Solgt: 2 675 000 kr

Tjødnavegen 49A

2 390 000 kr
68 m²
2 soverom
Velkommen til Tjødnavegen 49A!
Foldnes
Flott 3-roms eierleilighet i et populært og rolig boligfelt|Gode solforhold og flott uteområde|Kort vei til "alt"
 • Prisantydning
  2 390 000 kr
 • Omkostninger
  61 092 kr
 • Totalpris
  2 736 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1993
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 000 kr
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Seperat vaskerom og god planløsning. Koselige uteplasser. Elektrisk markise ved terrassedøren. Stille og rolig område med kort vei til "alt".

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Tjødnavegen 49a! En flott eierleilighet i et populært og rolig boligfelt. Her har du gode solforhold og stor terrasse på 36 kvm med pent opparbeidet bed. Leiligheten holder en god innvendig standard med fine moderne farger på veggene og pent laminat gulv. Fra eiendommen er det kort vei til bussholdeplass, barneskole og barnehager, samt Sartor storsenter med sitt store utvalg butikker.
 • Gode solforhold
 • Terrasse med elektrisk markise
 • Seperat vaskerom
 • Kort vei til "alt"
 • Flotte turstier i området som Foldnes-Hjelteryggen og Lysløypen ved Sotra arena.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Tjødnavegen 49A, 5354 STRAUME
  Kommunenummer 4626, gårdsnummer 36, bruksnummer 852, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 74 kvm
  Totalt bruksareal: 68 kvm
  Totalt primærrom: 68 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 68 kvm: Entré, to soverom, bad, vaskerom, kjøkken og stue
  I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod på ca 5 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.07.2021 utført av Erik Furnes. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
  Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder.
  TG 2 er satt på bad grunnet alder, fallforhold og riss/sprekker som er observert.
  TG 2 er satt på vaskerom grunnet alder og avvik fra gjeldende forskrifter.
  Gulv på kjøkken har stedvis knirk, TG 2.
  TG 2 på varmtvannsbereder og vannrør.
  Det er observert skjeggkre i leiligheten. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Moderniseringer og påkostninger

  - Nytt laminatgulv i 2014.
  - Benkeplate på kjøkken i 2014.
  - Komfyr, 2014.
  - Platetopp, 2014.

  Standard

  Velkommen til Tjødnavegen 49A!
  Stuen har fine moderne farger på vegg og laminat på gulv. Godt med lysinnslipp og god plass til møblering. Oppvarming med peisovn som gir mye varme. Utgang fra stue til terrasse.
  Kjøkkeinnredning fra IKEA med profilerte fronter og laminat benkeplate, komfyr og platetopp fra 2014. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap bak vask og platetopp. Plass til spisegruppe. Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Stekeovn og platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap.
  Romslig hovedsoverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Oppbevaring av klær i skyvedørsgarderobe med speil. Det er lagt Pergo fyllmatte under gulv på hovedsoverom. Soverom 2 passer utmerket som barnerom eller kontor. Her er det lagt varmematter under gulv.
  Helfliset bad med gulvvarme. Badet er innredet med gulvstående servantinnredning, vegghengt baderomsmøbel med dører, dusjkabinett og gulvstående toalett.
  Seperat vaskerom med plass til vaskemaskin og tørketrommel. Her har man også plass til oppbevaring på hyller.
  Entré med gulvvarme og fliser. Skyvedørsgarderobe like innenfor entré.
  Stor terrasse på 36 kvm og bed. God plass til flere sittegrupper. Det er elektrisk markise over deler av terrassen om man ønsker å holde seg litt i le for sol. Det er også plass til sittegrupper ved inngang til leiligheten.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Kombiskap medfølger.
  Oppvaskmaskin medfølger.
  Hagebenk ved inngang medfølger.

