Solgt: 4 000 000 kr

Sognsvannsveien 49 C

3 850 000 kr
39 m²
1 soverom
Velkommen til Sognsvannsveien 49 c!
Therese Ekeli Berg
Presenteres av
Therese Ekeli Berg
Gaustad/Sogn
Delikat 2-roms toppleilighet med solrik, vestvendt balkong. Urbant ved markagrensa! Rolig blindvei i grønne omgivelser.
 • Prisantydning
  3 850 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  56 737 kr
 • Omkostninger
  8 507 kr
 • Totalpris
  4 065 244 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  39 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 196 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sognsvannsveien 49 C!
Dette er en sjelden mulighet!
Bo urbant, men samtidig rett ved markagrensa. Her kan du spenne på deg skiene rett utenfor døra vinterstid, eller tusle til Sognsvann/Båntjern for å bade om sommeren. Det er milevis med ski-, sykkel- og turløyper rett i nærheten, uten at veien til storbyens kulturliv blir for lang. Leiligheten har meget god planløsning. I det varme halvåret kan arealet på balkongen brukes som et tredje rom. Vestvendt og solrikt beliggende med grønne fellesområder rett utenfor. Om sommeren er det sol fra ca.14-22.
Leiligheten ligger flott til i øverste etasje med flott utsikt mot fjorden, i et rolig område.
- Kort vei til buss (nr.40) og trikk (17&18)
- Fellesvaskeri og felles sykkelrom

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sognsvannsveien 49 C, 0372 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 42, bruksnummer 105
Andelsnummer 16, Snuserud borettslag, organisasjonsnummer 951109991

Innhold

Totalt bruttoareal: 43 kvm
Totalt bruksareal: 39 kvm
Totalt primærrom: 39 kvm
Primærrom: 2. etasje 39 kvm:
- Entré, bad, stue/kjøkken og soverom
I tillegg disponerer leiligheten en bod merket nr. 48 på ca 2,3 kvm i U01.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.08.2021 utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligbygg over 2 etasjer og underetasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendige fasader kledd med stående kledning. Takkonstruksjon av pulttaksform utvendig tekket med papp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongskyvedør med to-lags glass fra 2004. Vindu med karmer/rammer av tre og tre-lags glass fra 1981. Oppvarming med elektrisitet.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Bad. Drenering fra innebygget sistern er ikke registrert.
- Kjøkken. Kullfilter, og ikke eget utkast av bygget.
- Kjøkken. TG2 er gitt på varmtvannsbereder grunnet alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
- Kjøkken. Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grun kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Det registreres bomlyd og sprekker på enkelte gulvfliser i kjøkken/entré, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 35 mm i soverom og ca. 13 mm i stue/kjøkken.
Alle øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG1).
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré
Flislagt gang med garderobeskap.
Bad
Baderom oppgradert i 2006. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap i slett utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med belysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusjsone med skyvedører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk avtrekksvifte på vegg. Vannrør av type rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Elektrisk avtrekksvifte fra 2018.
Stue/Kjøkken
Åpen kjøkkenløsning. IKEA kjøkkeninnredning fra omkring 2007 med slette fronter. Kjøkkenøy. Benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur med uttrekk. Plate av metall på vegg samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert kjøleskap med fryser, oppvaskemaskin og keramisk platetopp fra IKEA. Integrert stekeovn fra Blomberg. Takhengt ventilator med kullfilter.
Selger har i dag mikrobølgovn i skapet over ovnen. Varmtvannsbereder på ca. 116 liter fra 2005 plassert i kjøkkenskap. Vannrør av type rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast.
Varmtvannsbereder plassert i kjøkken.
Kjøleskap med fryser fra 2016. Stekeovn fra 2017. Nytt armatur og kullfilter i 2021, samt at pumpen på kjøkken er renset i 2021.
Soverom
God plass til dobbeltseng (160 cm). Skyvedørsgarderobe med speilskap.
Diverse
- Nedsenket himling med downlights i kjøkken og entré
- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang
- Malt vegger i entré, stue/kjøkken og soverom 2021

