er idag i brukbar stand og ble sist inspisert av feier i oktober 2019.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt skriftlig forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til laget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget avklart, samt at styrets godkjennelse er gitt.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,80 av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Ukens bolig: krMegler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 42-0175/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR42.19175

Dato

Sist oppdatert: 22. juli 2020 kl. 12:56

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.