  Oppvarming

  Peisovn i stue. Gulvvarme på bad og entré. Varmematte på gjesterom.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 20.06.1994.
  Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Leiligheter oppe: Justere isolasjon på loft, montere spikerslag i alle gipsplateskjøter i sutak, mye kondens under sutak ved sløyserenne mellom boligene grunnet manglende lufting. Kondensen kan komme fra innestengt fuktighet under byggeperioden, men det må foretas kontroll med jevne mellomrom, og eventuelle tiltak må settes inn for å unngå omfattende skader. Forsvarlig tetting av brannskille på loft i seksjon G. Leiligheter nede: Innvendige bærevegger utføres som B 30 vegger der veggene kan få brannpåkjenning fra begge sider samtidig, samt at veggenes utførelse tar hensyn til lydkrav. Dette vil si min. 4 platelag og isolering. Felles hele huset: Montering av slukkeutstyr, montering av røykvarsler i vindfang, rest tømmerarbeid i boder, drenering av myr på vestsiden bygget. Ellers mindre merknader påpekt på plassen.
  Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eierleilighet med en fin beliggenhet i et koselig nabolag uten mye gjennomgangstrafikk og trafikkstøy. Området er veletablert, stille og fredelig med gode solforhold. Meget barnevennlig med lekeplass, trygg skolevei og ballbinge i nærområdet. Kort avstand til barnehager og skoler. Det er heller ikke lange veien til Bildøyhallen og Straume idrettspark for et stort tilbud idrettsaktiviteter.
  Eiendommen ligger rundt 5 minutter kjøring fra Sotra Kystby hvor en finner "alt" man måtte trenge (rundt 15 min gange). Blant annet Sartor storsenter som kan by på flere dagligvarebutikker, frisør, vinmonopol, helsestasjon, restauranter og klesforretninger m.m. Det er også et bredt aktivitetstilbud for både store og små. Her finner du bla. kino, go-kart bane og Sotra Arena, med sine meget flotte innendørs- og utendørs fotballbaner, innendørs håndballbane, sandhåndballbaner og turnhall.
  Sotra Arena er også et populært startpunkt for fine turer på opparbeidede turløyper. Herfra kan du bla. ta deg gjennom løypen Foldnes - Hjelteryggen - Liljevatnet - Straumsfjellet. Dette er en litt lengre tur hvor du frem til Foldnes kirke kan benytte gangsti, sykkelsti og fortau. Det er også flott turterreng rundt Ebbesvikvannet og Ebbesvik. Kort avstand til busstopp.
  Ca 20 min kjøring til Bergen sentrum.

  Adkomst

  Følg Rv 555 fra Bergen mot Sotra. Ta av til høyre mot Foldnes hvor du også kjører av hvis du skal til Sartor storsenter. Ta til høyre like etter avkjørselen fra hovedveien og følg veien innover. Ta så til venstre like etter du har passert Foldnes kirke inn til Tjødnavegen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  Leirstaden barnehage: 11 min
  Sotraheimen barnehage: 12 min
  Straume barnehage: 16 min
  Skoler:
  Foldnes skule: 9 min
  Fjell ungdomsskule: 8 min
  Sotra vidaregåande skule - avd Bildøy: 9 min
  Olsvikåsen videregående skole: 15 min
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 1 306,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med støpte veier og trapper, asfalterte veier og diverse beplantninger.
  Eiendomsgrense ved terrassen går ca. til mur ved bed. Bed ligger inne på naboeiendom.

  Parkering

  Parkering på oppsiden av bygget. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan 4-2 RP Åttringjen, Foldnes II (36) datert 25.05.1989 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 31.03.1989.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 1 000,- pr. mnd. og inkluderer: Byggforsikring og felles vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 10 301,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.000,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Bergen fiber som leverandør av fiber/tv og har avgift på kr 791,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 523 112,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 883 203,20.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.451.092,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Aud Magnhild Halsør Flem og Perry Harald Flem

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Tjødnavegen, med sameiebrøk 67/536.
  Sameiet består av 8 leiligheter.
  Forretningsfører er Sameiet Tjødnavegen, tlf. 952 83 547.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillat.
  Foretatt påkostninger de senere år: Skiftet kledning i 2020. Lagt bly rundt pipe.
  Planlagte påkostninger: Ingen
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag:kr 35.000,-
  Tilrettelegging: kr 13.900,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Sotra: kr 7.500,-
  Fotopakke: kr 4.500,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 69-0121/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR69.21121

  Dato

  Sist oppdatert: 24. august 2021 kl. 12:42

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.