Komplett salgsoppgave

Kristian Bings vei 75

3 390 000 kr
71 m²
2 soverom
Velkommen til Kristian Bings vei 75! - Presentert av Henriette Lie Jacobsen v/ Eiendomsmegler Krogsveen.
Velkommen til Kristian Bings vei 75! - Presentert av Henriette Lie Jacobsen v/ Eiendomsmegler Krogsveen.
Minde
Innbydende treroms toppleilighet i enden av bygget med balkong og fantastisk utsikt | Garasje | Heis i bygget
 • Prisantydning
  3 390 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  27 064 kr
 • Omkostninger
  86 092 kr
 • Totalpris
  3 503 156 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2004
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  71 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 239 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for avtale ditt visningstidspunkt. Dersom ingen melder seg på fellesvisning innen kl. 14.00 på visningsdagen, vil ikke visningen bli gjennomført. Sammen finner vi gode og trygge løsninger. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Fantastisk utsikt over Bergensdalen - Stille og fredelig - Ingen innsyn - Praktisk løsning med livsløpsstandard - Garasje og heis.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kristian Bings vei 75 - en innbydende treroms toppleilighet beliggende i enden av bygget! Leiligheten har en praktisk planløsning som gir god størrelse på alle rom.
På den østvendte balkongen har man fantastisk utsikt over Bergensdalen og nærområdet, og utsikten nyter man også fra hele stuen og kjøkkenet.
Leiligheten disponerer én parkeringsplass i felles, lukket garasjeanlegg. Heis i bygget sikrer en enklere hverdag og livsløpsstandard - her kan du bo lenge!
Boligen har en sentrumsnær beliggenhet med busstopp like nedenfor, samt korte avstander til dagligvarebutikker, treningssenter, skoler, barnehager og byens høyskoler og universiteter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kristian Bings vei 75, 5073 BERGEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 159, bruksnummer 628, seksjonsnummer 25, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 82 kvm
Totalt bruksareal: 75 kvm
Totalt primærrom: 71 kvm
Primærrom:
3. etasje 71 kvm: Stue, kjøkken, bad, gang og 2 soverom.
Sekundærrom:
3. etasje 4 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller oppmålt til 5,1 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.09.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i hovedsak med betong, hvor yttervegger er av trekonstruksjoner. Etasjeskillere er av trekonstruksjon, valmtak i trekonstruksjoner og yttertak er utvendig trekket med takstein. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tolags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Følgende bygningsdeler på bad har fått TG2:
Slukets plassering. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann som skulle forekomme utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Overflater vegger grunnet riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen som kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Membranen sin levealder. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 6 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 12 millimeter, og vurderes som ikke tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikkerhet.
TG2 på øvrige rom:
Grunnet stedvis knirk i gulv.
Varmtvannsbereder er ikke undersøkt grunnet manglende tilkomst.
Det er ifølge selgerne påvist forekomst av sølvkre i boligen/leiligheten. Sølvkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler i gulv på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.02.2004. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
-Dagboknr 33058, tinglyst 13.10.2003 - Erklæring/avtale. Servitutten omhandler tilleggsdel bod.
-Dagboknr 1684, tinglyst 16.01.2006 - Erklæring/avtale. Servitutten omhandler at sameiet ga gnr. 159, bnr. 842 bruksrett til parkeringsplass og de er selv ansvarlig for vedlikehold av denne.
- Dagboknr 910356, tinglyst 17.06.1903 - Bestemmelse om gjerde - dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
- Dagboknr 901007, tinglyst 14.12.1910 - Elektriske kraftlinjer - ekspropirasjonsforretn. vedr. kraftanlegg Samnanger-Bergen.
- Dagboknr 352, tinglyst 18.01.1938 - Bestemmelse om veg.
- Dagboknr 1753, tinglyst 14.03.1938 - Erklæring/avtale - refusjonsplikt til kommunen.
- Dagboknr 3850, tinglyst 20.05.1939 - Bestemmelse om vannledning.
- Dagboknr 7610, tinglyst 02.09.1949 -Erklæring/avtale - bestemmelse om felles vegg - brannvegg mellom husene skal til alle tider være felles for denne eiendommen og naboeiendommen.
- Dagboknr 5468, tinglyst 29.09.1949 - Bestemmelse om veg samt elektriske kraftlinjer.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Kjøleskap og el-peis vil ikke medfølge handelen

