Solgt: 4 500 000 kr

Hellalia 26

4 450 000 kr
110 m²
3 soverom
Fasade/hage
Nøtterøy/Hellalia
Flott beliggende enebolig med sjøutsikt, solrike uteplasser og nydelig hage - kort vei til skogen, sjøen og golfbanen
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Omkostninger
  112 592 kr
 • Totalpris
  4 612 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1993
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  110 m²
 • Bruksareal
  127 m²
 • Tomteareal
  407 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En meget tiltalene enebolig over 2 plan med deilige uteplasser på en pent opparbeidet og lettstelt tomt på 407 kvm. Fra eiendommen er det fint utsyn over nabolaget og sjøutsikt til Vestfjorden. Huset har et bruksareal på ca. 152 kvm hvor det på hovedplanet er en hyggelig velkomst i en lys og luftig trappehall med tilgang til en romslig stue og spisestue med utgang til en sjarmerende vinterhage og en stor, solrik terrasse. Et pent kjøkken og et praktisk bad/vaskerom ligger også i 1. etasje. På øvre plan er det bad, tre soveværelser og et praktisk garderoberom. Ekstra lagringsplass i utvendig bod. En integrert garasje ligger til inngangspartiet. Eneboligen er gjennomgående lys og delikat og ligger i et koselig, rolig og barnevennlig nabolag. Flotte rekreasjonsområder i nærområde.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hellalia 26, 3142 VESTSKOGEN
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 124, bruksnummer 88

Innhold

Totalt bruttoareal: 137 kvm + garasje på 15 kvm + utvendig bod
på 5 kvm.
Totalt bruksareal: 127 kvm
Totalt primærrom: 110 kvm
Bruksareal:
Enebolig 127 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 69 kvm: Entré, trapperom, stue, kjøkken og bad/wc/vaskerom
2. etasje 41 kvm: Trapperom/gang, 3 soverom og bad/wc
Sekundærrom:
Enebolig:
1. etasje 13 kvm: Vinterhage/innglasset veranda
2. etasje 4 kvm: Bod/garderobe
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.05.2020 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre på støpt betongplate i 1993. Tilbygd vinterhage/hagestue i 2013. Boligen er oppført i halvannen etasje. Garasje samt bod oppført i tilknytning til boligens 1. etasje, iht. tilstandsrapport.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bad i 1. etasje har ikke tilfredsstillende fall til sluk, det er motfall til sluk og forutsetter fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Det er stedvis sprekk i elastisk fuge mot vegg. Sprekk i flis. Bad i 2 etasje har også motfall til sluk og det forutsettes fortsatt bruk av badekar. Det er bom i diverse gulvfliser og sprekk i deler av elastisk fugemasse mot vegg på dette badet. Begge badenes levetid betraktes som oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt. Forøvrig vanlig bruksslitasje innvendige overflater og vanlig værslitasje på utvendige flater. TG;2 for vanlig værslitasje på renner og beslag. Stedvis knirk og diverse skjevheter/planavvik i frittbærende dekker. Vanlig bruksslitasje/elde på ventilator kjøkken. Aldersslitasje varmtvannsbereder.
Selger informerer om at rørleggerfirmaet Terjesen har åpnet tett sluk. Det er sprekk i mur utvendig. Det er tidvis sukkermaur som fjernes via maurlokkeboks. Selger har bygget ut hagestue, denne er ikke søknadspliktig, men selger har sendt tegning til kommunen. Liten lekkasje i hagestue, ved overgang til huset, ved sterk vind og regn. Kostnad for snømåking må påberegnes.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Det er bygget vinterhage, skiftet 3 vinduer og satt inn ny dør de senere år.

Standard

En meget tiltalene enebolig over 2 plan med deilige uteplasser på en pent opparbeidet og lettstelt tomt på 407 kvm, Solide forstøtningsmurer sørget for det flate terrenget på tomten. Fra eiendommen er det fin utsikt over nabolaget og til Vestfjorden. Huset har et bruksareal på ca. 150 kvm hvor det på hovedplanet er en hyggelig velkomst i en lys og luftig trappehall med tilgang til en romslig stue og spisestue med peis og utgang til en sjarmerende vinterhage og en stor, solrik terrasse. Et pent kjøkken med spiseplass og et praktisk bad/vaskerom ligger også i 1. etasje. På øvre plan er det bad, tre soveværelser og et praktisk garderoberom. Kaldt lagringsloft, delvis gulvet, via trappestige. Ekstra lagringsplass i utvendig bod. En integrert garasje ligger til inngangspartiet. Eneboligen er gjennomgående lys og delikat og ligger i et koselig, rolig og barnevennlig nabolag. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
I Vestskogen er det skoler og matvareforretninger m.m. Flotte og rekreasjonsmuligheter i nabolaget, med skogsområdene rett i bakkant av byggefeltet og med Hellaskogen hvor turområdene langs sjøen går helt syd til Vrengen. Strender med fine bademuligheter og Nøtterøy golfbane, er også rett i nærheten.

