Solgt: 5 500 000 kr

Bråtenveien 2

5 650 000 kr
184 m²
4 soverom
Sentral beliggenhet med kort avstand til kollektiv transport.
Fjellstrand
Fjellstrand - Enebolig over tre plan med pent opparbeidet hage. Kort avstand til skole, barnehage og kollektiv transport
 • Prisantydning
  5 650 000 kr
 • Omkostninger
  142 472 kr
 • Totalpris
  5 642 472 kr
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  184 m²
 • Bruksareal
  195 m²
 • Tomteareal
  989 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig over 3-plan med tilhørende frittliggende uthus og dobbel garasje. Det er utgang fra stue i 1. etasje og soverom i loftetasje til sydvendte terrasser. Her kan man skimte Oslofjorden i det fjerne.
Eneboligen ble opprinnelig oppført i 1978 og et mindre tilbygget/utvidelse av stuen i senere tid. Arken på taket er ny og enkelte overflater.
Eiendommen har en sentral beliggenhet i et etablert boområde på Fjellstrand. Boligen er beliggende sydvendt med gode sol- og lysforhold og fra balkongterrassen er det fjordgløtt mot Oslofjorden. Det er nærhet til naturområdet Ommen med sti ned til Oslofjorden, og flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i skog og mark. Gangavtand til meget populær badestrand med stupetårn ved Fjellstrand brygge.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bråtenveien 2, 1458 FJELLSTRAND
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 29, bruksnummer 336

Innhold

Enebolig:
Totalt bruttoareal: 220 kvm
Totalt bruksareal: 195 kvm
Totalt primærrom: 184 kvm
Primærrom:
Kjellerstue, dusjrom, badstue, gang m/trapp: 55 kvm
Stue/spisestue, kjøkken, wc-rom, vaskerom, entrégang m/trapp: 77 kvm
4 soverom, bad, gang m/trapp: 52 kvm
Sekundærrom:
Bod: 11 kvm
Kryploft med adkomst via innvendige veggluker i soverom mot syd og nordøst, samt via innvendig takluke i gang.
Uthus:
Totalt bruttoareal: 10 kvm
Totalt bruksareal:9 kvm
Sekundærrom: Bod
Garasje:
Totalt bruttoareal: 56 kvm
Totalt bruksareal: 52 kvm
Sekundærrom: Biloppstillingsplass, bod og sykkelbod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert ............. utført av Takstmannen AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det bemerkes at oppholdsrom definert som kjellerstue har kun to små kjellervinduer som ikke tilfredsstiller byggeforskriftens anbefaling til rom for varig opphold pga. for lite vindu.

