Solgt: 3 500 000 kr

Vårveien 14

3 650 000 kr
122 m²
3 soverom
Velkommen til Vårveien 14
Åssiden - Attraktiv 4-roms leilighet med veranda - Garasje - Hage
 • Prisantydning
  3 650 000 kr
 • Omkostninger
  92 529 kr
 • Totalpris
  3 592 529 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  122 m²
 • Bruksareal
  149 m²
 • Tomteareal
  411,7 m² (eiet)
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Vårveien 14.
Boligen ligger i et etablert og rolig boligområde sentralt på Åssiden. Meget barnevennlig ved Åssiden barneskole. Solrike utearealer. Det er gangavstand til barnehager, skoler, dagligvarebutikker, fotballbaner, lekeplasser og busskommunikasjon til Drammen sentrum.
Veranda på ca 25 kvm på baksiden av boligen med eget hageområde, grensen går ved skråningen. Eneste seksjon med garasje.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vårveien 14, 3024 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 116, bruksnummer 946, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 116, bruksnummer 1901, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 161 kvm
Totalt bruksareal: 149 kvm
Totalt primærrom: 122 kvm
Primærrom:
1. Etasje: Entré, bad, kjøkken, stue, 3 soverom: 89 kvm
Kjeller: Kjellerstue, dusjrom, vaskerom felles, wc: 33 kvm. Se videre info ang kjellerstue under punkt "ferdigattest".
Sekundærrom:
Kjeller: Kjellerrom/bod , bod 1, bod 2: 27 kvm
Deler av kjellerrom/bod som disponeres av seksjon 1, avviker fra tinglyst seksjoneringsbegjæringen. Det er satt opp vegg på vaskerom/bod som tilhører seksjon 3, og resten av arealet disponeres i dag av seksjon 1. Det er løst ved at det er satt opp lettvegg som skiller vaskemaskinene fra øvrig rom. Selger anfører at de har fått rett til denne delen av bod mot at eier av seksjonsnummer 3 har fått disponere deres bod på loftet. Avtalen avviker fra original seksjoneringsbegjæring og skriftlig avtale foreligger ikke mellom seksjon 1 og 3. Det blir opp til ny kjøper og opprette skriftlig avtale. Seksjonsbegjæring kan fåes ved henvendelse til megler.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.08.2020 utført av Erik Brynildsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre over grunnmur av betong. Skillevegg av betong mellom kjellerstue og øvrig kjeller. Yttervegger i kjellerstuen er utforet og kledd med plater. Etasjeskiller av trebjelkelag. Saltak av trekonstruksjon, tekket med korrugerte stålplater. Tak-renner og nedløp av plastbelagt stål. Selger opplyser at dreneringen rundt huset ble tatt i 2019 og isolert rundt vinduer sommeren 2020.
Sydvendt, delvis overbygget terrasse på ca 25 kvm med treplank på gulv. Fundamentert med trebjelkelag på pilarer til grunn.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er fastsatt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne eiendommen er det ikke angitt TG3 på noen av bygningsdelene. Det er avdekket TG2 på flere av bygningsdelene, herunder støpt betonggulv, utforede vegger i kjeller, Doble trevinduer i kjeller, terrassedør og terrasse. Bemerkningene er hovedsaklig gjort på bakgrunn av normal alder og bruksslitasje. Det er videre avdekket TG2 på bad i 1 etasje med utslag fuktindikator rundt dusjkabinettet på gulv, samt dusjrom i kjeller med manglende fall til sluk og sluklokk som sitter fast. Saltutslag og utslag fuktindikator nederst på veggen mellom kjellerstue og øvrig kjeller. Skyldes trolig kapillæroppsug fra grunnen, da det ikke er lagt fuktsperre mot grunn. Forholdet anbefales holdt under oppsikt for evt videre utvikling.
Takstmann skriver bla i sin konklusjon: "Selveierleilighet i sameie, bestående av 4 seksjoner. Takstobjektet er beliggende i 1.etg pluss kjeller. Bygningen er oppført i 2 etasjer samt kjeller. Byggeåret er 1953. Ifølge eier tilhører en garasje, denne seksjonen. Flat tomt, opparbeidet med plen og beplantning. Seksjonen fremstår som normalt godt vedlikeholdt."
Følgende bemerkes:
- fukt og saltutslag skillevegg i kjeller TG2
- terrassedør noe slitt TG2
- kjellervinduer noe slitt TG2
- slitt gulv på terrasse TG2
- bad og dusjrom noe slitt TG2
- garasjen er slitt
Tilstandssrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entre: Fliser på gulv, malt panel på vegger og i tak.
Stue: Stavparkett på gulv, malte flater på vegg og plater i tak. Vedovn i stuen. Utgang til terrasse på ca 25 kvm.
Kjøkken: Fliser på gulv, malte flater på vegger, malt panel i tak. Profilert innredning. Fliser over benk, stålbeslag med to kummer, integrert oppvaskmaskin. Kjøkkenøy med integrert stekeovn og topp, samt hetteventilator. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Kjøleskap medfølger ikke.
Soverommene: totalt 3 soverom bestående av parkett på gulv på to av soverommene og laminat på ett av rommene. Malte flater på vegg og i tak. Det ene soverommet har plassbygd garderobeskap.
Kjellerstue: Parkett på gulv, tapet på vegger og malt panel i tak. Vindeltrapp av metall mellom kjeller og 1.etg. Rommet er ikke offentlig byggesøkt og godkjent i kommunen.
Vaskerom/kjellerbod: Betong på gulv, mur på vegger og trepanel i tak. Inngang til separat toalett og dusjrom.
Elskap plassert i felles gang med manuelle og automatiske sikringer.

