Solgt: 1 800 000 kr

Valleveien 760

1 600 000 kr
25 m²
1 soverom
Hytte med fin utsikt, gode solforhold og båtplass
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Bamble - Finmarkstrand
Hytte med fin utsikt, gode solforhold og båtplass.
 • Prisantydning
  1 600 000 kr
 • Omkostninger
  41 342 kr
 • Totalpris
  1 841 342 kr
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  25 m²
 • Bruksareal
  36 m²
 • Tomteareal
  542 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Hytta ligger høyt i terrenget med fin utsikt mot Stråholmen og ned til Trosbyfjorden. Her har du sol fra morgen til kveld.
 • Med båtplass i felles bryggeanlegg nedenfor hytta, er det mange muligheter for å oppleve den unike skjærgården i området.
 • Ved bryggeanlegget ligger en flott sandstrand som passer ypperlig for barnefamilier. Det er vakker natur og fine turområder med kyststi i nærheten.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Valleveien 760, 3967 STATHELLE
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 85, bruksnummer 369

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 38 kvm.
  Totalt bruksareal: 36 kvm.
  Totalt primærrom: 25 kvm.
  Bruksareal:
  Hytte 29 kvm.
  Uthus 7 kvm.
  Primærrom:
  Hytte: 25 kvm: Stue med åpen kjøkkenløsning og soverom.
  Sekundærrom:
  Hytte: 4 kvm: Bod.
  Uthus: 7 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.06.2020 utført av Taksttjenester Grenland AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Hytta er iht. tilstandsrapport oppført på ringmur av betong. Den bærende konstruksjonen består av lett bindingsverk med tømmermannskledning. Saltak tekket med pappdekke..
  Uthus er iht. tilstandsrapport oppført på lettklinkerblokker. Den bærende konstruksjonen består av flathøvlede, laftede veggprofiler. Saltak tekket med pappdekke..
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder sydvegg som må påregnes modernisert. Takpapp bør på grunn av alder og forventet levetid påregnes modernisert. Det bør etableres takrenner og taknedløp. Terrasse har rekkverk som er lavere enn minste kravet samt at det mangler rekkverk ved høyder over 50 centimeter. Innvendig pipe er oppsprukket. Krypkjeller bør ryddes. Kjøkkeninnredning bør påregnes modernisert. Vifte på kjøkkenet bør byttes. Kjøleskap er defekt. Uthus har oppgraderingsbehov.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Hytta har en enkel standard. Det er gjennomgående materialbruk med tregulv, vegger med malte plater og noe panel og panelte himlinger. Stue med store vindusflater som gir fin utsikt og slipper lyset inn. Hvit kjøkkeninnredning. Soverom med fire plassbygde senger. Bod innredet med to sengeplasser. Uthus med separasjonstoalett og bod.

  Oppvarming

  Peisovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden 1965.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  Det opplyses om at bod innredet med sengeplasser opprinnelig er byggemeldt som bod, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  3813/85/369:
  23.11.2005 - Dokumentnr: 19025 - Registrering av grunn
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3813 Gnr:85 Bnr:2
  23.11.2005 - Dokumentnr: 19025 - Overføring fra tidligere festenummer
  Utgått festenr:
  Knr:0814 Gnr:85 Bnr:2 Fnr:59
  01.01.2020 - Dokumentnr: 171094 - Omnummerering ved kommuneendring
  Tidligere: Knr:0814 Gnr:85 Bnr:369

  Diverse

  Eiendommen selges ved fullmektig.
  På grunn av det offentlige anlegget som har blitt lagt i området, er det uvisst hvor lenge sommervann fra felles brønn vil bli driftet.
  Peisovn i stue har ikke vært i bruk de siste årene.
  Avgiftene for båtplass og parkering inntil to parkeringsplasser ble sist regulert i 2015. Avgiftene økes igjen etter 10 år i henhold til konsumprisindeksen.
  Ettersom eiendommen har parkering langs Valleveien er ikke hytta medlem av veilaget i området.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Hytta har solrik beliggenhet og fin utsikt utover fjorden på Ytre Høgås. Gangavstand til sjøen hvor det er felles bryggeanlegg med tilhørende båtplass og fin badeplass med sandstrand. Trosbyfjorden ligger godt skjermet for vær og vind. Korte båtturer til sommersteder som Langesund, Stråholmen og Jomfruland. Fine turmuligheter i området med blant annet kyststi og Trolldalen kystfort. Bamble Golfpark med 9-hulls bane, drive-range og pro-shop, ligger ca. 1 kilometer fra hytta. Litt lenger syd ligger sommerparadiset Valle, med matbutikk, isbar, restaurant, marina, gjestehavn og ellers et yrende liv på sommerstid. Kort avstand med bil eller til fots via kyststien til Trosby Super'n, hvor det også er isbar, pizzaservering og gjestebrygger. Fra hytta er det ca. 16 kilometer med bil til Stathelle med alle sentrumsfasiliteter.

  Adkomst

  Ta av fra E-18 syd for Grenlandsbrua og følg gamle E-18 mot Valle. Ta av til Valle, ca. 2 kilometer etter Bamble kirke. Følg Valleveien i ca. 8 kilometer hvor parkeringsplassen til eiendommen ligger på høyre side av veien. Fra parkeringsplassen er det ca. 70 meter til hytta via opparbeidet sti med trapper. Hytta er merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 542 kvm. Eiendommen ligger på en høyde med fin utsikt og gode solforhold. Terrasse i trevirke. Tomten består av fjell, lyng og furutrær.

  Parkering

  To biloppstillingsplasser på gressplen rett nedenfor hytta.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen har lagt offentlig vann og avløp frem til hytta, men har ikke koblet seg på anlegget. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til hytta.
  Sommervann fra brønn til hyttevegg. Separasjonstoalett i uthus.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18.06.2015 er avsatt til: Landbruks-, natur- og friluftsområder.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 4.551,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for hytterenovasjon og eiendomsskatt. Ved tilknytning til offentlig vann og avløp vil kommunen fakturere for dette i henhold til gjeldende gebyrer.
  Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
  Selger har ikke bebodd eiendommen de siste årene og har således ikke kjennskap til strømforbruk for eiendommen.
  Fritidsboligen har en årlig forsikringspremie på kr. 1.700,-.
  Fritidsboligen har en årlig avgift på kr. 1.350,- til Ytre Høgås Vann- og avløpslag SA.
  Fritidsboligen har en årlig avgift på kr. 1.500,- for båtplass.
  Fritidsboligen har en årlig avgift på kr. 1.000,- for inntil to parkeringsplasser.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr. 200.133,- ifølge skatteetaten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 757,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 1.641.342,-.
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr. 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 3,125 % av salgssummen.
  Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 5.550,-.
  Markedspakke: kr. 13.750,-.
  Visninger: kr. 2.500,- pr. visning.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0074/20
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2074

  Dato

  Sist oppdatert: 14. august 2020 kl. 15:06

  Dokumenter

  If Hyttepakken
  PDF 253 KB

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre fritidsboliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.