Solgt: 2 375 000 kr

Kråvasslia 129

2 375 000 kr
63 m²
2 soverom
Velkommen til Kråvasslia 129!
Flaktveit
Lekker 3-roms med privat terrasse på 70 kvm, nydelig utsikt og gode solforhold! Trappefritt. Parkering i garasje
 • Prisantydning
  2 375 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  206 741 kr
 • Omkostninger
  9 257 kr
 • Totalpris
  2 590 998 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1989
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  63 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 881 kr
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kråvasslia 129! En flott endeleilighet med kanskje borettslagets beste beliggenhet! Her er stor terrasse på hele 70 kvm, godt skjermet for innsyn, flott utsikt og gode solforhold. Etablert og barnevennlig nabolag med nærhet til alt på Flaktveit. Noen hovedpunkter: - Klargjort for å montering el-bil lader - Svært god beliggenhet med terrasse på 70 kvm . Gode solforhold, fra tidlig morgen til sene kvelden sommerstid - Baderom oppusset i 2008 av fagfolk - Egen merket parkeringsplass i garasjeanlegg - Stor bod med masse lagringsplass - Borettslaget har rehabilitert fasade, vinduer, dører og tak - Busstopp like ved, Linje 4Velkommen til visning! Areal beskrivelse: Entré, to soverom, inne- og utebod, baderom, kjøkken og stue med utgang til terrasse

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kråvasslia 129, 5134 FLAKTVEIT
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 206, bruksnummer 801, ideell andel 1/1
Andelsnummer 1, Hjortlandstemma borettslag, organisasjonsnummer 946505587

Innhold

Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 63 kvm
Primærrom:
Bolig:
1. etasje 63 kvm: Entré, to soverom, baderom, kjøkken og stue.
Sekundærrom:
Bolig:
1. etasje 3 kvm: Innvendig bod
I tillegg disponerer boligen én utvendig bod som går over to etasjer. Utebodens 1. etasje er oppmålt til ca 4,9 m2. Loftsetasjen har skråtak (gulvflate er målt til ca 9,3 m2).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.01.2021 utført av Anticimex Bergen.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført på grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning (skiftet i 2020). Utvendig etterisolering ble utført i 2020. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein (skiftet i 2020)
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på:
- Fall på gulv og manglende dren fra sisterne på baderom vurdert til TG 2
- Skjevheter i gulv stue/kjøkken vurdert til TG2
- vannrør i kobber vurdert til TG2. Dette gjelder ikke vannrør på baderom, der vannrørene ble skiftet til rø-i-rør system i 2008.
- Rekkverkshøyde på terrasse er under 0,9 meter
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Flere veggflater tapetsert og malt
- Rehabilitering av fasader i regi av borettslaget

Standard

Innholdsrik endeleilighet med borettslagets beste beliggenhet! Her er stor terrasse som strekker seg rundt tre sider av leiligheten. Her sitter du usjenert og kan nyte både solen og den flotte utsikten. Pent arbeidet inngangsparti med god plass til å møblere sittegruppe. Her er også inngang til stor utebod med god lagringsplass.
Innvendig har leiligheten gjennomgående normal standard. De fleste veggflater har blitt oppusset i lyse farger, noe som gir leiligheten et moderne uttrykk.
Her er entré/gang med lyse veggflater, fliser med varmekabler på gulv og god plass til å henge opp yttertøy. Det er to soverom i leiligheten, begge er av god størrelse med mulghet for praktiske garderobeløsninger. Pent helfliset bad, oppusset i 2008, med belysning i tak, varmekabler i gulv og innredet med toalett, dusjhjørne og baderomsinnredning med heldekkende servant. Det er også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Stuen oppleves som romslig og åpen med store vindusflater som gir godt lysinnslipp. Det er god plass til å møblere sofagruppe og tv-seksjon. Utgang til stor terrasse på 70 kvm som har gode solforhold og nydelig utsikt over nærområdet. Kjøkkenet, som er i åpen løsning mot stuen , er innredet med med god skap- og benkeplass. Integrert komfyr og plass til kjøleskap og oppvaskemaskin (kan medfølge om ønskelig)

Oppvarming

Rentbrennende vedovn montert i 2014. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.11.1989. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en populær og meget barnevennlig beliggenhet i Kråvasslia på Flaktveit. Nabolaget vil passe godt for den som ønsker et etablert og trygt bomiljø rundt seg. Her er det rolig og barnevennlig med nærhet til det aller meste.
Borettslaget har bilfritt tun hvor det er lekeplass samt felles uteplass med grill, stoler og bord, fungerer som et samlingspunkt hvor det arrangeres flere arrangement gjennom året. Ellers i nabolaget er det flere lekeplasser samt det er skogsområder rundt som innbyr til lek og moro for barna.
Leiligheten har god intern beliggenhet - i enden av rekken med terrasse rundt tre sider av boligen. Her sitter du skjermet fra innsyn og kan følge solen fra tidlig morgen til sene kveld. Fra stuen er det utgang til stor terrasse med nydelig utsikt mot Hjortlandsdalen.
Nabolaget er svært barnevennlig og har nærhet til barnehage, barneskole og ungdomsskole. Flaktveit IK har et bredt tilbud for aktiviteter i alle aldersgrupper. Flaktveithallen med tilhørende fotballbane og idrettsplass like ved. I tillegg er det også en ny kunstgressbane, skaterampe og frisbeegolfbane.
Flott turterreng mot Hjortlandsdalen i variert og vakkert turterreng, godt utgangspunkt for tur til eksempelvis Vikinghytten og videre til Fløyen.
Ulvedalen Torg med diverse servicetilbud deriblant matbutikk, (som også er søndagsåpen) bare 5 min gangtur unna. Åsane Senter og Horisont har et bredt utvalg av butikker og servicetilbud. Gode bussforbindelser, Linje 4, like ved.

Adkomst

Kjør opp Flaktveitvegen ved Åsane Yrkesskole. Følg denne til skilt Kråvasslia, og ta av her. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Langerinden barnehage 0-6 år
Flaktveit barnehage - Ulvhøyen
Åsane gårds og friluftsbarnehage 2-6 år
Flaktveit skole 1-7 kl
Li skole 1-7 kl
Breimyra ungdomsskole 8-10 kl
Åsane videregående skole
U. Pihl videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Leiligheten har stort privat uteareal hvor en kan følge solen fra tidlig morgen til sen kveld. Borettslaget har pent opparbeidete utearealer.

Parkering

Parkeringsplass i garasje medfølger. Det er trukket kabel frem til parkeringsplassen og klargjort for montering av lader for el-bil. Ellers opparbeidet gjesteparkering for borettslaget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan datert "A°SANE. GNR 205 OG 206, HJORTLANDSSTEMMA F4".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5.881,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv og bredbånd, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, drift av borettslaget.
Felleskostnader fordeles slik:
Fellesutgifter kr 5.422,-
Miljøgebyr papirfaktura kr 30,-
Kabel-tv kr 429,-
Deler av borettslagets lån er avdragsfritt, frem til 30.06.2021betales det kun renter på det ene lånet. I den forbindelse vil felleskostnader øke med kr 470,- fra 01.02.2021.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av bredbånd og kabel-tv. Grunnpakke er inkl. i felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 593 898,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 138 032,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18.314,- pr 31 122019.
Andel fellesgjeld er kr 206.741,- pr 29.12.2020.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 7.121.415,- pr. 29.12.2020 og lånevilkårene er:
Kreditor Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 29.12.2020: 0.79% pa.
Antall terminer til innfrielse: 3
Saldo per 29.12.2020: kr 121 415
Andel av saldo: kr 3 525
Første termin/første avdrag: 30.06.1990 (siste termin 31.12.2021)
Kreditor Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 29.12.2020: 1.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 50
Saldo per 29.12.2020: kr 7 000 000
Andel av saldo: kr 203 217
Neste termin/avdrag: 30.06.2021 (siste termin 31.12.2045 )
Laget har vedtatt totalrehabilitering av alle utvendige fasader, kostnadsramme er satt til ca. kr 22.2 mill. Når prosjektet er ferdigstilt forventes det at laget har en gjennomsnittlig fellesgjeld pr andel på ca. kr 635.000,-. Det er også vedtatt at laget kan ta opp et lån med individuell finansiering for de andelene som ønsker balansert ventilasjon, alle kostnader ved dette lånet vil bli dekket av de andelen som ønsker dette, de vil også få en noe høyere fellesgjeld. For ytterligere informasjon kan styret kontaktes.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 800,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.590.998,-. Av dette beløpet utgjør kr 206.741,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bente Saltnes

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Hjortlandstemma borettslag.
Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag.
Dugnad er frivillig.
Dyrehold må søkes styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
Borettslaget er i gang med rehabilitering av fasade og tak.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsrett er forhåndsutlyst, det har meldt seg to forkjøpsberettigede.
Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene. Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 39.900,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 12.750,-
Visninger: kr 2.500,-
Hjemmel, oppsl. EDR, komm opplysninger: kr 6.000,-
Foto og styling: kr 7.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 74-0087/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Åsane
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR74.2087

Dato

Sist oppdatert: 15. november 2021 kl. 14:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.