Solgt: 4 825 000 kr

Disenveien 43

4 250 000 kr
74 m²
2 soverom
Velkommen til Disenveien 43, en romslig og lys 3-roms med god intern beliggenhet
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Disen
Stor, lys og gjennomgående 3-roms med vestv. balkong i veldrevet borettslag. Fjernvarme!
 • Prisantydning
  4 250 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  48 112 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 874 244 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1960
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  74 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 017 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Spennende leilighet med fin intern beliggenhet i borettslaget. Boligen holder normal standard og kjøkken og bad ble pusset opp av tidligere eier i ca. 2012. Dagens eier har ført opp lettvegger på begge soverom for å lage ekstra soveplass/hjemmekontor.
Borettslaget er i et attraktivt, rolig og sentralt boligområde på populære Disen/Grefsen omkranset av store grøntområder.
Buss, T-bane, trikk sykkel- og gangvei i umiddelbar nærhet. Leiligheten har en god intern beliggenhet, solrik balkong og hyggelig utsikt.
- Vestvendt balkong med gode sol- og lysforhold
- Lave fellesutg. som inkluderer bl.a. varmtvann og fyring.
- Mulig å leie garasje- og parkeringsplass av borettslaget.
- Kort vei til gode shoppingmuligheter på Storo Storsenter.
- Arealeffektiv og romslig planløsning.
- Ikke forkjøpsrett

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Disenveien 43, 0587 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 86, bruksnummer 1, ideell andel 1/1
Andelsnummer 73, Disen Borettslag AL, organisasjonsnummer 921 407 890

Innhold

Totalt bruttoareal: 81 kvm
Totalt bruksareal: 74 kvm
Totalt primærrom: 74 kvm
Primærrom:
3. etasje - 74 kvm -bad, entré, kjøkken, stue, alkove 1, alkove 2, gang, 2 soverom
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på 4 kvm og et skap i kjølerom på ca. 0,5 kvm.
I kjelleren er det også gratis fellesvaskeri + tørkerom, dekk-bod og en felles bod som borettslaget har planer om å gjøre til et enkelt treningsrom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.12.2020 utført av Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer, i tillegg til kjeller. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner, etasjeskillende og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Grunnmur i betong. Yttervegger over grunnmur med bindingsverk forblendet med teglstein og kledd med liggende kledning.
Vinduer og terrassedør med 2-lags isolerglass med produksjonsår 1989.
Entrédør med brannklassifisering ( B-30), sikkerhetslås og kikkehull.
Sikringsskap i entré med automatsikringer.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at vinduer og terrassedør har fått TG 2 på bakgrunn av alder, bad har fått TG 2 på bakgrunn av bruksslitasje og generell tilstand, samt at det er gitt TG 2 på dårlig avrenning fra kjøkkenvask. Eier opplyser om at varmekabler i gang ikke fungerer.
Vinduene på soverommet kan være vanskelig å lukke om vinteren. Borettslaget har planer om å skifte ut disse innen 3-5 år.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Spennende leilighet med normal standard og vanlig bruksslitasje. Vegg- og takflater er malt i 2016-2020 og bad + kjøkken er pusset opp i 2012.
Inneholder:
3. etasje:
Entré med nisje for oppheng av yttertøy. Det er i tillegg montert en romslig skyvedørsgarderobe. Varmekablene i gulvet fungerer ikke.
Pent og meget arealeffektivt bad som ble pusset opp av forrige eier i 2012. Badet er utstyrt med wc, en smal servant med underskap samt speilskap. Downlights i himlingen. Det er romslig dusjnisje med glassvegger. Det er opplegg for vaskemaskin, men dagens dusjløsning gjør det ikke mulig å benytte denne. For å benytte opplegget må ny glassvegg monteres evt. dusjkabinett for å frigjøre plass til vaskemaskin.
Badet har gulvvarme.
Pent kjøkken med moderne innredning. Det er godt med skapplass og alle hvitevarene medfølger. Original murvegg er delvis eksponert og gir rommet et lunt og rustikt preg.
Stor og god stue med plass til langbord for hyggelige middagsselskaper og det er i tillegg god plass til sofagruppe og mediemøbel.
Fra stuen er det utgang til en romslig balkong på ca. 8 kvm. Her er det plass til utemøbler og gassgrill og det er gode solforhold om sommeren fra ca. kl.13 til kvelden. Balkongen er overbygget, noe som forlenger utesesongen med flere uker.
Leiligheten har opprinnelig to store soverom. Dagens eier har delt disse ved å etablere sovealkove og et hjemmekontor, som kan være svært praktisk i disse dager. Rommene er nylig malt i tidsriktige farger.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet sentral/fjernvarme. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.05.1964. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 69 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om veg, bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om vann/kloakk.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av grunnboken kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og rolig boligområde på populære Disen/Grefsen. Det er gangavstand til det meste du trenger i hverdagen, både marka, treningssenter, kafé og offentlig kommunikasjkon. Borettslaget har store, grønne områder rundt blokkene og en skjermet beliggenhet.
Kort vei til marka med flotte rekreasjonsmuligheter - sommer som vinter. Legg søndagsturen til Grefsenkollen eller Trollvann, herfra går det milevis med turløyper innover i marka. På vinterstid er Oslo Skisenter ved Trollvann eller Årvollskogen nærmeste alpinanlegg. Hvis ikke snøen spiller helt på lag, er det kunstsnøløype for langrenn ved Linderudkollen. Fine bademuligheter på Trollvann, ved isdammen på Årvoll, i badekulpen i Nydalen eller på Frysja.
Nærhet til Sats/Elixia og Puls treningssentre, Aker sykehus, Nydalen og BI, samt Storosenteret med over 130 butikker og servicetilbud. "Kaffe og brød", en veldig hyggelig kaffebar, ligger rett ved leiligheten. Her finner man også et legekontor. Tennisbane rett ved.
Det er gang- og sykkelsti rett utenfor blokken som går helt ned til Grünerløkka. Denne holdes snøfri hele vinteren.
Svært sentralt med mange transportmuligheter; Kun 2 minutters gange til busstoppet "Aker Sykehus", der blant annet 31-bussen går til sentrum hele døgnet samt hvert 6. minutt på dagtid. Buss nr 58 går rett til BI i Nydalen. Trikk fra Disen og Grefsen stasjon. T-bane fra Storo/ Sinsen stasjon. Tog fra Grefsen stasjon.
Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo sentralt med kort vei til alt, samtidig som du bor i grønne og rolige omgivelser!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sokner til Årvoll barne- og ungdomsskole (1. til 10. trinn). Tilnærmet bilfri skolevei via gangsti gjennom Traverveien og undergang under Årvollveien.
Flere kommunale og private barnehager i området, blant annet Disengrenda barnehage (1-6 år), Disen gård Kanvas-barnehage (0-6 år) Tonsenjordet barnehage (3-6 år) og Hakkebakkeskogen familiebarnehage (9 mnd - 3 år).
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 30.262 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet fellesareal med gressplen, bed, prydbusker og trær samt asfalterte gangveier og oppsatt sykkelstativ, lekeapparater og sitteplasser.

