Solgt: 8 250 000 kr

Byfoged Christensens gate 9

7 500 000 kr
231 m²
4 soverom
Byfoged Christensens gate 9
Finn André Hovde
Presenteres av
Finn André Hovde
Våland
Stor, tiltalende og påkostet enebolig med 4 soverom og nydelig bakhage med solrike uteplasser - Utleid kjeller.
 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Omkostninger
  188 842 kr
 • Totalpris
  8 438 842 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1918
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  231 m²
 • Bruksareal
  234 m²
 • Tomteareal
  335,1 m² (eiet)
 • Type
  Hel 2-mannsbolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  100 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Klassisk og påkostet enebolig med solrike uteareal. Beliggende på Våland i tilbaketrukkede, rolige og sentrumsnære omgivelser. Utsmykket med både originale detaljer, så vel som moderne materialvalg og løsninger. Huset burde tilfredsstille de fleste behov hva størrelse og planløsning angår, i tillegg er det både praktisk og litt staselig. Her er det lagt vekt på store, gode rom. Det er høyt under taket og vindusflatene er store. Villaen har de siste 20 årene gjennomgått både inn- og utvendig modernisering/renovering uten å ha fratatt boligen dens særegne uttrykk.
- 4 soverom (+ 2 i u.etg)
- Kledning skiftet/etterisolert
- Vinduer skiftet ca.2000-2011
- El-anlegg fra 2010
- 3 bad 2011/2011/2018
- HTH-kjøkken fra 2011
- Kjeller ikke godkjent
- Radonsperre i kjeller
- Drenert i ca. 199

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Byfoged Christensens gate 9, 4011 STAVANGER
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 56, bruksnummer 146, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 269 kvm
Totalt bruksareal: 234 kvm
Totalt primærrom: 231 kvm
P-rom
1. etasje Entré, grovkjøkken, bad, stue, kjøkken, soverom
2. etasje Gang, stue, bad, 3 soverom.
Loft: Loftstue, trapperom, wc
Kjeller: Vindfang, entré, bad, stue/kjøkken, 2 soverom.
S-rom:
2.etasje: garderoberom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.08.2020 utført av Rogaland Takstpartner AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i tre/mur.
Rapporten inneholder 6 Tg 2 og 0 Tg 3
Tilstandsgrad(Tg) 1: drenering, veggkonstruksjon, vinduer/dører, taktekking, takvindu, trapp, pipe, rom under terreng, bad, kjøkken, terrengforhold
Tilstandsgrad(Tg) 2 : grunnmur, renner/nedløp, etasjeskiller, bad, wc, kjøkken
Tilstandsgrad(Tg) 3 : Ingen
Det anbefales alltid at hele rapporten leses. Dette for å gi ett mer helhetlig bilde av boligen/leiligheten. Det anbefales også at teksten på side 3 leses der det står nærmere beskrevet ang bruken av tilstandsgrad 2.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Krogsveen presenterer her en klassisk enebolig på Våland. Eiendommen har flott beliggenhet i vakre, rolige og sentrumsnære omgivelser. Dette hjemmet er påkostet, holder gjennomgående god standard og er utsmykket med både originale detaljer, så vel som moderne materialvalg og løsninger. Huset burde tilfredsstille de fleste behov hva størrelse og planløsning angår, i tillegg er det både praktisk og litt staselig.
Her er det lagt vekt på store gode rom. Det er meget høyt under taket og vindusflatene er store og slipper inn mye deilig dagslys. Villaen har i løpet av de siste 20 årene gjennomgått både innvendig og utvendig modernisering/renovering uten å ha fratatt boligen dens særegne uttrykk. Planløsningen fremstår som mer tidsriktig nå enn noen gang tidligere. Det er flott eikegulv i store deler av husets 1. etasje, men også bevarte, originale tregulv i enkelte rom i huset.
Fra gangen er det adkomst til et meget romslig grovkjøkken med vaske/tørkemuligheter. Fra dette rommet er det adkomst til både kjøkkenet, et koselig soverom som vender mot hagen samt et fliselagt bad fra 2011.
Kjøkkenet fra HTH stod nytt i 2011. Et godt og oversiktlig kjøkken med gode løsninger og bra med skap- og arbeidsplass. Rommet bader i dagslys fra samme flotte type vindu som i resten av huset. Fra kjøkkenet er det utgang til solrik terrasse og hage via doble dører - herlig!
Man har solen på eiendommen fra ca 08.00 til 21.00. Ettermiddags- og kveldssolen kan nytes på boligen hageside - ideelt!
Stuen domineres av store vindu og formidabel takhøyde. Et rom tilrettelagt for familiehygge med god plass til sittegruppe og spisestue. De flotte rosettene i taket er bevart. For de store anledningene er det god plass til f. eks langbord her. Det er også installert en kjekk vedovn i stuen, noe som gir litt ekstra lun varme med tilhørende stemning nå som høsten står for tur.
2. etasjen kan vise til 3 gode soverom, samt et fliselagt bad fra 2011. Det er også en fin mellomstue her samt et praktisk garderoberom.
Loftsetasjen er innredet som en koselig loftstue. Her har eier hatt sitt kontor. Den har også innimellom blitt benyttet som overnattingsplass for gjester og tilreisende familie. Det er faktisk et eget toalett og hybelkjøkken her oppe – praktisk! Loftet er et viktig areal som er med på å gi ekstra spillerom og privatliv hos barnefamilier. Dette rommet vil selvsagt kunne ha flere bruksområder - alt etter hvilke behov man har. Underetasjen ble helt oppusset i 2017/2018 og fremstår i dag som en pen hybelleilighet med bad, stue/kjøkken og 2 soverom. Denne er for tiden utleid, og som bildene viser er det en lys og tiltalende etasje.
Ved inngangen til kjellerleiligheten er det en bod for oppbevaring av hageredskap, verktøy, sykkel o.l.
Kjelleren ble iflg eier drenert ca. 1999. Utvendig er hagen planert, og i tillegg til terrassen utenfor kjøkkenet er det en stor solplatting på bakkeplan. Der er det oppført en koselig lekestue for de minste her.
Dette er huset for deg som stiller krav til stil, standard og størrelse men som også setter pris på det originale, klassiske ved Vålands trehusbebyggelse.

