Komplett salgsoppgave

Bergvegen 35

3 450 000 kr
227 m²
4 soverom
Eiendomsmegler Krogsveen avd. Årnes v/Frida Tørrishaug har gleden av å presentere Bergvegen 35!
Eiendomsmegler Krogsveen avd. Årnes v/Frida Tørrishaug har gleden av å presentere Bergvegen 35!
Kart
Del
Skarnes - Frittliggende arkitekttegnet enebolig med romslig planløsning| 4 soverom| Skjermet beliggenhet og stor tomt!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 450 000 kr
 • Omkostninger
  87 420 kr
 • Totalpris
  3 537 420 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  227 m²
 • Bruksareal
  271 m²
 • Tomteareal
  1 363,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Bergvegen 35, en koselig og arkitekttegnet enebolig med umiddelbar nærhet til Skarnes sentrum. Boligen byr på en tilbaketrukket og rolig beliggenhet i blindvei, med skogen som nærmeste nabo. Eiendommen har en rolig og barnevennlig beliggenhet på etablert boligfelt. Innenfor en radius på ca. 3 km har du alt fra dagligvare, skoler, kjøpesenter, spisesteder og forretninger.
Mye av det opprinnelige uttrykket fra byggeår er bevart, som blant annet en flott peis og romslig takhøyde. Boligen har en attraktiv planløsning som strekker seg over ett plan med innredet kjelleretasje. Boligen inneholder blant annet stor stue, hall, 4 soverom, kontor, 3 bad, kjøkken og gode oppbevaringsmuligheter. Kjelleretasjen har eget kjøkken, bad/ badstue, rom og stue. Enkelgarasje er integrert.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bergvegen 35, 2100 SKARNES
Kommunenummer 3415, gårdsnummer 41, bruksnummer 271

Innhold

Totalt bruksareal: 271 kvm
Totalt primærrom: 227 kvm
Bruksareal:
Enebolig 271 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 47 kvm: Trapperom, bad, badstue, kjellerstue og kjøkken.
1. etasje 180 kvm: Entré, hall, kjøkken, stue/ spisestue, dagligstue, vaskerom, 2 bad, 4 soverom og kontor.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 23 kvm: Bod, kjølerom og teknisk rom.
1. etasje 20 kvm: Enkelgarasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.08.2022 utført av Norsk Takst v/Arne Skyrud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Rom innredet som kjøkken i kjelleretasje ikke godkjent for varig opphold, da dette tidligere har vært sekundærrom i form av bod.
Byggetegningene viser til ett ekstra soverom i første etasje, dette er fjernet til fordel for større soveværelse. Endringene er ikke søknadspliktig.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Følgende punkter er gitt TG3:
- Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
- Våtrom/Vaskerom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Våtrom/Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Terrengforhold - Terreng faller inn mot bygning.
Følgende punkter er gitt TG2:
- Vinduer - Vinduer fra byggeår.
- Dører - Dører og terrassedører fra byggeår.
- Overflater - Noe eldre overflatebehandling på overflater.
- Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Rom under terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
- Krypkjeller - Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller.
- Begge bad - Rommet har kun naturlig avtrekk. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Kjøkken - Løs folie på undersiden av laminar benkeplate v/oppvaskmaskinen.
- Badstue - Døra slår innover.
- Kjølerom - Defekt kjøleaggregat.
- Ventilasjon - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det bør monteres mekanisk avtrekk på bad.
- Byggegrunn - Sprekk i grunnmur ved kjellerinngang.
- Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
- Grunnmur og fundamenter - Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
- Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
- Nedløp og beslag - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Pipe og ildsted - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
- Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Vannbåren varme - Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt.
- Utvendig vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommene/badet/bygningsdelen/skjevheten/fuktigheten/taket. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Fjernet oljetank.
- Installert pelletsovn.
- Installert varmepumpe.
- Skiftet vridere på radiatorer.
- Strømmåler.
- Varmtvannsbereder.

