Solgt: 10 800 000 kr

Håkon Håkonsons gate 12

9 200 000 kr
249 m²
3 soverom
Boligen ligger noe høyere enn foranliggende eiendommer som gir fin luftighet og utsikt til Mjøsa.
Gro Rakstad
Presenteres av
Gro Rakstad
Hamar
Praktfull enebolig på Furubergstranda som er betydelig oppgradert/påkostet med høy standard og flott Mjøsutsikt.
 • Prisantydning
  9 200 000 kr
 • Omkostninger
  231 342 kr
 • Totalpris
  11 031 342 kr
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  249 m²
 • Bruksareal
  317 m²
 • Tomteareal
  1 105,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Lysegrønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Særdeles tiltalende villa som er renovert, ombygd og påkostet av fagfolk i perioden 2017-19 og fremstår i dag ny og moderne med smakfullt interiør og eksteriør.
- Utvendig nye vinduer, spesialtilpasset dører, screen solskjerming, utebelysning, vann/avløp.
- Installert bergvarme med vannbåren gulvvarme i hele hovedetasjen og enkelte rom i underetasjen.
- Nye vann-/avløpsrør innvendig og el-anlegg.
- Utomhus/hage opparbeidet med belegningsstein, bed og beplantning, forstøtningsmur og steintrapp i granitt, nye terrasser.
- Tilbygg med isolert dobbelgarasje og hobbyrom/kontor med god takhøyde og innlagt vann/avløp.
- Innvendig er alle overflater oppusset/fornyet og noe endringer på planløsning. 2 nye lekre baderom. Nytt JKE kjøkken.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Håkon Håkonsons gate 12, 2316 HAMAR
Kommunenummer 3403, gårdsnummer 1, bruksnummer 2316

