Komplett salgsoppgave

Voldgaten 10

2 600 000 kr
55 m²
2 soverom
Bjørnar Brynildsen
Presenteres av
Bjørnar Brynildsen
Gamlebyen
3- roms selveierleilighet i 3. etasje, sjarmerende beliggenhet med utsikt mot vollgraven, vindebroa og glasshytta.
 • Prisantydning
  2 600 000 kr
 • Omkostninger
  68 222 kr
 • Totalpris
  2 668 222 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1979
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  55 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 206 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger i 3. etasje i Væktergården med fri utsikt til vollgravene, den gamle vindebrua og Gamlebyens glasshytte. Den er gjennomgående, fra stuen er det utsikt rett ut mot vollene, mens soverommene ligger på motsatt side. Begge soverommene er av bra størrelse og har utsikt ned til bakgården, kjøkken og stue med åpen løsning. Det er god plass til sittegruppe i stuen, og på kjøkkenet erdet plass til et lite spisebord.
Like utenfor leiligheten ligger en lekeplass, nylig oppgradert av Fredrikstad kommune. Gamlebyen er en av Nord-Europas best bevarte festningsbyer. Med brosteinbelagte gater, fortausrestauranter, kafeer, gallerier og et bredt utvalg av forretninger har Gamlebyen en helt enestående atmosfære. Her er det også marked på torget hver lørdag.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Voldgaten 10, 1632 GAMLE FREDRIKSTAD
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 302, bruksnummer 10, seksjonsnummer 12

Innhold

Totalt bruttoareal: 60 kvm
Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 55 kvm
Bruksareal:
Leilighet 60 kvm
Primærrom:
Leilighet:
3. etasje 55 kvm: Stue, kjøkken, 2 soverom, gang, bad
Sekundærrom:
Kjeller: 5 kvm: Bod i kjeller
Det vil også bli mulighet for å leie et stort rom/lager i kjeller av sameiet hvis ønskelig
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Frank Feldt takstmann. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt oppført med betong grunnmur og støpt såle fundamentert på jord/leiregrunn. Yttervegger med bindingsverk i tre utvendig kledd med trepanel og murverk. Bjelkelag i tre i etasjeskille. Trevinduer med 2 lags koblede glass. Saltak med takstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at stuevinduerer i dårlig stand, leiligheten er også noe dårlig ventilert.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Leiligheten ble pusset opp og alle flater ble malt sommeren 2018. Ny komfyr og kjøkkenvifte med nytt avtrekk montert i 2018.
Renovering av bad utført i 2009. Utskifting av dusjkabinett og toalett utført 2017 av Bilet Rørleggerservice.
Luftekanaler utbedret, vifteanlegg på tak montert 2018.
Ny strømmåler installert 2018.
Generell kontroll av alt elektrisk anlegg i boligen og montering av brannvarslere, utført av Gamlebyen Elektriske AS i 2015.
Kontroll av vann og avløp utført av vaktmester (ansatt i sameiet) i 2017.

Standard

Sjarmerende leilighet beliggende i 3. etasje (toppetasjen) i Væktergården like ved vollene i Gamlebyen.
Leiligheten er gjennomgående, fra stuen er det utsikt rett ut mot vollene, mens soverommene ligger på motsatt side. Begge soverommene er av bra størrelse og har utsikt ned til bakgården, kjøkken og stue med åpen løsning. Det er god plass til sittegruppe i stuen, og på kjøkkenet er det plass til et lite spisebord.
Leiligheten holder en grei standard den er pusset opp i 2018, det er parkett og laminat på gulv, malte vegger og himling. Badet er flislagt på gulv og vegger.
Malt IKEA kjøkkeinnredning montert i 2007 med avtrekksvifte over komfyr, frittstående kjøleskap, kun integrerte hvitevarer følger salget.
Badet er utstyrt med dusjkabinett, servant med innredning, wc og opplegg for vaskemaskin. Badet ble renovert/pusset opp i 2009, i 2017 ble dusjkabinett og wc utskiftet og oppgradert.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming av leiligheten.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 09.03.1979.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Gjennomføringer av ventilasjonsanlegg må godkjennes av brannsjefen. Luker i ventilasjonshetter på loft må monteres. Branndørene skal være selvlukkende. Nummerskilt på hus og merking av trappeoppganger. Kant på trapperepo i nordre del må merkes pga liten høyde. Det må dessuten foreligge ferdigattest fra brannvesen og sanitærkontrollen.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 733 tinglyst 1979, type heftelse: Erklæring/avtale vedr. panterett for sameiet uten opptrinnsrett på kr. 10.000,- med brioritet etter kr. 200.000,- gjelder denne seksjonen med fler. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp, dvs. at takvann skal gå til terreng.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Gamlebyen er en av Nord-Europas best bevarte festningsbyer. Med brosteinbelagte gater, fortausrestauranter, kafeer, gallerier og et bredt utvalg av forretninger har Gamlebyen en helt enestående atmosfære. Her er det også marked på torget hver lørdag. En kort spasertur fra leiligheten går det gratis fergeforbindelse til Fredrikstad sentrum med avgang hvert 15 min. Fra fergen er det kort gangavstand til Fredrikstad jernbanestasjon med jevnlige avganger. Dette er således en meget sentral beliggenhet mtp. jernbaneforbindelse til Oslo m.m.
Leiligheten ligger i 3. etasje i Væktergården med fri utsikt til vollgravene, den gamle vindebrua og Gamlebyens glasshytte. Like utenfor leiligheten ligger en lekeplass, nylig oppgradert av Fredrikstad kommune. Barn og voksne kan også glede seg over geiter og andre dyr som naboer i en innhegning vedlikeholdt av foreningen med det imponerende navn Gamlebyen geit- og fjærkreavlslag. Det er postekspedisjon like om hjørnet, og ellers kort vei til det meste av livets små og store nødvendigheter.

