Solgt: 2 150 000 kr

Barknesveien

2 300 000 kr
84 m²
3 soverom
Barknesveien er en meget koselig fritidsbolig beliggende i et fredelig område, med umiddelbar nærhet til marka med sine tur- og rekreasjonsmuligheter.
Øystein Sundby
Presenteres av
Øystein Sundby
Gan
Fritidsbolig med fantastisk beliggenhet mot Øyeren. Hytte oppført fra år 2001. Stor usjenert tomt med mye sol og utsikt.
 • Prisantydning
  2 300 000 kr
 • Omkostninger
  58 842 kr
 • Totalpris
  2 208 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2001
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  84 m²
 • Bruksareal
  84 m²
 • Tomteareal
  1 087 m² (festet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Gul C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Barknesveien er en meget koselig fritidseiendom beliggende i et fredelig og usjenert område. Umiddelbar nærhet til Øyeren og marka med sine tur- og rekreasjonsmuligheter.
Stor naturtomt som strekker seg nesten ned til vannet. Fra bryggen som disponeres av eier kan man hoppe rett i vannet.
Hytta har en gjennomgående og sjarmerende standard. Stuen har åpen himling som gir et luftig preg. Her er det plass til både salong, spisestue og åpen trapp til hems. Romslig kjøkken og inngang til baderom. Det er 2 soverom i 1.etasje, og på hems er det innredet soverom og loftstue med seng. Totalt 10 sengeplasser.
Hytta selges møblert.
Gode solforhold hele dagen. Markterrasse med morgensol på ene siden, og terrasse ved inngangsparti på ca. 21 kvm. Her kan man se på utsikten og la roen senke seg.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Barknesveien , 1903 GAN
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 468, bruksnummer 2, festenummer 3

Innhold

Totalt bruttoareal: 92 kvm
Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
1. etasje: Entré, stue, kjøkken, to soverom og baderom: 62 kvm
2. etasje: Loftsstue, gang, et soverom: 22 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.05.2020 utført av Karlsen Takst og Rådgivning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte:
Fritidsboligen er bygget på ringmur med kryprom. Saltak tekket med korrugerte blikkplater. Yttervegger i bindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskillere i tre. Bygget er fundamentert med støpt såle/ringmur til antatt faste masser og fjell.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende bygningskomponenter har fått tg. 2:
- Krypkjeller uten etablert dampsperre mot grunn, som kan medføre fuktinnsig og høy luftfuktighet i rommet.
Sammendrag fra selgers egenerklæring:
- Det er en liten glippe (ca 0,8 cm) mellom gulvplanker i stue, hvor det er litt bevegelse.
- Tørt vannmerke i taket ved utluftingsrør fra wc-rom. Det har ikke vært fuktig eller endret seg over flere år.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Barknesveien er en meget koselig fritidsbolig beliggende i et fredelig område, med umiddelbar nærhet til marka med sine tur- og rekreasjonsmuligheter. Boligen strekker seg over to plan, og innehar en entré, stue, kjøkken, tre soverom, samt et wc-rom.
Hytten har en gjennomgående og sjarmerende standard med farger av tre på både gulv, vegger og tak. Deler av andre etasjen har skråtak og det er åpent med gelender ned til første etasje, noe som gir er særdeles koselig og luftig preg. Videre er det gode solforhold med terrasse ved inngangsparti på ca. 21 kvm.
E N T R É
Hytten har adkomst rett fra skogen til et hyggelig inngangsparti, som leder videre til entréen. Rommet har plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.
S T U E
Koselig stue med god plass til sofaløsning med tilhørende møblement som er enkel å innrede. Stuen har flere koselige detaljer, som skrålagt panel på deler av veggene, samt åpen løsning mot andre etasje. Rommet er utstyrt med en peis som byr på varme og hygge på de litt kjøligere dagene.
God plass til et spisebord hvor hyggelige middager kan nytes med venner og familie. Her er det gode vindusflater som byr på en nydelig utsikt over Øyeren, og som slipper inn godt med naturlig lys.
K J Ø K K E N
Kjøkkenet er innredet på en måte som utnytter plassen godt. Innredningen har profilerte fronter med panel over benk. Videre er kjøkkenet innredet med platetopp som går på gass og gass kjøleskap som begge kan medfølge handelen. Gode vindusflater i flere himmelretninger slipper inn rikelig med naturlig lys og gir en hyggelig atmosfære.
B A D E R O M
Hytten har ikke innlagt vann eller strøm. På baderommet er det en snurredo, hvor det også er plass til å innrede med benk og tilhørende vaskefat.
S O V E R O M
Tre gode soverom hvor to er beliggende i første etasje og et i andre etasje. Alle tre rommene er av god størrelse med plass for seng og tilhørende møblement.
L O F T S T U E
I andre etasje befinner det seg en koselig loftstue, med skråtak og gode vindusflater. Dette rommet passer ypperlig som lekerom eller for eksempel lesekrok.