Innhold

Totalt bruttoareal: 349 kvm
Totalt bruksareal: 317 kvm
Totalt primærrom: 249 kvm
Bruksareal:
Enebolig 317 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 92 kvm: Entré, gang/tapperom, romslig stue evt soverom, 2 soverom, bad/WC, vaskerom.
1. etasje 157 kvm: Entrè med skyvdørsgarderobe og tapp ned til underetasjen, gang, bad/wc, soverom med utgang til terrasse, omkledningsrom evt kontor/barnerom, kjøkken med plass til spisebord og med utgang til frokostterrasse, stort stueareal, hobbyrom/kontor.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 39 kvm: 4 boder.
1. etasje 29 kvm: 2 garasjeplasser med gjennomgang til hobbyrom/kontor.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.05.2020 utført av Morten Silkebækken AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport enebolig med inntilbygget garasje. Enebolig over 1 plan med sokkeletasje. Fundamentert av støpt betong. Ringmur av støpt betong. Sokkeletasje med yttervegger av støpt betong og murte lettklinkerblokker. Gulv i sokkeletasjen av støpt betong. Yttervegger av trekonstruksjoner. Utvendige fasader av trepanel. Vinduer og balkongdører fra 1984-2017. Valmet takkonstruksjon av plassbygd taksperrer og takstoler. Taktekking av betongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder;
Tg3-
Piper/ildsteder - avvik gnistsikring og pålegg om tette ublendet hull i pipestokk sokkeletasje før benyttelse av peis i 1. et.
Vaskerom - Belegg rundt gjennomføringer i gulv mangler fullverdi tettesjikt.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Håkon Håkonsons gate 12 - en meget pent opparbeidet og vesentlig påkostet eiendom som ligger kun få meter fra Mjøskanten.
Særdeles tiltalende enebolig med inntilbygd dobbelgarasje. Eiendommen har blitt renovert, ombygd og påkostet i 2017-2019 av fagfolk og fremstår i dag ny og moderne med smakfullt interiør og eksteriør. Fra de flotte uteområdene kan man sitte usjenert å nyte utsikten over Mjøsa og omkringliggende landskap med sol hele dagen.
Av påkostninger er det bl.a. utvendig opparbeidet hage med beplantning, støttemur og trapper av grantitt, belegningsstein og nye flotte terrasser på begge sider av boligen. Utebelysning med vegglamper og downlights som har tidsstyring. Utekraner på hver side av boligen. Nye vann-/avløpsrør fra boligen og ut til offentlig nett. Boret bergvarme. Det er ny takstein på tilbygg og skiftet panel ved innsetting av nye vinduer og nye ytterdører i 1. etasje. Ytterdører som er produsert etter mål hos Nyhuset Bruk AS og garasjeport er fabrikkmalt i fargen Aprilgrønn. Montert utvendige screen på 10 stuevinduer.
Innvendig er alle overflater oppusset/fornyet og det er foretatt noe ombygging/endring av planløsningen. Boligen fremstår med meget høy og god standard på overflater, materialvalg og innredninger. Bl.a nytt lekkert kjøkken og to nydelige flislagte baderom. El-anlegget er nytt utenom enkelte boder samt at vann-/avløpsrør innvendig er skiftet utenom avløpsrør fra kjøkkenet som var skiftet i 1984.
Selger har utarbeidet en detaljert liste på alt som er utført av arbeider i nevnte periode og lagt dette inn i boligmappa.no.
Eksempel på materialvalg i hovedtrekk:
Gulv: Parkett eik Herregårdsgulv hvitoljet og fliser. Fliser på begge baderommene.
Vegger: Malte tapet, malt panel, tapet. Fliser på begge baderommene.
Himlinger: "Hvitkalket" panel og finerplater, malte plater.
Kjøkkenet er et luftig flott rom hvor himlingen er åpnet mot loft som gir god romfølelse. Innredning fra JKE, Riva Line, trend høyglans hvit med slette fronter. Meget godt med skapplass og fine detaljer med bl.a overskapene har fronter i sandblåst glass. Benkeplater i Corian (Antarctia) uten skjøter og hvor platen er trukket ut i vinduskarmen. Lekre fliser i benkerygg. Toppmontert stor kum og integrerte hvitevarer fra AEG. Planlimt komfyrtopp 80 cm hvor alle soner har booster, dampovn med steamboost, stekovn med pyrolyse, stort kjøleskap og egen fryser med 3 skuffer. I tillegg et lite smalt vinskap og ventilator fra Røreshetta (2011). Foran vinduet er det hyggelig tilpasset sittebenk med kolonialskuffer under. Fra kjøkkenet er det dør direkte ut til frokostplass og inngangspartiet.
Baderommet i hovedplanet er meget lyst og delikat. Flislagte vegger og gulv og med vannbåren varme i gulv og håndkletørker fra Sveberg på vegg. Innredningen er klassisk og moderne. Heldekkende servant med skuffer under og speilskap over. Dusjnisje med nydelige gulv med "rullestein". Veggmontert wc.
Baderommet i sokkeletasje er meget tiltalende med flislagte overflater. Vannbåren varme i gulv og håndkletørker fra Sveberg på vegg. Pen innredning med heldekkende servant med skuffer under og speilskap over. Frittstående lekkert ovalt badekar. God dusjnisje med innfellbare dusjvegger. Veggmontert wc.
Vaskerommet/teknisk rom ble pusset opp i 2017 i likhet med baderommene. Her er det våtromsplater og malt murpuss på veggene og belegg på gulv. Innredning i lyse fargekombinasjoner og nedfelt utslagskum. Opplegg til vaskemaskin. VVS bereder og inntak bergvarme med tekniske installasjoner.
Selger har her fremlagt sertifikat med 10 års garanti i forhold til tetthet på begge baderommene.
Safe på hobbyrom medfølger.