Byggemåte

Enebolig:
Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre og er fundamentert med grunnmur i Leca til antatt fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i
tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med stående tømmermannspanel, sist overflatebehandlet i 2016. Etasjeskille i tre. Vinduer med isolerglass hovedsakelig fra 1977/78, samt diverse vinduer/glass av nyere alder. 2 av vinduene i 2. etasje har ikke barnesikring. Takkonstruksjon er av type saltak tekket med betongtakstein.
- TG3 er gitt til:
- byggegrop med tanke på høy fuktmåling i utforet kjellervegg, som har en ikke anbefalt type konstruksjon og anbefales omgjort. Ytterligere undersøkelser er nødvendig for å avdekke eventuelle skjulte skader i innredede vegger, samt gulv i kjeller.
- terrasser med tanke på behov for høyere rekkverk og rengjøring under tregulvet på terrassebalkong, samt bedre tildekking av mur-rekkverk på terrassen.
- TG2 er gitt til:
- takkonstruksjon med tanke på alder og noe større slitasje på utsatte konstruksjoner som vindskier og toppbord, samt forutsatt at eier utbedrer manglende lufting.
- antatt punktert glass i soverom mot nordvest og manglende barnesikring på vinduer i loftetasjen.
- justeringsbehov av terrassedør nede og noe fuktskadet panel nederst på balkongdør.
Uthus:
Uthuset er enklere fundamentert med Lecablokker rett på grunn. Oppført i tre med yttervegger i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med stående tømmermannspanel. Takkonstruksjon av type saltak tekket med betongtakstein og undertak av type sutakplater. Vinduer med 2-lags glass og ytterdør i tre. Tregulv belagt med sponplater.
-TG2 er gitt med tanke på noe skjevhet og justeringsbehov av bygningen.
Garasje:
Garasjen er fundamentert med Leca ringmur til antatt fast byggegrunn. Oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med stående tømmermannspanel. Takkonstruksjon av type saltak tekket med betongtakstein. 2 vippeporter i tre, sidedør i tre og vindu med isolerglass. Det er innlagt lys og strøm. Uinnredet med støpt dekke.
I bakenden av garasje finnes en isolert smørebod, og en sykkelbod er tilbygd utvendig.
- TG2 er gitt med tanke på alder og noe større slitasje på dekke og garasjeporter.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Enebolig over 3-plan med tilhørende frittliggende uthus og dobbel garasje. Det er utgang fra stue i 1. etasje og soverom i loftetasje til sydvendte terrasser.
Eneboligen ble opprinnelig oppført i 1978 og et mindre tilbygget i stuen under veranda i 2. etasje. Ark mot Vest i 2. etasje er laget i senere tid. Videre har huset oppgradert diverse overflater.
Eiendommen fremstår hovedsakelig med standard fra eldre byggeår, og noe utbedringer og oppgradering/moderniseringsbehov for å tilfredsstille dagens krav til standard må påregnes.
Kjøkken:
Sigdal kjøkkeninnredning fra 2005 med stedvise overskapsfronter med glass. Benkeplate i heltre med utslagsvask. Stålplate over og på benk ved platetopp og over benk ved utslagsvask samt lys under overskap. Kjøkkenventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer som komfyr og platetopp.
Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer samt oppvaskmaskin og kjøleskap.
Bad i loftetasje:
Baderomsinnredning med servant, speil og lys. Gulvstående toalett og dusj i badekar.
Badet er fra byggeår og er blitt oppusset med fliser og sanitærutstyr i 1990.
-TG3 er gitt med tanke på nødvendig utbedringsbehov. Full renovering anbefales.
Dusjrom i kjeller:
Stor usjnisje med forheng. Det erogså montert solarium m/ ir varme i dusjrom i kjeller. Varmtvannsbereder på 200 liter og stoppekran og automatisk vannmåler i kanal i rommet.
Badstue:
Badstuen er tilknytning til dusjrommet i kjelleren. Her finnes plassbygde benker og badstuovn.
- TG2 er gitt med tanke på alder og enklere oppføring.
Wc-rom i 1. etasje:
Wc-rom med servant og gulvstående toalett.
Rommet er fra byggeår med ny wc i 2019.
-TG2 er gitt med tanke på observasjone, alder og normalt forventet brukstid.
Vaskerom i 1. etasje:
Vaskerom fra byggeår med utslagsvask, gulvsluk og opplegg for vaskemaskin.
Vegger: Innvendige vegger er hovedsakelig overflatebehandlet med panel, malt strie og strietapet. Det er fliser på bad og i dusj i dusjrom, malt brystningspanel på wc-rom, og hovedsakelig våtromstapet på vaskerom. Teglmur ved peis i stue og pipe i soverom syd. Mdf-panel i soverom med ark. Noe malte flater på soverom nordvest. Villmarkspanel i kjellerstue. Forøvrig noe murvegger i kjeller.
Overflatene er hovedsakelig fra byggeåret med senere overflatebehandlinger med bl.a. ny mdf-panel i soverom med ark.
- TG 2 er gitt med tanke på delvis alder og div. mindre bemerkninger.
Gulv: Innvendige gulv er hovedsakelig overflatebehandlet med bjørkeparkett. Det er fliser på bad, dusjrom og i kjellergang. Vinylbelegg på vaskerom. Tregulv i kjellerstue og soverom med ark. Parkett i soverom nordøst. Støpt dekke i bod og badstue. Grovere tregulv i kryploft og hovedsakelig på kaldtloft.
Overflatene er hovedsakelig fra byggeåret. Det er lagt nytt tregulv i soverom med ark og parkett i soverom nordøst. Parkett i stue og kjøkken er fra 1998 og tregulv i soverom er fra 1990-tallet.
- TG 2 er gitt med tanke på knirk, delvis alder og div. mindre bemerkninger.
Himling: Innvendige himlinger er hovedsakelig overflatebehandlet med panel. Malte flater i soverom vest og begge soverom nord. Mdf-panel i soverom med ark.
Overflatene er hovedsakelig fra byggeåret med senere overflatebehandlinger med bl.a. ny mdf-panel i soverom med ark.
Annet fast inventar:
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Kabel-TV
- Utestikk
- Utekran
- Utelys
- Persienner
- Man. markiser
- Flaggstang
- Diverse belysning og panelovner
- Plassbygde garderobeskap i entré
- Plassbygd skyvedørsgarderobe med speil og enkel treinnredning i soverom syd

