Solgt: 4 070 000 kr

Bård Skolemesters vei 4

3 450 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til Bård Skolemesters vei 4
Remi Bangsund
Presenteres av
Remi Bangsund
ÅRVOLL
Gjennomgående 3-roms med moderniseringsbehov - Balkong - vv/fyring inkl. i fk. - Barnevennlig - Markanært
 • Prisantydning
  3 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  154 720 kr
 • Omkostninger
  8 657 kr
 • Totalpris
  4 233 377 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 349 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til populære Årvoll Vest Borettslag og Bård Skolemesters vei 4 - en gjennomgående 3-roms andelsleilighet med stort potensial. Boligen har en praktisk planløsning bestående av entré, romslig stue, to gode soverom, separat kjøkken og et bad som ble pusset opp i regi av borettslaget i 04/05. I tillegg har man tilgang til en flott vestvendt balkong fra stuen. Her har man med andre ord et supert utgangspunkt for å skape drømmeleiligheten!
- Gjennomgående 3-roms med moderniseringsbehov
- Vestvendt balkong på ca. 8 kvm
- Fellesutgifter som inkluderer varmtvann, fyring, tv og internett.
- Mulig å leie garasje- og parkeringsplass i regi av borettslaget.
- Blindvei med lite trafikk, kort vei til skole og barnehage
- Kort vei til godt service- og kollektivtilbud
- Markanært

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bård Skolemesters vei 4, 0590 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 87, bruksnummer 12, ideell andel 1/1
Andelsnummer 63, Årvoll Vest borettslag, organisasjonsnummer 948609096

Innhold

Totalt bruttoareal: 73 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Primærrom:
1. etasje 66 kvm: Entré, bad/wc, to soverom, kjøkken, stue.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 6 kvm og en loftsbod med gulvareal på 10 kvm (skråtak).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.02.2021 utført av Takstmann Murmester Trond Bratvold.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på støpt armert betong til fast grunn. Yttervegger består av pusset malt murfasade og utfyllende vegger med panel på balkong. Bygget har saltak i trekonstruksjon, antatt tekket med takstein. Taket er ikke inspisert, kun visuelt befart fra bakken.
Vinduer: Trerammer med 3-lags energiglass fra 1984.
Dører: Brann- og lydklassifisert entrédør.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Tilstandsgrad 2 er satt på følgende: Vinduer, bad, kjøkken og radiatorer grunnet alder. Den ene radiatoren på soverommet er i følge selger defekt. Lampen under vasken på kjøkkenet kan også være litt vanskelig å skru på til tider.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til populære Årvoll Vest Borettslag og Bård Skolemesters vei 4 - en gjennomgående 3-roms andelsleilighet med stort potensial. Boligen har en praktisk planløsning bestående av entré, romslig stue, to gode soverom, separat kjøkken og et bad som ble pusset opp i regi av borettslaget i 04/05. I tillegg har man tilgang til en flott vestvendt balkong fra stuen. Her har man med andre ord et supert utgangspunkt for å skape drømmeleiligheten!
Entré:
Praktisk entré med plassbygd garderobeskap og plass til kommode.
Stue:
Romslig stue med naturlig plass til både sofagruppe og spisebord. Fra stuen har man tilgang til en flott vestvendt balkong på ca. 8 kvm.
Kjøkken:
Eldre kjøkken bestående av glatt laminerte kjøkkeninnredning med fliser mellom overskap og heltre benkeplate, dobbelkum med ettgreps blandebatteri i benkeslag og lyslist under overskap.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2004/05. Badet inneholder wc, dusjplass med inn- utadslående dusjvegger, servant med ettgreps blandebatteri i skapinnredning og opplegg for vaskemaskin.
Soverom I:
Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Hovedsoverommet har en praktisk romslig skyvedørsgarderobe.
Soverom II:
Boligens andre soverom er også romslig, med god plass til dobbeltseng.
I tillegg:
Boligen disponerer en kjellerbod på ca. 6 kvm og en loftsbod med et gulvareal på 10 kvm, hvor det er skråtak.

Oppvarming

Sentralvarme med originale radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg.
Varmekabler på badet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.12.1959, på rehabilitering av bad datert 14.07.2006 og på rehabilitering av balkonger datert 07.11.2013. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 14 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om veg, bestemmelse om garasje/parkering og bestemmelse om vann/kloakkledning.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

- Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
- Det vil ikke bli vasket ytterligere etter visning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert, rolig og barnevennlig boligområde på Årvoll. Boligen ligger i en blindvei med store opparbeidede grøntarealer i umiddelbar nærhet, noe som gjør boligen meget velegnet for både barn og voksne. Kort vei til barnehage, barne- og ungdomsskole, div. forretninger og offentlig kommunikasjon.
Gangavstand til marka med turstier og lysløyper samt Grefsenkleiva alpinanlegg. Koselige Årvoll Gård med dyr og aktiviteter for hele familien en kort spasertur unna samt badedammen på Tonsenhagen med bademuligheter om sommeren og akebakke om vinteren.
Årvoll senter ligger like ved med matbutikk, apotek, frisør og kafé. Kort vei til Linderud senter og Storo senter med et bredt utvalg av butikker og servicetilbud.
Få minutters gange til offentlig kommunikasjon. Nærmeste bussholdeplass er Årvollveien eller Bjerke med buss nr. 31, som har avganger hele døgnet hele uken, nr. 31, nr. 25 til Majorstuen, nr. 33, nr. 58, nr. 301 og nr. 120. Med buss fra Årvoll tar det ca. 4 minutter til Sinsen T-bane.
Dette er en bolig for deg som ønsker å bo sentralt, men samtidig bo i rolige og grønne omgivelser.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Årvoll barne- og ungdomsskole som ligger i umiddelbar nærhet.
Det er flere barnehager i området, bl.a:
Årvollveien estetiske barnehage 0 km
Årvoll barnehage (1-6 år) 0.2 km
Refstadsvingen barnehage (1-6 år) 0.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 16 476 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet fellesareal med gressplen, bed, prydbusker og trær. Asfalterte gangveier samt oppsatte lekeapparater, sykkelstativ og sitteplasser.

