Solgt: 4 500 000 kr

Stian Kristensens vei 74

4 500 000 kr
95 m²
3 soverom
Velkommen til Stian Kristensens vei 74!
Rykkinn
Hyggelig rekkehus over 2 plan beliggende i et svært barnevennlig område med gangavstand til det aller meste! Garasje - Markterrasse - Hage - Bod
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 842 kr
 • Totalpris
  4 613 842 kr
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  95 m²
 • Bruksareal
  98 m²
 • Tomteareal
  143,4 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Hyggelig rekkehus over 2 plan beliggende i et etablert og barnevennlig område på Rykkinn. Boligen fremstår som svært praktisk med arealeffektiv og god planløsning. I første etasje har man entré/gang, kjøkken og stue med utgang til markterrasse og hage. I 2.etasje har vi alle tre soverommene samlet samt bad og WC. Fra et av soverommene er det utgang til en flott vestvendt balkong. Boligen har et fint inngangsparti med utvendig bod. Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjebygg med opplegg for Elbil-lader. Det er svært kort vei til skoler, barnehager, idrettsanlegg, offentlig kommunikasjon og et godt utvalg av servicetilbud.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Stian Kristensens vei 74, 1348 RYKKINN
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 94, bruksnummer 157, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 108 kvm
Totalt bruksareal: 98 kvm
Totalt primærrom: 95 kvm
Bruksareal:
Entré, trapp/gang, kjøkken, stue/spisestue, matbod.: 50 kvm
Trapp/gang, bad, toalettrom, 3 soverom.: 48 kvm
Primærrom:
Entré, trapp/gang, kjøkken, stue/spisestue.: 47 kvm
Trapp/gang, bad, toalettrom, 3 soverom.: 48 kvm
Sekundærrom:
Bod ifm. kjøkken.: 3 kvm
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.10.2020 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Grunnmur er plate på mark. Yttervegger er bindingsverksvegger utvendig kledd med liggende trekledning på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Oppsummering av tilstandsgrad 2 og 3:
Tilstandsgrad 2:
Bad
- Vannrør har en utførelse som bærer preg av egeninnsats
- Membransystem. TG 2 er valgt pga. alder og ikke pga. synlige feil eller skader.
- Det er mindre enn 25mm fra topp overflate gulv ved dørterskel til topp overflate gulv til slukrist. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er målt til 7mm.
- Sluk er ikke skiftet. Dette kan i følge takstmann føre til økt fare for lekkasje rundt sluket.
Kjøkken
- Isolerte vannrør har en utførelse som bærer preg av egeninnsats.
- Fliser mellom overskap og underskap bærer preg av egeninnsats.
- Avløpsrør fra byggeår. TG 2 er gitt på grunn av alder.
Takstmann anbefaler å montere fuktøføler i rom med vanninstalasjoner uten sluk. Det anbefales å montere komfyrvakt.
Toalettrom
- Fliser er gjort med egeninnsats. Det ble observert noe skjevheter i fuger og småskader i overflaten.
Øvrige rom
- TG 2 gjelder eldre type parkett i soverom. Gulvets overflatematerialet er slitt/ aldringspreget.
Loft
- Undertak er fra byggeår. TG 2 er valgt pga. alder og ikke pga. synlige feil eller skader. Det er fortsatt lenger levetid igjen men restlevetid er usikker.
Ildsteder
- Ildsted er en eldre type vedkamin. TG 2 er valgt pga høy alder og lang brukstid. Restlevetiden er ukjent.
Tekniske anlegg
- TG 2 er gitt på vannrør og stoppekran fra byggeår. Anbefalt brukstid er passert. Isolerte kobberrør er uten dokumentasjon.
- Avløpsrør i jern/ soil / plast. TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Restlevetiden er usikker.
Vinduer
- Vinduer av eldre type.
- Dør av eldre type.
Terrasse
TG 2 er valgt pga. alder og ikke pga. synlige feil eller skader
Utvendig bod
- Bod. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold være tilstrekkelig.
Tilstandsgrad 3:
Ingen.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema:
- I opprinnelig baderom var det tidligere ikke toalett, det har vi lagt inn. Dette er gjort av oss selv i 2004: Nye fliser vegg, nytt vinylgulv, ny dusjkabinett med varmekabler på dusjgulv (kun hjørnedusj), ny vask og nye dører inn til hvert bad/wc. Varmtvannsbereder byttet ut i 2015 til 200 liter.
- Ble brukt flytende membran på veggene og gulv og duk. Sluk er ikke skiftet. (dusjhjørne har hjelpesluk)
- Eier har utført arbeidet selv.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Gjennomgående rekkehus over 2 plan med 3 soverom samlet i 2. etasje. Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse med tilhørende hage. Hagen er pent opparbeidet med diverse beplantning.
1 etg:
Entré med plass til garderobeskap og diverse møblement for ytterøy.
Kjøkken/bod:
Kjøkken med profilerte eik heltrefronter på skuffer og skapdører. Laminat benkeplater med nedfelt benkebeslag med to kummer i rustfritt stål. Vinylbelegg med steinmønster på gulv. Malt strietapet/ brystningspanel på vegger. Malte glatte flater i himling med lyslamper. Kjøkkenventilator med avtrekk til kanal, integrert i takhøye overskap. Lys og underskap og takhøye overskap. Opplegg for oppvaskamaskin i benkeskap.
Nok med plass til et mindre spisebord i kjøkkkenet. Det er også en bod på kjøkkenet til diverse lagring.
Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.
Stue:
Lys og fin stue med store vinduer som gir rommet mye naturlig lys og en behagelig atmosfære. Vedovn i stuen. Fra stuen er det utgang til terrasse med god plass til utemøblering samt solrik hage med diverse beplantning.
2 etg:
Gang: Gang med adgang til loft via loftsluke.
Bad:
Bad med flislagte vegger, malt himling med glatte flater og lyslampe. Dusjkabinett med skyvedører i glass og veggmontert hånddusj. Innredning med glatte fronter på skuffer og skapdører. Helservant med ett greps blandebatteri. Det er gulvvarme i dusjsonen samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Hovedsoverom:
Stort og luftig hovedsoverom med mye plass og flere vinduer som gir mye lys. Her er det god plass til dobbelseng, nattbord etc. Garderobeskap langs den ene veggen.
Soverom 2 og 3:
Disse soverommene fungerer utmerket som barnerom/gjesterom eller kontor - alt etter behov! God plass til både seng, skrivebord og klesskap. Fra et av soverommene er det utgang til vestvendt balkong.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme i entré og i dusjhjørne på badet. Vedfyring i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.09.1972. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3024/94/157:
25.02.1972 - Dokumentnr: 401487 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
28.09.2020 - Dokumentnr: 3086567 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
10.12.1971 - Dokumentnr: 10187 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3024 Gnr:94 Bnr:69
01.01.2020 - Dokumentnr: 269703 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0219 Gnr:94 Bnr:157