Oppvarming

Hytta blir oppvarmet med vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden 2001.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det er av kommunen gitt tillatelse til oppføring av hytte etter brann 29/3-2001. Dette er meldt som enkelt tiltak, og status i matrikkelen er tatt i bruk.
Kommunen opplyser at det på den tiden ikke var vanlig å utstede ferdigattest på enkle tiltak.
- Hems er ikke inntegnet på byggesøknaden, men det er angitt hems med åpen himling og bruksareal.
- Ett soverom i 1.etg. tilfredstiller ikke kravet på 6.0m2. etter oppmåling.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3030/468/2/3:
16.07.2004 - Dokumentnr: 12254 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 30 år
Årlig festeavgift: NOK 1 000
uten samtykke fra grunneier
Gjelder denne registerenheten med flere
16.07.2004 - Dokumentnr: 12254 - Urådighet
Gjelder feste
Forbud mot salg og pantsetting
16.07.2004 - Dokumentnr: 12221 - Registrering av festenr.
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3030 Gnr:468 Bnr:2
01.01.2020 - Dokumentnr: 1147580 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0227 Gnr:68 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Etter vilkårene i festekontrakten kan utleie som virker sjenerende eller er til ulempe for grunneieren forbys.

Diverse

Hytta selges møblert, og selger vil markere de tingene som blir tatt ut til overtakelse.
Hytta selges som den står og vil ikke bli ytterligere vasket før overtakelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Barknesveien ligger i naturskjønne omgivelser, og landlig til med landbrukseiendommer og spredt hyttebebyggelse. Her kan man nyte det å være nær naturen, med et rikt dyr og fugleliv, og sitte på terrassen og la roen senke seg mens man nyter sol og utsikt.
Eiendommen har som innerste hytte en meget usjenert tomt, og ligger kun ca. 20 minutters kjøretur fra Lillestrøm. En liten gåtur fra parkeringen ned mot Øyern, ligger det spredt hyttebebyggelse, og denne hytta ligger skjermet og meget fint plassert i terrenget. Videre er det er utallige tur og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet.
Bademuligheter rett fra egen eiendom. Med båt kan man oppleve Nordre Øyeren Naturreservat som også omfatter Nord-Europas største innlandsdelta. Rikt fugleliv og 25 fiskeslag er registrert i Øyern. Videre er det kun en kort kjøretur til fasiliteter som Gansvika (badeplass), båthavn, fotballbane og dagligvarehandel.
Det er ca 15 km til Fetsund og 42 minutter til Oslo.

Adkomst

Fra Lillestrøm: Følg Rv. 22 mot Fet/Fetsund. Etter passering av Fetsundbrua, ta til høyre i andre rundkjøring mot Mysen. Fortsett forbi avkjøring til Gansvika. Rett etter at du har passert Enger rideskole tar du Østanesveien til høyre, og deretter holder du deg til venstre til Barknesveien. Følg veien og ta femte veien til venstre. Parkering er ved enden av veien, derfra går det en vei ned til vannet og opp til hytten.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Tomten er opparbeidet med ulik beplantning, trær og naturtomt.
Festet tomt på 1 087 kvm.
Festeavgiften er kr 1 000,- pr. år.
Festeavgiften har ikke blitt regulert, men denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen
Festeavtalen utløper 15.10.2025
Samtykke til overdragelse og pantsettelse fra grunneier kreves.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget for samme tidsrom. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.842,- i år 2020 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Regulering av feste

2025

Parkering

Tilhørende en parkeringsplass ved enden av Barknesveien, derfra går det en vei/sti bort til hytten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei over grunneiers tomt, med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er ikke tilknyttet vann og kloakk.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan LNF-område. (Landbruk, natur og friluft)
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.746,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon og pipe/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.000,-.
Veiavgift er kr 1.500,- pr. år. Mai 2020 gjøres opprusting av veien for over kr 20.000,- som allerede "står på bok".

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 126.224,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.358.842,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 50.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 61-0035/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lørenskog
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR61.2035

Dato

Sist oppdatert: 30. juli 2020 kl. 11:31

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.