Solgt: 3 200 000 kr

Raukveien 1

2 800 000 kr
30 m²
Velkommen til Raukveien 1
Ryen/Manglerud
Lys, pen og praktisk 1-roms med alkove, innglasset balkong, utsikt og heis. Fyring, v.v. og bredbånd inkl i felleskost.
 • Prisantydning
  2 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  107 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  3 315 957 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1960
 • Primærrom
  30 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 908 kr
 • Energimerke
  Gul B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og pen leilighet med en praktisk og effektiv planløsning. Leiligheten ligger høyt og fritt i 3. etasje (heis i bygget) med flott utsikt. Inneholder entré/gang, garderoberom, bad med vaskemaskin, alkove med garderobeskap og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang til innglasset balkong med utsikt. Trafikkskjermet beliggenhet med få minutters gange til kollektivtransport, et bredt servicetilbud og flott turområder.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Raukveien 1, 0680 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 149, bruksnummer 479, ideell andel 1/1
Andelsnummer 248, Storgården Borettslag, organisasjonsnummer 950 385 529

Innhold

Totalt bruttoareal: 44 kvm
Totalt bruksareal: 39 kvm
Totalt primærrom: 30 kvm
Primærrom 30 kvm:
Entré/gang, bad, alkove, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang til innglasset balkong.
Sekundærrom 9 kvm:
Garderoberom og innglasset balkong.
Leiligheten disponerer i tillegg 1 kjellerbod på ca. 3 kvm. og 1 loftsbod på ca. 2,6 kvm.
De oppgitte arealer er hentet fra boligsalgsrapport datert 29.09.2020 utført av Anticimex ved Stian Engebretsen.

Byggemåte

Boligblokk over 13 etasjer, samt kjeller. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med betongplate på mark og grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong- og murkonstruksjoner. Utvendige fasader med teglstein og enkelte felter med fasadeplater. Balkong av betong, belagt med terrassebord og med rekkverk av metall.
Taket har en tilnærmet flat takkonstruksjon og er ikke besiktiget.
Vinduer med karmer og rammer av treverk med tre-lags glass fra 1986. Skyvedør til innglasset balkong med karmer og rammer av treverk med to-lags glass fra 1986 og 2004.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Raukveien ligger i trafikkskjermet til i et populært boområde på Manglerud. Sentral beliggenhet med nærhet til kollektivtransport og et bredt servicetilbud.
En lys og pen leilighet som er modernisert og vedlikeholdt gjennom årene. Av påkostninger kan nevnes oppusset bad og rørfornying i 2003 i regi av borettslaget, nytt kjøkken i 2011 og nyere malte vegg- og himlingsflater.
Gulvene er belagt med parkett, foruten fliser på badet, i entréen og garderoben.
Vegger og himlinger i malte flater, foruten veggfliser på badet.
Adkomst til leiligheten i 3. etasje via felles heis eller trappeoppgang. Leiligheten ligger høyt og fritt med flott utsikt. Store vindusflater i stuen/spisestuen gir rommet godt med lys og fremhever utsikten.
Leiligheten har en god og effektiv planløsning som inneholder entré/gang, garderoberom, bad, alkove og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
Entré/gang med praktisk tilliggende garderoberom. Callinganlegg med døråpner.
Både badet og alkoven ligger i praktisk tilknytning til gangen.
Flislagt bad med varmekabler som ble pusset opp i 2003 i regi av borettslaget (iflg. tidligere salgsopplysninger). Badet er innredet med servant i porselen med ett-greps armatur. Speil og lysarmatur med stikkontakt på vegg. Vegghengt skap. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur. Vegghengt toalett (det er iflg. boligsalgsrapporten ikke etablert anordning (slisse under toalettet e.l.) slik at evt. lekkasjevann fra sisterne kan oppdages tidlig). Opplegg for vaskemaskin (vaskemaskinen vil følge leiligheten). Iflg. boligsalgsrapporten mangler ventilasjonsspalte dør/terskel, samt at høydeforskjell topp sluk til topp overflate ved dørterskel ikke er tilfredsstillende. Rørstokk for rør-i-rør er plassert over himling på bad, med inspeksjonsluke i himlingsplate. Borettslaget har forestått rehabilitering av bad og røranlegg i perioden 2002-2007.
Praktisk alkove med garderobeskap.
Fra gangen er det også adkomst til en kombinert stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning. God plass til både salong og spisebord. Utgang til innglasset balkong på ca. 7 kvm. med flott utsikt.
Kjøkkeninnredning fra 2011 (Ikea) med profilerte fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate av treverk. Laminerte plater med flismønster på vegg mellom benkeskap og overskap. Belysning og stikkontakt under overskap. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Integrert keramisk platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin fra Ikea. Integrert ventilator (kullfilter) fra Ikea over platetopp med belysning. Kombinert kjøleskap med frysedel. Hvitevarene på kjøkkenet vil følge leiligheten.
Godt med lagringsplass i hhv. 1 kjellerbod og 1 loftsbod. Bodene er på ca. 2,6 og 3 kvm.
For nærmere beskrivelse av boligens standard henvises det til boligsalgsrapporten datert 29.09.2020 og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og fjernvarme til radiator. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.05.1964.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
Dagboknr 1475, tinglyst 10.12.1958.
Erklæring/avtale. Oslo Lysverker gis rett til å ha transformatorstasjon stående på borettslagets eiendom, og gis rett til adkomst til denne for reparasjoner og vedlikehold.
Dagboknr 11781, tinglyst 01.10.1959.
Erklæring/avtale. Servitutten har samme innhold som forrige servitutt,
Dagboknr 924325, tinglyst 03.06.1966.
Servitutten er håndskrevet og vanskelig å tyde. Servitutten vil følge eiendommen og kjøper/borettslaget overtar ansvaret for denne.
Dagboknr 43033, tinglyst 16.07.1986.
Bestemmelse om veg. Tidligere kjøpekontrakt for borettslagets eiendom. Veiene i området er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal borettslaget være med på å opparbeide veiene til regulert bredde, for egen regning og uten erstatning. Allmenheten gis rett til adkomst til deler av arealet til borettslaget.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en trafikkskjermet og sentral beliggenhet i et populært boligområde på Manglerud. Umiddelbar nærhet til t-bane og buss, samt kort vei til et bredt servicetilbud, bl.a. på Manglerud senter. Treningssenter (Sats) ligger også rett i nærheten. Gangavstand til Østensjøvannet med fine turmuligheter året rundt. Turvei videre inn i Østmarka som byr på flotte turområder både sommer- og vinterstid. Stier, lysløyper og turveier som er fine til turgåing, sykling og løping. Om vinteren blir det kjørt opp skispor i lysløypene. I Østmarka finner du Nøklevann med flott badeplass. Det er muligheter for en gåtur til Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet hvor du kan få kjøpt diverse bakst og kaffe hele året.