Parkering

Mulighet for leie av garasje og biloppstillingsplass som tildeles etter venteliste. Beboere og gjester kan parkere gratis i Disenveien på nummererte skråplasser og langs Disenveien. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-683 datert 12.07.1957 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I februar 2010 sa bystyret ja til trikk fra Sinsenkrysset til Tonsenhagen/Linderud. Konsekvensutredelsen foreligger og reguleringsplanen er klar til offentlig høring og politisk behandling. Se saksnr. 201004818 hos Plan- og Bygningsetaten.
På tomten til Aker sykehus, som ligger på andre siden av Trondheimsveien, har de revet mange bygg og skal oppføre nye i forbindelse med etablering av Oslo Storbylegevakt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 017,- pr. mnd. og inkluderer: fyring og varmtvann, trappevask, renter og avdrag på fellesgjeld, fellesvaskeri, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, vaktmester og forretningsførsel.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og vil bli justert opp til kr 3 182,- fra 01.01.2021.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader - kr 2 800,-
Avdrag på felles lån - kr 144,-
Renteutgifter på felles lån - kr 73,-
Ytterligere fordeling av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.000,- pr. år. / 5.000 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Homenet som leverandør av kabel-tv og internett. Eier velger selv pakke, internett koster fra 299,- til 499,- pr. mnd avhengig av hastighet. TV-pakkene koster fra 199,- til 399,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 368 207,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 925 545,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 54 746,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 48 112,- pr. 19.11.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 12 963 425,- pr. 19.11.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,8% p.a
Lånets løpetid: siste termin 22.05.2043
Avdragsfrihet: Nei
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4 299 244,-. Av dette beløpet utgjør kr 48 112,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Joaquim Andrade de Barros og Elin Gjermundsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet A/L Disen Borettslag.
Borettslaget består av 304 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold skal søkes styret og det finnes standardregler for hundehold.
Selskapslokale ved nr. 37 kan leies til diverse anledninger. Lokalet er utstyrt med bestikk og servise til ca 30 personer.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.disen-borettslag.no.
Ny eier av leiligheten faktureres fra borettslaget kr 340,- for nye skilt til postkasse/ringeklokke.
Det er IKKE forkjøpsrett i borettslaget.
Borettslaget har ansatt egen vaktmester som selv bor i borettslaget.
Foretatte påkostninger de senere år:
Elektrisk: Internkontroll av alle fellesanlegg og hovedtavler i borettslaget. Utbedret avvik i hht. internkontroll. Nye lamper i kjellere.
Brannsikkkerhet: Alle beboere har fått egenmeldingskjema for brann og el sikkerhet i leiligheten, skjema returnert. Nye røykvarslere og brannslukkingsapp. i alle vaskerom.
Rør/varme : Borettslaget ble tilknyttet fjernvarme, ferdigstilt november 2018.
Vann og spillvansledninger er kontrollert med kamera. Resultatet ble at borettslaget fornyet bunnledningene i borettslaget i 2016.
Flere stoppekraner i kjellere er skiftet. Det er skiftet hovedpumpe til fyring og varmtvann.
Vaskeriene: Vaskeriet i nr. 23 er pusset opp. Nye (overhalte) maskiner i nr. 13 og 37.
Uteområdene : Anleggsgartner har kappet busker og trær. Nytt smijernsgelender ved kafeen er montert.
Nedgravde søppelcontainere.
Planlagte påkostninger:
Nye dørlåser og nytt calling-anlegg er planlagte påkostninger i nærmeste fremtid. Det planlegges at calling-anlegget og dørlåser vil tas i 2020/2021.
Felleskostnadene planlegges økt med ca 3% - 5% fra 01.01.2021 grunnet økning i fremtidige vedlikeholdsutgifter i borettslaget.
Innenfor 3-5 år vil det være behov for nye vinduer. Det er ikke bestemt når vinduer vil rehabiliteres. Det må antas at borettslaget vil ta opp lån for å finansiere dette, og en økning av fellesgjelden må påregnes.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.00,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0125/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.20125

Dato

Sist oppdatert: 17. desember 2020 kl. 12:55

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.