Hamar

Skjønsbergvegen 13

Prisantydning

6 990 000 kr

Omkostninger: 176 092 krTotalpris: 7 166 092 kr
Byggeår
1952
Soverom
6
Areal (P-ROM/BRA)
295 m² / 337 m²
Tomteareal
819 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Stor utbygd og velholdt tomannsbolig med meget attraktiv beliggenhet på Rollsløkka

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 • Hel tomannsbolig med stor separat utleid del med egen inngang.
 • Beliggende i et meget sentralt, barnevennlig og attraktivt boligområde, Rollsløkka.
 • Kort gangavstand til barnehager, skoler, Hamar jernbanestasjon og bysentrum.
 • Dobbelgarasje og carport.
 • Nydelig opparbeidet uteareal med terrasser, hage-stue og beplanting.
 • Boligen er betydelig påkostet med bl.a. nyere drenering, ytterkledning, yttertak, vinduer, el-anlegget og rør opplegg.
 • Eiendommen

  Skjønsbergvegen 13 , 2318 HAMAR 
  Gårdsnummer 1, bruksnummer 2507, seksjonsnummer 1, kommunenummer 3403,
  Gårdsnummer 1, bruksnummer 2507, seksjonsnummer 2, kommunenummer 3403

  Områdebeskrivelse

  Eiendommen ligger i et etablert og svært attraktivt område på Rollsløkka. Høgskolen i Innlandet og sykehuset ligger kun ca 500 m unna. Dette er et stille område med lite gjennomgangstrafikk bestående av frittliggende eneboliger, leiligheter og noe næringseiendommer. Det er kort avstand til barnehager, barneskole, flere nærbutikker og Ankerskogen med svømmehall og treningssenter. Fra boligen er det kun ca 700 m til byens gågate og CC Stadion kjøpesenter. Bussholdeplass i Skolegata.

  Veibeskrivelse

  Fra Hamar sykehus: Ta inn på Elias Hofgaards gate og følg veien i 200 meter før du kjører til venstre inn på Skjønsbergvegen. Boligen ligger på høyre hånd ca 180 meter lengre fremme. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager og skoler

  Rollsløkken skole (1-7 kl.) 0.5 km
  Børstad ungdomsskole (8-10 kl.) 0.8 km
  Hamar katedralskole 1.7 km
  Storhamar videregående skole 3 km
  Flere barnehager i umiddelbar nærhet. 
  
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruttoareal: 372 kvm
  Totalt bruksareal: 337 kvm
  Totalt primærrom: 295 kvm
  
  Bruksareal:
  Hel tomannsbolig 337 kvm
  
  Primærrom:
  Hel tomannsbolig: 
  Hovedenhet
  Kjeller: 73 kvm: Gang/trapperom, soverom med oppholdsrom (kan inndeles til ytterligere soverom), stort bad/toalettrom, kjellerstue. 
  1. etasje 139 kvm: Stor entré, gang/trapperom med sideutgang, gangareal, 3 soverom, romlig bad/toalettrom, kjøkken/allrom med åpen løsning mot stueareal. Utgang til stor flott terrasseanlegg og prydhage. 
  
  Bi-enhet
  2. etasje 75 kvm: Entré med enkel trapp til loftet (muligheter for ytterliger utnyttelse), gang, stort soverom, vaskerom, bad/toalettrom, kjøkken med delvis åpen løsning mot romslig stue/spisestue. Fra stue er det trapp opp til et kontor. Utgang til stor balkong.
  3. etasje 8 kvm: Kontor, hems. 
  
  Sekundærrom:
  Enebolig: 
  Kjeller: 23 kvm: Boder og lagringsrom. 
  3. etasje 19 kvm: Uisolert rom. 
  
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.09.2019 utført av Morten Silkebækken. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

  Tomten

  Eiet tomt på 819 kvm. 
  Meget særpreget tomt med stor og god gårdsplass med belegningsstein. Noe plen med heller, men i hovedtrekk er tomten opparbeidet med terrasser og en sjarmerende fin hagestue. I tillegg har eiendommen en skråning som er særdeles pent opparbeidet med planter, pryd og stauder. Hekk mot enkelte tomtegrenser. 

  Parkering

  Dobbelgarasje med tilbygget carport. I tillegg er det oppstillingsplasser på gårdsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
   
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Bebyggelse

  Eiendommen består av en tomannsbolig over 3 1/2 plan og garasje/carport. Boligen er iht. tilstandsrapport oppført i støpt betong, støpt sparesteinsmur og trekonstruksjoner. Utvendige fasader av trepanel. Sal- og pulttak-konstruksjon som er tekket med betongtakstein og helsveiset papp. Boligen har terrasse i 1.etasje med, takterrasse i tillegg til en balkong i 2.etasje. 
  