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Flislagt gulv med varme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.06.1963. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på dette gnr og bnr.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Flott og attraktiv beliggenhet med Nordmarka som nærmeste nabo. Dette er et rolig, barnevennlig og solrikt boligområde med fantastiske tur og rekreasjonsområder både på sommerstid som vinterstid. Her er det mulighet for å spenne på skiene ca. 150 m unna og nyte milevis av preparerte skiløyper og turstier. På sommerstid byr Sognsvann på bademuligheter og fine grillplasser.
Leiligheten ligger i et rolig og veletablert boligområde med leilighets-, rekkehus- og noe eneboligbebyggelse. Usjenert beliggenhet med trafikk kun til eiendommene og bilfri gangvei for skolebarna. Ellers er det skog og grøntarealer rundt bygget og på eiendommen.
Selv med marka nær er det kort vei til fasiliteter som Ullevål stadion, kjøpesenter, postkontor, bank, apotek, vinmonopol, flere dagligvareforretninger, kiosk, bensinstasjon, treningssenter og idrettsanlegg m.m. Kort vei til Sognsvann med Norges Idrettshøyskole, Rikshospitalet og Universitetet på Blindern.
Gode kommunikasjonsforbindelser til hele hovedstaden med gangavstand til buss, trikk og T-bane. Bussholdeplass til 40 bussen Øvre Sogn - Skøyen (-Fornebu) ligger 2 min gange fra leiligheten. Trikk 17 og 18 fra Rikshospitalet. Buss fra Solvang kolonihage i Sognsveien og t-bane fra Ullevål Stadion og Gaustad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4.217 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfalterte internveier, gressplener, prydbusker og trær.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.
Eget garasjelag rett over gata, mulighet for kjøp av garasje når det er ledig. Ledig plasser annonseres i borettslaget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger til i et uregulert område, men er underlagt kommuneplan vedtatt 23.09.2015, Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn.
Det er planforslag for utvidelse av Rikshospitalet på Gaustad som et alternativ til nytt sykehus i Oslo. Men det er uvisst omfang og om det vil bli vedtatt. For mer informasjon rundt dette, sjekk saksinnsyn hos kommunen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3.196,- pr. mnd. og inkluderer: TV og bredbånd, nedbetaling av lån, kommunale avgifter, trappevask, vaktmestertjenester, forretningsførsel, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Fellesutgiftene ble sist justert 01.07.2021.
Felleskostnader kr. 2.485,-
Tv/bredbånd kr. 572,-
Trappevask kr. 139,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.900,- pr. år. / 4320 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 870 984,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 135 542,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 427,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 56 737,- pr. 31.12.2020
Borettslaget har fire lån totalt hvorav det ene lånet vil være innfridd i september 2022.
De tre andre løper til 2032, 2034 og 2035. De er på henholdsvis ca. 800.000,-, 850.000,-, og 900.000,-
Denne leiligheten har nedbetalt sin andel av balkonglånet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med utlysning av forkjøpsrett kr 7.375,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.915.244,-. Av dette beløpet utgjør kr 56 737,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 5 900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Henning Meyer Petersen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Snuserud borettslag.
Borettslaget består av 42 leiligheter.
Forretningsfører er Advokatfirmaet Røer ANS
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Oppgradering av det elektriske anlegget.
- Dreneringsarbeid.
- Etablering av fibernett for tv og datasignaler.
- Hoved avløpssystem har blitt spylt og brutte/skadede rør har blitt reparert.
- Trappeoppganger er malt.
- Foretatt brannsikkerhetsgjennomgang og oppgradering av brannforebyggende tiltak.
Planlagte påkostninger:
- Planlagt påkost på fasade, men oppstart er avklart. Finansiering av ny påkost og større vedlikeholdsutgifter skjer ved økt belåning, i følge styre
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 43 000,- fastpris
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0237/18
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.18237

Dato

Sist oppdatert: 08. oktober 2021 kl. 10:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.