Oppvarming

Boligen varmes opp av jord/bergvarmeanlegg med borrehull. Det forsyner anlegget for vannbåren gulvvarme i hele 1. etasje, trapperom og bad i underetasjen. Vifte konvektor i stue underetasjen. Åpen grue ved spisestue og peis med innsats i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på boligen datert 22.05.1964. Ferdigattest på tilbygget datert 10.10.1985. Ferdigattest på tilbygg garasje, utvidelse terrasser og fasademessige endringer datert 02.02.2018. De kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3403/1/2316:
09.01.1949 - Dokumentnr: 103290 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3403 Gnr:1 Bnr:2281
01.01.2020 - Dokumentnr: 1730165 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0403 Gnr:1 Bnr:2316

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på 179-212 Bq/m3 i boligen, og dette er over angitt tiltaksverdi. Dette ble iflg. eier målt når boligen stod ubebodd i perioden 30.12.2016-05.03.2017. Det er i etterkant med oppussing montert flere lufteventiler. Ny eier må måle på nytt og dersom det skulle vise seg nødvendig iverksette tiltak for å redusere radonverdiene dersom boligen skal leies ut.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv og solrik beliggenhet i et etablert boligområde på vakre Furubergestranda. Mjøsa ligger kun 100 m gange fra eiendommen og kan blant annet brukes til morgen- og kveldsbad gjennom hele sommersesongen. Her har du også flotte tur- og rekreasjonsområder langs Mjøsa og i Furuberget. Fra huset kan du enkelt ta turen langs Mjøsa og gå mot byen via Domkirkeodden, Ridehuset og Koigen. Ønsker man å gå andre vegen så har man Jessnes eller eventuelt i skogen, Furuberget hvor det er lange og korte merkede turstier og lysløype på snørike vintre. God offentlig kommunikasjon fra eiendommen med kort vei til bussholdeplass.
Beliggenheten er barnevennlig med kort og trygg skoleveg på gang- og sykkelsti. Området rundt Prestrud barneskole er et naturlig samlingspunkt for barn og unge i området. Her er det yrende liv med fotballbaner og håndballhall. CC amfi (Ishockey/kunstløp), BoligPartner Arena (Håndball) og Storhamarsenteret med to dagligvareforretninger, diverse butikker, restaurant, bank, legesenter ligger også i gangavstand. Det er ca. 3 km til Hamar sentrum.

Adkomst

Fra Hamar sentrum følg Storhamargata ut av sentrum vestover. Ved gamle Hamar bryggeri følg veien rett over rundkjøring og over i Aslak Bolts gate. Følg veien over ytterligere forbi Maxi kjøpesenter, CC-amfi og BoligPartner Arena. Ta deretter første til venstre under jernbanen. Ta så første vei inn til høyre Håkon Håkonsons gate. Boligen ligger på venstre side etter ca. 200 m. Se vedlagt kart.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Prestrud skole (1-7 kl.) 0,8 km
Ajer ungdomsskole (8-10 kl.) 2.5 km
Hamar katedralskole 2.5 km
Flere barnehager i nærområdet.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 105,6
Tomten skråner lett mot vest og ligger noe høyere enn foranliggende eiendommer. Dette gir gode lys og solforhold. Fin utsikt mot Mjøsa og minimalt med innsyn. Utenomhus ble oppgradert i 2019 med bl.a. ny plen rundt hele eiendommen. Det ble lagt belegningsstein på inngangssiden, foran og i passasjen på siden av garasjen og rundt til baksiden på boligen samt inngangspartiet til underetasjen. Flott forstøtningsmur og buet trapp i granitt på hagesiden. Overbygd terrasse og trapp ved inngangen og stor flott terrasse på hagesiden. Innkjøringen og gårdsplassen er asfaltert og belagt med belegningsstein.

Parkering

Inntilbygget isolert dobbelgarasje med loft til lagring og gjennomgang til hobbyrom/kontor. Leddport med automatisk portåpner, fabrikkmalt i Aprilgrønn.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til Kommuneplanens arealdel 2018-2030, ikrafttredelse 30.05.2018.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 239,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er montert vannmåler på eiendommen og kjøper betaler etter forbruk.
Eiendomsskatten er kr 12 933,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 23.522,- pr. år. / 18.993 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.119,-.
Boligen er tilknyttet fiber som leverandør av Tv og internett og har avgift på ca. kr 1000,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.876,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 876 764,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 156 350,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.431.342,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tove Cathrine Andersen og Kjell Amundsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 65-0064/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hamar
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR65.2064

Dato

Sist oppdatert: 19. januar 2021 kl. 14:37

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.