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det er gitt TG2 på store deler av boligen grunnet alder og påviste forhold. 
  Det er gitt TG3 på følgende: 
  Eldre råteskade i en av taksperrene.
  Bad i 1.et. Påvist variasjoner i indikasjonsverdiene fuktsøk på vegger og gulv i dusjsonen. Påvist riss og sprekker i veggfugene i dusjsonen. Noe trapping mellom flisene.
  Vaskerom. Ikke påvist variasjoner av betydning i indikasjonsverdier. Mangler sluk.
  
  Seksjoneringsbegjæringen stemmer ikke helt overens med innsendte tegninger da det nå bl.a. blir godkjent utvendig adkomst til leiligheten i 2. etasje. 
  
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Ferdigattest

  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  Selger har søkt om bruksendring av kjellerareal til beboelse samt endringer på fasade med bl.a. utvendig adkomst til 2. etasje. Dette vil foreligge før overtagelse.
  
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Eventuell adgang til utleie

  Boligen er innredet med to separate leiligheter, og begge kan leies ut.
  
  Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi 2019 på 50 Bq/m3 i stuen i 1. etasje og stuen i 2. etasje, og dette er innenfor angitt grenseverdi. 

  Standard

  Sjelden mulighet sentralt i Hamar by! Hel tomannsbolig som er betydelig tilbygd og ombygd. Eiendommen har en meget sentral og attraktiv beliggenhet på Rollsløkka, rett ved parkområdet Tiger´n.
  
  Boligen har de senere årene gjennomgått store oppgraderinger med bl.a. drenering, ny kledning, ny taktekking, nye vinduer, oppgradert el-anlegg og røropplegg. I tillegg fremstår begge boenhetene med en god og moderne standard på utstyr, innredninger og materialvalg. Første etasje og underetasjen utgjør en stor og god familiebolig på 212 kvm. med bl.a. 3 stuer, 2 bad og 5 soverom. Særdeles koselig og usjenert uteområde med utgang fra den innerste stuen. Romslig terrasse og overbygget sitteplass. Andre etasjen og deler av loftet utgjør en stor 2-roms leilighet med ekstra hems-rom på loftet. Leiligheten i andre etasje er på 83 kvm. og har egen inngang via utvendig trapp. Stor og solrik balkong. 
  
  Dette er en eiendom som byr på flere muligheter, og bør sees! Velkommen på visning!

  Oppvarming

  1. et. har åpen peis og vedovn. 2. et. har peis. Elektriske varmekabler med ulike soner på alle flislagte gulv samt deler av kjellerstuen. El-panelovner. 3 luft-til-luft varmepumper i boligen. 
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Energimerke Energimerket E3

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 102107, tinglyst 11.08.1952, type heftelse: Kommunen har rett til å ta skjæringer/fyllinger inn på tomten. Eiere/festere har rett til å føre vann/kloakkledninger over tomten. Bestemmelse om bebyggelse. 
  
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 101605, tinglyst 11.02.2009, type heftelse: Seksjonering
  
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

  Reguleringsplan og rammetillatelse

  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel med planID 20170001 datert 30.05.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Diverse

  Leieforhold i 2. etasje har oppsigelige løpende leiekontrakt. 

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale. 

  Oppdragets KR-kode

  KR65.19199

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Kommunale avgifter var kr 19.054,- for 2018. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Vann/kloakk avregnes etter forbruk.
  
  Eiendomsskatten er kr 13.379,- pr år.
  
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år.
  Det er egen strømmåler i til bi-enheten. 
  Boligen har en forsikringspremie på kr 1.800,- pr. mnd
  Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 349,- pr. mnd. Dekoder medfølger. 
  Boligen er tilknyttet Eidsiva Fiber som leverandør av internett og har en avgift på kr 399,- pr mnd. 
  
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2017 var for seksjonsnr. 1: kr 835.793,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
   
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.008.854,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 
  
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.
  
  Formuesverdi for 2017 var for seksjonsnr. 2: kr 589.194,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
   
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.121.098,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 
  
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
  
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.166.092,-
  
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,- 
  

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
  minusVis mindre
  Se alle bilder i galleriet

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  
  Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen.
  Tilrettelegging: kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 4.550,-
  Markedspakke: kr 13.750,-
  Visninger: kr 1.875,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Lovverk

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  minusVis mindre

  Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

  Torgrim Kleppe Hagen
  Eiendomsmegler

  Torgrim Kleppe Hagen

  Telefon
  Mobil 97071771

  Lurer du på noe

  Torgrim svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

  Sjekk din boligverdi!