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger høyt i terrenget på Minde, i et veletablert og rolig område. Boligen er plassert i en blindvei, som fører til et trygt ferdselsområde for beboere uten gjennomgangstrafikk. Fra leilighetens private terrasse har man utsikt over nærområdet Landås, Minde, Fløyen og Ulriken. Kort gangavstand til offentlig transport med busstopp like ved. Nærmeste bybanestopp ligger ca 15 minutters gange fra eiendommen, som tar deg i retning sentrum eller mot Lagunen og Flesland. Gangavstand til Coop Extra Minde og til Wergeland som har Rema 1000, apotek, SATS og flere spisesteder slik som Pizzabakeren, Yang Tse Kiang og NawabS for å nevne noen.
For den turglade finnes det ypperlige turterreng innen kort rekkevidde med blant annet Løvstien, Løvstakken og Ulriken. Barnehager, skoler og byens universiteter samt høyskoler ligger alle kort avstand ifra boligen.

Adkomst

Fra Bergen sentrum følger man Fjøsangerveien og ta deretter første avkjørsel til høyre i rundkjøringen ved Dominos Minde og inn på Mindeveien.
Følg Mindeveien til toppen av bakken der den krysses med Søndre Skogveien. Ta til høyre inn på Søndre Skogveien følg veien videre til første avkjørsel til venstre. Kjør inn på Kristian Bings vei og følg veien til enden. Leiligheten ligger i den borterste blokken.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Løbergstien barnehage
- Espira Grønnestølen barnehage
- Ny Krohnborg barnehage
Skoler:
- Minde skole (1.7kl.)
- Ny Krohnborg skole (1-10kl.)
- Kronstad skole (1-7 kl.)
- Årstad videregående skole
- St. Paul gymnas
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 613,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med asfalterte tilkomstveier samt diverse beplantning.

Parkering

Hver eierseksjon har bruksrett til én parkeringsplass i felles garasje, ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal til privat vei.
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Årstad. Gnr 159 Bnr 628, Løbergsveien 103 X datert 19.11.1990.
Hensynssoner:
Byfjellgrense-vest. Dekningsgrad 97.8%
Faresone ras. Dekningsgrad 96.3%
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 7.989,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 779,- for inneværende år.
Fellesutgiftene er kr 3.239,- pr. mnd. og inkluderer: Felles byggforsikring, indre og ytre vedlikehold av fellesarealer, lys/oppvarming av fellesarealer, forretningsførsel og styrehonorar, renter og avdrag på felles lån. Grunnpakke kabel-TV og internett.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter, og ble sist justert i mai 2021 med en økning på kr. 1.000,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca kr 5.000,- / 6262 kwh. pr. år. Årlig nettleie ca kr 5.000,-.
Boligen er tilknyttet Canal digital/Telenor som leverandør av kabel-tv(grunnpakke) og internett(grunnpakke) og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 877 641,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 159 507,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 10 336,- pr. 30.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 27 064,- pr. 01.09.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 667 327- pr. 01.09.2021 og lånevilkårene er:
DNB:
Annuitetslån
Rentesats per 01.09.2021: 5,10%
Saldo per 01.09.2021: kr 667 327,-
Andel av saldo: kr 27 064,-
Lånet beregnes nedbetalt i 2027

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.476.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.503.156,-.
Av dette beløpet utgjør kr 27.064,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Aina Marie Kostøl og Atle Åsnes

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Minde Terrasse sameie, med sameiebrøk 73/1800.
Sameiet består av 27 leiligheter.
Forretningsfører er Solibo AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold skal søkes til styret.
Planlagte påkostninger:
Det skal stemmes om skifting av utelamper tilhørende hver seksjon.
I tillegg vil de diskutere permanent utbedring av svalganger. Dette er et større prosjekt som ikke er kommet skikkelig i gang. Det er stor sannsynlighet for at svalgang må rehabiliteres og/eller bygges om. Det vil i så fall tas opp felles lån for å utbedre dette. Styret jobber videre med å innhente tilbud og har allerede fått et på ca 1.000.000,-.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 40.000,-
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 3.000,-
Fotopakke: kr 6.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0112/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.21112

Dato

Sist oppdatert: 20. oktober 2021 kl. 13:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for avtale ditt visningstidspunkt. Dersom ingen melder seg på fellesvisning innen kl. 14.00 på visningsdagen, vil ikke visningen bli gjennomført. Sammen finner vi gode og trygge løsninger. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.