Solgt: 4 725 000 kr

Etterstadsletta 83B

4 800 000 kr
66 m²
2 soverom
Presentert av Sindre Nyhus / Krogsveen
Etterstad
Fantastisk beliggende 3-roms med moderniseringsbehov - Solrik balkong - Få trappers adkomst - Rolig og idyllisk
 • Prisantydning
  4 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  58 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  4 792 126 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1951
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 447 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Som megler ser jeg mange boliger, og innimellom møter jeg noe jeg fester et ekstra øye til - dette er en av de. Her fanges min begeistring av et flott potensiale samt en særs god intern beliggenhet. Denne 3-romsen ligger midt på Etterstad – Oslos beste østkant, hvor det er god plass og stille og rolig. Det beste med den er beliggenheten i 1. etg, og derav få trappers adkomst, men hvor du samtidig har en usjenert balkong. Balkongen får masse sol, og utsynet mot de vakre fellesområdene vil endre seg i takt med årstiden. Innvending har leiligheten noe moderniseringsbehov, men det er også mer enn bra nok til å flytte rett inn.
Håper å finne deg som vil glede seg over boligen som den er i dag eller som ser en potensiell drømmeleilighet i den.
Sees på visning!
Hilsen Sindre Nyhus/Krogsveen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Etterstadsletta 83B, 0660 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 237, bruksnummer 18, ideell andel 1/1
Andelsnummer 12, Etterstad Sør Borettslag, organisasjonsnummer 950 151 315

Innhold

Totalt bruttoareal: 73 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
1. etasje
P-rom 66kvm: Gang, bad, kjøkken, stue, 2 soverom
I tillegg disponerer boligen 2 boder. En kjellerbod på ca. 8 kvm, boden er merket 108, samt en loftsbod med ca. 11 kvm gulvareal (Nb. Skråhimling). Boden er merket 1008.
Vedlagte plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.07.2021 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur/betong. Bærende betongkonstruksjoner. Teglforblendet fasade.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på,
Tilstandsgrad 2
Vinduer
- TG satt på alder. Vinduene fungerer etter hensikten, men har begrenset gjenstående levetid med henvisning til levetidstabeller.
Ytterdører og porter
- TG settes på alder. Dørene fungerer etter hensikten, men har begrenset gjenstående levetid.
Bad
- TG settes på alder og manglede dokumentasjon.
- Det er hakk i en flis og sprekk i to fliser. Enkelte gamle borehull i fliser. Hullene er tettet med silikon.
Overflater på innvendige gulv
- Det er en relativt stor nedsenkning (skade) i gulvet foran det ene soverommet.
Informasjon fra selgers egenerklæringsskjema:
- Toalett, dusjdører, vask, rør og silikon ble byttet november 2020. Utført av Christiana Rørleggerbedrift AS.
- Alle pipeløpene ble renset/utbedret gjennom borettslaget sommeren 2020.
- Gulvet på balkongen ble malt mai 2021.
- Skifte av sikringsskap og vesentlig utbedring av det elektriske anlegget i leiligheten ble gjort høsten 2020. Utført av Elektrisk Norsk Kvalitetselektriker
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Som megler møter du på mange leiligheter, og innimellom møter du en leilighet du får et ekstra øye til. Dette er en av de leilighetene. I dette tilfellet er det ikke på grunn av en strøken standard, takterrasse eller panoramautsikt over byen. Nei, denne leiligheten har fanget min begeistring pga. dens særs gode interne beliggenhet i et ellers hyggelig, stille og rolig område på beste østkant.
