Solgt: 4 200 000 kr

Paal Bergs vei 23

3 850 000 kr
69 m²
3 soverom
Dominik Zych ved Krogsveen avd. Oppsal har gleden av å presentere Paal Bergs vei 23!
Dominik Zych
Charlotte Lunde
Presenteres av
Dominik Zych og Charlotte Lunde
Rustad/Bogerud
Lekker 4-roms med flott utsikt - Barnevennlig område - V.v. og fyring inkl. - Østmarka som nabo - Balkong ca. 14 kvm!
 • Prisantydning
  3 850 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  186 713 kr
 • Omkostninger
  8 757 kr
 • Totalpris
  4 395 470 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 498 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Dominik Zych ved Krogsveen avd. Oppsal har gleden av å presentere Paal Bergs vei 23! Dette er en gjennomgående og moderne leilighet med utmerket intern beliggenhet i borettslaget. Meget populær beliggenhet med umiddelbar nærhet til barnehage, barneskole, idrettsanlegget på Rustad og ellers idylliske turmuligheter like utenfor døren. Passer perfekt for deg som ønsker et godt og rolig sted å bo.
Verdt å vite:
- Ingen gjenboere
- 14 kvm balkong med vid utsikt mot Holmenkollen
- Sol fra 13 til solnedgang
- Godt med bodplass i leiligheten og i kjelleren
- Bad rehabilitert i 2013 med gulvvarme
- T-bane (linje 3) og buss (76, 79) like ved
- Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnadene
- Fellesvaskeri
- Vinduer og balkongdører fra 2016/2017
- Idylliske turområder like ved
Vi sees på visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Paal Bergs vei 23, 0692 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 163, bruksnummer 81, ideell andel 1/1
Andelsnummer 180, Fagergåsa borettslag, organisasjonsnummer 953 948 400

Innhold

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
I tillegg disponerer boligen 2 antall boder (kjellerbod og låsbart skap/lager i gammelt kjølerom).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.08.2020 utført av Erik Øyum.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong. Antatt fundamentert på drenert og stabil grunn. Flatt tak og etasjeskiller i betong. Vinduer med isolerglass i trerammer med topphengsling fra 2016/2017. Brann (B30) og lydklassifisert (35 db) inngangsdør med kikkehull og sikkerhetslås. Balkongdør fra 2017. Vestvendt, utkraget balkong i betong med rekkverk i stål og glass på ca 14 kvm med flislagt gulv.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2 på gulvet på bad grunnet bom i flis.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Moderne 4-roms leilighet med stor balkong og separat kjøkken med spiseplass. Kort vei til Østmarka, kollektiv transport, skoler/barnehager og butikker. Fantastiske solforhold fra vestvendt balkong uten innsyn. Leiligheten holder en normalt god standard med tidsmessige farger og en god planløsning. Borettslaget har nylig rehabilitert fasader, balkonger og byttet vinduer og balkongdører. Nedenfor følger en rom-for-rom oversikt over leiligheten.
Entré:
Lys og innbydende entré med flislaminat og hvite vegger. Godt med plass til oppheng av yttertøy og entrébenk. Dørtelefon og bod i enden.
Bad/WC:
Flott og lyst bad rehabilitert i 2013 med fliser på gulv og vegger. Dusjkabinett og plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Det er for øvrig fellesvaskeri i kjelleren.
Kjøkken:
Klassisk og godt vedlikeholdt kjøkken med hvite fronter, benkeplate i tre, laminat på gulvet og ventilator med kullfilter. Fra kjøkkenet er det utgang til spisestue og gang. Hvitevarer i kjøkkenet følger med.
Stue:
Stuen er et av boligens høydepunkter. Det er meget godt med gulvareal, plass til en større sofagruppe, sofabord og tv-benk. Godt med lysinnslipp fra store vindusflater. Fra stuen er det utgang til stor og flislagt balkong på hele 14. kvm med bod og idyllisk utsikt over Rustadfeltet. Ingen gjenboere!
Tre soverom:
Leiligheten har 3 soverom. Hovedsoverom med garderobe/walk-in og plass til en større seng og nattbord. Samtlige soverom har laminatgulv og moderne fargevalg.
Diverse:
Leiligheten har 2 innvendige boder, i tillegg til 1 større bod og et skap i tidligere kjølerom. Begge i kjelleren. Sykkelparkering i fellesboden eller sykkelstativ. Barnevogn kan hensettes i trapperommet på bakkenivå.

