Komplett salgsoppgave

Ullevålsveien 108B

7 000 000 kr
75 m²
2 soverom
Velkommen til Ullevålsveien 108B. Presentert av Marius Iversen v.Eiendomsmegler Krogsveen
Velkommen til Ullevålsveien 108B. Presentert av Marius Iversen v.Eiendomsmegler Krogsveen
Adamstuen
Stilren gjennomgående 3-roms med to balkonger og gode solforhold- Garasje m. lader - Skjermet beliggenhet fra gaten
 • Prisantydning
  7 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  217 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  7 226 126 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1979
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  75 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 169 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en delikat leilighet med gjennomgående god standard og flott beliggenhet i barnevennlig nabolag.
Lys og gjennomgående 3-roms med en sosial og praktisk planløsning.
Leiligheten har en fin intern beliggenhet, med skjermet plassering på borettslaget eiendom, godt inntrukket fra gateplan. Boligen har praktisk adkomst fra bakkeplan men oppleves som 2.etg fra stue og kjøkken.
Her bor du i nærhet til alt, men likevel tilbaketrukket i rolige omgivelser.
- Vestvendt balkong på 8 kvm fra stuen, samt en østvendt balkong på 6 kvm med adkomst fra soverommet.
- Garasjeplass med lader medfølger. Gjesteparkering på borettslagets tomt
- Barnevennlig med flotte fellesområder
- Veldrevet borettslag
- Sentral og attraktiv beliggenhet
Velkommen til Ullevålsveien 108B!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ullevålsveien 108B, 0451 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 47, bruksnummer 26, ideell andel 1/1
Andelsnummer 6, Øvre Adamstuen borettslag, organisasjonsnummer 948 471 485

Innhold

Totalt bruttoareal: 83 kvm
Totalt bruksareal: 75 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Primærrom:
1. etasje 75 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen en bod i underetasje på ca. 3,5 kvm, merket med nr. 1003.
Borettslaget har en stor felles sykkelparkering i underetasjen, en trapp ned fra boligen.
Videre leier borettslaget ut en ekstra bod hvor en kan sette seg på venteliste for å leie.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.10.2021 utført av Aleksander Røv.

