Høienhald

Byfogd Sandbergs gate 9 F

Prisantydning

1 600 000 kr

Fellesgjeld: 118 031 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 1 719 063 kr
Etasje
2
Byggeår
1991
Soverom
1
Areal (P-ROM)
48 m²
Tomteareal
3554 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
5 835 kr

2-roms seniorleilighet med vestvendt balkong. Flere oppussede overflater. Praktisk planløsning. Sentralt og rolig.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Gjennomgående 2-roms andelsleilighet på Høienhald:


 • Alle rom utenom badet pusset opp i nyere tid
 • I 2. etasje, adkomst via svalgang til egen ytterdør
 • Tilgang på varmebasseng i Høienhald bad samt felles stue med terrasse for det sosiale. Rett over veien er også Frivillighetens hus med bla eldretrim og andre aktiviteter.
 • Ny varmtvannsbereder på kjøkken i 2011 og nyere kjøleskap/fryser
 • Kun personer over 60 år eller med nedsatt funksjonsevne kan bli andelseiere
 • Garasjeplass tildeles etter venteliste
 • Sentralt, men tilbaketrukket midt i byen
 • Få hundre meter til gågaten med forretninger og kjøpesenter
 • Alle byens øvrige fasiliteter innenfor gangavstand
 • Kort vei til vakre turområder omkring byen

Eiendommen

Byfogd Sandbergs gate 9 F, 1532 MOSS 
Gårdsnummer 2, bruksnummer 2767, seksjonsnummer 0, kommunenummer 104

Områdebeskrivelse

På Høienhald vil du bo svært sentralt midt i byen, men samtidig tilbaketrukket og fredelig i høyden over sentrum. Herfra er alle sentrums forretninger, kulturliv og ikke minst togstasjonen innenfor gangavstand, i tillegg finner du både Høienhald Bad og Skarmyra kulturkafé i det umiddelbare nabolaget. Her finner du også Frivillighetens hus med blant annet eldretrim og forskjellige aktiviteter. 

En kort rusletur på omlag 600 meter tar deg ned til gågaten, byens hovedåre med en rekke forretninger og spisesteder. Langs gågaten ligger også byens store kjøpesenter Amfi Moss med nesten 70 forretninger og tilknyttet bussterminal med alle linjer som gjør det enkelt å ta seg videre i de fleste himmelretninger.

Togstasjonen er vel så lett tilgjengelig rett ned trappene ved terrasseblokkene. Herfra er reisetiden i dag fra cirka 40 minutter til Oslo, og etter den pågående utbyggingen vil tiden forkortes til kun en halvtime.

Skal du møte venner eller spise ute, er spisesteder som nye Skarre Øl & Mat, Moments Spiseri og Ming Sushi alle gode alternativer i byen. På morgenkvisten er det lun og hyggelig stemning hos Onkel Blå ved det nyoppussede Kirketorget som byr på deilig kaffe og nysmurt frokost. I Møllebyens rustikke omgivelser finner du klassikere som Mikrobryggeriet og Café Riis, samt byens kino.

Selv om leiligheten ligger midt i byen, er det likevel kort vei ut til flotte friarealer både på Jeløy og i Mossemarka. Legg gjerne hverdagslige gå- eller treningsturer langs vannkanten ut mot Framnes, gjennom Reierskogen og rundt til Alby, eller i markas store nettverk av løyper. Her finner du også preparerte skiløyper når forholdene tillater vinterstid, deriblant i det nye kunstsnøanlegget like bak kjøpesenteret Mosseporten.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 55 kvm
Totalt bruksareal: 52 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm

Innhold: Entré, bod, bad, soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong.

Primærrom, 48 kvm.: Entré, bad, soverom, kjøkken og stue.

Sekundærrom, 4 kvm.: Bod.

I tillegg disponerer boligen en utvendig bod ca 5.5 m2.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.08.2019 utført av Ståle Frosterød. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 3.554 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealer med noe grøntanlegg og div. beplantning. Asfalterte gang- og stikkveien.

Parkering

Felles biloppstillingsplasser på borettslagets eiendom. Boretslaget har også noen garasjeplasser som fordeles etter behov. Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann antas oppført med yttervegger i trekonstruksjon, etasjeskillere i betong, tak i prefabrikerte takstoler, med utvendig tekking av taksten.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Gulv i kjøkken mangler del av fotlist, noe merker i gulv i baderom.
Overflater baderom med høy alder og liten gjenværende brukstid.
Noe merker på frontene på kjøkkeninredning.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 30.06.1991. 
Tillatelsen er gitt med vilkår om at følgende ferdigstilles: 

- Utenomhusanlegget 
- Gjenstående arbeider (maling, g. belegg, belistn.) i korridorer
- Ventilasjonskanalers gjennomføringer til loft tettes forskriftsmessig
- Adkomst til søppelrom må tilrettelegges for bevegelseshemmede.
- Kabelgjennomføringer til tavlerom i garasjeanlegg tettes forskriftsmessig
- Røkluke i trapperom monteres 

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Leiligheten ble oppført i 1991 og er i nyere tid oppgradert med oppussing av overflatene, inkludert maling av vegger og himlinger samt nye laminatgulv i de fleste rom.

