Solgt: 3 075 000 kr

Kiserødåsen 38

3 190 000 kr
133 m²
3 soverom
Kiserødåsen 38 - presentert av Krogsveen AS v/ Andreas S. Bjønnes
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Kiserødåsen
Bud innkommet - Lettstelt enebolig med flott beliggenhet i meget populært område - solrikt og barnevennlig - garasje
 • Prisantydning
  3 190 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  220 204 kr
 • Omkostninger
  1 432 kr
 • Totalpris
  3 296 636 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1999
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  133 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 903 kr
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til populære Kiserødåsen! Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet nær Granholmen, ca. 5 km. syd for sentrum. Boligen ligger helt frittliggende som en vanlig enebolig og har en fin intern beliggenhet. På eiendommen kan du nyte solen fra morgen og til kveld. Stille, fredelig og barnevennlig bomiljø med kort vei til skole og rekreasjon. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt, og det er gjort en del oppgraderinger i perioden 2009-2010. Sigdal kjøkkeninnredning fra cirka 2010 med eksklusiv benkeplate i Larvikitt. Badet i 1. etasje er oppgradert i cirka 2010 og bad i 2. etasje er oppgradert i cirka 2009.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 4 264,- pt.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kiserødåsen 38, 3231 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 132, bruksnummer 349, ideell andel 1/1
Andelsnummer 25, Kiserødtunet Borettslag, organisasjonsnummer 979 351 291

Innhold

Totalt bruttoareal: 159 kvm
Totalt bruksareal: 142 kvm
Totalt primærrom: 133 kvm
Bruksareal:
Boligen 142 kvm
Primærrom:
1. etasje 64 kvm: Kjøkken, entré med trapp, stue, bad/vaskerom.
2. etasje 51 kvm: Bad, gang og 3 Soverom.
Loft /3. etasje 18 kvm: Loftstue m/trapp.
Sekundærrom:
Bod med utvendig tilgang 9 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.09.2020 utført av Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre på støpt plate på mark. Bygget har utvendig liggende kledning. Tak er tekket med dobbelkrum betongstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. På bad i 2. etasje er spalten for tilgang for vann under badekaret litt liten og gulvet er tilnærmet flatt på den synlige delen (manglende helling). Det er noe slitasje på skuffe front på kjøkkenet. Det er sprekk i bakplate på ovnen i stuen. Takstmann opplyser at det er enkelt og skifte denne selv.
* Boligen er oppgradert i perioden 2009/2010.
* Sigdal kjøkkeninnredning fra cirka 2010.
* Kombinert kjøleskap og frys på kjøkken ble montert i 2018.
* Innvendige overflater oppgradert og vedlikeholdt i senere år.
* Motorstyrt markise er montert på terrasse og markiser på stuevinduer.
* Badet i 1. etasje er i følge eier oppgradert i cirka 2010 med nytt tettesjikte, overflater og innredninger.
* Bad i 2. etasje er i følge selger oppgradert av tidligere eier i cirka 2009.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Innholdsrik og pent innredet enebolig i meget populært området. Boligen fremstår som godt holdt og har moderne og tidsriktige fargevalg. Gulv har for det meste parkett og flis. Fra stuen i 1. etasje har du utgang til usjenert og solrik uteplass.
Pent kjøkken fra Sigdal med profilerte fronter og benkeplate i eksklusiv Larvikitt (stein). Fliser mellom overskap og benkeplate. Kjøkken ble montert i cirka 2010 og er godt utnyttet. Rikelig med skap og - benkeplass. Integrerte hvitevarer medfølger (komfyr, platetopp, dampovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser). Kjøkkenet har også god plass til spisegruppe. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Praktisk kombinert vaskerom og bad i 1. etasje med fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Av utstyr er det montert toalett, dusjkabinett, baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin. Pent flislagt bad i 2. etasje med varmekabler i gulv. Av utstyr er det montert innredning med to servanter, innbygget boblebadekar og Wc.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabler på kjøkken, i gang og stuen i 1. etasje, på vaskerom/bad og bad i 2. etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 16.11.99. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Dører mangler i Kiserødåsen 34. Vaskerommet må luftes forskriftsmessig i Kisrødåsen 36. Dører er monter i 34. Det er usikkert om lufting i Kiserødåsen 36 er utført.
Det gjøres oppmerksom på at loftet er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. Det er usikkert hva loft opprinnelig er byggemeldt som jf. byggetegninger datert 06.02.97 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av: Dagboknr 8078, tinglyst 18.12.1997, Bestemmelser ifølge skjøte: Rett for kommunen til å kjøpe ubebygget grunn til kommunalt eller annet offentlig bruk.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet rett for kommunen til ha egne eller andre offentlige ledninger og kabler over borettslagets tomt, samt rett til vedlikeholde av disse.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Jacuzzi på terrassen og prismekrone over spisestuen medfølger ikke i handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til populære Kiserødåsen! Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet nær Granholmen, ca. 5 km. syd for sentrum. Boligen ligger helt frittliggende som en vanlig enebolig og har en fin intern beliggenhet. På eiendommen kan du nyte solen fra morgen til kveld. Stille, fredelig og barnevennlig bomiljø med kort vei til skole og rekreasjon. Her er det trygt å la ungene leke fritt og det er mange barn i området. For de turglade er det glimrende turterreng både sommer som vinter. Sommerstid har du sjøen og praktfulle Granholmen badestrand med et yrende folkeliv på varme sommerdager rett i nærheten. Gangavstand også rett inn i Marums flotte natur med oppkjørte skiløyper/ lysløype vinterstid og flotte tur- og sykkelstier om sommeren. Her ligger også Sandefjord Golfbane. Kort vei til barnehager, skole, idrettsanlegg og Menybutikk med cafe og blomsterbutikk. Det er cirka 5 km til Sandefjord sentrum og rundt 20 min. kjøretur til Torp flyplass. 5 min. gange til lokale busser. Sykkelavstand til Ula, Kjerringvik og Eftanglandet. Kort fortalt har du det meste man har lyst på i nærheten - både sjø, skog og kort kjørevei til byen. Velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra Sandefjord sentrum kjører du RV-303 mot Granholmen. Ta til høyre inn Åsane etter Meny dagligvare og følg veien rett frem. Ta så til høyre inn Kiserødåsen og deretter 3. innkjøring til venstre. Boligen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Store Bergan barneskole. Ranvik ungdoms skole. Flere barnehager i området, bl.a. populære Sole barnehage nær Store Bergan/Lystad. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 12.773 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er felles, men hver andel bruker det som er naturlig rundt inngangsparti og uteplass som sitt eget. Gårdsplassen er pent opparbeidet med belegningsstein. Mot vest er det opparbeidet stor terrasseplatting. Her sitter du usjenert og solrikt til. Det er også monter elektrisk markise. Tomten er meget lettstelt og praktisk. På borettslagets fellesareal er det blant annet stor gresslette med sitteplasser og huskestativ til de minste.

