Solgt: 8 000 000 kr

Slalåmveien 62

8 200 000 kr
181 m²
4 soverom
Meget enkel adkomst til huset - Godt med parkeringsplasser i garasje, carport og på egen gårdsplass
Fredrik Nordstrøm
Presenteres av
Fredrik Nordstrøm
LOMMEDALEN
Enebolig på stor og idyllisk tomt med flott utsikt - Usjenert og solrikt - Egen inngang til kjeller - Garasje og carport
 • Prisantydning
  8 200 000 kr
 • Omkostninger
  206 222 kr
 • Totalpris
  8 206 222 kr
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  181 m²
 • Bruksareal
  225 m²
 • Tomteareal
  1 331 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Slalåmveien 62 er en stor, innholdsrik og velholdt enebolig på 1331 kvm solrik tomt med flott utsikt over Bærums Verk og Lommedalen.
Eiendommen ligger flott til i barnevennlig blindvei med umiddelbar nærhet til skiløyper og Slalåmbakke. Tomten rundt boligen er pent opparbeidet med beleggningsstein, gressplener, brydbusker og parkmessig preg. Boligen har en familievennlig planløsning med forstue, stue med peisovn og klebersteinsgrue, 3 soverom, hovedbad, gjestetoalett, kjøkken og grovkjøkken i hovedetasjen, samt rikelig med lagringsplass i bod med egen inngang. Boligen har i tillegg kjelleretasje med egen inngang, kjellerstue og bad. Tilgang med trapp fra hovedetasjen. Eiendommen har garasje med ladepunkt for elbil, carport og biloppstillingsplasser på egen tomt.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Slalåmveien 62, 1350 LOMMEDALEN
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 98, bruksnummer 41, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 248 kvm
Totalt bruksareal: 225 kvm
Totalt primærrom: 181 kvm
Bruksareal:
Enebolig 225 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 41 kvm: Bad, trapperom, stue, hobbyrom, entré
1. etasje 140 kvm: Entré, bad, gang, stue 1, stue 2, kjøkken, grovkjøkken , wc, 3 soverom
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 9 kvm: Bod
1. etasje 35 kvm: Bod/tørkerom, teknisk rom, garasjerom
+ Hovedterrasse på 58 kvm
+ Terrasse på bakkeplan på ca 6m2
+ Kryploft med lagringsplass
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.12.2019 utført av Boa Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enenbolig over 1 etasje pluss halv underetasje samt krypkjeller, opprinnelig oppført i 1971.
Boligen fremstår med en eldre standard, men løpende vedlikeholdt.
I 2018 ble store deler av kjøkkenet fornyet, takstein skiftet i 2003, parketten i 1 etasje ble slipt i 2005, drenering langs langveggen i 2003 og større deler av kledningen er skiftet av eier selv.
Garasjen er kledd med eternittplater og inneholder asbest, dette er å anse som spesialavfall ved sanering. Boligens alder tilsier at det må aksepteres større skjevheter, mindre isolasjon og utettheter grunnet oppføring etter datidens forskrifter. Generelt må det forventes større vedlikeholdskostnader på slike hus.
Grunn og fundamenter:
Antatt fundamentert på komprimerte, faste masser/fjell.
Gulv på grunn:
Støpt såle av betong. Flere oppforede gulv.
Vegger mot grunn:
Støpte betongvegger, utforet med porebetong e.l. ut mot grunn. Enkelte vegger er utforet med svartpapp, 7cm isolasjon og bindingsverk. Dette var vanlig på oppføringstidspunktet.
Drenering:
Dreneringen er etter de tradisjoner som var vanlig på oppføringstidspunktet. Vestsiden av huset ble drenert av tidligere eier i 2003 ref, nåværende eier.
Yttervegger:
Bindingsverksvegger av tre, antatt isolert med mineralull. Utvendig er huset kledd med stående og liggende kledning.
Vinduer:
Vinduer fra 2005 og 2018 utført med 2-lags isolerglass, karmer av tre. Fastkarmvinduene i stue og kjøkken ble byttet med 2-lags isolerglass i 2005. Øvrige vinduer i stue/kjøkken og vaskerom byttet med 2 lags isolerglass i 2005. Rømningsvindu i kjeller med 2 lags isolerglass fra 2018. Ellers vinduer fra byggeår utført med koblede glass og karmer av tre.
Ytterdører og porter:
Ytterdører fra varierende tid med malt/behandlet overflate og glassfelt. Balkongdør fra ukjent tid med utgang fra stue utført med 2-lags isolerglass, karmer av tre.
Takkonstruksjoner:
Saltakkonstruksjon av tre, tekket med takstein. Undertak av panel. Nedløp av stål. Stigetrinn til pipe. Lufting i gesims og via ventiler i vegg. Deler av taket er etterisolert av nåværende eier.
Taksteinen ble vasket/renset ila de 2 siste årene.
Det ble foretatt stikkmålinger av fukt i undertaket med målinger som viser forhøyede utslag rundt pipegjennomføring, her vare det også tegn til biologiske sporer.
Da taksteinen ble skiftet av tidligere eier i 2003 antas det at det kan være utettheter i pipebeslaget og er grunnlaget for tilstandsgraden.
Loftet opplevdes forøvrig som tørt. Ved besiktigelsen av kaldtloftet via stige ble det registrert noe glippe mellom blikk på underliggende tak, om dette bare er en sikring er ukjent for takstmann.
Terrasser:
Nord-østvendt terrasse på ca 58m2 med utgang fra stuen og direkte adkomst til hagen. Terrassen er belagt med terrassebord og flis og rekkverk av tre.
Syd-østvendt terrasse på bakkeplan på ca 6m2, med adkomst fra terrasse. Terrassen er belagt med terrassebord.
Etasjeskillere:
Etasjeskillere av tre over krypkjeller ellers støpt betong.
VVS (ventilasjon, varme og sanitær):
VVS-installasjoner: Dobbel mantlet varmtvannsbereder fra 2018 på 240/110L montert i teknisk rom. Ecodan Mitsubishi varmepumpe fra 2018.
