Solgt: 2 150 000 kr

Vipevegen 24A

2 150 000 kr
97 m²
3 soverom
Velkommen til Vipevegen 24 A. 4-roms leilighet med en usjenert beliggenhet i feltet som gir svært gode sol -og utsiktsforhold
Kattem
4-roms leilighet med heldig beliggenhet & planløsning. Gode sol -og utsiktsforhold. Flislagt bad fra 2008 & kjøkken 2010
 • Prisantydning
  2 150 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  414 724 kr
 • Omkostninger
  8 454 kr
 • Totalpris
  2 573 178 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  97 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 529 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

4-roms leilighet som ligger usjenert til uten innsyn, med lav bebyggelse mot sørvest som gir herlige sol -og utsiktsforhold. Tidligere toalettrom og baderom er nå slått sammen og ble oppgradert i 2008, er flislagt samt har behagelig gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Kjøkken er nytt fra 2010 og har integrerte hvitevarer. Leiligheten fremstår som meget innbydende.
Verdt å nevne:
- Borettslaget ble renovert i 2010/2011,og har en god bygningskropp
- Oppvarming, varmtvann, internett og kabel-Tv inkl. i fellesutgiftene
- God planløsning med stor stue og delvis adskilt kjøkken
- Tre romslige soverom
- Romslig balkong med solgang fra ca. kl. 10:00 til 21:00 sommer
- Meget barnevennlig boligområde
- Trygg vei til både skole og barnehage
- Mulighet for parkeringsplass i parkeringskjeller

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vipevegen 24A, 7082 KATTEM
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 174, bruksnummer 20, ideell andel 1/1
Andelsnummer 167, Torvsletta borettslag, organisasjonsnummer 950 997 095

Innhold

Totalt bruttoareal: 108 kvm
Totalt bruksareal: 97 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm
1. Etasje
Entre/gang, 2 stk. soverom og bad.
2. Etasje
Stue, kjøkken og soverom.
I tillegg disponerer boligen 2 boder, en bod under trappen i leiligheten og en større privat bod i kjelleren.
Privat kjølerom som tilhører leiligheten finnes i kjelleren, samt felles lagringsboder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.04.2021 utført av Anticimex Trondheim. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport en lavblokk over 3 etasjer. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betongkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takplater eller lignende(tak er ikke besiktiget). Entredør med karmer av tre, glatte flater, kikehull og B-30 klassifisering. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass. Leilighet er tilknyttet fjernvarme.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Generelt er bygningskroppen i god stand da borettslaget har utført omfattende oppgraderinger rundt år 2010/2011 hvor det blant annet ble skiftet fasadeplater, etterisolert, byttet vinduer og utvidet balkonger m.m.
I boligsalgsrapporten påpeker takstmann at trapp kun har rekkverk/håndløper på en side, stedvis knirk i gulv, at generelt vannrør i bygningskonstruksjon er av eldre dato, usikker utførelsen vedrørende tettedetaljer i rørgjennomføring i servantskap samt delvis motfall på gulv baderom utenfor dusjsonen.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Nytt kjøkken fra 2010 med integrerte hvitevarer.
- Tidligere toalettrom og bad er slått sammen og oppgradert i 2008.
- Borettslaget renoverte i 2010/2011 hvor det blant annet ble skiftet fasadeplater, etterisolert, byttet vinduer og utvidet balkonger m.m.
- Malt taket på stue og kjøkken.
- Malt veggene på stue og kjøkken.
- Gang er malt.
- Nye spotskinner på stue.
- Ny spotskinne på bad.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp ved fjernvarme via radiatorer
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for rekkehus og boligblokker datert 29.06.1976.
Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.01.2011. Gjelder rehabilitering/delvis endring av fasader, tilleggsisolering.
Endringer fra opprinnelig godkjente tegninger i kommunalt arkiv er at toalettrom og bad er slått sammen samt at innvendig bod ved trapperom er tatt bort.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På Kattem er du perfekt plassert for å nyte friluftslivet. Her er alt lagt til rette for god adkomst til marka. Kun en kort spasertur unna er det oppkjørte skispor som tar deg inn i Bymarka, samt at Sjetleinrunden tar deg med i et herlig naturlandskap. Boligene er samlet i grupper med flotte lekeområder for de minste.
Vipevegen 24A har en svært heldig beliggenhet og ligger flott til med kun lav bebyggelse mot sørvest som gir fantastiske utsiktsforhold. Her har man også gode solforhold fra morgen til kveld. Området består av både rekkehus og leiligheter, noe som gir et sammensatt og godt bomiljø.
Leiligheten ligger i et sentralt boligområde, like utenfor Heimdal sentrum. Fra eiendommen er det gangavstand til Kattem barneskole og Åsheim barne -og ungdomsskole, samt kort vei til Heimdal Videregående skole. Det finnes også flere barnehager i nærområdet. Kollektivtilbudet består av buss og tog, hvor også Metrobussen passerer kort gange unna boligen. Nærmeste busstopp er Kattemsentret og Lund Østre, en gangavstand på ca. 2 min.
Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall og treningssenter m.m. Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder. Det er umiddelbar nærhet til marka, samt kort vei til Saupstad skisenter. Oppkjørte løypenett som tar deg inn i Bymarka ligger kort gange fra boligen. Her er det lysløypenett som strekker seg til Granåsen skisenter og hele Bymarka. Marka er egnet for absolutt alle - mosjonister, syklister, skigåere og barnefamilier med flere.
Hestsjøen ligger noen kilometer fra boligen og er et populært badested med badebrygge, stupetårn, grillplass, bord og benker. Videre er det kort vei med bil til Øysand, hvor du har badestrand, campingplass, med mer.
Coop Prix Kattem og Coop Extra Ringvålveien er nærmeste dagligvare hvor begge har gåavstand fra boligen. Det er også planlagt en ny Bunnprisbutikk ved endestasjonen til Metrobussen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Heimdal sentrum et godt utvalg av butikker og servicetilbud med flere restauranter, klesbutikker, bank, frisører, solstudio, baker og vinmonopol for å nevne noe. Det er ca. 4 km til City Syd, et av Midt-Norges største kjøpesenter, samt kort vei med bil, buss eller tog til Trondheim sentrum.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet i regi av Eiendomsmegler Korgsveen ved avtalt privatvisning.
Velkommen til en trygg og hyggelig visning!

