Solgt: 12 650 000 kr

Morells vei 20 C

12 750 000 kr
197 m²
3 soverom
Meget velholdt enebolig med sentral og barnevennlig beliggenhet
Grefsen
Meget velholdt enebolig med skjermet og sentral beliggenhet. Nydelig hage. Garasje. Kjeller med egen inngang
 • Prisantydning
  12 750 000 kr
 • Omkostninger
  320 092 kr
 • Totalpris
  12 970 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  197 m²
 • Bruksareal
  216 m²
 • Tomteareal
  568,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen familiebolig over to plan med god planløsning. Hovedetasjen består av stue med peis, 3 soverom, bad og kjøkken. Kjelleretasjen har stort vaskerom, godt med lagringsplass i boder, innredet rom/gjesterom, trapperom og stor kjellerstue. Siden oppføringen i 1985 har eiendommen blitt jevnlig vedlikeholdt og oppgradert og her kan nevnes lekkert bad i 1.etasje fra 2010 og kjøkken fra 2016, ny garasjeport/elektrisk leddport i 2015, ny gårdsplass med belegningsstein og portstolper i 2017 og det ble lagt ny hollandsk glasert takstein på øst og syd-del av taket i 2018. Boligen har en nydelig og solrik hage.
Sentral beliggenhet med kort vei til skoler, turområder, marka og Storo med rikt utvalg av butikker og kommunikasjonsmuligheter til andre deler av byen. Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Morells vei 20 C, 0487 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 73, bruksnummer 1020

