Komplett salgsoppgave

Brattåslia 59

2 500 000 kr
54 m²
1 soverom
Pernille Skjolden
Presenteres av
Pernille Skjolden
Vestby/Brattåsen
Hytte med stor tomt - Anneks på 20 kvm - Bad og kjøkken fra 2015 - Solrike uteplasser
 • Prisantydning
  2 500 000 kr
 • Omkostninger
  63 842 kr
 • Totalpris
  2 563 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1967
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  54 m²
 • Bruksareal
  54 m²
 • Tomteareal
  2 656,8 m² (festet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Brattåslia 59!
En koselig hytte med stor tomt i et veletablert hyttefelt i Brattåslia ca. 4 km fra Vestby sentrum.
- Stor tomt med flere fine uteplasser
- Gode solforhold
- Kort vei til bussholdeplass
- Kun ca. 40 minutter med bil til Oslo
- 30 minutter gange til kystlinjen og Hvitsten badeplass
- Nytt innredet anneks 2019-2021 på ca. 20 kvm (noe arbeider gjenstår)
- Tilknyttet offentlig vann og avløp
- Bad fra 2015 med gulvvarme
- Kjøkken fra 2015
- Vinduer fra 2015 (med unntak av to)
- Nytt sikringsskap 2016
- Frittstående overbygget paviljong på ca. 16 kvm
Se 360-bilder av området rundt hytta her (klikk og dra på bildet):
https://www.follodronefoto.no/ipanorama/virtualtour/37?fbclid=IwAR1KgwIQHA_T4jS3gJo5vBO_qNpdIt-l1Cvk2dSPYvrRw8ERcoSgPKOK8AA

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brattåslia 59, 1542 VESTBY
Gårdsnummer 57, bruksnummer 53, kommunenummer 3019,Gårdsnummer 57, bruksnummer 54, kommunenummer 3019

Innhold

Totalt bruttoareal: 59 kvm
Totalt bruksareal: 54 kvm
Totalt primærrom: 54 kvm
Primærrom, 54 kvm: Entré, sovealkove, bad, soverom, kjøkken og stue/spisestue.
Krypkjeller under hytta med adkomst via luke i grunnmur mot øst.
I tillegg er det satt opp et innredet anneks på 20 kvm på.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.04.2021 utført av Kenneth Lesteberg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur av lettklinkerblokker stående på fjell. Yttervegger og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående kledning. Ytterkledning ble malt i 2018 (litt gjenstående malejobb). Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med shingel. Profilert entrédør av tre. Vinduer med karmer av tre og ett-/tre-lagsglass fra byggeår, 2015 og 2016. Vinduer fra 2015 og 2016 er med Argongass. Krypkjeller har hovedsakelig fjellgrunn med noe jordbunn. Det ble ikke påvist symptomer på skader. Erfaringsmessig er krypkjellere en risikokonstruksjon knyttet til fukt og skader. Regelmessig ettersyn anbefales. Det er ikke etablert drenering rundt hytta, grunnet at den står på fjell.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- TG3: Takkonstruksjon har tegn til svekkelser. Omfattende fuktskjolder på innvendig side, fuktskader i undertaket, samt i taksperrer. Svertesopp i undertaket i stort omfang. Råtesopp som følge av for høy fuktighet er påvist. Tiltak anbefales utført innen kort tid. Lite/ingen ventilering av kaldtloft. Spor etter aktivitet av gnagere er påvist. Uvisst omfang. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- TG2: Vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad.
-TG2 på to vinduer som er fra byggeår.
- TG2: Ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Det vurderes av takstmann at grunnmuren mangler fuktsikring og det er fuktmerker/tegn på utilsiktet fuktighet i kjeller og plate på mark.
- TG2: Markterrasse med moderate råteskader.
- TG2: Gulvet bærer preg av alder/slitasje. Det er stedvis knirk i gulvet.
Det er ikke utført feiing eller tilsyn med fyringsanlegg på denne fritidsboligen. Movar sendte ut en kartlegging om informasjon og bruk av fyringsanlegget i 2018.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Koselig fritidsbolig med stor tomt i et veletablert hyttefelt. Det er flere fine uteplasser med gode solforhold. Sydvendt markterrasse på ca. 16 kvm ved inngangspartiet. Frittstående overbygget paviljong på ca. 16 kvm med stikkontakt, belysning, utepeis og god plass til sittegruppe.
Innvendige overflater: Gulvflater i hytta er belagt med tregulv fra byggeår. Vegger i malt panel, tapetserte flater og glatte malte flater. Himlingsflater utført i malt panel.
Entré:
Entré med plass til oppheng av yttertøy og til sette fra seg sko.
Baderom:
Baderom fra 2015 med flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i flis og glatte malte flater. Vegghengt innredning med heldekkende servant. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdør med regnfallsdusj. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i vegg.
Kjøkken:
Ikea kjøkkeninnredning fra 2015 med profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i kompositt. Montert kjøkkenplater mellom benkeplate og overskap med stikkontakter på vegg. Integrert oppvaskmaskin, integrert stekeovn med nedfelt induksjonstopp (montert komfyrvakt) og integrert kjøleskap med fryser. Integrert ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Kun integrerte hvitevarer medfølger. Montert watergard.
Stue:
Lys og romslig stue med vindusflater mot syd og vest som slipper inn godt med naturlig lys. God plass til sofagruppe, spisestue og tilhørende møblement. Effektiv vedovn fra 2015 for varme og hygge.
Soverom:
Fint soverom med garderobeskap.
Sovealkove:
Praktisk sovealkove med plass til seng og hylleløsning.
Anneks:
Innredet isolert anneks fra 2019-2021. Annekset består av stue, kjøkkenkrok, bod og mulighet for sovehems. Innlagt strøm. På befaringsdagen er ikke annekset ferdigstilt. Mangler stedvis kledning utvendig, taktekking og gulvlister innvendig.