Barnehager, skoler og fritid

Rypeveien familiebarnehage (0-5 år), 0.2 km
Thyra barnehage (1-5 år), 0.3 km
Kattem barnehager (0-5 år), 0.3 km
Kattem skole (1-7 kl.), 0.4 km
Åsheim barneskole (1-7 kl.), 0.9 km
Stabbursmoen skole (1-10 kl.), 1.6 km
Åsheim ungdomsskole (8-10 kl.), 0.8 km
Heimdal videregående skole, 3.1 km
Kristen videregående skole, 4.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 47 117,1 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med adkomst, romslig plenareal, lekeplasser og beplantning.

Parkering

Borettslaget har 168 parkeringsplasser for bil og 15 for MC i 3 forskjellige parkeringskjellere som de leier ut til andelseierne. Månedlig kostnad pr. nå kr 250,-. Det kan også søkes om garasjeplass nr. 2, eventuelt garasjeplass for motorsykkel/moped (lavere kostnad enn bil).
Ledige garasjer tildeles av TOBB etter hvert som nøklene leveres inn. Ansiennitet beregnes etter sammenhengende botid.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan R102 datert 05.07.78 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 05.07.78.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6 529,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, betjeneing av andel fellesgjeld (renter og avdrag), internett, kabel-TV, oppvarming og varmt vann, felles bygningsforsikring (ikke innbo) felles strøm, div. driftsutgifter og vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 869
Avdrag kr 1 346
Driftsutgifter kr 2 829
Oppvarming og varmt vann kr 1 074
Tillegg elektroniske fellesavtaler kr 411
Kollektiv avtale med Telenor.
TOBB har et miljøgebyr på papirfakturaer for felleskostnader, dette unngås ved å inngå avtale om AvtaleGiro eller eFaktura.
Strømutgifter ca 800,- i mnd (inkluderer nettleie)

Formuesverdi

Det har ikke lyktes med å innhente formuesverdi av leiligheten fra skatteetaten da det oppstår feilmelding.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 2 177,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 414 724,- pr. 20.04.2021
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 14625082, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 20.04.2021: 0.80% pa.
Antall terminer til innfrielse: 36
Saldo per 20.04.2021: 642 920
Andel av saldo: 3 179
Første termin/første avdrag: 30.09.2007 ( siste termin 31.03.2030 )
Flytende rente
Lånenummer: 14625082 4, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 20.04.2021: 2.53% pa.
Antall terminer til innfrielse: 77
Saldo per 20.04.2021: 23 086 442
Andel av saldo: 114 145
Første termin/første avdrag: 30.06.2010 ( siste termin 30.06.2040 )
Fastrente
Lånenummer: 146250824, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 20.04.2021: 2.53% pa.
Antall terminer til innfrielse: 79
Saldo per 20.04.2021: 33 925 237
Andel av saldo: 167 735
Første termin/første avdrag: 31.03.2011 ( siste termin 31.12.2040 )
Fastrente
Lånenummer: 90517282749, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 20.04.2021: 2.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 43
Saldo per 20.04.2021: 26 225 548
Andel av saldo: 129 666
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.06.2042 )
Refinansiering
Det tas forbehold om at nylig varslede renteendringer er registrert.
Regnskapet for 2019 viser et resultat på kr. 1 130 069,-.
Disponible midler pr. 31.12.2019 kr. 7 264 674. Øremerket langsiktige avsetninger.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (TOBB)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 2.573.178,-.
Av dette beløpet utgjør kr 414.724,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Heidi Heggem

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Torvsletta borettslag.
Forretningsfører er TOBB
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men det skal sendes skriftlig søknad til styret. Dyreholdet skal ikke være til sjenanse for naboer. Katt som går fritt ute er ikke tillatt i borettslaget.
Foretatt påkostninger de senere år:
Borettslaget har utført omfattende oppgraderinger rundt år 2010/2011 hvor det blant annet ble skiftet fasadeplater, etterisolert, byttet vinduer og utvidet balkonger m.m.
Bad oppgradert i 2008. Kjøkken nytt i 2010. Videre generell overflatebehandling.
Styret vedtok i 2019 å investere i felles infrastruktur for elbillading i garasjene. Etter søknad har Trondheim kommune bidratt med kr. 100 000 til etableringen. Anlegget ble satt i full drift våren 2020, slik at lading nå er mulig fra samtlige p-plasser. Beboer må selv installere elbillader via Sønnico for pris ca 24.000,- inkl mva.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsprøvd med frist for å legge inn melding om interesse den 03.05.2021 kl: 12.00. TOBB bekrefter at de har mottatt 5 meldinger om interesse for bruk av forkjøpsrett på leiligheten.
Boligselskapet er med i sikringsordning.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0074/21
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.2174

Dato

Sist oppdatert: 05. juli 2021 kl. 15:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.