Oppvarming

Sentralfyr med biodrivstoff/brensel og godkjent av Nesodden boligvarme denne gir varmluft med tilluftsventil i stue og entré, varmluftskanal til gang i loftetasje innbygd i skap i entré og synlig ventilasjonsrør i soverom syd. Det er vedfyring i klebersteinspeis med innsats i stue og vedovn i kjellerstue. Forøvrig elektrisk oppvarming av boligen med gulvvarme på bad, dusjrom og kjellergang, stedvise panelovner og stråleovn på vaskerom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
- Det gjøres oppmerksom på at original varmluftskanal er av type Eternitt og inneholder Asbest, som må behandles som spesialavfall.
Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjelder ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.
Sikringsskap med skru- og eldre automatsikringer, nu automatisk måler og innholdsfortegnelse er plassert i entré.
- TG vurderes ikke for el-anlegg da bruk er avgjørende for tilstanden, som eventuelt må vurderes av en el-fagmann. Det
bemerkes at det er behov for å oppdatere innholdsfortegnelse og merke kursene i sikringsskapet, og at eldre elektrisk anlegg og
skap med skrusikringer anbefales oppgradert og gjennomgått av en autorisert elektriker.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 03.01.1980.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1) Leca røkpipe ikke pussbehandlet, heller ikke over tak.
2) Ikke ferdig ventilasjon over taket fra vaskerom og wc i 1. etasje.
3) Ikke ferdig rekkeverk for trapp til loft og kjeller.
4) Ikke ferdig innredet kjelleretasjen.
5) Ventilasjonshetten over taket synes å være vesentlig kortere enn 6 cm over takflaten.
6) Kloakklufting ikke ferdig ført over taket.
7) Gjenstår mindre - innvendige puss - flikkarbeider.
8) Ikke ferdig planert omgivende terreng.
Selger opplyser at alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Selger informerer om at kjelleretasjen er innredet etter midlertidig brukstillatelse var gitt.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3023/29/336:
04.08.1978 - Dokumentnr: 6422 - Best. om vann/kloakkledn.
Kommunens betingelser vedtatt.
16.03.1979 - Dokumentnr: 2659 - Best. om vann/kloakkledn.
Vegvesenets betingelser vedtatt
10.03.1921 - Dokumentnr: 900036 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3023 Gnr:29 Bnr:30
26.09.1973 - Dokumentnr: 990104 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR.29 BNR.582
01.01.2020 - Dokumentnr: 843448 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0216 Gnr:29 Bnr:336

