logo
LEKKER 4-ROMS TOPPLEILIGHET PÅ HVALSTAD

Torstadskogen 49 c

Prisantydning

4 980 000 kr

Omkostninger: 125 842 krTotalpris: 5 105 842 kr
Etasje
3
Byggeår
1995
Soverom
3
Areal (P-ROM)
86 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
2 274 kr

Lys og innbydende 4-roms topp-, endeleilighet over to plan. Garasjeplass, to flotte terrasser og attraktiv beliggenhet.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

Alexander Fossum

Asker
mobil 93040668
telefon 66761205

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Torstadskogen 49C, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen. 

Dette er en innbydende 4-roms selveierleilighet med attraktiv beliggenhet nær buss, skole og butikk, samt kort vei til småbåthavn og badestrand. Leiligheten ligger i byggets tredje etasje med adkomst via utvendig trapp. Ved inngangspartiet er det terrasse, og leiligheten har ytterligere en skjermet terrasse utenfor kjøkkenet. Parkering er i fellesgarasje.

Leiligheten gir et tiltalende inntrykk med lyse fargevalg og planløsning over to etasjer. Kjøkkenet har hvit, klassisk innredning. Stuen har peisovn og plass til spisebord, og fra entré er det trapp opp til en herlig loftstue med takvinduer. Det er ellers flislagt bad med steamdusj, entré med skyvedørsgarderobe, og to pene soverom.

Eiendommen

Torstadskogen 49 c, 1395 HVALSTAD 
Gårdsnummer 31, bruksnummer 9, seksjonsnummer 30, kommunenummer 3025

Områdebeskrivelse

Lys og flott endeleilighet med fin beliggenhet i et etablert og populært boligområde. Gode solforhold og naturskjønne og landlige omgivelser.

Torstad ligger pent til mellom Nesbru, Hvalstad og Holmen i Asker. Her er det kort vei til det meste. Leiligheten ligger i umiddelbar nærhet til naturen, sjøen og et stort utvalg av handlemuligheter. Barnevennlig beliggenhet med skøyte-, basket-, fotballbane og akebakke ikke langt unna. Innen gangavstand har man blant annet skoler, barnehage og matvareforretning.

En kort sykkeltur unna ligger Holmensenteret med alle typer forretninger og Holmen idrettspark med flere fotballbaner, lysløype, hoppbakke, ishockeyhall, ny idrettshall, tennishall, klatresenter med mer. Asker sentrum ligger kun en kjøretur på 8 minutter unna. Her finner du blant annet Trekanten senter med over 75 spennende butikker, kino, koselige restauranter og kaféer, samt et flott kulturhus med konserter og teaterforestillinger året rundt. Vardåsen skisenter, badeland samt utendørs skøytebane på Risenga og Asker golfbane er kun en kort kjøretur unna.  

Fra Torstadskogen har man kort vei til sjøen, her har man både Holmenskjæret og Hvalstrand med flotte bademuligheter. Flere båthavner i området, Leangbukta båtforening, Asker seilforening, Holmenskjæret båthavn. Flott funkisrestaurant på Hvalstrand er virkelig verdt et besøk. Kystkulturstien går ifra Holmenskjæret og videre utover til Vollen. Nærhet til Vestmarka med flotte ski- og turløyper.

Langs Kirkeveien går det buss i retning Asker og Sandvika. Ønsker du en tur til Oslo går det expressbuss inn hvert 7 minutt i rushen. Med bil er det meget rask og enkel tilgang til E-18. Du bruker 23 minutter til Drammen, 8 minutter til Sandvika og 20 minutter til Oslo sentrum. 

