Komplett salgsoppgave

Thorvald Meyers gate 41

6 200 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til Thorvald Meyers gate 41! En lys og gjennomgående 3-roms med svalgang, heis og en fantastisk bakgård.
Velkommen til Thorvald Meyers gate 41! En lys og gjennomgående 3-roms med svalgang, heis og en fantastisk bakgård.
Emilie Lie
Presenteres av
Emilie Lie
Grünerløkka
Lys og gjennomgående 3-roms med fantastisk bakgård. Svalgang og heis. Ettertraktet beliggenhet på Grünerløkka. Må ses!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  6 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  4 394 kr
 • Omkostninger
  9 104 kr
 • Totalpris
  6 213 498 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  2 701 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Sentral beliggenhet på Grünerløkka med 3 parker og Botanisk hage i nærheten, godt kollektivtilbud og gangavstand til Oslo sentrum. Nordmarka er kun en kort busstur unna.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Thorvald Meyers gate 41! Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet i nærheten av Akerselva og Birkelunden. Sentral beliggenhet på Grünerløkka, med et rikt utvalg av butikker, restauranter og kulturtilbud like utenfor døren. Her vil du trives!
 • Gjennomgående leilighet med store vinduer og franske balkonger
 • Svalgang med dobbel fløydør ut fra kjøkkenet - sol fra ca. kl. 14 og helt til ca kl. 20.30 iht selger
 • Lov med gassgrill på svalgang/uteplassen
 • To gode soverom
 • Heis i bygget
 • Mulighet til å leie garasjeplass med elbillader etter søknad til styret
 • Bod i kjelleretasjen
 • Matbutikk i underetasjen. Kollektivt like utenfor døren
 • Stor sosial stue- og kjøkkensone med gode lysforhold!
 • Herlig bakgård Velkommen!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Thorvald Meyers gate 41, 0555 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 228, bruksnummer 477, seksjonsnummer 1
  Andelsnummer 15, Thorvald Meyersgate 35-41 B/L, organisasjonsnummer 979969929

  Innhold

  Totalt bruksareal: 66 kvm
  Totalt primærrom: 66 kvm
  Primærrom:
  Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad. Utgang fra kjøkkenet til svalgang.
  I tillegg disponerer boligen én bod på ca. 3,5 m2 i felles garasjeanlegg i kjelleren.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 30.06.2022, utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Leilighetens planløsning avviker fra godkjente byggetegninger. Tidligere entré er fjernet og bod er innlemmet i soverom. Se punktet "Ferdigattest" for mer informasjon.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Bygningen er iht. tilstandsrapporten hovedsakelig oppført i betong, med utfyllende bindingsverk av tre. Dører og vinduer fra byggeår. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Sikringsskap med automatsikringer. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  - Flere bygningsdeler på baderom har fått tilstandsgrad 2, blant annet riss/sprekker i flisfuger i dusjsonen, og annet som bør utbedres. Se utfyllende tekst i rapporten.
  - Kjøkken: varmtvannsbereder har TG2 på grunn av alder og tilstand, plassert i skap som mangler understøttelse av skapbunn. Det bør etableres komfyrvakt og automatisk lekkasjestopper.
  - Gulvet har stedvis knirk, samt glipper/synlige merker.
  - Døren og vinduet til soverom 2 har kontakt med karm som gjør at de henger når den åpnes og lukkes. Beslagsløsning på dette vinduet har uheldige løsninger som øker risikoen for fukt.
  - Skjermdør til vindu i stue har kontakt med terskel, som gjør at den henger når den åpnes og lukkes, anbefaler justering av dør.
  - Avløpsrørene er skjult (tilstand ikke undersøkt)
  - Det er et løst deksel til stikkontakt på hovedsoverom. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget.
  Det er gitt tilstandsgrad 3 på støpsel/stikkontakt til varmtvannsbereder. Støpselet/stikkontakten må utbedres snarlig iht takstmann pga tegn til termiske skader. Anbefaler utvidet el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag er i intervallet kr 0 - 10 000. Dette er eneste TG3 i leiligheten.
  Forøvrig slitasje pga alder. Se utfyllende tekst i rapporten.
  Fra selgers egenerklæring fremgår det at delvis tett drenering for taknedløp førte til vann i kjeller ifbm styrtregn i 2021, dette er utbedret av borettslaget. Har sporadisk vært noe fukt på kjellergulv. Det har vært observert sølvkre på badet, sist for ca. tre måneder siden.

