Solgt: 12 000 000 kr

Fossåsveien 76

10 000 000 kr
59 m²
2 soverom
Eiendommen må oppleves!
Nøtterøy/Føynland
En nydelig sydvestvendt strandeiendom med en koselig hytte, flott sandstrand og stor brygge i Nesbryggsundet
 • Prisantydning
  10 000 000 kr
 • Omkostninger
  251 342 kr
 • Totalpris
  12 251 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1947
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  59 m²
 • Bruksareal
  60 m²
 • Tomteareal
  968,9 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ved strandkanten ligger denne idylliske fritidseiendommen og bader i sol fra morgen til kveld. Med båt fra egen brygge ligger skjærgården og venter rett på utsiden av sundet. Hytta som er oppført i ca. 1947 er lys og innbydende og er godt utnyttet. Med åpen himling, hemsløsninger og store vinduer til sundet oppleves hytta både spennende og svært funksjonell med en nydelig og naturskjønn utsikt som hentes inn i alle rom. Herlige oppholdsplasser utendørs på terrassene på hytta, her kan man sitte på terrassen og nyte sol og utsikt, leke på plenen, rusle på stranda og bade og fiske krabber fra brygga. Lettvint med en ute dusj etter sjøbadet. På kveldstid kan man sitte lunt og koselig under tak på terrassen med stor spiseplass. Et sted å virkelig kunne senke skuldrene og nyte ferie og fritid

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fossåsveien 76, 3132 HUSØYSUND
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 19, bruksnummer 89

Innhold

Totalt bruttoareal: 64 kvm
Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 59 kvm
Bruksareal:
Hytte 60 kvm
Primærrom:
Hytte:
1. etasje 59 kvm: Inngang, stue, kjøkken, 2, soverom og bad
Sekundærrom:
Hytte:
1. etasje 1 kvm: Utebod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.04.2021 utført av Knut Røer. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Fritidseiendom med opprinnelse fra ca. 1947, oppført i tre over ringmur og pilarer. Hytta kan være eldre enn opplyst, dette som følge av usikkerhet ved registrert etableringsår iht. tilstandsrapport.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det informasjon og forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Hytta ble ombygget i ca. 1991 mot nord.
- Fasadeendring, utvidelse av terrasse og ombygging av tak ca. 1996.
- Det ble innlagt avløp i hytta i ca. 2001/2005 og bad ble etablert samtidig. Avløp er lagt opp med egen pumpe, som pumper til fellespumpe, videre over sjøen til
offentlig punkt. Vannpumpen ble skiftet i 2016.
- Tak over deler av terrasse ble etablert ca. 2009/2010.
- Det ble foretatt etterisolering av gulv ca. 1998.
- Det ble foretatt mudring ved strand i ca. 2012 med tillatelse fra september 2010.
- Flytebrygge ble bygget/fornyet i ca. 2000, den innerste delen ble oppgradert ca. 2013.
Årstallene over kan være noe usikre og er iht. tidligere eier.
Eiendommen fremstår som greit vedlikeholdt. Det er i hovedsak kun observert svekkelser som skyldes normal elde og slitasje utover:
- Det er skjevheter som følge av setninger i fundamenter samt pilarer.
- Krypkjeller er ikke drenert, vann fra fjell bak renner under hytte, dette fuktbelaster overliggende trekonstruksjoner. Det kan ikke utelukkes skjulte skader.
- Takkonstruksjoner er isolert, plast er stedvis utett, dette kan føre til kondensering ved bruk vintertid.
- Bad er ikke bygget som våtrom.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fritidsboligen oppført i ca. 1947 har en klassisk og koselig stil hvor en stor terrasse omgir inngangspartiet på to kanter, hvor den ene delen er overbygget. Hytta går over 1 plan og har en stilig løsning med åpen himling over stue, kjøkkendelen med en hemsløsning på hver side. De 2 soverommene ligger på hver sin side av oppholdsrommet. Badeværelset har tilkomst til separat wc. Stedet fremstår velholdt og pent med en god hyttestandard. Det er gjennomgående malte paneler i lyse fargevalg og tregulv i hytta, kjøkkenet har en enkel standard hvor en benk med brystning lager et skille til spiseavdelingen. På badeværelset er det dusjkabinett og 2 håndvasker med underskap samt et eget toalettrom. Det er også en ute dusj på hytta. På den store terrassen er det god plass til møblement. På den overbyggede delen er det ypperlig å tilbringe sommerkveldene. Med den naturskjønne beliggenheten få meter fra sjøen har man en fantastisk utsikt og kontakt med naturelementene, inne og ute på eiendommen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritids formål siden 1947.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det foreligger avvik/endringer fra byggetegninger vedrørende planinnredning/rominndeling av enkelte innvendig rom i forhold til dagens faktisk bruk. Innredning av hemser som "soverom" er ikke godkjent/omsøkt som varig oppholdsrom.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for nevnte forhold videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Eiendommens tinglyste rettigheter:
Best. om adkomstrett. Rettigheten er tinglyst på gnr. 19, bnr. 62, dagbok nr 5587, tinglyst 13.12.1969.
Best. om vei og parkering. Rettigheten er tinglyst på gnr. 19, bnr. 5, dagbok nr 1040365, tinglyst 18.07.2018.
Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