Veibeskrivelse

Fra E-18 Oslo. Avkjøring til Hvalstad/Slemmestad, ta til høyre opp Kirkeveien. Ta første vei til høyre mot Smedsvingen. Torstadskogen er da andre vei inn til høyre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler:
Hvalstad barneskole (1-7 kl.)
Steinerskolen i Asker (1-10 kl.)
Torstad ungdomsskole (8-10 kl.)
Nesbru videregående skole
Asker videregående skole

Barnehager:
Holmen barnehage
Hvalstad barnehage
Nesbru barnehage

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 92 kvm
Totalt bruksareal: 86 kvm
Totalt primærrom: 86 kvm

Bruksareal:
Selveierleilighet 86 kvm

Primærrom:
3. etasje 67 kvm: Entré/gang, bad, 2 soverom, stue og kjøkken.
4. etasje 19 kvm: Loftsstue/soverom.

I tillegg disponerer boligen lagringsmuligheter i bod under utvendig trapp som er delt med underliggende seksjon, samt kjellerbod i garasje på ca. 5 m2 BRA. Det er også noe oppbevaringsplass under skråtak fra bakre terrasse for utemøbler m.v.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.06.2019 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 9.149 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med felles grøntareal, benker og asfaltert adkomst/parkeringsareal. Eiendommen ligger i strøk bestående av småhus- og blokkbebyggelse. Terrasseleilighet med slak trapp opp til huset fra adkomst/garasje. Inngang fra veranda mot sør. Leiligheten tar to verandaer - én i hver ende. Det er fine solforhold på uteplassene med sol tilsammen fra ca. kl. 11.00 til 20.00. Fin og naturskjønn utsikt til Skaugumsåsen og innover mot Oslo. Lite innsyn og rolig beliggenhet. Fellesareal er lett tilgjengelig og synlig fra leiligheten.

Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass og sportsbod i felles garasje.

Installasjon av el-bil lader: 
Sameiet har nylig tilrettelagt for valgfri tilknytning til el-bil lader. Ladeboks og installasjon av denne må bestilles separat fra Sameiets samarbeidspartner og betales av seksjonseier. For mer info, se sameiets vedtekter. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Selveierleilighet over 2 plan i boligbygg med 4 etasjer og garasje i underetasjen. Oppført i 1995.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med:
- Grunnmur av betong. Grunnmasser av fjell og løsmasser. Støpte betongfundamenter til antatt fast grunn.
- Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong/element ned mot underliggende seksjon. Etasjeskiller av tre mellom 3. etasje og loft. 
- Veggkonstruksjon med fullisolert bindingsverk kledd med liggende trekledning.
- Saltakkonstruksjon av tre med forenklet undertak av plater (Sutak). Tekket med betongtakstein.
- Standard isolert inngangsdør av tre med glassrute i dørblad fra byggeår.
- Vinduer og terrrassedør av tre i hvit utførelse med 2-lags glass fra byggeår. Velux-takvinduer fra byggeår.
- Verandaer i trekonstruksjon med underliggende membran og tilfarergulv belagt med terrassebord. Rekkverk av tre med stående bord.

VVS:
Røranlegg av plast og kobber fra byggeår. Varmtvannsbereder (benkebereder) fra byggeår plassert i kjøkkenskap. Det foreligger fellestilbud om nye varmtvannsberedere som ny eier kan benytte seg av iflg. selger. Vannmåler i kjøkkenskap.

Elektrisk anlegg:
Vesentlig skjult el-anlegg fra byggeår. Sikringskap med automatsikringer/jordfeilautomater, overbelastningsvern og overspenningsvern plassert i entré. Det er foretatt utskiftning av sikringene i nyere tid utført av Fixel AS. Det foreligger samarbeidserklæring på det utførte arbeidet.

Annet:
- Sentralt avtrekksanlegg.
- Husbrannslange fra byggeår.
- Seriekoblede røykvarslere.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

TG 3:
- Ingen registrert. 