Oppvarming

Vedovn i stue, elektriske varmekabler på bad. Forøvrig basert på elektrisk oppvarming via panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra byggeår for eiendommen. Ferdigattest av 21.05.74 gjelder kun tilbygg godkjent av kommunen 13.09.73.
Adkomst fra seksjonen og ned til kjeller, samt innredning av kjellerstue er ikke byggesøkt og godkjent i Drammen kommune. Ved seksjonering av bygget i 1986 ble kjelleren inndelt for disponering som boder for hele eiendommen. Megler kjenner ikke til avtaler som er inngått utover det som kan sees av tinglyst seksjoneringsbegjæring. Tegninger for dette kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar ansvaret for forholdet med innredning av kjeller, om det kommer krav om tilbakeføring fra kommunen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3005/116/946/1:
12.12.1953 - Dokumentnr: 2950 - Erklæring/avtale som omhandler bestemmelse om kloakkledning.
24.03.1977 - Dokumentnr: 2144 - Best. om vann/kloakkledn. som omhandler felles ledninger for flere eiendommer med solidarisk ansvar for vedlikehold hvor ledninger og stoppekran er felles.
18.04.1986 - Dokumentnr: 3825 - Erklæring/avtale/ som omhandler overskjøting av garasjeeiendom til seksjonseierne med videre bestemmelser for å sette opp garasje sammen med en eller flere seksjonseiere.
18.04.1986 - Dokumentnr: 3824 - Seksjonering som omhandler seksjoneringsbegjæring til 4 enheter samt utskilling av tomt til fellesskapet. Som sikkerhet for den enkelte sameiere forpliktelser overfor sameiet gis det pant i hver seksjon for et beløp kr. 10.000,- med prioritet innenfor 90% av første tinglyste overdragelsespris.
Eiendommen har tinglyst rett til vei samt bestemmelser ang vann og kloakkledning. dagboknr 1970, tinglyst 28.09.1939.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert og rolig boligområde sentralt på Åssiden. Meget barnevennlig ved Åssiden barneskole. Solrike utearealer
Det er gangavstand til barnehager, skoler, dagligvarebutikker, fotballbaner, lekeplasser og busskommunikasjon til Drammen sentrum, Oslo og Kongsberg. Elveparken, samt Drammensmarka med lysløype med flotte turmuligheter både sommer- og vinterstid. God busskommunikasjon til sentrum med hyppige avganger. 10 minutter med buss til sentrum. 10 minutter med tog fra Drammen stasjon til Asker. 36 minutter med tog til Oslo.
De fleste fritidstilbud på Åssiden. Åssiden IF. med mange aktiviteter, se www.aif.no. Kort vei til Akropolis treningssenter. Moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og ny klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m. Lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen Kommune. Et sammensatt tilbud av både private og kommunale barnehager på Åssiden. Nærmeste barnehagen ligger ved barneskolen.
Åssiden barneskole i umiddelbar nærhet samt Kjøsterud ungdomskole i gangavstand fra boligen.
Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med høyskolen i Sørøstnorge, se mer på www.papirbredden.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 411,7 kvm som tilhører sameiet som er opparbeidet med plen og noe beplantning. I tillegg medfølger garasjeplass på utskilt tomt på 291,9 kvm i Gnr. 116, bnr 1901 i Drammen kommune med tilliggende utearealer.

Parkering

Denne seksjonen har parkering i egen garasje beliggende på gnr 166, bnr 1901.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanens arealplan 2014 -2036 datert 05.10.2015 avsatt til Boligbebyggelse, nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter ca. kr. 2.857,- pr. år (2019). Installert vannmåler slik at de kommunale avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjon ca. kr. 2.830,- pr. år. fordelt på 2 terminer årlig.
Feieravgift kr 1.000,- pr. år.
Selgers andel av forsikringspremie for bygninger (ikke innbo) utgjør ca. kr 7.980,- pr. år. inkludert forsikring for garasjebygningen. Kostnader til bygningsforsikringen innbetales i fellesutgiftene.
Boligens strømforbruk og intetnettavgift vites ikke da boligen har vært leid ut med egne avtaler på leieboer.
Seksjonen er en del av "Sameiet Vårveien 14". Etter samtale med nestleder 26.08.2020 ble det informert at sameiet holder møte ca. to ganger årlig med noe begrensninger i perioden med Covid-19. Det blir informert til megler at det betales Kr. 1000,- i felleskostnader pr. måned. Beløpet går til bygningsforsikring samt noe sparing for fremtidig vedlikehold. Megler har ikke sett regnskap og har ingen info om det er avsatt penger til fremtidig vedlikehold. Styreleder anfører 29.08.2020 at alle har fått tilgang til felles konto så de selv kan se hva som går inn og ut av sameiets kontor. Styreleder informerer om at det har vært snakk om å øke inntak av strøm til huset, uten at dette er vedtatt av sameiet. Videre har megler fått informasjon om at sameiet har vurdert utvendig maling av bygget. Oversikt over oppstart og kostnader foreligger ikke for megler på dette tidspunkt.
Dugnad må påregnes. Det må søkes tillatelse i styret for dyrehold.
Kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 995 629,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 3 584 264,40,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.742.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hina Alizai

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr. 35.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0329/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20329

Dato

Sist oppdatert: 07. desember 2020 kl. 14:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.