Solgt: 3 010 000 kr

Prestelandet 6A

2 800 000 kr
65 m²
2 soverom
Leiligheten i Prestelandet 6A presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Gamle Fredrikstad
Velholdt 3-roms i øverste etasje med utsikt til elven og balkong med ettermiddags-/kveldssol. Garasje. Rolige omgivelser
 • Prisantydning
  2 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  458 000 kr
 • Omkostninger
  9 276 kr
 • Totalpris
  3 477 276 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  65 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 050 kr
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Fantastisk beliggenheten med nærhet til Gamlebyen, sentrum og byfergene. Balkong med ettermiddag- og kveldssol. Veldig stille og roling borettslag og omgivelser. Mye park og grøntarial rett på utsiden av leiliheten. Mange flotte turmuligheter. Fin utsikt.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velholdt 3-roms andelsleilighet i grønne og fredelige omgivelser på Prestelandet
 • Vestvendt balkong med ettermiddags-/kveldssol og utsikt til Glomma
 • Gjennomgående tidsaktuell og velholdt standard
 • Alle rom pusset opp i 2008, inkludert nye overflater
 • Elektrisk anlegg nytt i 2008, sikringsskap inkludert
 • Praktisk IKEA-kjøkken med integrerte hvitevarer
 • Flislagt bad, renovert i regi av borettslaget omkring 2011/2012
 • Gode lagringsmuligheter i totalt tre boder; én bod på loft og to i kjeller
 • Garasje med automatisk port-åpner og strømuttak
 • Kort gangavstand til gratis ferge med hyppige avganger blant annet mot sentrum
 • Nærsenter, dagligvareforretninger og barne-/ungdomsskole i nærmiljøet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Prestelandet 6A, 1632 GAMLE FREDRIKSTAD
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 303, bruksnummer 876, ideell andel 1/1
Andelsnummer 14, Presteløkka 1 Borettslag, organisasjonsnummer 951241040

Innhold

Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 65 kvm
Primærrom:
3. etasje 65 kvm: Entré/ gang/ stue, kjøkken, bad, 2 soverom.
Sekundærrom:
3. etasje 2 kvm: Kott
I tillegg disponerer boligen en loftsbod med skråtak og gulvareal på ca. 12m2 og to kjellerboder på 5,5m2 og 4,5 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.11.2021, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. .
Her kan du vise til punkt om ferdigattest og beskrive konsekvens under det punktet.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis.Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner i betong-/ murkonstruksjoner. Etasjeskiller i betong. Yttervegger har teglsteinsmur på fasaden.
Grunnmur i mur/ betong. Saltakkonstruksjon i tre.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TILSTANDGRAD 2
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/ anlegg montert etter 1999.
Vinduer- Vinduer fra år 1987/ 1989 bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/ usikker. Åpningsmekanismen på oversiden på det ene vindu i kjøkken funker ikke, men det lar seg åpne på undersiden
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Leiligheten har en god og velholdt standard, noe som gjenspeiles i boligsalgsrapport der TG 0/1 er gitt på tilnærmet samtlige punkter.
Standarden er i hovedsak fra 2008, da en omfattende modernisering og oppgradering ble gjennomført av samtlige rom. Alle opprinnelige overflater ble skiftet ut eller fornyet, blant annet med ny tre-stavs parkett på gulvene og nye MDF-plater på veggene i alle rom utenom badet. Leilighetens elektriske anlegg ble også strukket opp nytt, inkludert nytt sikringsskap.
Oppgraderinger er utført også i regi av borettslaget i nyere tid, senest i form av renovering av yttertaket og utskiftning av ett stuevindu i 2021. Stuen er orientert i vestlig retning og har således gode solforhold andre del av dagen, inkludert ettermiddags- og kveldssol i årets varme måneder. Med ca. 26 kvm. og en kvadratisk form er stuen for øvrig enkel å møblere med to sittegrupper. Her står også en vedovn som er av noe eldre årgang og tilkoblet pipeløp som ble oppgradert i regi av borettslaget omkring 2011/2012.
Foruten nye overflater ble leiligheten i 2008 også påkostet med et helt nytt kjøkken fra IKEA. Innredningen består av et større antall skap og skuffer som til sammen gir mange oppbevaringsmuligheter. Hvitevarene foruten kjøleskapet er integrert i innredningen, hvorav stekeovnen er praktisk plassert i benkehøyde. Foran kjøkkeninnredningen er det avsatt gulvflate til et spisebord for to-tre personer, som supplement til stuens større sittegrupper.
Badet ble renovert i regi av borettslaget omkring 2011/2012, i forbindelse med en generell oppgradering av byggets vann- og avløpsrør. Her er både gulv og vegger utført med fliser, himlingen med MDF-panel og innfelt belysning som kan dimmes til ønsket styrke. Badets areal er velutnyttet og inkluderer avsatt plass til en vaskemaskin av front-matet type. Blant badets utstyr inngår også et dusjkabinett som begrenser vannpåkjenning på overflatene. Lett tilgjengelige oppbevaringsrom finnes både i i speilskap og i hendige servantskuffer.
Leilighetens to soverom er orientert i hver sin retning av den gjennomgående romløsningen, hovedsoverommet mot øst og barne-/gjesterommet mot vest. Med nesten 12 og 8 kvm. er begge av gode størrelser til sine respektive formål. Hovedsoverommet er utstyrt med en hendig skyvedørsgarderobe som utnytter romhøyden maksimalt. Ytterligere en skyvedørs-løsning er montert i entreen, foran det som opprinnelig var leilighetens innvendige kott og i dag fungerer som garderobe.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig tre-stavs parkett.
Innervegger: Fliser på bad og flisfelt på kjøkken, for øvrig malte MDF-plater, tapet og malte tapeter.
Himlinger: MDF-panel med integrert belysning på bad, for øvrig malt mur.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter. Dobbelt vitrineskap med glasshyller. Laminerte og høyglansede benkeplater. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Ventilator i overskap.
Bad: Servantskap med glatte fronter i tre-imitasjon og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med integrert overbelysning. Dusjkabinett. Klosett montert på innbygget sisterne. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisitet og vedfyring. Gulvvarme i bad. Varmtvann er inkludert i felleskostnader.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom. Dagboknr 4465 tinglyst08.042003, type heftelse: Erklæring avtale. Tomten var tidligere festet og borettslaget innløste denne fra Fredrikstad kommune.
Dagboknr. 63723 tinglyst 25.1.2011 - Erklæring - Fredrikstad Fjernvarme får en stedsvarig rett til å anlegge, vedlikeholde fjernvarmerør over eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv plassering i rolige omgivelser på Prestelandet, med utsikt både til Glomma, mot Gamlebyen og over store åpne gressbakker. Sistnevnte representerer også fine turområder i hverdagen og strekker seg helt frem til så vel Glomma som den ærverdige Gamlebyen.
Turmuligheter finnes i tillegg på Glommastien følger elven i tidvis eksotiske omgivelser helt frem til Sarpsborg, samt i Østsidens egen lysløype der skispor prepareres når forholdene tillater vinterstid. Tar du turen ut i det vakre Torsneslandet finner du en mengde turstier samt idylliske bukter og viker. Golfbane med 18-hull er lett tilgjengelig i nærmiljøet.
Hverdagslige innkjøp er enkle å gjennomføre i lokalmiljøet, blant annet på nærsenteret Brohodet som er en kort rusletur unna Prestelandet. Nærheten til sentrum innebærer også enkel tilgang til alle byens fasiliteter, deriblant shoppingtilbud, spisesteder og kulturliv. Med hjelp av gratis ferge fra Gamlebyen fergeleie, et fåtall minutters gange unna leiligheten, er du straks fremme på by-siden av elven. Fergene er gratis å benytte og kjører også til blant annet Kråkerøy, samt helt til Gressvik og Ålekilen.
For en liten familie vil det være praktisk at kombinert barne- og ungdomsskole er lett tilgjengelig i nabolaget, i tillegg finnes flere barnehager omkring. I nærmiljøet eksisterer det i tillegg et bredt tilbud av idrett- og fritidsaktiviteter, blant annet gjennom Østsiden IL som har tilhold like ved barneskolen. Sommerstid er friluftsbadet på Kongsten vel verdt gjentatte besøk, resten av året er det bademuligheter innendørs i svømmehall samme sted.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Gudeberg barne- og ungdomsskole 0.3km
Sagabakken skole 2.6km
Barnehager:
Gudevold barnehage 0,3km
Nabbetorp barnehage 1.2km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2524 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområdene er opparbeidet med blandt annet internstier, sykkelstativer, stittebenker, plenarealer og diverse beplantning