Adkomst

Raukveien 1 er en liten vei som strekker seg fra Enebakkveien ti Havreveien. Veien er enveis kjørt med innkjøring fra Enebakkveien.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere private og kommunale barnehager i nærområdet. Leiligheten sogner til Manglerud skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 77 000 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med store grøntarealer og felles lekeplasser.

Parkering

Borettslaget har garasjer til utleie som fordeles etter liste. Borettslaget disponerer også ca. 100 parkeringsplasser. Disse er til disposisjon for borettslagets beboere, og alle må ha gyldig parkeringsbevis via app for å benytte disse. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser 5260 datert 01.09.1960.
Det pågår detaljregulering for å legge til rette for sykkelvei langs Enebakkveien, fra Sandstuveien og bort til Ryen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 908,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmtvann, kabel-tv og internett, kommunale avgifter, normale driftskostnader, brøyting, bygningsforsikring og forretningsførsel.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 1.778,-
Våtromsrehabil. 1.130,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3 500,- pr. år. / 2 919 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital og Telenor som leverandør av kabel-tv og avgiften er inkludert i felleskostnadene (grunnpakke). Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 514 830,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 853 388,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 4 249,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 107 000,- pr. 01.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 64.508.334,- pr. 01.09.2020 fordelt på 2 lån og lånevilkårene er:
Lån1:
Rentebetingelser: 1,58%
Lånets løpetid: 10 år 3 mnd
Avdragsfrihet: Ingen
Lån2:
Rentebetingelser: 1,58%
Lånets løpetid: 15 år
Avdragsfrihet: Ingen

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.915.957,-. Av dette beløpet utgjør kr 107 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hanna Pedersen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Storgården Borettslag.
Borettslaget består av 551 leiligheter.
Forretningsfører er Obos, tlf.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
Borettslaget har 9 fellesvaskerier som betjenes med magnetkort, ved betaling.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019:
-Fase 1 av taktekking i lavblokkene i Havreveien er gjennomført. Dette gjelder Havreveien 2-20.
-Siste fase av automatiske dørpumper i alle inngangsdører.
Ny beplantning bak Byggveien 1-5 på oversiden av garasje og fyrhus.
-Asfaltert rundt lekestativ i Havredalen samt tettet en del hull i asfalten flere steder i borettslaget. Byttet sand på volleyballbanen. Kjøpt inn nytt huskestativ i enden av Havredalen.
-Komprimator bil på våren – ble kastet ca. 20 tonn med avfall.
-Sykkelrommene i høyblokkene ble tømt
2020:
-Fase 2 av taktekking i lavblokkene i Havreveien 22-40.
Planlagte påkostninger:
-Skifte ventilasjonsanlegg på taket i Enebakkveien 164.
-Bytte knappemoduler på ringetablåer i alle lavblokkene.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,6% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0191/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.20191

Dato

Sist oppdatert: 15. desember 2020 kl. 10:03

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.