Byggemåte

Leiligheten ligger i 1. etasje i et bygg på 4 etasjer pluss underetasje. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.
- Bygningen er oppført i betong
- Antatt fundamentert på komprimerte / faste masser
- Dreneringen til bygget er ukjent for takstmann. Det var synlig dreneringsplater mot grunnmur på befaringsdagen.
- Bærende yttervegger i betong, ellers isolerte klimavegger. Fasader er delvis forblendet med teglstein.
- Frittbærende dekker / etasjeskiller i armert betong.
- Flatt tak tekket med papp/folie.
- Trapper og repo i oppgang i betong
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Bad: Badet er opplyst om at ble pusset opp i 2005. Over halvparten av anbefalt brukstid er gått. Over halvparten av anbefalt brukstid på membransystemene er gått, dog dusjes det i dag i dusjkabinett med avløp ned i sluket, og løsningen ansees som funksjonell. Sluk bør renses jevnlig slik at vannstanden i sluket ikke økes.
Alle øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG1)
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré/gang:
Romslig entré med tilknytning til alle rom. Enkel adkomst fra bakkeplan gjør det til en velegnet bolig for barnefamilien og eldre som ønsker å slippe trappeadkomst. 2-stavs ask parkett på gulv som går igjen i stuen og på kjøkkenet. Innenfor entréen er det et delvis adskilt rom med garderobeinnredning som sikrer rikelig med oppbevaringsplass. Sikringsskap plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren, og er utstyrt med nyere automatsikringer. Sikringsskapet ble iht. tidligere eier oppgradert i 2008. Porttelefon med fjernåpner med monitor. Kamera ved ringetablået.
Stue:
Romslig og veldimensjonert stue i delvis åpen og moderne løsning mot kjøkkenet. Med romslige oppholdsrom har du rikelig med plass til en stor sofagruppe og spisestue uten at romfølelsen settes på spill. Store vindusflater preger stuen og slipper inn godt med lys. Boligen varmes opp via elektriske panelovner i tillegg til varmefolie under parkett på kjøkken, stue og gang som sørger for en jevn og lun varmefordeling. Stuen er delikat fargesatt med lyse slette vegger. Romhøyde i stue er 2,40 meter.
Med utgang fra stuen kommer man til en lekker vestvendt balkong på ca. 8kvm. Her er det plass til utemøbler, hvor man har muligheten til å samle venner og familie. Konstruksjonen er bygget i betong med malt betongdekke, lakkert stålrekkverk med innfelt frostet glass mellom rekkverk stolpene. På stue- og kjøkkensiden er det en hel etasje under, slik at en opplever det som en 2.etg, og med usjenert beliggenhet uten innsyn fra omkringliggende bygg eller fra gateplan.
Kjøkken:
Delikat innholdsrikt kjøkken med kjøkkeninnredning med hvite fronter og håndtak i stål. Benkeplate av heltre eik som nylig er pusset ned og oljet opp.
Lys og fliser mellom benk og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående oppvaskmaskin, komfyr og nisje til kjøleskap/fryseskap. Kjøleskap medfølger ikke. Ventilator over platetoppen. Et veldisponert kjøkken med rikelig med skap og benkeplass, og med god plass for et lite spisebord. Hyggelig utsyn fra vindusposten mot frodige grøntarealer.
Bad/wc:
Romslig baderom i delikat og tidsriktig utførelse. Varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med servant med underskap, vegghengt toalett, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin, samt godt med skap og benkeplass for stellebord e.l. Takstmann påpeker følgende i sin rapport: «Banemembran (bunnmembran) er synlig klemt til sluk med tilhørende klemring. Arbeidet er fagmessig utført.»
Soverom:
Et lunt og romslig hovedsoverom som vender ut mot indre gårdsrom. Soverommet har godt med plass for en stor dobbeltseng og er i tillegg utstyrt med en stor garderobeseksjon som sikrer rikelig med plass til både klær og sko. Fra hovedsoverommet er det utgang til østvendt balkong på ca.5 kvm hvor en kan nyte solen fra morgen til ettermiddag i trafikkstille og usjenerte omgivelser.
Soverom II vender også mot indre gårdsrom og med god størrelse på rommet egner det seg fint som barnerom eller kontor i kombinasjon med gjesterom.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming: Varmefolie under parkett på kjøkken, i stue og i entré. Vegghengte panelovner på soverommene. Varmekabler i gulvstøp på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.06.1981, samt en ferdigattest på parkeringshuset datert 05.06.1981. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 7 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vei, bestemmelser om trafostasjon/kiosk, bestemmelse om vann/kloakkledning og vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av eiendommen.)
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Følgende medfølger ikke:
- Kjøleskap
- Vaskemaskin og tørketrommel
- Philipslamper
- Mill varmeovner.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ullevålsveien 108B ligger i et veletablert og populært boligområde på Fagerborg, bestående av bygårds- og townhouse bebyggelse i engelsk hagebystil med forhager.
Beliggenheten i Ullevålsveien gir deg et supersentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby i form av yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud samt god offentlig kommunikasjon. Like ved på Adamstuen finner du flere hyggelige kafeer som Oslo Raw, Baker Hansen og Åpent Bakeri. Gangavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate.
Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Like i nærheten finner du idylliske Stensparken med plaskebasseng, lekeplasser og uteservering på toppen. Videre gangavstand til populære St. Hanshaugen park og spektakulære Frognerparken med skulpturer og grøntanlegg i særklasse. Kun få minutter unna leiligheten finner du Marienlyst minigolfpark med flotte og artige minigolfanlegg for voksne og barn.
Det er for øvrig også gode treningsmuligheter innendørs ved bl.a. Fresh Fitness 3 minutter gange fra leiligheten eller SATS på Colosseum. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.
Flere dagligvarebutikker i nærheten. Med har du Joker, Bunnpris og Kiwi i umiddelbar nærhet. Ønsker du et enda større utvalg er det verdt å ta turen til Matvarehuset Jacobs ved Colosseum. Du finner også vinmonopolet på Colosseum og i Thereses gate. I Kirkeveien like ved leiligheten finner du 20,22,28 og 25-bussen og flybussen. Adamstuen er et viktig kollektivt knutepunkt og her finner du blåtrikken med trikkelinjene 17 og 18 med hyppige avganger.

