Solgt: 4 650 000 kr

Grimstadgata 30M

4 650 000 kr
59 m²
1 soverom
Krogsveen v/Silje Moen har gleden av å presentere denne sjarmerende 2-roms leiligheten midt på Sagene!
Silje Moen
Presenteres av
Silje Moen
Sagene
Sjarmerende og lys 2-roms på beste Sagene - Peis - Rolig og trafikkstille gate - Attraktiv beliggenhet - Må oppleves!
 • Prisantydning
  4 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  137 000 kr
 • Omkostninger
  7 627 kr
 • Totalpris
  4 794 627 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1932
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  59 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 404 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

  Krogsveen v/Silje Moen har gleden av å presentere denne klassiske og sjarmerende 2-roms leiligheten midt på Sagene! Pene detaljer, samt store vindusflater sørger for en god romfølelse. Her bor du i nærhet til alt, med gode kollektivforbindelser til alle retninger av byen.
 • Store, gode oppholdsrom med god standard
 • Pene detaljer som originale tregulv og hyggelig vedkamin
 • Trivelig felles bakgård med gode solforhold og Bjølsenparken som nærmeste nabo
 • Mulighet for omgjøring til 3-roms ved å flytte kjøkken
 • Gode oppbevaringsmuligheter i 3 tilhørende boder
 • Kort avstand til offentlig kommunikasjon og service fasiliteter
 • Ingen dok. avgift og kun intern forkjøpsrett Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Grimstadgata 30M, 0464 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 221, bruksnummer 74, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 73, Borettslaget Bjølsenborgen, organisasjonsnummer 967 763 179