Romløsningen er arealeffektiv og gjennomgående med stuen orientert mot vest. Stuen er stor nok til å romme både en sofagruppe og et spisebord, og byr på utsyn mot borettslagets velstelte gårdsrom. Ute på balkongen, som er tilgjengelig rett fra stuen, kan du få med deg ettermiddags- og kveldssolen sommerstid.

Kjøkkenet vender motsatt vei av stuen og er stort nok til å romme et spisebord for fire personer foran vinduet. Kjøkkenets skapinnredning har gode oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk. Ny varmtvannsbereder ble montert i benkens hjørneskap i 2011, avtrekksventilatoren er også av nyere dato samt nyere kjøl/frys. 

Leilighetens soverom har adkomst rett fra stuen og i tillegg direkte forbindelse til badet. Soverommet er pusset opp med samme type laminatgulv og malt med fondvegg i en tidsaktuell blåfarge. Legg for øvrig merke til at soverommet har vindu inn mot det skjermede og fredelige gårdsrommet, fremfor mot gaten.

Badet antas å ha standard fra byggeåret og bør på bakgrunn av forventet levetid påregnes renovert i overskuelig fremtid. Badet representerer således et uforløst potensial knyttet til modernisering. Dagens overflater består av belegg på gulvet og våtromsplater på vegger, mens utstyr inkluderer tradisjonelle baderomsmøbler, dusjhjørne og gulvklosett. Det er for øvrig også rør-opplegg til vaskemaskin.
I tillegg har beboere tre dager i uken tilgang på varmebasseng i Høienhald bad samt at det i lelighetens etasje er en fellesstue med terrasse hvor beboere møtes for en hyggelig prat over kaffen. 

Overflater og innredninger:
Gulv: Belegg på bad, for øvrig laminat.
Innervegger: Plater på bad, for øvrig malte tapeter.
Himlinger: Malt betong.

Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte grå benkeplater. Plater på vegger over benker. Nedfelt dobbel stålservant med ett-greps blandebatteri og oppvaskmaskin. Veggmontert avtrekksventilator. Varmtvannsbereder fra 2011 montert i hjørneskap.

Bad: Veggmontert porselensservant med ett-greps blandebatteri. Servantskap med glatte hvite fronter. Veggmontert speil og overbelysning. Sideskap med profilert hvit front. Høyskap med speilfront. Dusjhjørne med hånddusj og fast skjermvegg. Gulvmontert klosett. Rør-opplegg for vaskemaskin.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Høienhald Borettslag.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.  
Foretatt påkostninger de senere år: 
Boretslaget har byttet panel/bordklednign og isolasjon i Byfogd Sandbergs gate nr 9 og 11.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

I henhold til vedtektene har Moss kommune tildelingsrett. Moss kommune har iht mail datert 22.08.19 frasagt seg tildelingsretten.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelse om snuareal/rundkjøring og bestemmelse om garasje/parkering.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutt. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boliger, felles parkeringsplass, felles avkjørsel og gang-/sykkelvei i henhold til reguleringsplan 215- Kvartalet Høyenhaldgata, Fjellveien, Skolegata og Byfogd datert 13.12.1988 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.11.1988. eiendommen omfattest også av kommuneplan KP_0104. Avsatt til bebyggelse og anlegg,Nåværende.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Bare eldre over 60 år eller funksjonshemmende personer som kan bli andelseiere.

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingen er selger. Arvingen har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

I henhold til vedtektene har Moss kommune tildelingsrett. Moss kommune har iht mail datert 22.08.19 frasagt seg tildelingsretten.

Oppdragets KR-kode

KR30.19512

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.835,- pr. mnd. og inkluderer: Trappevask, kabel tv, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretnignsførsel m.m
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 405,-
Avdrag kr 3.491,-
Driftsutgifter kr 1.939,-

Borettslagets lån (lånenr: 98754321) er avdragsfritt. Frem til 30.06.2022 betales det dermed kun renter. Borettslaget skal i regnskapet opplyse om hvor mye felleskostnadene vil øke etter utløpet av avdragsfri periode. Megler har ikke mottatt informasjon om dette fra forretningsfører, og det er derfor uklart hva felleskostnader etter avdragsfri periode vil utgjøre. 

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 461.541,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.661.547,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 3.552,- pr. 31.12.18
Andel fellesgjeld er kr 118.031,- pr. 20.08.19

Total fellesgjeld for boligselskapet er 5.893.293,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Saldo: kr. 5.269.077,- pr 31.12.18
Rentebetingelser: 2,67 %. Renten er bundet fram til nov-2019.
Lånets løpetid: 2021
Avdragsfrihet: ingen

Lån 2:
Saldo: kr. 624.216,- pr 31.12.18
Rentebetingelser: 2,65 %.
Lånets løpetid: 2036.
Avdragsfrihet: frem til 30/6-2022

Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 1.719.063,- Av dette beløpet utgjør kr 118.031,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.062,-

Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr kr 350,- pr. medlemskap (+ kr 250,- i kontingent) pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr. 35.000,-
Designprospekter: kr. 3 500,-
Foto/Plantegning/stylingrådgivning: kr. 5 750,-
Grunnhonorar/tilrettelegging: kr. 9 900,-
Nettannonsering og sosiale media: kr. 4 750,-
Offentlige opplysninger: kr. 3 500,-
Oppgjørshonorar Moss: kr. 4 000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Egil Andre Horgmo
Eiendomsmegler MNEF & Partner

Egil Andre Horgmo

Telefon
Mobil 98414174

Lurer du på noe

Egil svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.