  Standard

  Lys og moderne 3-romsleilighet med delikat, lys énstavs parkett på gulv. Malte veggflater i behagelige toner, og slette innerdører. Leiligheten er gjennomgående, og har fransk balkong mot øst og doble fløydører mot vest. Godt med gjennomlys! Svært innbydende fellesområder og adkomst. Borettslaget har dessuten en av områdets vakreste bakgårder!
  Nærmere innhold:
  Entré
  Lys entré med plass til møblement. Profilert ytterdør med sikkerhetslås og brannklassifisering B30. Callinganlegg med videofunksjon.
  Stue
  Herlig, lys og romslig stue med store vindusflater og flere franske balkonger ut mot øst. Stuen er enkel å innrede, og har god plass til sofagruppe og ønsket oppbevaring. Dette rommet oppleves som luftig - her kommer det lys inn fra både øst- og vestsiden. Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning, men fremstår likevel som tilbaketrukket med hver sine soner. Iht selger er det morgensol på østsiden (stue og soverom 2) fra ca. kl. 7 til 11 sommerstid.
  Kjøkken
  Leiligheten har et funksjonelt kjøkken i egen sone tilknyttet stuen. Innredet med overskap som gir godt med plass til oppbevaring. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Malt benkeplate av tre. Varmtvannsbereder på 116 liter fra 1998 plassert i benkeskap. Kjøkkenet har lys fra både leilighetens øst- og vestside og oppleves som svært luftig. På sommerhalvåret kan de doble fløydørene ut mot bakgården og svalgangen åpnes. Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: oppvaskmaskin, komfyr og kombiskap.
  Svalgangen/uteplassen
  Vestvendt svalgang med plass til utemøbler. Svalgangen utenfor kjøkkenet er trukket inn fra resten av svalgangen, med svært hyggelig utsyn mot borettslagets bakgård - en av de fineste i området! Iht selger er det sol her ca. kl 13.30 til 20.30 sommerhalvåret, her kan du nyte sommerkvelder med utsikt over den vakre bakgården! Det er lov til å grille med gassgrill og elektrisk grill på uteplassen.
  Bad
  Lyst og romslig flislagt bad fra byggeår. Dusjhjørne med veggmontert dusj. Det er god plass til oppbevaring i baderomsinnredning, samt plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad. Gulvvarme på bad. Badet er lyst og med innredning i hvitt og med belegg av lyst tre. Avtrekksventil plassert på vegg. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger leiligheten.
  Hovedsoverom
  Leilighetens hovedsoverom er lyst og behagelig, og har svært god størrelse. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Garderobeskapene medfølger leiligheten.
  Soverom 2
  Det andre soverommet er også av god størrelse og ligger i motsatt ende av leiligheten, i tilknytning til stuen. Store vindusflater.
  Øvrig:
  Bakgård med en rekke hyggelige sitteplasser og grill.
  Felles sykkelparkering.
  Parkeringskjeller med ladebokser eller opplegg for elbillader. Parkeringsleie etter søknad til styret, se mer under "parkering" og konferer med megler ved spørsmål.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Doble skap med topplate i stuen medfølger leiligheten.
  Tre skapseksjoner på soverommet, spisebord og stoler samt sofa og stol i stuen kan medfølge etter nærmere avtale.