Innhold

Totalt bruttoareal: 244 kvm
Totalt bruksareal: 216 kvm
Totalt primærrom: 197 kvm
Primærrom:
1. etasje: 111 kvm - bad, entré, kjøkken, stue, soverom/omkledningsrom, soverom/kontor, soverom.
Kjeller: 86 kvm - bad, vaskerom, kjellerstue, hall m/trapp, gang, innredet rom.
Sekundærrom:
3 boder. : 19 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.02.2020 utført av takstmann Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med valmet takkonstruksjon tekket med takstein. Yttervegger er i trebindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskiller i tre. Boligen er fundamentert med såle til antatt fast grunn. Bygget er antatt fundamentert med betong, og støpte kjellergulv til fast masse eller stabile masser og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår. Byggeåret tilsier at det er drensrør av plast og utvendig fuktsikret med vorteplast. Vinduer med trekarmer og med 3- lags energiglass. Produksjonsår 1984/85.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten skal takstmannen angi tilstandsgrader (TG1-TG3) til de forskjellige bygningsdeler og i vedlagte rapport er det i hovedsak gitt TG1 og TG2. Det er ikke angitt TG3 i rapporten.
For bad i kjelleretasjen, ytterdør i 1. etasje, drenering, yttervegger, vinduer, tak gis det TG2 på bakgrunn av alder og forventet levetid. Det opplyses at bad i kjelleretasjen har enkelte løse fliser. Bad i 1. etasje gis TG1 og ytterdør i kjeller gis TG1.
Det er gitt TG 2 på overflater på innvendige gulv. Det er noe bruksslitasje på parkett i TV stue i kjeller og en skade ved peisen i 1. etasje. Ellers er det ikke registrert vesentlige synlige feil ved gulvoverflater. TG 2 er gitt med bakgrunn i bygningsdelens alder og stedvis behov for vedlikehold/ overflatebehandling. Normalt vedlikehold og oppgradering må også påregnes.
Eier opplyser ellers om at det er utført kontroll av el-anlegget i 2017 og at yttertaket ble inspisert i 2018 i forbindelse med legging av ny glasert takstein på sør- og østside av taket.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Eiendommen er oppført i 1985 og har kun hatt én eier. Eier har utført løpende vedlikehold og huset holder god standard. I 2018 ble det lagt ny hollandsk glasert takstein på øst- og sydsiden av taket og det ble samtidig lagt takfotbeslag ned i renner og montert nye snøfangere. Innkjørselen ble i 2017 oppgradert med nye portstolper og belegningsstein og ny elektrisk garasjeport i 2015. Kjøkken er fra 2016, bad fra 2010. Ny trapp til inngangsdøren ble bygget i 2015 og i 2010 ble det etablert støttemur mot naboens adkomstvei. Nytt terrassegulv i 2009 og ny peis i kjellerstue 2006.
Inneholder:'
1. etasje:
En god entré med garderobeskap og plass til kommode/skoskap/sittebenk eller liknende. Gulvvarme i den flislagte delen av entréen.
Lekkert kjøkken fra 2016 med god skapplass og plass til spisebord ved vinduet. Benkeplaten er av stein og det er nedfelt oppvaskkum. Kvalitetshvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr, varmeskuff, kjøleskap og platetopp medfølger. Øvrige hvitevarer i huset medfølger i utgangspunktet ikke.
Fra kjøkkenet er det skyvedør ut til spisestuen. I spisestuen er det god plass til langbord og reol/skjenk. Veggen mellom kjøkken og spisestue kan fjernes om du ønsker en mer åpen løsning.
Romslig stue med peis og god plass til sofagruppe og lenestoler. Det er montert utvendig markise over stuevinduene med sensor for sol og vind. Stuen har utgang til en herlig terrasse.
Terrassen er av god størrelse med plass til sittegrupper og solsenger og det er gode solforhold med sol fra ca. kl.12-21:30 om sommeren. Terrassen er delvis overbygget og det er montert varmelampe, utebelysning og markise. Terrassen har trapp ned til den nydelig opparbeidede hagen med fine plenarealer, prydbusker, bærbusker, frukttrær og vakre blomster. God tumleplass for både store og små.
I gangen er det adgang til kjellertrapp, baderom og 3 soverom.
Det minste soverommet benyttes i dag som garderobe, men kan enkelt omgjøres til barnerom/soverom/kontor.
De to øvrige soverommene er av god størrelse og det største soverommet har utgang til en overbygget veranda.
Lekkert bad som ble bygget i 2010 av fagfolk og det foreligger ferdigattest for arbeidet. Badet har en romslig dusjnisje med glassdører, det er vegghengt wc og er ellers utstyrt med smakfulle baderomsmøbler med gode oppbevaringsmuligheter. Badet er videre utstyrt med speilskap og dobbel servant.
Fra gangen er det adgang til kaldloft via nedfellbar lofstrapp fra luke.
Kjelleretasje:
Trapperom med flislagt gulv. Her er det muligheter for å lage en liten kontorløsning eller liknende under trappen.
Fra trapperommet er det adgang via tofløyet dør med glassfelt, til en stor kjellerstue. Stuen har vanlig takhøyde, det er montert peisovn og det er gulvvarme.
Innredet rom (med gulvvarme) som av eier har vært benyttet som gjesterom. Rommet har god plass til dobbeltseng og det medfølger garderobeskap. Fra rommet er det dør til entréen ved kjellerutgangen. Entréen har flislagt gulv med gulvvarme.
Meget romslig vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er montert kroker i veggen for oppheng av tørkesnorer og det er montert avtrekksvifte med fuktsensor. Varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet.
Videre er det kjellergang med adgang til tre gode boder og et bad. Badet er av eldre dato og bør påregnes oppussing. Det er montert dusjkabinett, wc, høyskap, speil og servant med underskap.
Garasjen:'
Garasjen har plass til én bil og det er montert ny elektrisk leddport i 2015. Eier benytter lademulighet i garasjen fra stikkontakt med egen kurs og jordfeilbryter. Det er etablert en bod i bakkant av garasjen med god plass til hageredskaper etc.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner. Gulvvarme på begge bad, i entré, vindfang kjeller, innredet rom i kjeller og i kjellerstue. I tillegg er det peisovn i stuen og i kjellerstuen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.04.1988.
Garasjen ble ferdigattestert 25.03.1988.
Det er gitt ferdigattest for modernisering av bad datert 20.06.2011. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Soverom i kjeller er opprinnelig byggemeldt som matbod og kjellerstuen er byggemeldt som hobbyrom, jfr. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/73/1020:
09.07.1986 - Dokumentnr: 41463 - Bestemmelse om veg
ANG BREDDE
09.07.1985 - Dokumentnr: 41461 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:73 Bnr:640

