Solgt: 5 100 000 kr

Mosseveien 10

4 950 000 kr
58 m²
2 soverom
Velkommen til Mosseveien 10 - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo
Gamlebyen/Bjørvika
Rålekker og attraktiv 3-roms selveier | Oppusset i 2017 - Peis - Utsikt mot Barcode og Park - Kort vei til alt - lave FK
 • Prisantydning
  4 950 000 kr
 • Omkostninger
  125 092 kr
 • Totalpris
  5 225 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1898
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  58 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 746 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Mosseveien 10!
Dette er en rålekker og meget attraktiv 3-roms selveierleilighet med flotte klassiske detaljer som teglsteinsvegg, generøs takhøyde og store vindusflater. Boligen er vesentlig pusset opp de siste årene med blant annet nytt kjøkken, gulv og overflater i 2017 samt modernisering av baderom i 2021. Boligen ligger i et meget attraktiv område i stor vekst med blant annet utbyggingen av Bjørvika og Middelalderparken, som forøvrig ligger kun en kort gåtur unna.
Leiligheten inneholder:
Stue, kjøkken, bad, entré og 2 soverom. 1 bod medfølger
Høydepunkter:
- Flytt rett inn!
- Vesentlig pusset opp i 2017
- Modernisert bad i 2021
- Utsikt mot Middelalderparken og Bjørvika
- Lave felleskostnader
- Peis
- Klassiske detaljer
- Downlights i himling
- Soverom mot bakgård

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Mosseveien 10, 0193 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 235, bruksnummer 24, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 64 kvm
Totalt bruksareal: 58 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm
Primærrom inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad, 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.06.2021 utført av Takstportalen Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med yttervegger i teglstein med utvendig fasade i pusset og malt utførelse. Etasjeskillere i tre og tekket saltak med takstein. Bygget er fundamentert til antatt faste masser.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Baderom og varmtvannsbereder har fått tilstandsgrad 2 av takstmann grunnet alder og gjenværende forventet levetid. Øvrige forhold har fått tilstandsgrad 1.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema:
- Bytte av baderomsinnredning, blandebetterier i dusj og vask - Arbeid utført av Christiania VVS.
- Bygg fra 1800-tallet så skjevheter i gulv kan forekomme.
- Kjøkken er montert på dugnad av faglærte venner av eier.
- Har vært snakk om å malte oppganger og evt innvendig fasade - ingenting er foreløpig vedtatt.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré | Velkommen inn!
Lys og innbydende entré med god plass til oppbevaring av sko, yttertøy og øvrig bekledning. Entréen leder inn til boligens øvrige rom og har downlights med dimming i himling.
Stue | Utsikt mot Barcode, Sørenga og Middelalderparken
Boligen byr på en stor åpen stue med generøs takhøyde (2,84m) og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her er det montert downlights i himling samt en meget smakfull peis som varmer godt på kalde vinterkvelder. Det er god plass til å innrede slik du ønsker med sofaseksjon, spisestuebord, mediamøblement og interiør. Fra de store vinduene har man utsikt ned mot Middelalderparken og Bjørvika. En stor teglsteinsvegg bidrar med klassisk sjarm og fungerer som et skille mellom stue og kjøkken. En-stav eikeparkett i hele boligen foruten baderom.
Kjøkken | Moderne og tidløst fra 2017
Lekkert og innbydende kjøkken fra 2017 med en moderne og tidløs utforming. Innredning bestående av hvite slette fronter, laminert benkeplate samt nedfelt benkebeslag med ett-greps blandebatteri og fliser over benk. Her er det god plass i over- og underskap samt gode arbeidsflater for matlaging. Kjøkkenet er påkostet med blant annet lys under overskap og i skuffer. Integrerte hvitevarer bestående av kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjon platetopp, stekeovn og mikrobølgeovn. Avtrekk fra ventilator med kullfilter.
Hovedsoverom | Her sover du godt!
Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord på hver side. Soverommet har stor skyvedørsgarderobe med speil. Her er det rikelig med oppbevaringsplass. Soverommet vender mot rolig og skjermet bakgård.
Soverom 2 | Perfekt som hjemmekontor, barnerom eller gjesterom
Soverommet anvendes i dag som kontor/gjesterom samtidig passer det utmerket som et barnerom. Det er god plass til en stor seng og medfølgende garderobeskap.
Bad | Modernisert 2021
Delikat baderom med fliser på gulv og vegger samt downlights i himling. Innredning bestående av servant på underskap, speil, belysning, toalett og dusj med svingdører i herdet glass. Baderommet er modernisert i mai 2021 med ny baderomsinnredning. Baderommet har varmekabler i gulv og det er opplegg til både vaskemaskin og tørketrommel.
Bod | Ekstra oppbevaring
Leiligheten disponerer en kjellerbod på cirka 5 kvadratmeter.
Overflater Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Overflater Gulv: 1-stav eikeparkett. Fliser på bad.
Overflater Himlinger: Malte flater på innvendig himling.
Annet:
- Sikringskap med automatsikringer og jordfeilbryter
- Portelefon