  Oppvarming

  Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på baderom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.07.2000. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Leilighetens planløsning avviker fra godkjente byggetegninger på følgende punkter: det er fjernet noen vegger og åpnet opp ved entré og stue/kjøkken. På soverom 2 er en tidligere bod innlemmet i soverommet. Innlemmingen av boden til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 9 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse og benyttelse av arealer, bruksrett for anlegg og vedlikehold av ledninger, samt fredningsvedtak om Birkelunden kulturmiljø.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger meget sentralt og attraktivt til på Grünerløkka. Thorvald Meyers gate byr på en rekke populære butikker, spisesteder og kulturliv. Her er det nærhet til alt bydelen har å by på. Kort vei til Olaf Ryes plass med sine populære restauranter, kafeer og barer. I nabolaget rundt leiligheten finner du alt du trenger av fasiliteter. Fra leiligheten er det kort gangavstand til daglivarebutikker som Rema 100 innom (3 min), Coop Extra Birkelunden (1 min) og søndagsåpen Joker (3 min). Ringnes Park ligger en kort spaser tur unna med kino, treningssenter, frisør, blomsterbutikk, apotek, Jernia og en stor Meny.
  Populære grøntområder som Birkelunden, Sofienbergparken, Kubaparken og Akerselva ligger alle en kort spasertur unna leiligheten. Følger du Akerselven nedover finner du populære Vulkan, Oslos nye kultur- og matdestinasjon med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har hyggelige serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, klatresenter, sykkelverksted, Dögnvill, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.
  For den som søker treningsglede finner du Sats, EVO, Fitness 24/7 bare en kort spasertur fra leiligheten. Akerselva er like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum og Bjørvika i sør, og helt til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det perfekt å legge søndagsturen med en kaffekopp, eller en joggetur i flotte omgivelser.
  Offentlig kommunikasjon
  Området har meget gode forbindelser til resten av Oslo. Det er enkel adkomst til blant annet sentrum, Blindern og Nydalen. Noen minutter gange fra leiligheten finner du buss- og trikkeholdeplass Birkelunden, her går 30-bussen og blåtrikken nr. 11, 12 og 18 som tar deg raskt til sentrum eller Nydalen. Fra bussknutepunktet Alexander Kiellands plass kommer du deg enkelt til andre bydeler, med 21-bussen som bringer deg vestover til Bislett, Frogner og Aker Brygge, eller østover mot Carl Berner og Hasle.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveens visningsskilt ved fellesvisninger. Adkomst via felles trappeoppgang med heis og utvendig svalgang.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  - Birk barnehage
  - Gaia barnehus
  - Lykketrollet familiebhg
  Skoler:
  - Grünerløkka skole
  - Sagene skole
  - Møllergata skole
  - Sofienberg ungdomsskole
  - Kristelig Gymnasium ung.skole
  - Foss videregående skole
  - Hersleb videregående skole
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 2 399 kvm som tilhører borettslaget. Fantastisk bakgård som er pent opparbeidet med plenarealer, blomster, busker og trær, en rekke felles sitteområder og lekestativ/huske, samt asfalterte internveier. Fellesområdet er av god størrelse.