Oppvarming

Elektisk oppvarming. Peisovn i stuen. Varmekabler i gulv på bad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger en ferdigattest datert 16.02.2008 som omhandler omsøkt fasadeendring - kledning og vinduer til trapperom og to takvinduer.
Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1918.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dette er ikke uvanlig sett i lys av boligens alder.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
28.12.1932 - Dokumentnr: 900209 - Fradelingsdokument
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens u.etasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Å bo på Våland gir deg den perfekte sammensetning av nærheten til byen samt å bo tilbaketrukket og rolig. En kort spasertur fra egen ytterdør så er man nede i Vågen - Ideelt! I tillegg ligger Stavanger Universitetssykehus og Gamlingen i gangavstand fra området.
Her bor man i et attraktivt, ærverdig og bevaringsverdig villaområde, samtidig som du kan ta på deg turskoene og gå en lang eller kort tur i nydelige friluftsområder rett ved.
Her bor man med Vålandsskogen som en av de nærmeste naboene. Vålandsskogen er knyttet sammen med Mosvatnet med to gangbruer. Øverst i terrenget i Vålandskogen finner du Vålandstårnet. Her er det åpen søndagskafe i sommerhalvåret. Vi kan ønske deg velkommen til Våland!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved visninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler
Våland skole (1-7 kl.) 7 min, 409 elever, 22 klasser 0.6 km
Storhaug skole (1-7 kl.) 19 min, 279 elever, 15 klasser 1.4 km
Kvaleberg skole (1-7 kl.) 22 min, 377 elever, 16 klasser 1.7 km
St. Svithun skole (8-10 kl.) 15 min, 360 elever, 18 klasser 1.1 km
Ullandhaug skole (8-10 kl.) 18 min, 346 elever, 14 klasser 1.4 km
Godalen videregående skole 17 min, 850 elever, 55 klasser 1.3 km
St. Olav videregående skole 18 min, 790 elever, 34 klasser 1.4 km
Barnehager
Våland barnehage (1-5 år) 1 min, 2 avdelinger 0.1 km
Vålandstoppen barnehage (3-6 år) 4 min, 53 barn, 3 avdelinger 0.4 km
Maurtua barnehage (0-6 år) 7 min, 60 barn, 4 avdelinger 0.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 335,1 kvm.

Parkering

Parkering for flere biler i eget gruslagt gårdsrom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 1387 datert 17.10.1994 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det foreligger ingenreguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 19 397,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 2 600,- pr år, og er inkludert i overnevnte kommunale avgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10-15.000kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6300,- via Storebrand.
Valgfritt medlemskap i velforening kr 100,- pr år.
Boligen er tilknyttet Lyse Alitbox som leverandør av kabel-tv.
Det er innlagt Fiberkabel fra Lyse for internett (100/100)

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 047 975,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 772 710,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.688.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kathrine Skoland og Kjartan Lindland

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 55.000,-
Tilrettelegging kr 12.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 35-0171/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Stavanger
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR35.20171

Dato

Sist oppdatert: 09. desember 2020 kl. 09:22

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.