Adkomst

Fra Fredrikstad Sentrum kjører man over Fredrikstadbroa, tar første til høyre i rundkjøringen inn på Gamlebyveien. Følg denne veien i underkant av 1 km. Ta til høyre inn på Torsnesveien så til høyre inn på
Voldgaten. Boligen ligger på venstre side, over veien av lekeplassen.

Barnehager, skoler og fritid

1-10 kl. Children's International School 0.5 km
1-10 kl. Gudeberg barne- og ungdomsskole 0.9 km
1-7 kl. Sagabakken skole 2.9 km
Vgs. Plus-skolen BA 0.2 km
Vgs. Akademiet vgs. Fredrikstad 2.6 km
Bhg. Fredrikstad Røde Kors barnehage (3-6 år) 0.9 km
Bhg. Kongsten barnehage (3-5 år) 1 km
Bhg. Gudevold barnehage (0-6 år)
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet, flat tomt med noe plen og en hyggelig bakgård med elles uteområde .

Parkering

Parkering i gaten, her er enkelte strekninger skiltet for beboere med avtale. Avtaleparkering i boligsone (boligsoneparkering), per kort per år: kr 1 400

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen har i hht sentrumsplan for Fredrikstad byområde i perioden 2011-2023 formål: 1001 – Bebyggelse og anlegg 710 - Båndlegging, regulering pbl datert 16.06.2011. Eiendommen har verneverdige bygninger.
Eiendommen er regulert til formål: 660 - Bevaringsområder 990 - Annet kombinert formål i henhold til reguleringsplan 0106420 Gamlebyen datert 29.01.1988 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det er varslet et nytt planforslag for 01061116 Gamlebyen, Kongsten og Hagebyen varslet igangsatt 22.10.2014. For de uregulerte boligområdene mellom Kongstenanlegget og arealene som inngår i delområde Gamlebyen, handler det om å sikre bebyggelse- og områdekarakter.
Eiendommen er SEFRAK registrert som er et nasjonalt register over eldre bygninger og andre kulturminner. Ettersom bygninger SEFRAK-registreres som følge av bygningens alder, innebærer ikke SEFRAK registreringen at bygningen har et formelt vern. Registreringen gir likevel en antydning på at bygningen kan ha verneverdi. Der det søkes om endringer på et SEFRAK registrert bygg vil kommunene derfor som oftest vurdere byggets kulturminneverdi, og hvordan denne vil påvirkes ved gjennomføring av tiltaket.

Økonomi

Boligens kostnader

Vaktmester, vask, kommunale avgifter, kabel tv, bygningsforsikring og eiendomskatt.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.796,-,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 1.206,- pr. mnd. og inkluderer: Vaktmestertjenester, vask, kabel tv, bygningsforsikring og eiendomskatt. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.13.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og inkl. i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 456.396,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.643.025,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Inkludert i fellesutgift.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til sameiet kr. 2.000,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.668.222,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arne Eiliv Dvergsdal

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Voldgaten 10/11 sameie, med sameiebrøk 5650/100000.
Sameiet består av 12 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Lyn Regnskap AS.
Styreleder i sameiet er Bjørn-Erik Bergseng, tlf 992 99 981.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold som ikke er bur-dyr er ikke tillatt. Unntak gjelder dersom man har dyr fra før, da må man FØR innflytting søke styret om å ta med dette ved innflytting. Det er imidlertid ikke tillatt å anskaffe nytt dyr når innvilget dyr er død.
Før en enhet i sameiet skifter eier skal styret informeres skriftlig/på mail.
Før en enhet skifter bruker/leietaker skal styret informeres skriftlig/på mail. Den som flytter inn/er ny bruker, skal betale et engangsgebyr til Sameiet. Dette gebyret er fortiden satt til
kr 2.000.- med 20 dager betalingsfrist.
Ny eier/bruker/leietaker skal sende kopi av betalt innboforsikring til styret innen 20 dager etter innflytting.
Planlagte påkostninger: I flg. selger er det ikke planlagt noen påkostninger, men noe framtidig vedlikehold må påregnes bl.a. vinduer trengs utbedring.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr. 37.500,-.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 15.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 29-0028/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR29.1928

Dato

Sist oppdatert: 20. januar 2021 kl. 14:38

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.