Standard

Arkitekttegnet enebolig fra 1965 som er noe oppgradert de senere år, men som bør påregnes ytterligere oppgraderinger. Det er to nye bad fra 2017, ny luft-til-luft varmepumpe i 2020, fjernet oljetank og oljefyr - satt inn pelletsovn og varmtvannstank i 2018.
Den romslige vinkelstuen byr på flere sosiale-arenaer og suppleres fint av en tradisjonell vedovn og romslig takhøyde. I tilknytning til gangen og stuen er det en dagligstue med en behagelig utgang til den vestvendte terrassen. Her er det flott utsyn mot hage og grøntarealer i skjermede omgivelser. Stuen har vegghengte radiatorer for vannbåren varme fra byggeår. Det er i tillegg montert varmepumpe fra 2020. I underetasjen er det egen, stor kjellerstue med utgang til hagen.
Kjøkkenet i hesteskoform ligger i eget rom og har kjøkkenøy som midtpunkt. Innredninger har malte, profilerte skapfronter og melaminbelagt skrog. Laminat benkeplate med nedfelt dobbel oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Fliser mellom benk og overskap. Innredningen har frittstående hvitevarer. Herunder medfølger side-by-side kjøle- og fryseskap, oppvaskmaskin.
De to baderommene i førte etasje er oppgradert i 2017 og har vinylbelegg med varme på gulv, våtromsplater på vegger og downlights i himling. Videre er begge badene innredet med servant med heldekkende porselensvask, overskap med speildører, dusjkabinett og klosett.
Vaskerommet er praktisk plassert i første etasje og har romslig arealer til skittentøy og oppheng. Rommet er fra byggeår og har vinylbelegg på gulv, og våtromsplater på slett, malt tak. Ett høyskap med oppbevaringsplass og opplegg for vaskemaskin.
Boligen har 4 gode soverom - alle med god plass til garderobe.
Hybelkjøkken er plassert i kjeller og er ikke godkjent. Innredningen består av melaminbelagt skrog, furu fyllingsdører, benkeplate av stål med nedfelt vask og laminat benkeplate. Frittstående komfyr og kjøleskap, samt ventilator over komfyr. Kjølerommet er plassert i tilknytning til hybelkjøkken og har defekt kjøleaggregat.
Bad og badstue er plassert i kjelleren. Badstuen har granpanel på vegger og tak, plassbygget benk i gran, badstueovn. Dør til badstue slår innover - dette er ikke godkjent. Strøm til badstue er frakoblet og nåværende eier/ tidligere eier har ikke brukt rommet på flere år. Usikkert om badstuen fungerer/ er i orden slik det står i dag.
Gode oppbevaringsmuligheter i kjelleretasje og garasje.
Kontoret i første etasje er benyttet av nåværende eier til soverom og stue, da det er av god størrelse.
Teknisk: Ventilasjon gjennom veggventiler og vinduer som kan åpnes, mekanisk avtrekk på kjøkken og vaskerom, naturlig avtrekk på bad. Ny pellets fyrkjele og varmtvannsbereder i teknisk rom fra 2018. 200L varmtvannsbereder fra 2018, plassert i teknisk rom. Luft til luft varmepumpe fra 2020. Vegghengt radiatorer for vannbåren varme fra byggeår. Sikringsskap med automatsikringer og ny strømmåler.
For ytterligere opplysninger om standard, se vedlagt tilstandsrapport og selger egenerklæring.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende hvitevarer medfølger handelen: Side-by-side kjøle- og fryseskap, stekeovn, oppvaskmaskin, samt eldre hybelkjøleskap i kjeller og stekeovn i kjeller.