  Parkering

  Det er parkeringsplasser til leie i borettslaget etter søknad til styret og ved ledig plass (md. leie kr. 980,-). Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører etter gjeldende priser i forbindelse med overtagelse av garasjeplass. Garasjeplassene har elbillader eller opplegg for elbillader.
  Ut over dette er det innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Det er flere kommunale ladeplasser for elbil i nærområdet.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan i kart datert 05.07.22, med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2255 datert 28.07.77, endret 11.03.81.
  Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262, "Ny kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn". Denne nye planen får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen, herunder S-2255. Oppdatering pågår i kommunen. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.
  Eiendommen ligger innenfor det forskriftsfredede Birkelunden kulturmiljø. Mer info om dette på https://byantikvaren.no/birkelunden/. Alle inngrep i kulturmiljø og forskriftsfredede kulturminner krever dispensasjon fra Byantikvaren/Riksantikvaren, konferer med megler for mer informasjon.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 2701,- pr. mnd. og inkluderer internett og kabel-TV, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles forsikringer, kostnader til sameiet, forretningsførsel m.m.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med 7% fra 01.01.22. Styret opplyser at det er planer om å oppjustere felleskostnadene på nytt på nyåret.
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Borettslaget har tilrettelagt for muligheten for individuell nedbetaling for 2 av 3 lån, og for denne andelen er begge disse lånene nedbetalt. Dette har gitt en reduksjon i andel felleskostnader.
  I selgers husstand har det bodd én person og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 3000 kwh pr år / ca. kr 6 000,- pr. år inkl. nettleie.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og kabel-tv, og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 292 899,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 654 436,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 2 575,- pr. 31.12.21
  Andel fellesgjeld er kr 4 394,- pr. 16.06.2022
  Total fellesgjeld for borettslaget er 6.970.703,- pr. 31.12.21 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: OBBK01-98207451649 A
  Beløp: 3.381.501,-
  Rentebetingelser: Flyt 2,65%
  Lånets løpetid: 15 år 10 md
  Lånenummer: OBBK02-98207365874 A
  Beløp: 3.418.408,-
  Rentebetingelser: Flyt 2,65%
  Lånets løpetid: 10 år 6 md
  Lånenummer: OBOS01-98207963836 A
  Beløp: 170.794,-
  Rentebetingelser: Flyt 2,65%
  Lånets løpetid: 10 år 6 md
  Borettslaget har tilrettelagt for muligheten for individuell nedbetaling for 2 av 3 lån, og for denne andelen er begge disse lånene nedbetalt. Dette har gitt en reduksjon i andel felleskostnader.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6 213 498,-. Av dette beløpet utgjør kr 4 394,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Per Espen Kristoffersen

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Thorvald Meyersgate 35-41 B/L.
  Borettslaget består av 36 leiligheter.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
  Dugnad må påregnes.
  Borettslaget har en av områdets vakreste bakgårder!
  Dyrehold er tillatt. Hund skal holdes i bånd på borettslagets område.
  Iht borettslagets trivselsregler er det lov med gassgrill og elektrisk grill på svalgangen.
  Det ble avholdt sommerfest i borettslaget 2022.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - Elektrisk anlegg i garasjen har blitt oppdatert med sensor og LED-lys. Dette ble gjort som et vedlikeholdstiltak og for å spare strøm. Under utbedringen ble det oppdaget flere mangler på det elektriske anlegget, utbedringen er iht årsmeldingen 2022 i gang og skal være ferdig uke 45.
  - Borettslaget har oppdatert lekeplassen med nytt klatrestativ med støtte fra OBOS, dette ble installert på dugnad.
  - Borettslaget vedtok på ekstraordinær generalforsamling i 2021 å installere infrastruktur for elbillader. Styret anbefalte Easee etter en gjennomgang, og fikk innvilget 20 % støtte til installeringen, ut over dette ble finansiering gjort ved egenkapital i borettslaget og lån. Det ble besluttet av selve laderen bekostes av den enkelte på egen parkeringsplass.
  Planlagte påkostninger:
  - Styret har startet forhandlinger om ny avtale med Telia. Iht styret er det ikke planlagt noe annet enn vanlig vedlikehold den neste tiden.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Borettslaget eier ca. 68 % av Sameiet Thv. Meyersgt 35-41, og har solidaransvar for den samlede gjelden i Sameiet (utgjør iht siste årsmøte kr 57 273).
  Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Informasjon om forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst, kontakt megler ved spørsmål.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,75 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Visninger: kr 3.150,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 42-0038/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR42.2238

  Dato

  Sist oppdatert: 13. juli 2022 kl. 13:35

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.