Parkering

Borettslaget har 75 parkeringsplasser som leies ut etter venteliste.
I tillegg er det to garasjelag i borettslaget med til sammen 72 garasjeplasser.
I 2019 ble det lagt til rette for totalt 8 plasser til elbil.
For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, forretninger, kontor, bevertning m.m i henhold til reguleringsplan S-4414 datert 12.11.2008 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
I februar 2010 sa bystyret ja til trikk fra Sinsenkrysset, via Årvollveien, til Tonsenhagen/Linderud. Konsekvensutredelsen foreligger og reguleringsplanen er klar til offentlig høring og politisk behandling (saksnr. 201004818). Trikk til Tonsenhagen er en av 13 foreslåtte strekninger iht. rapport "Videreutvikling av trikkenettet i Oslo" utarbeidet av Multiconsult på vegne av Ruter datert 22.05.2020. Tonsenhagen en av strekningene de anbefaler å arbeide videre med trikk som hovedalternativ.
Det foreligger planer om bygging av forretning/boliger i Årvollveien 15 (gammel del av Årvoll senter). Saken er til behandling i Plan- og Bygningsetaten. Planforslaget inneholder et boligbygg på 6 etasjer med næring i 1.etasje og garasjeanlegg i kjeller. Se saksnummer 201507434 hos Plan- og Bygningsetaten.
I Årvollveien 23 bygges det en boligblokk med 12 leiligheter over 5 etasjer. Prosjektet er nå i sluttfasen og planlagt ferdigstillelse er våren 2021.
Oslo kommune v/ Vann- og avløpsetaten har varslet oppstart av planarbeid for nye vannanlegg i bydelene Alna, Bjerke, Nordre Aker og Sagene. Formålet er å føre rent vann i tunnel fra Sagene til Disen og videre østover til Trosterud, og i en tunnel fra vannbehandlingsanlegget på Oset (Kjelsås) til Disen. Årvollveien ligger innenfor planområdet. Planlagt oppstart er foreløpig satt til 2022, med ferdigstillelse 2028. For mer informasjon se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/ny-vannforsyning-stamnett/.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5 349,- pr. mnd. og inkluderer: fyring, varmtvann, kabel-tv/internett, nedbetaling av fellesgjeld, trappevask, fellesvaskeri, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2021 med en økning på 2 %.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 4 084,-
Renter lån 2: kr 118,-
Avdrag lån 2 : kr 559,-
Renter lån 1: kr 133,-
Avdrag lån 1: kr 345,-
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakken er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 925 824,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 3 332 967,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 21 202,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 154 720,- pr. 05.02.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 34 657 419,- pr. 05.02.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 011722, NORDEA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.02.2021: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 05.02.2021: kr 16 080 902,-
Andel av saldo: kr 71 790,-
Siste termin: 01.11.2030
Lånenummer: 83987156182, Handelsbanken Eiendomskreditt
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 08.06.2020: 1,95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 203
Saldo per 08.06.2020: kr 18 576 517,-
Andel av saldo: kr 82 931,-
Siste termin: 30.12.2037
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (USBL)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 200,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3 613 377,-. Av dette beløpet utgjør kr 154 720,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dag Larssen Mathisen og Gro Boezelijn

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Årvoll Vest borettslag.
Borettslaget består av 224 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt dersom det ikke er til ulempe for andre beboere.
Styret skal ha melding om hundehold og egen avtale om hundehold skal underskrives av andelseier før hundeholdet begynner.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.arvoll-vest.no.
Foretatt påkostninger de senere år:
2004/2005: Rehabilitering av våtrom
2013: Utskifting av balkonger
2014- 2020: Nye tak
Planlagte påkostninger:
- Borettslaget har orientert beboerne om at dreneringen er gammel og det vil bli behov for å fornye denne i løpet av noen år. Det har blitt skiftet drenering rundt tre blokker, og det vil i følge styreleder gjennomføres ytterligere drenering der det skulle dukke opp behov.
- Borettslaget vurderer nedgravd søppelløsning, men dette vil ikke bli tatt opp og vurdert før på generalforsamlingen 2021.
- Styret ser for seg at det vil bli et prosjekt med nye fasader og nye vinduer om ca. 2-4 år. Det må forventes økning i felleskostnader/fellesgjeld når dette prosjektet settes i gang.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten benyttes løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 9.990,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 39-0009/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årvoll
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR39.219

Dato

Sist oppdatert: 22. februar 2021 kl. 15:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.