Oppvarming

Varmekabler i begge bad samt i entre i 1. etasje. Varmepanel i himling i kjøkken. Ved. Varmepumpe (fra ca 2013). Peisovn i stuen. Panelovner for øvrig.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert. 13.12.1993. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke hagestue (ikke søknadspliktig).
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3811/124/88:
07.12.1993 - Dokumentnr: 15389 - Erklæring/avtale
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
07.12.1993 - Dokumentnr: 15389 - Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
07.12.1993 - Dokumentnr: 15388 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3811 Gnr:124 Bnr:65
21.10.1994 - Dokumentnr: 13650 - Målebrev
01.01.2018 - Dokumentnr: 64095 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0722 Gnr:124 Bnr:88
01.01.2020 - Dokumentnr: 1836913 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0729 Gnr:124 Bnr:88

Diverse

Jacuzzi medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er attraktivt beliggende i Hellalia i Vestskogen, høyt og fritt i et sjarmerende og koselig nabolag. Eiendommen ligger vestvendt med sen kveld og fin sjøutsikt til Vestfjorden. For øvrig kort vei til skoler, Steinerskolen, barnehage, idrettsanlegg, butikker, Teie Torv og Tønsberg sentrum. Umiddelbar nærhet til skog og mark, sjø og strand, samt Nøtterøy Golfbane m.m. Fra boligen er det gangavstand til busstopp og ellers hyggelige sykkel destinasjoner til f.eks. Borgheim og videre mot Tjøme eller Teie torv og Tønsberg by.

Adkomst

Følg Kirkeveien utover Nøtterøy og ta Kjernåsveien til høyre skiltet mot Vestskogen. Følg denne til Amundrødveien, og ta til venstre mot Hella. Ta deretter Hellalia til venstre, eiendommen ligger så på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen ligger i Vestskogen skolekrets. Vestskogen barneskole, Borgheim ungdomsskole og Nøtterøy Videregående. Steinerskolen. Det er en rekke barnehager i Færder kommune.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til Færder kommune for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eneboligen ligger på en eiet tomt på ca. 407 kvm. Her er gårdsplassen og inngangspartiet steinlagt og veletablerte busker og stauder - hvor de vintergrønne vekstene sørger for en hyggelig ramme rundt det koselige huset, uansett årstid. Det er en fin uteplass ved siden av det overbyggede inngangspartiet, hvor vegetasjonen sørger for en usjenert sitteplass. Tomten er bygget opp med en forstøtningsmur og er hyggelig innrammet av gjerde på hagesiden av huset. Her er det en stor sydvestvendt terrasse med god plass til utemøblement og opphold. Uteplassen er usjenert og skjermet for innsyn med en levegg. Gressplenen på utsiden er fint innrammet av gjerde mot veien og hekk og busker i grensene mot naboene. En solrik og velstelt eiendom - en lettstelt hage og uteplass å holde i orden, når man ønsker seg enebolig med egen hage. Fra uteplassen og hagen er et et fint og hyggelig utsyn utover det hyggelige nabolaget og videre flott sjøutsikt mot Vestfjorden.

Parkering

Parkering i garasje og på egen gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen har felles private stikkledninger sammen med andre eiendommer. Se vedlagte kart.. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Hella boligområde datert 17.2.1993 med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 17.02.1993.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 083,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000,- pr. år. / 21.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.500,-.
Det er pliktig medlemskap i områdets velforening. Ukjent velavgift p.t. Kostnad for brøyting av den private veien til området er ca. kr 1.100,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på ca. kr 500,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Telenor er leverandør av Internett og har en månedlig kostnad på kr 450,- pr. måned.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster ca. kr 5.400,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 910 107,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 276 385,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.562.592,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ruth Elisabeth Aronsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning hvor 4 visninger er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0038/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2038

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 15:23

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.