Oppvarming

Sentralfyring med radiatorer. Varmekabler på badet. Felles varmtvannsanlegg.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

I kommunens arkiv fremkommer det av tilsynsomslag at boligblokk 18 (Paal Bergs vei 19-23) ble ferdigattestert som nybygg 15.03.1968. Selve ferdigattestdokumentet er trolig stjålet eller bortkommet som følge av flytting.
Ferdigattest nye balkonger i borettslaget datert 03.03.2020.
Ferdigattest etterisolering av gavler og forblending med tegl for Paal Bergs vei 13-23 datert 09.01.2009
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst rettighet for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger samt pålegge borettslaget vedlikehold av slike.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Barnevennlig og rolig område med store fine grøntområder og lite trafikk (Paal Bergs vei er stengt for gjennomkjøring).
Flott utsikt over Rustadfeltet med store friområder med fotballbaner, plener og gangstier ned mot Østensjøvannet. Dette er et etablert og populært bo-område på Bogerud.
Nærmeste T-banestasjon er Bogerud stasjon, og ligger ca. 3 minutters gange fra leiligheten (Kolsås/Stortinget - Mortensrud).Det er for øvrig kort vei også til bussholdeplass. Nær barnehager og skoler i alle trinn, med kort skolevei til Rustad barneskole. Skullerud ungdomsskole ligger ca. 8 minutter unna med gange. Skøytebane og akebakke finnes rett nedenfor blokka - perfekt for de yngste.
Flere kjøpesentre i nærheten med blant annet Bøler Senter, Bryn Senter, og Oppsal senter med forretninger og diverse servicetilbud. Østmarka som nærmeste nabo med flotte turmuligheter, flere badeplasser og lysløyper.
For den treningsglade har man Skullerud Sport Senter og Oslo Klatresenter i nærheten. Nærmeste Sats er på Ryen - 5 minutter unna med bil.

Adkomst

Sving ned mot Paal Bergs vei fra General Ruges vei.
Kollektivt: ved Bogerud stasjon stanser T-banens linje 3. I General Ruges vei, rett ved T-banestasjonen, stanser busslinjene 76 og 79.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Paal Bergs vei 23 sokner til Rustad skole (1.-7. trinn) og Skullerud skole (8.-10. trinn). Det er flere barnehager i området som Østensjøstua barnehage, Lykketrollet familiebarnehage avd. Bogerud og Bogerud gård barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 25 515 kvm som tilhører borettslaget/aksjelaget.

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser ved Rustad skole. Søknad om leie av parkeringsplass sendes styreleder@fagergasa.no. Det er ventelisteordning. Det er også mulighet for leie av fast parkeringsplass hos Rustadterrassen borettslag og mulighet for leie/kjøp av parkeringsplass i deres parkeringskjeller når plasser blir ledige der. Det er fire ladeplasser for el-bil og ladbare hybridbiler på parkeringsområdet nærmest Rustad skole. For øvrig er det godt med plasser til gateparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan datert 11.09.2020 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-3905 vedtatt 11.06.2002. Området forøvrig er regulert til offentlig kjørebane/veigrunn, friområde/park, turvei og tomt for offentlig bygning (skole og daginstitusjon) m.m.
I Rustadgrenda 2 foreligger et planinitiativ fra OBOS Forretningsbygg om riving av eksisterende bensinstasjon og garasjebygg og oppsetting av blokker. Forslaget er på 10 etasjer. Status: ikke avklart.
På Bogerud senter foreligger en planinitiativ også fra OBOS Forretningsbygg om videre utvikling av senteret med flere forretninger og boligblokk. Status.: ikke avklart p.t. - da saken ligger nå hos byrådsavdeling for byutvikling.
Bystyret vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn"
Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 498,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, kabel-tv/bredbånd, kommunale avgifter, felles byggforsikring, vaktmestertjenester, trappevask, forretningsførsel, nedbetaling av andel fellesgjeld m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 3.770,-
Renteutgifter kr 248,-
Avdrag kr 418,-
Vasketillegg kr 62,-
Boligen er tilknyttet Telenor Norge AS som leverandør av kabel-tv/bredbånd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 986 281,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 550 611,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18 754,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 186 713,- pr. 31.08.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 38 357 700,- pr. 31.08.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12139000925, DNB Boligkreditt AS
Annuitetslån, 4 terminer per år
Rentesats per 31.08.2020: 1.59% pa.
Antall terminer til innfrielse: 118
Borettslaget har ikke individuell nedbetaling av andel fellesgjeld

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (USBL)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.045.471,-. Av dette beløpet utgjør kr 186.713,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marlene Nyborg Veivåg og Per Fredrik Wangen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Fagergåsa borettslag.
Borettslaget består av 208 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad samt delt ansvar for vanning på sommeren må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter skriftlig søknad og godkjennelse fra styret. Husdyrhold i borettslaget er regulert i eget husdyrreglement.
Det er kun tillatt med gass- og elektrisk grill på balkongen.
Foretatt påkostninger de senere år:
2016-2019 - Utskifting av vinduer og rehabilitering av balkonger.
2014 - Lekeplassen ble oppgradert.
2007 - Takene ble renovert.
Videre er balkongfronter nylig skiftet ut, samt nye levegger for markavarandaene. I tillegg er fasaden malt.
Planlagte påkostninger:
Erfaringer fra arbeid med oppgradering/oppussing av flere leiligheter viser at det er aktuelt å øke effektkapasiteten i sikringsskapene ved å øke størrelsen på hovedsikringene. Styret fremmer derfor forslag til vedtak på generalforsamlingen slik at et slikt arbeid kan gjennomføres.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagets Sikringsordning (BBL FInans AS) som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 8.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0102/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.20102

Dato

Sist oppdatert: 01. mars 2021 kl. 14:01

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.