Adkomst

Adkomst fra Ullevålsveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 621 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Parkeringsplass i felles garasjeanlegg medfølger leiligheten. Det er innstallert lader på garasjeplassen(Ny 2020). Plassen er merket med nr. 1003. Mulighet for å leie ut plassen dersom man selv ikke har behov for parkering. Utleie er estimert til ca. 1.800,- pr. mnd.
Borettslaget har gratis gjesteparkeringsplasser hvor alle beboere har fått utdelt oblat m/leilighetsnummer samt 2 gjesteparkeringsskilt. Det er innstallert ladere på 3 av borettslagets gjesteplasser.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr. 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr. 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Det er følgende plan- og byggesaker i området:
- Det er per. dags dato en pågående plan- og byggesak angående Ullevålsveien 108A som omhandler utsparing av bærevegger, hvor det ble gitt tillatelse til byggetiltaket 31.01.2018. Det er ikke søkt om ferdigattest på dette tiltaket. Les mer på Oslo-kommune sine nettsider (saksnummer: 201801217).
- I Ullevålsveien 114(Fagerborgtoppen) skal det oppføres bolig- og næringsbygg på 7. etasjer. Les mer på Oslo-kommune sine nettsider (saksnummer: 201816745)
- Det er også en plan- og byggesak i Pilestredet 100 A-B, som omhandler installasjon av heis. Les mer på Oslo kommune sine nettsider (saksnummer: 202108613)

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 169,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, tv, bredbånd, nedbetaling av lån, byggeforsikring, trappevask, forretningsførsel, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Fellesutgifter: 4 057,-
Eiendomsskatt: 112,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9 000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 481 906,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 334 861,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 51 440,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 217 000,- pr. 01.10.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 11 878 241,- pr. 01.10.21 og lånevilkårene er:
Lånenummer: EIKA-152073357
Restosaldo: 11 878 241,-
Restløpetid: 22 år 11 md.
Rentebetingelser: 1,85% flytende

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7 226 126,-. Av dette beløpet utgjør kr 217 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karina Wilhelmsen og Fabrizio Ariel Pugliese

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Øvre Adamstuen borettslag.
Borettslaget består av 53 andelsleiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt ved styrets godkjennelse.
Borettslaget har en stor felles sykkelparkering i underetasjen, en trapp ned fra boligen.
Videre leier borettslaget ut en ekstra bod hvor en kan sette seg på venteliste for å leie.
Borettslaget har en leilighet som kan leies ved behov for ekstra plass til gjester og familie på besøk.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020: Oppgradering av sikringsskap i øvre del garasje
2020: Installert infrastruktur til elbil-lading og 2 felles ladestasjoner på parkeringsplass samt oppgradering av strøminntaket
2018-19: Utskiftning av entredører til leilighetene.
2018-19: Utbedring av callinganlegget.
2017: Lemmene på krypeloftet ble utbedret og tilstanden på panelet for øvrig ble vurdert som god. Rens av ventilasjonskanalene i borettslaget. Arbeidet ble utført av Jenssen System AS.
2016: Garasjeportåpnersystem ble skiftet ut.
2015: Satt på nye jernbeslag på ytterdører (fra gulv til tak) for å bedre sikkerhet.
2014: Nye varmtvannsberedere. Oppgradert utearealer. På garasjetak er sedum erstattet av kunstgress, jord og planter er skiftet i de andre kassene, nyplanting av blomster og busker.
2013: Nytt digitalt brannvarslingsutstyr med detektorer i alle leiligheter og i fellesarealer er montert. I alle oppganger er det montert tavler som viser hvor det eventuelt brenner.
2012: Rehabilitering av fasaden samt maling av treverk. Maling av vegger i alle oppganger.
Planlagte påkostninger:
2021: Oppgradere felles sikringsskap.
Ellers ingen planlagte påkostninger ut over generell vedlikehold, i følge styreleder.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten vil bli paralellavklart.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15 000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2 500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0251/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.21251

Dato

Sist oppdatert: 19. oktober 2021 kl. 21:13

Dokumenter

Energiattest
PDF 680 KB
Takst
PDF 709 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.