Oppvarming

Gulvvarme på bad. Vedovn fra 2015 i stue/spisestue. Øvrig oppvarming fra panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger godkjente tegninger datert 09.05.1969.
Tidligere anneks er revet og det er satt opp nytt anneks på 20 kvm i 2019-2021. Det er ikke søkt om/ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar ansvar for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Sovealkoven er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar for dette.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 500004, tinglyst: 19.06.2008: Festekontrakt for gnr. 57, bnr. 53.
Dagboknr. 499932, tinglyst: 19.06.2008: Festekontrakt for gnr. 57, bnr. 54. Disse ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det oppfordres til å lese bestemmelsene i disse godt.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 5050, tinglyst 26.09.1968 og dagboknr 2949, tinglyst 22.05.1969, type heftelse: Bestemmelse om deleforbud, forbud mot visse former for næringsvirksomhet. Pliktig medlemsskap i velforeningen. Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om generende virksomhet. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om gjerde. Man kan ikke drive noen form for sjenerende virksomhet på eiendommen.
Dagboknr 558843, tinglyst 16.05.2019, type heftelse: Jordskifte. Krav om bruksordning og stifting av veilag. Denne eiendommen er pliktig medeier i veilaget med andel 2,4 %.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Utebord og tilhørende benker vil bli stående og medfølger ved kjøp.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Brattåslia 59!
En koselig hytte med stor tomt beliggende i et veletablert hytteområde ca. 4 km vest for Vestby sentrum. Eiendommen ligger usjenert til og har flere fine uteplasser med gode solforhold. Flott turterreng i umiddelbar nærhet. Det er ca. 30 minutters gange til kystlinjen, idylliske Hvitsten og Emmerstad badestrand ved Oslofjorden. Det er ca. 4 km. til Vestby Sentrum som kan by på flere dagligvareforretninger, lege, tannlege, treningssenter, frisør, biblitek, vinmonopol og Vestby storsenter med flere butikker og spisesteder. Nord i Vestby finnes populære Norwegian Outlet. Gangavstand til bussholdeplass med jevnlig avganger til Vestby sentrum. I sentrum er det togstasjon med gode forbindelser til Ski, Oslo og Moss. Det tar 37 minutter til Oslo og 16 minutter til Moss. Det bygges nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo som antakelig vil stå ferdig i 2022. Reisetiden på direktereiser mellom Oslo og Ski skal da reduseres fra ca. 25 minutter til ca. 11 minutter.
Gode forbindelser med bil via E6 til Oslo og Østfold. Det tar ca. 40 minutter med bil til Oslo.

Adkomst

Adkomst fra Vestby: Kjør mot Pepperstad Skog og ta av til høyre inn på feltet. Etter ca. 600 meter, ta av grusvei til venstre skiltet Bjørnstadveien og følg veien ca. 1,4 km forbi gården, over jordene og til postkassestativene. Hold til venstre i veiskillet ved postkassestativene, ved neste veiskille hold til høyre inn på Brattåslia. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 2656,8 kvm. Tomtearealet består av to separate tomter, bnr. 53 på 1494,7 kvm og bnr. 54 på 1162,1 kvm. Tomten er opparbeidet med bruksplen og beplantning. Forstøtningsmur i hagen mot øst. Noe synlig fjell i dagen og deler av eiendommen som naturtomt. Flaggstang på eiendommen.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 10.600,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 01.01.2021. Avgiften reguleres via konsumprisindeksen hvert år og hvert 10. år i forhold til prisen på lignende tomter i distriktet. Festeavgiften faktureres hvert år med forfall 01.01.
Festeforholdet løper til det sies opp av fester. Det må gjøres skriftlig med 2 års oppsigelsesfrist.
Grunneier opplyser at innløsning av tomta kan være aktuelt. Pris diskuteres iht. dagens marked.
Grunneier Anette Nyheim Stubberud og Espen Løvhaug Stubberud har forkjøpsrett og de opplyser at det kan være aktuelt å benytte seg av forkjøpsretten. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves. Grunneier kan ikke nekte samtykke uten saklig grunn.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via Kystlinjen vann og avløp. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Vann- og avløpsrør er isolert med varmekabler fra hytta til tilkoblingspunkt i veien.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18.03.2019 avsatt til fritidsbebyggelse.
I områder for fritidsbebyggelse er det tillatt med utvidelse av eksisterende fritidsbebyggelse med maksimum 20 kvm BRA kun én gang. Det er kun påbegynt grunnarbeider for tilbygg på denne hytta.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 8.301,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann og avløp.
Kystlinjen fakturerer kr 3.000,- pr halvår for drifting av VA-anlegg.
Helårsrenovasjon utføres av Movar og koster kr 1.116,- i 2021.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.828,-.
Velavgift er kr 1.250,- pr. år. Obligatorisk dugnad. Dersom man ikke møter opp faktureres det med kr 300,-.
Bjørnstadveien og Brattåsen veilag. Jordskifteretten besluttet en prosentvis andel per medeier. Denne eiendommen skal stå for 2,4 % av kostnadene. Veiavgift er kr 2.400,- pr. år per d.d.
Boligen er tilknyttet mobilt bredbånd fra Telia og kostnaden er kr 990,- pr mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 138.379,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.563.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Brita Magnussen

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0044/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2144

Dato

Sist oppdatert: 10. mai 2021 kl. 15:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.