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 64 kvm
  Totalt bruksareal: 59 kvm
  Totalt primærrom: 59 kvm
  I tillegg disponerer boligen 3 boder, to boder i kjeller på ca. 5,3 kvm og 4,2 kvm, og en på loft på ca. 6 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.07.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong og murkonstruksjoner.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
  Tilstandsgrad 2:
  Baderom:
  - Spotter i taket på badet er defekte.
  - Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Naturlig ventilasjon er normalt standard for leiligheter bygget i denne tidsperioden, men tilstandsgrad 2 gis på generelt grunnlag da dagens krav til ventilasjon ikke er oppfylt.
  - Drenering fra innebygget sisterne ikke registrert.
  - Overflater vegger og gulv. Stedvis manglende vedheft i flisfuger, samt sprekk i flis i dusjsonen.
  - Membran, tettsjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer. Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid.
  Kjøkken:
  - Ventilasjon. Kullfiltervifte og ikke eget utkast fra bygget.
  - Vannrør. Fordelerstammer for rør-i-rør-systemet er plassert i benkeskap uten mulighet for sikker avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet).
  Øvrig:
  - Gulv. Stedvis knirk og sprekker mellom gulvbord.
  - Innerdører. Dørbladet til innerdør mellom entré og soverom har kontakt med dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
  Hentet fra selgers egenerklæring:
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  - Forrige eier rehabiliterte bad i 2003, ferdigattest foreligger. Soilrør skiftet i regi av borettslaget i 2010.
  Ble testtesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  - 2003: montering av nytt sluk, legging av sveisemembran, utskiftning av alle innvendige avløpsrør, inkl. røret fra sluket inn på avløpsstammen, og avløpsrør fra vask og WC frem til avløpsstammen.
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  -2010: Utskifting av soilrør i regi av borettslaget.
  Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  Kun en gang ifm et kraftig regnskyll.
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner?
  - Fått melding fra borettslaget om at sikringsskap (hovedsikring for oppgang M) skal skiftes 16. juli 2021.
  Tilleggskommentar:
  Vinduer skiftet i regi av borettslaget i 2019.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Entré:
  Innbydende entré med god plass til oppheng av klær og plassering av sko. Gode oppbevaringsmuligheter i praktisk hylleløsning.
  Stue:
  Stuen er av generøs størrelse og i åpen løsning mot kjøkken. Her har du pene, sparklede flater i en dus rosafarge og malte, originale tregulv. Klassisk vedkamin som varmer godt på kjølige dager. God plass til sofaseksjon, samt spisegruppe av god størrelse. Leiligheten kan by på store vindusflater, og oppleves som lys og innbydende.
  Det er mulighet for å omgjøre leiligheten til en komplett 3-roms ved å flytte kjøkken ut i hall. Se alternativ planskisse. For å skape rom for hjemmekontor kan det enkelt settes opp en skyvedør mellom hall og stue. Konferer megler for mer informasjon.
  Kjøkken:
  Pent og romslig kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning fra 2009 med slette fronter og laminat benkeplate. Integrert i innredningen har du kjøl/frys, oppvaskmaskin, samt stekeovn med platetopp. Med kun underskap på langveggen gjør at kjøkkenet integreres godt med stuen. Ventilator montert (kullfilter). Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen.
  Soverom:
  Leiligheten har et delikat og lunt soverom av svært generøs størrelse. Soverommet vender mot Grimstadgata, en svært rolig gate med lite trafikk. Plass til dobbeltseng og rikelig med garderobeskap.
  Bad:
  Flislagt og tidløst bad fra 2003. Badet er innredet med et nyere servantskap, speil med overlys, vegghengt toalett og dusjhjørne. Downlights i himling og varmekabler i gulv. Det er opplegg og plass til vaskemaskin. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Spotter i taket på badet er defekte, konferer megler for mer informasjon.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1930.
  Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1931, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
  Det er i selgers eiertid blitt åpnet mellom hall og stue, samt mellom stue og kjøkken. Dette avviker fra byggegodkjente tegninger og er godkjent av borettslaget.
  Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av bad fra 2003.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Grimstadgata 30M har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på Sagene, med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Her kan man fint kombinere den urbane livsstilen med de flotte grøntområdene og gode turmulighetene som området har å by på. Sagene har en flott plassering i Oslo; høyt og luftig mellom øst og vest, med korte avstander til naboområdene Sagene, Torshov, Nydalen, Storo og Grünerløkka.
  I området finnes et rikt utvalg av kaféer og spisesteder, blant annet Sagene Lunsjbar, Kaffebrenneriet, Saigon Express, Tiffany's, Bjølsen Bakeri og Mat & Mer. Du finner også et godt utvalg av matbutikker, som Coop Extra, Rema 1000, Sagene Torg og døgnåpen Joker, i området. Sagene tilbyr også klesbutikker, hudpleiesalonger, frisører og apotek. Kun noen minutter unna leiligheten finner du dessuten Storo Storsenter, et av Norges største kjøpesentre, med 140 butikker, kaféer, spisesteder og helsetjenester.
  Av treningstilbud finner du SATS Sagene Oslo Yoga på Sagene Samfunnshus like i nærheten. Det er også kort avstand til Myrens Treningssenter på Torshov, hvor du kan benytte deg av treningssenteret, squashavdelingen eller gode tilbud på Klatreverket.
  Utdanningsinstitusjoner som Universitetet på Blindern, Handelshøyskolen BI i Nydalen, Lovisenberg diakonale høgskole, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen og Arkitektur- og designhøgskolen er alle innen kort rekkevidde.
  Kun en spasertur unna leiligheten ligger flere flotte parker og grøntområder, blant annet Bjølsenparken og Voldsløkka. I Bjølsenparken finner du flotte parsellhager, samt lekeområde for barn. Stedet er perfekt for deg som ønsker et lite avbrekk fra en ellers travel hverdag. Rett ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med Portveien 2. Voldsløkka er et naturlig sted å oppsøke for alle som bor på Sagene, Tåsen og Bjølsen. Her finner du lekeplass, idrettsbaner for blant annet fotball, volleyball og tennis, samt innendørs skatehall og turstier. På vinterstid blir tre av flatene gjort om til bandy - og isbaner, i tillegg til skiløyper.
  Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til busstoppet i Arendalsgata, hvor du finner buss nr. 20 (Galgenberg - Skøyen), nr. 37 (Nydalen - Helsfyr) og nr. 54 (Tjuvholmen - Kjelsås). Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, og nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Det er også gangavstand til Vogts gate for trikk nr. 11, 12 og 18. T-banestasjonen i Nydalen ligger ca. 20 minutters gange fra leiligheten. Flybussen går fra Vøyenbrua, en kort spasertur fra leiligheten.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  - Pontoppidan barnehage (0-6 år)
  - Maridalsveien barnehage (1-5 år)
  - Dronning Louises barnehage (1-5 år)
  Barne - og ungdomsskoler:
  - Lilleborg skole (1.-7. kl.)
  - Bjølsen skole (1.-10. kl.)
  - Sagene skole (1.-10. kl.)
  - Vestre Aker skole (8.-10. kl.)
  - Fagerborg skole (8.-10. kl.)
  Videregående skoler:
  - Foss videregående skole
  - Nydalen videregående skole