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på hhv. 9 Bq/m3 på soverom i 1. etasje og 16 Bq/m3 i kjellerstue, og dette er innenfor angitt grenseverdi.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget flott beliggende familiebolig på barnevennlige Grefsen. Eiendommen ligger sydvestvendt, har strålende solforhold og en flott hage.
Fra eiendommen er det meget kort vei til skoler, slalombakke, akebakke, badeplasser, turmuligheter og den eksklusive restauranten Grefsenkollen på Oslos tak.
Aktivt ski- idretts- og friluftsmiljø med Kjelsås IL sin base på Langsetløkka ligger 7 korte minutter unna. Skeidbanen med ballspill om sommeren og skøytegåing om vinteren er i nærområdet. Populært turområde i Lillomarka med kafe ved hoppbakken Linderudkollen eller den populære Trollvannsstua.
Det er flotte turmuligheter langs Akerselva hvor man kan gå helt ned til sentrum i syd eller til Maridalsvannet i nord. Det er flere flotte badeplasser langs elva i Nydalen ved Solsiden eller i Nydalsdammen og flere fine plasser på veien opp mot Stilla og Maridalsvannet.
Alle disse "områdeattributtene" vil eier av Morells vei 20 C nyte godt av, samtidig som eiendommen faktisk har en meget sentral beliggenhet. Spaserer du 5 minutter, ned Morells vei er du på Storo hvor det er både trikk, buss, flybuss, t-bane, tog og taxiholdeplass. Storo Storsenter er dermed også like i nærheten.
Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og sammen med gode idrettslag tilbyr området svært gode oppvekstsvilkår for barn og unge.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Grefsen barneskole og Morellbakken ungdomsskole. Det er flere kommunale og private barnehager i bydelen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra kommunens hjemmeside tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 568,5 m2. Tomten er nydelig opparbeidet med belegningsstein i innkjørsel, portstolper i granitt og belegningsstein i gangstien inn til huset. Vakker hage med plenarealer og nydelige blomsterbed, diverse prydbusker og trær.

Parkering

Garasje for én bil. Garasjen har fjernstyrt elektrisk leddport som ble byttet i 2015. I tillegg er det plass til bil i innkjørselen. For øvrig, vanlig gateparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Det er installert automatisk styrt pumpe i drenskum som pumper ut drensvann til kommunalt avløp. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger og pumpesystem til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S- 4220 (småhusplanen) datert 15.03.2006. Gjennom kommuneplanen 2015, Smart, Trygg, Grønn-Oslo mot 2030, er en av satsningsområdene å fortette rundt knutepunktene Storo/Nydalen som også tidligere gjaldt nedre del av Grefsen og deler av Bjerkealléen.
28.06.2018 kom Byrådets forslag til kommuneplan for Oslo 2018.
Vår by -Vår fremtid. En grønnere, varmere og mer skapende by med plass til alle.
På side 57 står det at Nedre Grefsen tas ut som utviklingsområde.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 19 878,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 13.055,- for 2019.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 34.000,- pr. år. / 28.000 kWh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.866,-.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og eier har abonnement med månedlig pris kr 499,-. Riks-tv er leverandør av kabel-tv. Det finnes fiber i området.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Abonnement medfølger ikke og ny eier må gi beskjed om de ønsker forlengelse av avtale. Ved oppsigelse blir alarmsystemet demontert.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2.878.904,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 10.364.054,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13.070.092,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pål Hanssen og Liv Thingstadengen-Hanssen

Overtakelse

Angi ønsket dato for overtagelse ved inngivelse av bud. Eier har kjøpt bolig under oppføring og estimert overtagelse er 3.kvartal.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0084/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.1984

Dato

Sist oppdatert: 17. desember 2020 kl. 12:31

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.