Leiligheten det er snakk om er en 3-roms andelsleilighet og ligger midt på Etterstad. Leiligheten består av to gode soverom, separat kjøkken, romslig stue, flislagt bad, i tillegg til balkongen. Her bor du tilbaketrukket til i rolige og idylliske omgivelser. Det beste med leiligheten er beliggenheten i første etasje, og derav få trappers adkomst, men hvor du samtidig har en usjenert balkong. På balkongen vil du oppleve å kunne sitte i fred og nyte livets gode stunde, og utsynet over de vakre fellesarealene vil endre seg i takt med årstiden. På Etterstad er det generelt god avstand mellom blokkene, og det er grønne og frodige fellesarealer med gressplener, trær og blomster.
Leiligheten er mer enn bra nok til å flytte rett inn i, men det er også et moderniseringsbehov her. Her håper vi å finne noen som vil glede seg over leiligheten som den er i dag, eller som ser en potensiell drømmeleilighet i den. Beliggenheten er iallefall helt genial!
Detaljert beskrivelse:
Entré:
Innbydende entré med orginale tregulv og plass til klesavheng og skotøy. Det er også tilgang til et praktisk kott med ytterligere oppbevaringsplass. Fra entréen er det videre adkomst til de fleste av leilighetens øvrige rom; kjøkken, bad, stue og det ene av boligens to soverom.
Stue:
Lys og romslig stue med flere innredningsmuligheter og store vindusflater. Her er det god plass til stuemøblement som en sofa med tilhørende salongbord, tv-seksjon og en større spisestue. Koselig vedovn for årets kaldere dager. De store vindusflatene sørger for fine, naturlige lysforhold, og man har for øvrig videre adkomst ut til balkongen gjennom doble dører. Fra stuen er det også adkomst til det ene av boligens to soverom. Lysmalte veggflater og orginale tregulv.
Balkong:
Flott og solrik balkong på ca. 8,5 kvm vendt mot vest. God plass til utemøblement som en sittegruppe og grill (elektrisk- eller gassgrill). På balkongen sitter du usjenert til med et flott skue over de flotte fellesområdene, som er plen- og trærbelagt. Her er det gode forutsetninger for å kunne nyte årets flotte dager i et hyggelig uterom.
Kjøkken:
Separat kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning fra IKEA med profilerte fronter og rustfrie håndtak. Laminat benkeplate. Oppvaskkum med ett greps svingbart blandebatteri. Nisje til komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Komfyren har komfyrvakt. Varmtvannsbereder i benkeskapet. Berederen er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Benkeberedere er vanligvis på ca. 115 liter.
Bad:
Flislagt bad med buede innfellbare glassdører. I hovedsak åpent røranlegg. Sluk i dusjen med klemring og synlig banemembran. Gulvstående wc med spareknapp. Servant med underskap og ett greps blandebatteri. Punktsjekk med vater viser fall mot sluket på helle gulvet. Høydeforskjell fra overkant slukrist (hovedsluk) og til underkant dørterskel er ca. 15 mm. Høyde på terskel er ca. 55 mm. (Det er ikke foretatt eksakte målinger av fallforhold). Fuktsøk på gulv og inne i servantskap gir ingen unormale utslag. Ved testing av dusjen renner vannet mot sluket. Eier opplever ikke problemer med dagens bruk. Badene i borettslaget ble rehabilitert i 1998.
Soverom I:
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Medfølgende garderobeskap er montert, og det er også plass til ytterligere oppbevaringsmøblement. Veggflatene er malt i en lys fargenyanse, og det er orginale gulv. Også her er det en stor vindusflate som gir fine, naturlige lysforhold.
Soverom II:
Lysmalt soverom av fin størrelse. Rommet er naturligvis fleksibelt i bruk, og kan innredes til det man måtte trenge av for eksempel barnerom, gjesterom eller kontor. Medfølgende bokhylle er montert. Laminatgulv og gråmalte veggflater.
Det medfølger én bod på loft og én i kjeller.