TG 2: 
- Vinduer og dører fra byggeår. 
- Plasten i kryploftet på loftet er noe mangelfullt utført, men forholdet fungerer med dagens boforhold.
- Fuktskjolder/mugg i undertaket i utebod bakre terrasse.
- Flislagt baderom fra byggeår. Det registreres mindre drypp fra sprekk i avøpsrør fra vaskemaskin ned på gulvet, samt en liten sprekk i en veggflis over døren. For øvrig ingen indikasjoner på fukt i rommet eller tilliggende rom.
- Kjøkken med noe bruksslitasje. 
- Det er manglende håndløpere på vegg i trapp og glassruten i overkant av trappen er sannsynlig ikke godkjent for slik bruk.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.06.1996.

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår for hele bygget:
1. Rekkverk i trapper og ved skråning monteres.
2. Skråning mot syd sikres med geoarmeringsrett. Dette boltes fast i overkant og nedkant.
3. Lufting av kaldtloft kontrolleres og utbedres. Min. 50 mm. luftespalte.
4. Husstige henges opp på egnet sted. 
5. Brannvesenet kontaktes for evt. broer mellom skorsteiner.
6. Der peis er montert skal det være min. 80 cm. fra innerkant ildsted til brennbart gulv.
7. Gjerde monteres rundt lekeplasser. 
8. Skråning mot syd sikres med gjerde, høyde 1,20 m. 

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det gjøres oppmerksom på at loftet er ombygget og innredet til varig oppholdsrom etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. Det foreligger ferdigattest for tiltaket datert 18.08.2016. 

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Entré
Leiligheten ligger i tredje etasje med adkomst via utvendig trapp. I forkant av inngangspartiet er det en privat og hyggelig terrasse. Entréen har gulvfliser av skifer, lyse vegger, veggmontert skohylle og en stang med knagger rett innenfor døren. I enden av entreen er det oppbevaringsplass i en skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Kjøkken
Kjøkkenet gir et tiltalende inntrykk med mørke gulvfliser, hvite vegger og hvit, profilert innredning i en klassisk stil. Fra kjøkkenet er det utgang til en herlig terrasse, så her kan måltidene nytes utendørs på godværsdager. Innredningen har ellers åpne hyller, benkeplate av tre og stål, fliser over benken, og nedfelt dobbel oppvaskkum. Kjøkkenbenken kan utvides med ekstra plate for "vinterløsning. Kjøkkeninnredning med bruksslitasje - TG 2. Kjøkkenet har integrert stekeovn, integrert platetopp, ventilator tilkoblet sentralavtrekk, og opplegg for oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stue
Stuen har en lys og meget behagelig atmosfære med furugulv og lyse vegger. Dagslyset slipper inn via Velux takvinduer i skrå himling og på kortveggen er det vindusflate med sprosser. I hjørnet av stuen er det peisovn for ekstra varme og hygge. Stuen har for øvrig god plass til både sofaløsning og spisebord.

Loftstue
Fra stuen er det en plassbygd trapp opp til loftstuen. Stuen har tregulv, lysmalte overflater, og Velux takvinduer i skråhimlinger med lystett solskjerming. Den ene solskjermingen er litt løs. Det er noe lav takhøyde i stuen, men den fremstår som et lyst og pent rom med flere bruksmuligheter. 

Bad/wc/vaskerom
Badet har grå fliser på gulv, hvite veggfliser, gulvvarme og mekanisk avtrekk. Den hvite innredningen har glatte skapfronter, heldekkende servant, speilskap og åpne hyller montert på vegg. Videre har badet toalett, dusjkabinett med steamdusj, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Baderommet er aldrende og bygget etter datidens skikk og materialvalg - TG 2. Sluket, med dets membranløsninger, er ikke besiktiget grunnet plassering under dusjkabinettet. Det registreres mindre drypp i avløpsrøret for vaskmaskinen, samt sprekk i ei veggflis over døren. For øvrig ingen indikasjoner på fukt i rommet eller tilliggende rom.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to pene soverom med downlights i himling. Hovedsoverommet er utstyrt med skyvedørsgarderobe og det minste soverommet har flere hvite skap. Det er i tillegg en meget pen loftstue som fint kan benyttes som et ekstra soverom. Det er også skyvedørsgarderobe i entreen. Ekstra lagringsplass er i en sportsbod i tilknytning til garasjeplassen.