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisitet og mulighet for vedfyring i stue. Varmekabler på bad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1895.
Det foreligger attestert ekspedisjonsdokument fra 1898 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 5 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, erklæring/avtale (vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement), bestemmelse om kloakkledning, bestemmelser om tak-/veggreklame og erklæring/avtale (tilleggsdel)
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Vaskemaskin på baderom medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Gamlebyen har en svært sentral plassering i byen, med kort vei til alle fasiliteter Oslo har å by på; treningssentre, flere matbutikker, en rekke frukt- og grønnsaksbutikker, kaffebarer, gode spisesteder og barer for å nevne noe. Det er turstier fra området som fører opp til store friområder, blant annet Middelalderparken, Ekebergparken med skulpturparken samt Ekebergrestauranten som tilbyr nydelig mat kombinert med fantastisk utsikt. På Ekebergsletta finnes det et rikt fritidstilbud med store, flotte turområder sommer som vinter. Det kan nevnes lysløype, fotballbaner, idrettshall, minigolfbane samt ridesenter.
Offentlig kommunikasjon; trikk og bussholdeplass finnes "rett rundt hjørnet". I tillegg er det kort avstand til Oslo Bussterminal, Grønland T-banestasjon og til Oslo Sentralstasjon (7 min). Trikkens linje 13 og 19 stopper i Oslo gate ved Oslo hospital.
Du finner Operaen, Bjørvika (Barcode) og Sørenga i nærheten. Det har allerede skjedd store positive endringer i området, og utviklingen vil fortsette i årene fremover. Med utbyggingen i Bjørvika vil området få økt betydning som rekreasjonsområde, samtidig som det vil sikre området en fin verdiutvikling. Videre er utbyggingen av Follobanen igang der sporene skal legges i tunnel, dette prosjektet er estimert ferdig i 2022 (se http://www.banenor.no/follobanen for mer informasjon).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 358,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Kommunale elbilladere rett utenfor døren.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til industriformål i henhold til reguleringsplan S-219GO hentet ut 20.05.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 27.05.1950. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.9.15, Kommuneplan 2015.
Pågående plansaker og reguleringssaker:
Saksnummer 201908402 - Byggesak - Mosseveien 19 B - Loenga - Oppføring av to tekniske bygg for jernbaneanlegg og telemast - Follobanen - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202014885 - Byggesak - Mosseveien 19 B - Riving av bygg - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202104467 - Byggesak - Mosseveien 19 B - Riving av bygg - Status: Mottatt søknad
Saksnummer 201805588 - Byggesak - Konows gate - Oppføring av skulptur i rundkjøring - Santa - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 201902191 - Reguleringssak - Ekebergveien 1 B med flere - Detaljregulering - Oppføring av Nye Kirkens Hus - Mottatt sak: 11.02.2019
Saksnummer 201203416 - Reguleringssak - Kongsveien - Konows gate - Sjømannsskolen - Sykkelfelt, fortau, oppgradering av trikketrasé - Status: Planforslag
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.746,- pr. mnd. og inkluderer: Bredbånd, kommunale avgifter, felles forsikring, drift og vedlikehold mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert Januar 2021
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6000,- pr. år. / 12000 kwh. pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.013.360,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.648.096,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17.906,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 03.06.2021

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5 075 092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Julian Alexander Hahn

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Mosseveien 10 Boligsameie, med sameiebrøk 58/571.
Sameiet består av 10 leiligheter.
Sameiet har ikke forretningsfører. Regnskap og budsjett føres av styret. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019 - Oppussing av fasade i bakgård og utenfor inngangsparti.
2020 -Gjennomgang av calling-anlegg.
2021- Utbedring av lekkasje i kjelleren. Gjort i regi av sameiets forsikringsselskap.
Planlagte påkostninger:
Ifølge styreleder er det pr. 04.06.2021 planlagt å fikse mur, gjøre små endringer i bakgården, kjøpe inn søppelhus og eventuelt male oppgang og yttervegger. Det er ikke forventet at påkostningene vil medføre økning i felleskostnader, men kan økes med 10% om nødvendig. Ellers er det ingen store planlagte påkostninger.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0062/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2162

Dato

Sist oppdatert: 21. desember 2021 kl. 12:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.