Oppvarming

Varme i gulvet på badet. Vedovn i stuen. Elektriske panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.09.1953. Denne kan fås ved henvendelse til megler. det foreligger også ferdigattest for oppføring av balkonger datert 03.03.1993
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 6 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring/avtale vedr. begrensninger i utleiemulighetene, trafostasjon/kiost, anlegg og vedlikehold av ledninger, ferdselsrett for allmenheten, gjerde, samt avtale med Elvia AS, rett til å legge og ha liggende ledninger, kummer og lignende i eller over den ubebygde del av eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som en illustrasjon over solforholdene midtsommers (21.6). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen. Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.
Alle hvitevarer medfølger. Vaskemaskin og komfyr (begge fra 2020).
Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentrumsnær og attraktiv beliggenhet på meget populære Etterstadsletta. Leiligheten har en særdeles god intern beliggenhet uten gjennomgangstrafikk. På borettslagets fellesområde er det forskjellige frukttrær rundt omkring som alle beboerne kan plukke fritt fra. Lekeplasser, store grøntarealer, sandvolleyballbane og utegriller i umiddelbar nærhet. Svært barnevennlig område med kort vei til flere barnehager, skoler og idrettsanlegg.
Det er kort vei til alle ønskelige fasiliteter som offentlig kommunikasjon, skoler, flere barnehager, butikker, restauranter og trivelige kafeer.
Kjente restauranter- og kafeer som kan nevnes fra nærområdet på Vålerenga er Smia, Galgen, Kampen Bistro, Pizzeria La Pietra, Haveli (Indisk restaurant), Javelin Kafé og Vålerenga Vertshus - alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø!
Flotte tur- og rekreasjonsområder i nærheten med Vålerengaparken, Svartdalsparken, Middelalderparken og Kampenparken. Alnaelven har idyllisk tursti langs elvebredden i retning sentrum eller Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. I tillegg har man Kampen barnebondegård som er populær for de minste i nærområdet. Leiligheten har kort avstand til Sørenga hvor det i år kom nye badeplasser for store og små.
For den aktive har man kort avstand til S.A.T.S treningssenter, Jordal Idrettspark og fotballbaner. Ca. 7 min gange fra boligen åpner "Mudo Gym" i etasjen over REMA 1000. På Tøyen skal det nye Tøyenbadet bygges og ferdigstilles etter til 2023. Dette skal bli et moderne badeanlegg med fire bassenger innendørs og et stort utendørs badeanlegg.
Fra Etterstadsletta spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er ca 150 meter å gå til bussholdeplass Etterstad sør med 37-bussen som tar deg til hver side av byen. Det tar ca. 45 min å gå til Oslo s. Fra Etterstadsletta er det bare 5 minutter å gå til knutepunktet Helsfyr Stasjon med hyppe avganger med T-banelinje 1-4 og en fantastisk god buss-kommunikasjon.
Utbyggingen i Bjørvika gjør at sentrum nærmer seg Vålerenga, og vil mest sannsynlig bidra til et positivt løft for hele området.
Velkommen til bydelens kanskje mest sjarmerende bo-område!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler
Brynseng skole (1-7 kl.) 0.8 km
Vålerenga skole (1-7 kl.) 0.8 km
Nyskolen i Oslo (1-10 kl.) 0.9 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-13 kl.) 1.3 km
Etterstad videregående skole 0.4 km
Valle Hovin videregående skole
Barnehager
Dumpa musikkbarnehage (0-6 år) 0.2 km
Etterstadjordet barnehage (0-6 år) 0.3 km
Valle Hovin idrettsbarnehage
Se nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 42 337 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det er flere ladepunkter, og en god parkeringsordning gjennom borettslaget. Borettslaget har 65 parkeringsplasser og to garasjeplasser til leie. Styret fordeler parkeringsplassene etter egen venteliste. Leiekostnader/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser.
Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, fri område, tomt for garasjehus og offentlig bebyggelsei henhold til reguleringsplan S-1852 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 29.12.1972.
- Etterstadsletta 5: Saksnummer 201905606 hos plan -og bygningsetaten. Riving og oppføring av bygg - Etterstad videregående skole
- Etterstadsletta 48 med flere: Saksnummer 202005767 hos plan -og bygningsetaten. Fastsatt planprogram - Driftsbase for t-bane, boliger og næring - Etterstad base
- Brynsveien 5: Saksnummer 201920947 hos plan -og bygningsetaten. Dialogfase - Bryn sentrum - Bolig, næring og sentrumsformål
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3.447,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke TV/bredbånd, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forsikringer m.m.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 3.227,-
Utskiftning vinduer kr 220,-
Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 102 011,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 967 241,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 986,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 58 000,- pr. 01.06.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 17 119 290,- pr. 28.06.2021. og lånevilkårene er:
HUS301-11431809
Andel av saldo: kr 17.103,-
Rentebetingelser: Flyt 0,82%
Lånets løpetid: 3 år 6 md.
Avdragsfrihet: Nei
Kapitalkostnad: kr 423,-
OBBK01-98207679674
Andel av saldo: kr 15.456,-
Rentebetingelser: Flyt 1,65%
Lånets løpetid: 2 år 11 md.
Avdragsfrihet: Nei
Kapitalkostnad: kr 453,-
OBOS01-98207890294
Andel av saldo: kr 25.389,-
Rentebetingelser: Flyt 1,65%
Lånets løpetid: 29 år 7 md.
Avdragsfrihet: Til og med 01.07.2024.
Estimert økning i felleskostnader etter avdragsfrihet ca. kr 100,-
Kapitalkostnad (renter): kr 35,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 867 126. Av dette beløpet utgjør kr 58 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hanne Torsæter

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Etterstad Sør Borettslag.
Borettslaget består av 300 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, styret skal kontaktes før anskaffelse.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020
- Skorsteinsrehabilitering. Alle 82 skorsteiner har blitt rehabilitert innvendig. Alle OPAK avvik ble samtidig kontrollert og kvittert ut som ok.
- Byttet vannfilter i blokker, nå gjenstår det 2 blokker som krever mer omfattende arbeid
2019
- Filmet alle skorsteinsløp
- Nytt elektronisk system på fellesvaskeriet
- Boning i alle trappeoppganger
- Ventilrens i alle leiligheter
2018
- Nye ladeplasser elbiler
- Vindusutskifting for enkelte andelseiere
- Rørspyling i alle leiligheter
2017
- Nye takvinduer
2016
- Oppgradering av uteområder. 2015- 2016: Opprusting av veier og parkeringsplasser, inngangspartier, uteplasser, grøntområder og nytt avfallsanlegg.
2015
- Lekeplass fornyet
- Nytt brannvarslingssystem installert
Planlagte påkostninger:
- Opprettholde god standard på uteområdet.
- - Iht. årsrapporten for 2018 fikk borettslaget utarbeidet en vedlikeholdsrapport utført av OPAK for de neste 10 årene. I følge styreleder pr. 23.07.2021 er det viktigste nå gjort, og det vil kun være normalt vedlikehold fremover. Hele låneopptaket på 17,5 millioner er ikke tatt opp. Det vil i følge styreleder ikke blir økning fellesgjeld/felleskostnader pt..
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.500,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0094/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.2194

Dato

Sist oppdatert: 14. oktober 2021 kl. 09:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.