Parkering

Med leiligheten følger det med en parkeringsplass i fellesgarasje (den som ligger mot øst) nr 2 fra venstre. Montert automatisk portåpner og dekke er asfaltert inne i garasje. Eget strømuttak. Styret skal igangsette montering av infrastruktur til elbillading. Kostnader for hver enkelt garasjeeier blir kr. 21.125,- for de som ønsker dette.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, forretning og kjørevei i henhold til reguleringsplan Del av Presteløkka datert 08.05.1957 med tilhørende reguleringsbestemmelser Regbest 19_120 datert 08.05.1957.
Arealplaner under arbeid:
Planid 1116 - Gamlebyen, Kongsten og Hagebyen.
Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for utvidelse av Gudeberg barne- og ungdomsskole samt å flytte Råkollen skole, - en grunnskole med ca 50 elever med sammensatte lærevansker, fra Nabbetorp til Gudeberg skole.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5.050,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på fellesgjeld, bygningsforsikring, kommunale avgifter, varmtvann, eiendomsskatt, kabel-tv/internett, ytre vedlikehold, forretningsførsel
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
I selgers husstand har det bodd 2 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 7000 kwh pr år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv /internett (grunnpakke) og er inkludert i felleskostnadene Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 610 379,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 197 364,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 34.963,-,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 458.000,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 16.500.000- pr.31.12.2021. og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,90% flytende
Lånets løpetid: 29 år 10 md.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr3267.432,- Av dette beløpet utgjør kr 458.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole-Martin Persson

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Presteløkka 1 Borettslag.
Borettslaget består av 36 leiligheter.
Forretningsfører er Obos tlf. 22865000
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021 - 2021
Takrehabilitering og stuevinduer
Utskifting hovedtak bygninger, kjellertak, inngangspartier, og stuevinduer.
2018 - 2019
Vask og maling av bygningsmassen samt impregnering av vegger.
2017 - 2017
Brannvarslingsanlegg, oppgr. belysning. Oppgradering av belysningsanlegg og installasjon av adresserbart brannvarslingsanlegg.
2014 - 2014
Tak, rehabilitering deler tak
PEAB har skiftet ødelagte lufteluker. vinduer, beslag. Div. arbeid tak.
2011 - 2012
VVS, bad, og piper
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag:1,6% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0087/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.2187

Dato

Sist oppdatert: 14. januar 2022 kl. 13:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.