Parkering

Parkering i egen gårdsplass og i garasje i rekke.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Åsane-Kiserødåsen" datert 24.10.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.2.1995. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6 903,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, TV, forsikring og vedlikehold av bygninger, garasjeavgift, forretningsførsel, betjening av fellesgjeld.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 347,-
Avdrag kr 3.917,-
Driftsutgifter kr 2.207,-
TV kr. 332,-
Dugnadspenger kr. 50,-
Garasje kr. 50,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 13.650 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av tv og internett. Tv er inkludert i felleskostnadene. Internett koster kr. 499,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 971 486,- ifølgeskatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 497 349,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 56 303,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 220 204,- pr. 14.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 6.618.342,- pr. 14.09.2020 og lånevilkårene er:
Lån 1; Den Norske Stats Husbank:
Annuitetslån med 4 terminer per år.
Rentesats per 14.09.2020: 1.88% pa.
Saldo per 14.09.2020: kr 3 631 167
Andel av saldo: kr 120 822
Siste termin er 31.12.2024
IN-Lån med fastrente til og med september 2020.
Lån 2; Den Norske Stats Husbank:
Annuitetslån med 4 terminer per år.
Rentesats per 14.09.2020: 1.88% pa.
Saldo per 14.09.2020: kr 2 987 175
Andel av saldo: kr 99 382
Siste termin er 31.12.2024
IN-Lån med fastrente til og med september 2020.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld den 15. mars og 15. september. Dette er forutsatt flytende rente på lånene. Kr 220 204,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 4 264,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3 411 636,- Av dette beløpet utgjør kr 220 204,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bente Fredriksen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kiserødtunet Borettslag.
Borettslaget består av 34 leiligheter.
Forretningsfører er Usbl avd. Sandefjord.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter). Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 30.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
For alle visning: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0270/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.20270

Dato

Sist oppdatert: 22. januar 2021 kl. 10:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.