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et veletablert, solrikt og barnevennlig boligområde i øvre del av Rykkinn. Kort vei til skoler, barnehager, idrettsanlegg, offentlig kommunikasjon og et godt utvalg av servicetilbud. Fra eiendommen er det gangavstand til Rykkinn skole avd. Berger (1-5 kl.) og Eineåsen skole avd. Gommerud (8-10 kl.). Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Berger svømmehall er i gangavstand fra eiendommen. Rykkinnhallen er nærmeste idrettshall og er et populært sted for basketball, håndball, innebandy, samt annen sport og fritidsaktiviteter. Vestre Bærum tennisklubb holder til på den nordøstlige delen av boligfeltet og i det samme området ligger Gommerudbanen med kunstgressdekke ca. 4 minutters gange fra eiendommen. Det er er kort gangavstand til Rykkinn senter med dagligvareforretning (Meny), diverse butikker, apotek og café mm. Sandvika sentrum med Sandvika Storsenter ligger også en kort kjøretur unna med alt det innebærer av fasiliteter og servicetilbud. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss med hyppige avganger til Sandvika og Oslo Bussterminal.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 143,4 kvm.

Parkering

Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjebygg. Det er opplegg for elbillader og dersom man ønsker ladeboks må dette bestilles gjennom styret for å få den montert og programmert. I følge styrets hjemmeside koster 1 stk. ladeboks uten brakett kr 22.000,- inkl.mva og 1 stk. ladeboks med brakett kr 22.750,- inkl.mva. Ladeboksen må være dekket av kjøpers forsikring.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og felles privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 1965320 datert 26.11.1968 med tilhørende reguleringsbestemmelser, BELSET/BERGER/RYKKINN.
Delareal: 143 kvm
Kommuneplan: 2017-2035
Bærum kommune har vedtatt at Eineåsen skole skal rives og bygges ny, samt utvides. Ferdigstillelse er planlagt til skolestart høsten 2023.
Kommunen har mer informasjon på sine hjemmesider: https://www.baerum.kommune.no/om-barum-kommune/organisasjon/om-eiendom-i-baerum-kommune/prosjekter-eiendom/eineasen-ungdomsskole/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 708,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Medlemskontigenten er kr 2.560,- pr. kvartal og inkluderer: TV/Internett, vanlig vedlikehold av fellesområdet og diverse utgifter til dugnad.
Husforsikring er ikke inkludert og medlemmer er forpliktet til å sørge for egen forsikring. Selger opplyser om at han benytter seg av Gjensidige i dag og betaler ca. kr 4.000,- årlig.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 24.000,- pr. år. / 21.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/internett. Ved oppgradering av abonnementet utover 300GB vil dette være mulig mot ekstra betaling. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Foretatte påkostninger i henhold til referat fra siste årsmøte:
- Styret har i 2019 oppgradert i sikringsskap og klargjort for installering av el- og hybridbillading i garasjene.
- Styret har gått til innkjøp av slik nye skilt for å redusere unødig kjøring og parkering i huseierforeningens indre områder.
Planlagte påkostninger i henhold til referat fra siste årsmøte:
- Som et ledd i oppgradering av el-anlegget i garasjene er styret informert om at de gamle lysene vil kunne gi feil på systemet og bør byttes. Styret har mottat tilbud på nye utelys og vil vurdere dette i neste styreperiode. Det vil også bli byttet ut planker etter behov i garasjene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 374 292,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 947 451,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i Bærum kommune.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nazim Vurucu og Mavise Vurucu

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 25.000,-
Tilrettelegging kr 15.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.000,-
Kontroll og hjemmel av heftelser: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0091/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.2091

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 07:56

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.