En nydelig beliggenhet i sjøkanten på sydvest enden av Føynland. Nydelige turområder ligger rett ved eiendommen, hvor man på koselige stier og turveier, etter en fin gåtur, er på Fjærholmen med flott badestrand. Her holder også seilbåtforeningen til med stor seilbåthavn. Dette er et populært utfartsområde til vår vakre skjærgård med strender, svaberg og flotte badesteder. Her er også Fjærholmen camping med kiosk på sommerstid. På Føynland er det et hyggelig forretningssenter med matvareforretning, kiosk, gaveforretning mm. Det er kort kjøre vei til Teie torv med de fleste sentrumstilbud. Man kan ferdes trygt til både Teie Torv og Tønsberg by langs gang- og sykkelsti fra Føynland. Kort vei til flere golfklubber; Tjøme, Nøtterøy og Vestfold Golfklubb. Med herlige rekreasjonsmuligheter på egen strandeiendom og på egen brygge, kan man virkelig nyte ferie og fritid på dette stedet.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen og rett fram i rundkjøringen. Ta til venstre ved første lyskryss over Teie Torv og følg Smidsrødveien et godt stykke. Ta til venstre mot Føynland/Husøy over broen. Fossåsveien går inn til høyre ved Føynland skole. Følg veien innover og over jordet, ta så 90 grader til venstre og deretter til høyre inn i skogen - følg denne "nesten" til enden - merket KROGSVEEN skilt. Se eget kart for parkering for eiendommen og gangvei/sti ned til hytta. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.
Det er også fin mulighet å komme sjøveien over sundet med båt, og fortøye i egen brygge.

Beskrivelse av tomt

Eiet strandtomt på 968,9 kvm med en nydelig sydvestvendt beliggenhet i Nesbryggsundet. Det idylliske sundet som munner ut ved Fjærholmen med seilbåthavn og populære utfartsområder, ligger øyer og skjær på rekke og rad. Tar man sjøveien nordover har man en koselig båttur i Ekenessundet med som ender opp på Træla med innseilingen til Tønsberg by. Hytta ligger fint plassert med bergveggen i ryggen hvor en koselig vegetasjon med gressplenen og flaggstang, busker og trær rundt hytta, samt sandstranden og egen brygge sørger for den perfekte rammen rundt fritidsboligen. Brygga har 2/3 båtplasser samt mulighet for en større båt "longside" på sydsiden. Det er en enkel ferskvannstilkobling ute på brygga for vannslange. Bebyggelsen er plassert inn til felles tomtegrense i nord.

Parkering

Eiendommen har tinglyst rett til 2 parkeringsplasser ved tilkomstvei (Fossåsveien 76). Herfra har man adkomstrett via sti med trapper rett ned til vannet på venstre side av bebyggelsen/rød hytte. Når man kommer ned til sjøen går man til høyre og følger stranden hvor hytta ligger rett frem (se vedlagte kartskisse).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er ikke tilknyttet vei direkte, men har tinglyst adkomstrett og 2 parkeringsplasser, anmerket oppe ved Fossåsveien (i svingen ved nr. 80) - og gangsti ned til vannet/eiendommen derfra.
Alternativt adkomst er med båt fra brygge på andre siden av Nesbryggesundet. Også mulig som dagens selger, å leie båtplass hos Nøtterøy Båtsenter litt lenger inne i sundet (Smidsrødveien 171 C). Her kan man ha større båt liggende i bevoktet båthavn.
Avløp er tilknyttet offentlig nett via egen pumpe til fellespumpe over sundet til offentlig nett. Det er innlagt offentlig vann til eiendommen.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via felles private stikkledninger / pumpestasjon over sundet, - sammen med andre eiendommer. Se vedlagte kart. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone - Nåværende og LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende, jfr. kommuneplan datert 21.01.2018.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13 083,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og sommer renovasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 3.000,-.
Alle som benytter den private delen av veien til hyttene, betalte p.t. kr 150,- for veiutbedring i 2020.
I tillegg kommer andel av drift/vedlikehold på privat felles pumpestasjon m.m. (p.t. ca. kr 200,- pr. år/kan variere).
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 549 980,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.251.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for hytter mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gro Anett Lunde og Erik Kristen-Johanssen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning hvor 1 visning er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0036/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2136

Dato

Sist oppdatert: 11. april 2021 kl. 19:46

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.