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det er blitt utsendt nabovarsel i forbindelse med at nabotomten skal rive en garasje. Videre vil det bli søkt om at ny tomannsbolig blir etablert på tomten som ligger Nord for Bråtenveien 2.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral beliggenhet i et etablert boområde på Fjellstrand. Boligen er beliggende sydvendt med gode sol- og lysforhold og fra balkongterrassen er det fjordgløtt mot Oslofjorden.
Hvorfor bo/flytte til Fjellstrand på Nesodden?
Fjellstrand er det tettstedet på Nesodden som er i størst utvikling, med mange nye boliger under oppføring. Dette skaper et mer levende bomiljø med mange nye muligheter. Det kan listes opp bedre infrastruktur med trygg skolevei, barnehager, bedre offentlig kommunikasjon, med nye bussruter, både innenfor kommunen, men også ut av kommunen. Det er flere anløp om dagen med hurtigbåt til/fra Oslo til Fjellstrand brygge i sommerhalvåret. Butikksenter med kafe og blomsterhandel. Øvrig forretningssenter på Tangen. Umiddelbar nærhet til bussholdeplass med buss som korresponderer med båt fra Tangen brygge til Aker brygge og Lysaker.
Av de eksisterende tilbud på Fjellstrand er badestranda, med stupetårn og badeflåte, idrettsplass, med parkområde, "Nyborgjorde", opparbeidet lysløype som knytter turveier og stier sammen på Nesodden, båthavn, med bøyeplasser for Fjellstrand beboere, eget forsamlingshus for Fjellstrands beboere på Fjellstrand brygge, friområdet Ommen med eget bryggeanlegg og badestrand, hurtigbåt fra Oslo har anløp her i sommerhalvåret, anledning til å leie overnatting over flere dager. Merket kyststi gjennom Fjellstrand som som muliggjør vandring langs kysten, rundt hele Nesodden. Barneskole og grendehus.

Adkomst

Ta av ved Nesset og følg fv 156 mot Nesoddtangen. Ta til venstre i krysset ved Nesodden kirke og følg Kirkeveien mot Fjellstrand. Ta til høyre i Fjellstrandkrysset og følg fv 157 sørover. Ta inn andre vei til høyre som er Bråtenveien. Eiendommen lligger som første eiendom på ventre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen skilt ved visning.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til barnehager og Fjellstrand barneskole. Ungdomsskole på Fagerstrand, Steinerskole på Skoklefall og videregående skole på Hellvik. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 989 kvm. Eiendommen er relativt plan og er godt opparbeidet med plenarealer, beplantninger og belegningssteinlagt innkjørsel.
Det er godt med trær og hekk, samt gjerde mot tomtegrensene. Stedvis noe natutomt med naturvekster og fjell i dagen.
Det er pågående utbygging av gang- og sykkelvei langs hovedveien i vest, og hagen har blitt noe mindre og vil bli opparbeidet ferdig av kommunen. Her kan ny eier bli med å påvirke/bestemme hvordan gjerde det skal bli samt hvordan hekk som skal opparbeides i regi av kommunen.
- Det bemerkes større slitasje i form av ujevnheter i belegningssteinen, spesielt utenfor garasje.

Parkering

Biloppstillingsplasser i dobbelgarasje, samt parkering i gårdsplassen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal asfaltert vei. Denne veien blir privat lenger inn i Bråtenveien. Eiendommen har ingen forpliktelser eller kostnader forbundet med denne private veien.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og vegformål i henhold til reguleringsplan "Sofinenlund" og "Gang- og sykkelvei langs fv 157 Ommenveien-Toveien" med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 13.04.1989 og 29.01.2018.
Det er reguleringsplaner med store endringer i nærområdet, som også omfatter innenfor tomtens grense mot vest. Hagen vil bli mindre da det anlegges gang- og sykkelvei langs hovedveien.
Adkomstveien blir som idag og det kan påregnes ny bebyggelse nordøst for eiendommen, med adkomstvei langs østre tomtegrense. Større utbyggingsområde sydøst for eiendommen skal derimot få adkomstvei fra sør. Store anleggsarbeider og etablering av ny bebyggelse og infrastruktur må derfor påregnes i nærområdet en stund fremover.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 6.911,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann (Fastavgift kr. 1.430,- + Vannmålerleie kr. 313,-. I tillegg kommer forbruk kr. 30,- pr. m3), avløp (Fastavgift kr. 1.720,-. I tillegg kommer forbruk kr. 26,25 pr. m3), renovasjon kr. 2.818,- og feiing/tilsyn kr. 630,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 25.000,-/år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 6.134,-.
Velavgift er kr. 200,-/år. (frivillig å være del av Fjellstrand Vel)
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.264.000,- ifølge selger. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.550.400,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 5.638.722,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Harald Martinsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,85% av salgssummen .
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Ukens bolig: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 51-0094/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nesodden
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR51.1994

Dato

Sist oppdatert: 15. oktober 2020 kl. 15:14

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.