  Beskrivelse av tomt

  Festet tomt på 3.553 kvm.
  Festeavgiften er kr 347.238,- pr. år.
  Festeavgiften ble sist regulert 1.januar 2017, neste regulering vil bli 1.januar 2027 hvor konsumprisindeksen vil bli lagt til grunn ved beregning.
  Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
  Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
  Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.611,- i år 2019 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

  Parkering

  Borettslaget har 12 parkeringsplasser til utleie. Styret administrerer ordningen via ventelister, og parkeringsplassen følger ikke boligen ved salg. Leie av parkeringsplass kommer i tillegg.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 1.10.87 .
  Borettslaget er oppført i Byantikvaren i Oslo kommune sin Gul liste, som er en oversikt over registrerte verneverdige kulturminner og kulturmiljøer i Oslo. Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
  Kontakt megler for mer informasjon.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 3.404,- pr. mnd. og inkluderer: Fiber fra Homenet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med 5 % fra 01.01.2020.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.400,- pr. år og nettleie på kr 4.300,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av kabel-tv og internett, og fiber er inkludert i felleskostnadene.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 1.128.254,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4.317.093-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 19 178,- pr. 31.12.2020.
  Andel fellesgjeld er kr 137 000,- pr. 01.07.2021.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 13.623.143,- per 07.07.2021 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: HANBA2-94927032257
  Type: A
  Restsaldo: kr. 13.623.143,-
  Restløpetid: 17 år og 10 mnd.
  Term pr. år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente: 1,74 %

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.995,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 794 627,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 137 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Hanne Galteland

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Bjølsenborgen.
  Borettslaget består av 101 andelsleiligheter.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, så fremt det ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2021: Montert sikringsjern på alle oppgangsdører.
  2020: Ny drenering utenfor oppgangene E, F og G ut mot Kristiansandsgate.
  2019: Byttet vinduer i alle leiligheter. Oppgradert til brannvinduer i F, G, K og O.
  2018: Pusset og oljet ytterdører.
  2017: Rehabilitert vegger og bonet gulv i trapperom. Montert nye postkasser. Installert seriekoblede røykvarslere i fellesarealer.
  2016: Oppgradert eltavler i kjeller oppgang J og H. Pipetopper rehabilitert. Byttet lamper i trapperom.
  2015 - 2016: Nye brannsikre loftsdører. Noen kjellerdører byttet ut.
  2014: Balkongoppgradering (oppgang O). Utskifting av overlys i oppgang G. Brannsikringstiltak i 2014/2015 (tetting av gjennomføringer, dørpumper installert på kjellerdører, røykvarslere, brannteppe og brannslange under vask i alle andeler).
  2013 - 2014: Nye låser til alle fellesdører. Nytt navneskiltsystem til dørcallinganlegg (navneskilt bestilles av styret).
  2010: Nye soilrør - flertallet av badene ble samtidig pusset opp av samme entreprenør, men i regi av hver enkelt andel.
  2007: Kjellervinduene ble skiftet.
  2006: Skorsteiner rehabilitert med rør i 2006 (kun skorsteiner i tilknytning til stue).
  Planlagte påkostninger:
  - Generalforsamlingen har vedtatt forslaget om at borettslaget skal etablere nedgravde avfallsbrønner i Mogata, utenfor bakgården. Hensikten er å legge til rette for en moderat oppgradering av bakgården med blant annet mer tyverisikker sykkelparkering, og andre ting som borettslaget ønsker. Nedgravde avfallsbrønner vil imidlertid påvirke borettslagets parkeringsplasser i Mogata, men disse må likevel klargjøres for lading til elbil. Borettslaget har god økonomi, og tiltaket finansieres dels over ordinært driftsbudsjett, og dels ved bruk av borettslagets oppsparte egenkapital. Utgiften til nedgravde avfallsbrønner medfører altså ikke behov for låneopptak eller særskilt behov for å øke fellesutgiftene.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 52-0085/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR52.2185

  Dato

  Sist oppdatert: 27. august 2021 kl. 20:19

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.