Oppvarming

Fra 2021 blir det forbud mot å fyre i ikke-rent brennende ildsteder, som blant annet innebærer åpne peiser, oljefyrte ildsteder samt ved- og koksovner installert før 1998. Kjøper må påregne kostnader forbundet med utbytte der det er påkrevet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1965.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Boligen fikk byggetillatelse 16.07.1965, men det var ingen krav til ferdigattest på den tiden. Stabbur fikk byggetillatelse 07.11.1969.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 4 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet to ganger registrering av grunn, omnummerering ved kommuneendring og bestemmelse om vann og kloakkledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Den del av boligens underetasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring og dermed heller ikke kan leies ut. Det er egen inngang til kjelleretasjen via bakhagen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Bergvegen 35! Flott arkitekttegnet, stor enebolig fra 1965. Boligen har en sentral beliggenhet på Skarnes i Sør-Odal kommune.
I kommunesentrum Skarnes finner du offentlige kontorer, matvarebutikker, forretninger, skoler og gode kollektivtilbud til både Oslo og Kongsvinger. Toget fra Skarnes til Oslo har timesavganger, som gjør det enkelt å ta en storbyhelg i Oslo kun en time fra de fine skogene på Odalen. Benytter man seg av bil er det ca. 7 mil til Oslo og 2,3 mil til Kongsvinger. De nærmeste matvarebutikkene er Rema1000, Kiwi, Coop og Spar som ligger i sentrum av Skarnes. I tillegg finner du en søndagsåpen Joker butikk - på vestsiden av Glomma.
I skogkledde omgivelser kan eiendommen tilby fine skogsturer i alle sesonger, i tillegg kan vintersesongen nytes av en lengre skitur med en rekke skiløyper å velge mellom. Vardelia og Vardelihytta er svært populært på Skarnes, et mye benyttet tursted for Odølinger. Hvert år er det mange som legger søndagsturen sin til Vardelihytta som ligger i naturskjønne omgivelser. Storsjøen er en innsjø i Sør-Odal og Nord-Odal kommune i Innlandet. Storsjøen er en sterkt forgrenet innsjø og en av Norges grunneste; største målte dyp er 17 meter. Sjøen er fiskerik.
Videre er det flere badeplasser i Odalen, hvorav Glomma ved Sanngrund ligger fint til langs E16. Her har du overnatting, café med matservering og en flott sandstrand. Videre er det ikke lange vegen til Ullernlåven som er en av Norges største og kuleste gjenbrukslåve. Videre finner du Perrongen kafé og bar som åpent rett før jul, som kan tilby både gode middager, kaker og alkoholservering - denne er lokalisert rett ved togstasjonen nederst i Parken kjøpesenter.
På Skarnes Lekeland finnes det oppvarmet utendørs basseng, lekeapparater og koselige dyr som kan besøkes på sommerhalvåret. Parken ligger ved E16 på nordsiden av Glomma, her kan du også kose deg med fine rutsjebaner, trehjulssykler og tråtraktorer, samt dyr fra bondegården. Perfekt for hele familien!
Videre har Sør-Odal kommune også idretts- og aktivitetspark, tur- og skiløyper, idrettshall, svømmehall, kulturskole, ungdomshus, bibliotek, flere grende- og kulturhus, gamle kirker og prestegard. Av severdigheter finnes Oppstad kirke, Odals Verk, Maarud Gaard, Odalstunet og Galleri Lyshuset som kan nytes året rundt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.
Barnehager i nærheten er Tronbøl barnehage (1,2 km), Korsmo barnehage (2,2 km) og Ullern barnehage (6,5 km).
Av skoler finner du Glommasvingen skole (1 -10 trinn) 2,1 km fra boligen og Skarnes vgs 2,2 km unna.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 363,7 kvm.

Parkering

Parkering i gruset innkjørsel og enkelgarasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og offentlig avløp.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Greina datert 15.03.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.04.2004.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 15.875,- for år 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
Eiendomsskatten var kr 8.893,- for år 2021.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 17.400,-/ ca. 17910 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 1488,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 937 993,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 376 775,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.537.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thomas Sanderud og Solveig Skarderud

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,3% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 24-0037/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årnes
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR24.2237

Dato

Sist oppdatert: 17. januar 2023 kl. 12:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.