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: Vanntilførsel rundt i boligen er utført for det meste med kobberrør fra varierende tid. Utekran ved inngangsparti og ved terrassen. Brudd på stikkledning i 2017, reprasjon utført av Tribo rør.
Luftventilasjon: Avtrekk på kjøkken, bod/tørkerom i 1 etasje, bad, wc og krypkjeller. Tilluft via luftespalter i vinduer og ventiler montert i vegg
Elektriske anlegg: Sikringsskap med automatsikringer plassert på lagerrom i 1 etasje.
Hovedsikring på 63 AMP. I 2011 ble sikringskapet fornyet samt elsjekk av boligen, det foreligger samsvarserklæring. Det foreligger også samsvarserklæringer på montering av varmepumpe vann til luft 2018 og luft
til luft i 2014, ladestasjon for elbil og varmekabler i kjeller 2018. Ellers samsvarserklæring på div arbeider. Ladeboks for elbil i garasje. Egen kurs for ventilering av krypkjeller.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2:
- Drenering
- Fuktutslag på loft ved pipe
- Vinduer
- Rekkverk på hovedterrassen
- Vannledninger
- Badenes helhet
- Sluk på grovkjøkken og på teknisk rom
TG3: Ingen
Informasjon fra selgers egenerklæring som ikke fremgår tidligere:
- Noen fuktmerker i kryprom under kjøkken
- Noen små sølvkre for flere år siden
- Begrenset fuktinnslag i yttertak ved pipe
- Utvidet terrasse, fornyet panel på store deler av yttervegg, Carport i 2019. Utført som egeninnsats.
- Påbygget Carport i 2019 med ferdigattest av 28.10.19
- Oljetank for tidligere fyranlegg: Tømt og kondemnert i juni 2014, tømming, tankrens og kontroll/gassmålinger utført av AS Bærum Septik og Transportforretning. Vann/luft varmepumpe for sentralvarme og tappevann installert i 2018.
- Søknad om godkjenning for utleiemulighet ligger pt. hos Bærum Kommune (Bruksendring av kjeller)
- Anticimex, IF boligsjekk utført i des 2013.
- Radonmåling ble foretatt i 2008, årsmidd max verdier på 239 bq3 og min 124 bq3. Etter anbefalingene i 2008 var det anbefalt enkle billige tiltak. I dag er anbefalt tiltaksnivå skjerpet og ligger på 100 bq3.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Slalåmveien 62 er en stor, innholdsrik og velholdt enebolig på 1331 kvm solrik tomt med flott utsikt over Bærums Verk og Lommedalen. Det er sol fra tidlig morgen til ca. kl: 21.30 midt på sommeren.
Eiendommen ligger flott til i barnevennlig blindvei med umiddelbar nærhet til skiløyper og Slalåmbakke. Tomten rundt boligen er pent opparbeidet med beleggningsstein, gressplener, brydbusker og parkmessig preg. Boligen har en familievennlig planløsning med forstue, stue med peisovn og klebersteinsgrue, 3 soverom, hovedbad, gjestetoalett, kjøkken og grovkjøkken i hovedetasjen, samt rikelig med lagringsplass i bod med egen inngang. Det er i tillegg en innredet kjeller med egen inngang og tilgang via trapp fra hovedetasjen.
Eiendommen har garasje med ladepunkt for elbil, carport og biloppstillingsplasser på egen tomt.
Kjøkken: Boligen har en pen kjøkkeninnredning fra 2005, med nye grå. slette fronter og håndtak av stål fra 2018.
Benkeplate av laminert spon fra 2018 og lys under overskap. Kjøkkenet har Integrert oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp (fra 2019) og kjøl/frys. Hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Fritthengende ventilator over platetopp. Fliser mellom overskap og benkeplate, samt stålkum med ett-greps blandebatteri. Fra kjøkkenet er det tilgang til et praktisk grovkjøkken og videre til bod med egen inngang.
Baderom:
Bad i 1. etasje:
Flislagt og romslig bad med varmelabler i gulv. Badet er fra byggeår med nytt toalett, innredning og fliser på øvre del i ca 2006, utført av eier selv.
Badet er innredet med dusjhjørne med hengslet glassdør, innmurt badekar med ventil, gulvstående toalett og servantskap med ett-greps blandebatteri. Ventilasjonsavtrekk koblet via ventil i vegg.
Tilluft via luftespalte under dør.
Bad i kjeller:
Flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet er innredet med dusjhjørne med tett bunnlist og skyvedør, gulvstående toalett, servantskap med ett-greps blandebatteri og overskap med speil.
Badet er fra 1989 ihht eier og levetiden antas at nærmer seg utløpt. Eier har vært i kontakt med utførende og han opplyser at det er lagt membran på gulv og i våtsoner på vegger.
I tillegg har boligen et toalettrom i 1. etasje som er innredet med gulvstående toalett fra 2005, fritthengende servant med ett-greps blandebatteri og brannslange montert i skap, ny slange i ca. 2016.
Overflater:
Gulv:
Gulvene består hovedsakelig av parkett og flis. Malt betong i boder. Heltre eik i forstuen. Parkettgulvet ble slipt i 2005 og har hatt løpende vedlikehold med mattlakk.
Vegger:
Veggene består hovedsakelig av malte flater og panel. Overflatene er løpende vedlikeholdt.
Himlinger:
1 etasje: Panelte flater og himlingsplater. Romhøyde i stue er ca 2,37m.
Kjeller: Panel, malte flater og himlingsplater. Romhøyde i stue er ca 2,22m.
Påkostninger siste årene:
- Luft/luft varmepumpe i stuen
- Vann/luft varmepumpesystem tilkoplet sentralvarmeanlegg
- Tilleggsisolert tak i stue/kjøkken/forstue og bad
- Skiftet vinduer i stue, kjøkken og vaskerom
- Diverse innvendige malerarbeider
- Pusset opp rom i kjeller
- Fornyet utvendig trapp til kjeller
- Skiftet store deler av utvendig panel
- Utvendig maling av huset
- Utvendig platting ved sørvegg
- Ny carport