Oppvarming - Teknisk
Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler på bad. I tillegg er det peisovn i stuen. Ventilasjonen er via et sentralt avtrekksanlegg. Leiligheten har vesentlig skjult elanlegg. Sikringsskap med jordfeilautomater, overbelastningsvern og overspenningsvern er plassert i entré. Sikringene er skiftet ut i nyere tid av Fixel AS. Varmtvannsbereder fra 1995 er plassert i kjøkkenskap. Det er installert husbrannslange. Leiligheten har opplegg for kabel-TV (Canal Digital) og internett med trådløs ruter (fiber).

Overflater
Gulv - Furugulv og fliser.
Vegger - Malte overflater.
Himlinger - Malte overflater.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med elektriske panelovner kombinert med vedfyring. Det er varmekabler i gulvet på badet. Termostat er skiftet i nyere tid.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F4

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Torstad Terrasse Sameie, med sameiebrøk 830/40702.
Sameiet består av 52 ideelle eiendomsandeler
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL)
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det etter styrets vurdering ikke er til sjenanse for andre beboere.

Foretatt påkostninger de senere år: 
- Diverse vedlikehold og reparasjoner. 
- Vann og avløpsspyling gjennomført i alle leiligheter (gjøres hver 5. år).
- Installert infrastruktur for el-bil lading.
- Sjekk og evt. utskifting av spukne takstein.

Planlagte påkostninger: 
- Befaring av ventilasjon på loft for å se på evt. utbedringer for å unngå lekkasjer ned til leiligheter på felt B.
- Det er hentet inn tilbud på å skifte ut alle takvinduer på Felt A.
- Ny vedlikeholds rapport for 2020-2025 skal tas med ABBL i løpet av april. (Megler har ikke mottatt informasjon om denne pr. 27.08.2020)
- Plener på Felt B skal utbedres.
- Installere ny bom på Felt B. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom: 
Dagboknr 900360, tinglyst 15.02.1918, type heftelse: Bestemmelse om deleforbud
Dagboknr 910468, tinglyst 15.02.1918, type heftelse: Bestemmelse om deleforbud - Bestemmelse om gjerde, veg og vannrett.
Dagboknr 14411, tinglyst 05.10.1973, type heftelse: Elektriske kraftlinjer - Bestemmelse om adkomstrett 
Dagboknr 29430, tinglyst 30.11.1992, type heftelse: Bruksrett
Dagboknr 34548, tinglyst 09.12.1996, type heftelse: Erklæring/avtale - Bestemmelse om vann/kloakkledning.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, felles parkeringsplass, gangareal og lekeareal i henhold til reguleringsplan Torstadåsen, 022056C datert 06.03.1991 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse og andre sikringssoner, boligområder med spesielle kvaliteter - Type A, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR15.19101

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 5 652,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp. I tillegg gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Avregning foretas en gang pr. år.

Fellesutgiftene er kr 2 274,- pr. mnd. og inkluderer: Felles byggforsikring, kommunale avgifter (renovasjon), kabel-tv, internett (fiber), snørydding, utvendig vedlikehold og forretningsførsel.

Fellesutgiftene fordeler seg slik: 
- Grunnkostnad kr 1 869,-
- Garasje kr. 150,-
- Vedlikeholdsfond kr 225,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert den 01.07.2020. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8 500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor/Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett (fiber) og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 978 761,-  ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 523 539,60. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har ingen lån per. 27.08.2020.
Andel formue er kr 17 694,- pr 31.12.2019.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.105.842,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

EnergiattestEgenerklæring boligselgerforsikringTakstVedlegg til salgsoppgave
Alexander Fossum
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

Alexander Fossum

Telefon
Mobil 93040668
Send epost

Lurer du på noe

Alexander svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies