Solgt: 5 200 000 kr

Åsveien 103

5 200 000 kr
144 m²
3 soverom
Velkommen til Åsveien 103!
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Ski/Ås
Enebolig med solrik beliggenhet rett på utsiden av Ski sentrum - Flotte turområder i umiddelbar nærhet
 • Prisantydning
  5 200 000 kr
 • Omkostninger
  131 342 kr
 • Totalpris
  5 331 342 kr
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  144 m²
 • Bruksareal
  210 m²
 • Tomteareal
  1 154,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Åsveien 103!
Boligen har en fin og solrik beliggenhet i landlige omgivelser, litt på utsiden av Ski sentrum i Ås kommune. Boligen ligger i en blindvei og i et trivelig boligområde. Det er gangavstand til Ski sentrum. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski stasjon er et knutepunkt på Østfoldbanen med hyppige avganger. Det bygges nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo som antakelig vil stå ferdig i 2022. Reisetiden på direktereiser mellom Oslo og Ski er beregnet til å halveres, fra ca. 22 minutter til 11 minutter. Nærhet til både E6 og E18 gjør det enkelt å komme seg til Oslo og mot svenskegrensen. Bussholdeplass ved hovedveien med buss til Ski, Ås og Drøbak. Flotte turområder i umiddelbar nærhet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Åsveien 103, 1424 SKI
Kommunenummer 3021, gårdsnummer 65, bruksnummer 15

Innhold

Totalt bruttoareal: 231 kvm
Totalt bruksareal: 210 kvm
Totalt primærrom: 144 kvm
Bruksareal:
Enebolig 210 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 138 kvm: Bad/vaskerom, entré, kjøkken, 2 stuer og 3 soverom
Underetasje: 6 kvm: Bad/vaskerom
Sekundærrom:
Enebolig:
Underetasje: 66 kvm: Gang, kjellerstue/kontor, 3 boder, teknisk rom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.02.2020 utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Enebolig over to etasjer pluss kjeller og kaldt loft opprinnelig oppført ca. 1963 og tilbygget ca. 1972. Opprinnelig del: støpt betonggulv stedvis malt, fliser, gulvbelegg og teppe. Tilbygget del: jordgulv. Opprinnelig del: fundamentert med støpte konstruksjoner med støpt kjellergulv på antatt faste, stabile masser. Grunnmur av betong. Tilbygget del ved stuen: fundamentert med støpte konstruksjoner til antatt faste, stabile masser. Grunnmur av lettklinkerblokker utvendig pusset. Kryprom med adkomst fra luke. Tilbygget del ved inngangsparti: fundamentert med betongsøyler til antatt støpt plate (info fra tegninger) til antatt faste, stabile masser. Opprinnelig del: pusset og malte overflater (betong), stedvis utforet, plateslått og tapetsert.
Tilbygget del: ubehandlet lettklinkerblokker. Yttervegger over grunnmur av porebetong stedvis utforet og panelt for opprinnelig del. Tilbygget del av trebindingsverk antatt isolert med mineralull etter skikk ved tilbyggingsår. Utvendig kledd med liggende trepanel. Saltak av trekonstruksjoner for opprinnelig del. Tilbygget del ved stuen med svakt skrånende saltak i trekonstruksjoner. Svakt skrånende pulttak ved tilbygget del ved inngangsparti. Kaldt luftet loft i opprinnelig del. Undertak av takbord/taktro.
Dobbeltgarasje med grovstøpt dekke. Yttervegger av uisolert bindingsverk utvendig kledd med panel. Pulttak i trekonstruksjoner antatt tekket med papp. To stk. leddporter. Doble vinduer.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Bruk av fossilt brensel er forbudt fra 1.1.2020. Oljefyr må påregnes sanert eller ombygget. Kostnader må påregnes.
- Fukt i kjellervegger og gulv (drenering fra byggeår og antatt kapillært sug). Normalt for type bygg og alder, men må hensyntas ved eventuell innredning etc.
- To eldre baderom med støpejernsluk hvor det må påregnes rehabilitering (men hvor det kan være gjenværende bruksverdi)
- Eldre VVS-installasjoner med kobberrør og soilrør som har passert eller nær ved å passere normalt forventet brukstid
- Liten utetthet ved pipegjennomføring samt antatt mindre lekkasje i taktekke/beslag ved tilbygget stue
- Kledning med behov for overflatebehandling og enkelte utskiftninger
- En del eldre vinduer og dører som har passert eller nærmer seg normalt forventet brukstid
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Enebolig opprinnelig bygget ca. 1963 og tilbygget ca. 1972. Enkel standard med overflater, fast inventar og tekniske installasjoner i hovedsak fra byggeår/tilbyggingsår. Øst- og vestvendte terrasser. Solrik tomt.
Entré: Romslig entré med skyvedørsgarderobe og plass til kommode og/eller skoskap.
Kjøkken: Eldre kjøkkeninnredning med heltre fronter, laminert benkeplate, dobbel oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Integrert komfyr med antatt induksjonstopp. Ventilator med avkast til det fri. Oppvaskmaskin i nisje. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Stue: Boligen har to store stuer med plass til flere soner. Utgang til delvis overbygget terrasse på ca. 13 kvm med levegg, markise og utelys fra stuen. Det er også utgang til en markterrasse på ca. 15 m².
Bad underetasje: Baderom/vaskerom med fliser på gulv, malt puss/betong på vegger og malt porebetong i himling. Dusjgarnityr med forheng, gulvmontert toalett, opplegg for vaskemaskin, vegghengt servant med blandebatteri, radiator, naturlig ventilasjon.
Bad 1. etasje: Baderom fra ca. 1985 og har fliser på gulv, fliser og tapet på vegger, malt strie i himling. Servant i servantskap med ettgreps blandebatteri, gulvmontert toalett, dusjhjørne, lysarmatur, elektrisk gulvvarme, naturlig ventilasjon.
Soverom: Boligen har tre soverom der to av soverommene har skyvedørsgarderobe. Et soverom har plassbygd klesskap.

Oppvarming

Sentralvarme med oljefyr, vannbåren varme med radiatorer (antatt fra byggeår og tilbyggingsår). Elektrisk gulvvarme på baderom i 1. etasje. Luft til luft varmepumpe. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
NB! Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen fra 1963. Eiendommen har vært brukt til boligformål siden den gang.
Det foreligger ferdigattest på tilbyggene datert 05.05.1972. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 990009, tinglyst 18.02.1959, type heftelse: Elektriske kraftlinjer: Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Ås kommunale Elektrisitetsverks høyspentledning, kraftledninger.
Megler har forsøkt å innhente dokumentet, men det finnes ikke i Kartverkets arkiv.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave, tilstandsrapport og egenerklæring.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en fin beliggenhet i landlige omgivelser, litt på utsiden av Ski sentrum i Ås kommune.
Boligen ligger i en blindvei og i et trivelig bomiljø.
Det er gangavstand til Ski sentrum. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter, offentlige kontorer og togstasjon. Ski stasjon er et knutepunkt på Østfoldbanen med hyppige avganger. Det bygges nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo som antakelig vil stå ferdig i 2022. Reisetiden på direktereiser mellom Oslo og Ski er beregnet til å halveres, fra ca. 22 minutter til 11 minutter. Nærhet til både E6 og E18 gjør det enkelt å komme seg til Oslo og mot svenskegrensen. Bussholdeplass ved hovedveien med buss til Ski, Ås og Drøbak.
Det er flotte turområder i blant annet Finstadskogen som passer til sykling, løping og skigåing.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barneskole og ungdomsskole i Ås. Videregående skole i Ås og Ski. Se vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.154,1 kvm. Flat tomt opparbeidet med gårdsplass, markterrasse, plen, og beplantning ellers. Eier opplyser om at selvgående gressklipper er installert og medfølger.

Parkering

Parkering i dobbeltgarasje og på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i uregulert område, men er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen. Området vest for eiendommen er avsatt til boligbebyggelse og lekeplass. Det må påregnes byggestøy.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.520,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9.171.
Velavgift er kr 975,- pr. år.
Kabel-tv kr 415,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Internett kr 333,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.016.700,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.660.120,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.331.342,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 50.000,- av salgssummen
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0032/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2032

Dato

Sist oppdatert: 02. september 2020 kl. 15:23

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.