Oppvarming

Boligen har teglsteinspipe fra byggeår. Contura peisovn fra 2005 i stue med gnistplate på gulv. Åpen murt klebersteinsgrue fra byggeår. Branntilsyn ble utført i ca 2016, uten påpekte feil ihht eier.
Hovedoppvarming med luft/vann varmepumpe tilknyttet radiatorer og varmt tappevann. Ellers elektrisk oppvarming med varmekabler i gulvstøp på bad, entre i 1. etasje og i kjeller.
Varmepumpe på vegg i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.12.1977.
Det foreligger ferdigattest på carport, datert: 28.10.2019.
Det foreligger ferdigattest på bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel, datert 06.02.20.
Disse kan fås ved henvendelse til megler.
- En liten del av terrassen og utstikk ved soveromsavdelingen i hovedetasjen er utvidet utover det byggemeldte tegninger viser. Det er uvisst om dette er godkjent av kommunen.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for ovennevnte forhold videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3024/98/41:
22.04.1970 - Dokumentnr: 3336 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
14.05.1970 - Dokumentnr: 3912 - Erklæring/avtale
Bestemmelser vedr. felles privat spillvannsledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
31.10.1968 - Dokumentnr: 7701 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3024 Gnr:98 Bnr:1
16.12.2019 - Dokumentnr: 1509557 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
01.01.2020 - Dokumentnr: 1737122 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0219 Gnr:98 Bnr:41
22.04.1970 - Dokumentnr: 3336 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
14.05.1970 - Dokumentnr: 3912 - Erklæring/avtale
Bestemmelser vedr. felles privat spillvannsledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
31.10.1968 - Dokumentnr: 7701 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3024 Gnr:98 Bnr:1
01.01.2020 - Dokumentnr: 1737122 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0219 Gnr:98 Bnr:41

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet, men det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller deler av eiendommen, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Kjelleretasjen er godkjent til varig opphold og har egen inngang, samt tilgang til hovedetasjen via trapp. Her er det potensiale for å sette inn et kjøkken og lage en hybel.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Radonmåling av boligen ble foretatt i 2008, med max verdier på 239 bq3 og min verdier 124 bq3.
Etter anbefalingene i 2008 var det anbefalt enkle, billige tiltak. Målingene er over angitt grenseverdi etter dagens krav. Tiltak må iverksettes dersom boligen skal leies ut.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Slalåmveien 62 er en flott familiebolig med høy og fri beliggenhet i rolig og barnevennlig blindvei. Her nyter du vid og fin utsikt mot Bærums Verk og Lommedalen. Boligen ligger midt i et særdeles barnevennlig og rolig boligområde. Her kan man spenne på seg langrennskiene like ved og enkelt komme seg inn på løypenettet i Lommedalen, du kan likeledes kjøre på alpintskiene inn i Krydsbybakken og tilbake til huset.
Lommedalen er virkelig stedet å leve for deg som er aktiv og glad i natur og frisk luft. Her er det gangavstand til treningssenter med flotte treningslokaler, du har Marka "rett utenfor huset" med sine flotte tur-muligheter, det være seg på hesteryggen, ski eller sykkel, det er nærhet til 2 golfklubber og det finnes flere ridesentre i nærområdet. Sommerstid frister det idylliske Burudvann med sine deilige bademuligheter.
Fra boligen er det gangavstand til innholdsrik matvareforretning og en kort kjøretur til Bærums Verk Handelssted som byr på butikker, cafè, pizzeria, baker, hollandsk pannekakehus, og gourmetmat på Vertshuset. Bussholdeplass ligger det i krysset Lommedalsveien / Slalåmveien, hvor det går Ekspressbusser til Oslo med hyppige avganger i rushtiden, og bussforbindelser til Sandvika med 4 avganger i timen. Drøye 2 kilometer skolevei til Lommedalen barneskole og Mølladammen ungdomsskole og flere barnehager innenfor en kort radius av området. Lommedalen byr på fantastiske oppvekstvilkår for barna og har rikelig med aktivitetstilbud.

Adkomst

Ta av til Slalåmveien fra Lommedalsveien. Fortsett Slalåmveien forbi Rema 1000-bygget og følg Krogsveen visningsskilt frem til eiendommen.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
- Lommedalen barneskole
- Mølladammen ungdomsskole
Noen av nærområdets barnehager:
- Lommedalen barnehage - Krydsby
- Nøtteliten familiebarnehage - Krydsbyveien
- Nøtteliten familiebarnehage Slalåmveien
- Lommedalen Menighetsbarnehage
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Stor, flott tomt på 1331 kvm. Tomten er opparbeidet med flotte grøntarealer, frukttrær, blomster, bærbusker, terrasser, redskapsbod, carport og parkeringsareal på gårdsplass. Det er gode adkomstforhold til eiendommen, flat og fin hage foran huset samt idyllisk hage på nedsiden. Det er trapp ned til separat inngang til kjelleretasjen.
Drivhuset i hagen følger ikke med eiendommen ved salg.

Parkering

Parkering til bil i garasje og i carport samt på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan:
Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til eldre reguleringsplan 1967223 Krydsby-Tilleggsareal datert 15.10.1968 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan:
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2017-2035 med ikrafttredelse 04.04.2018. Det er igangsatt planlegging av kommuneplanens arealdel 2035-2040.
Planer i området:
Det er igangsatt planlegging av ny vannforsyning Oslo - Lommedalsveien 297. Plantype detaljregulering.
Byggesaker i nærområdet:
Det er pågående byggesak på naboeiendommene Slalåmveien 64 (Byggesak: 2017/24888, gjelder garasje) og Slalåmveien 71 (Byggesak 2017/5292 - Gjelder tilbygg med ny boenhet ) samt (Byggesak: 2017/409 - Gjelder garasje - støttemur og utvendig trapp)
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.138,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år. / 23.600 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.212.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på 1.159,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Muligheter også for kabel-TV gjennom Canal-Digital.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 2.136,- pr. kvartal.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2.054.380,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 bli kr. 7.395.766,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.406.222,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0219/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.19219

Dato

Sist oppdatert: 29. juli 2020 kl. 09:04

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.