Solgt: 4 650 000 kr

Steinspranget 34

4 000 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til Steinspranget 34!
Charlotte Lunde
Dominik Zych
Presenteres av
Charlotte Lunde og Dominik Zych
Lambertseter
Flott 3-roms endeleilighet med solrik vestvendt balkong - Attraktiv beliggenhet - Kort vei til T-bane
 • Prisantydning
  4 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  80 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  4 739 126 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 303 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående 3-roms endeleilighet i 3.etasje med solrik balkong.
Høydepunkter:
- God planløsning
- Romslig stue med god plass til sofagruppe samt spisebord
- Lagt nytt gulv og gulvarme i alle rom utenom bad i 2019
- Pent Kvik-kjøkken fra 2018 med god skap- og benkeplass
- Flislagt bad med gulvvarme og downlights
- Gulvvarme i hele leiligheten
- To romslige soverom
- Leiligheten er malt i tidsriktige og moderne farger
- Fin intern beliggenhet i borettslaget
- God lagringsplass med tre boder
- Nærbutikken Rema 1000 5 minutter unna
- 5 minutters gange til Bergkrystallen T-banestasjon
- Kort vei til grønne friluftsområder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Steinspranget 34, 1156 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 159, bruksnummer 131, ideell andel 1/1
Andelsnummer 270, Steinspranget Borettslag, organisasjonsnummer 947 991 639

Innhold

Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Primærrom: Entré, stue, kjøkken bad og to soverom.
I tillegg disponerer boligen to kjellerboder på ca. 3 og 4 kvm samt en loftsbod med skråtak på ca. 13 kvm i gulvflate.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.09.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betongkonstruksjoner. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein/malt murpuss og liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takplater.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Takstmann har gitt det meste tilstandsgrad 1 (TG1), men kommenterer følgende som er gitt TG2:
- Bad: Ikke registrert drenering fra innebygget sisterne. Riss/sprekker i veggflis ved toalett og gått skall av noen gulvfliser.
- Vinduer grunnet alder.
For utfyllende informasjon se vedlagte boligsalgsrapport.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

2020: Ny baderomsinnredning.
2019/2021: Vegger malt.
2019: Nytt laminat samt gulvvarme i alle rom utenom bad.

Standard

Luftig 3-roms endeleilighet med attraktiv beliggenhet på populære Lambertseter. Lagt nytt gulv samt gulvvarme i alle rom utenom bad i 2019. Leiligheten ble malt i tidsriktige og moderne farger i 2019 og 2021.
Inneholder:
Entré: God plass til oppheng av yttertøy. Calling til ytterdør. Inngang til kott/garderobe.
Stue: Romslig stue med god plass til sofagruppe samt spisebord. Store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Peis for oppvarming. Utgang til solrik vestvendt balkong med god plass til utemøbler og grill. Sol fra ca. kl. 14-21 på sommeren.
Kjøkken: Flott Kvik-kjøkken fra 2018 med hvite glatte fronter. Rikelig med skap- og benkeplass. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Fliser mellom benkeplate og overskap. Lys og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer medfølger: Stekeovn med induksjonstopp, kjøleskap/fryser og oppvaskmaskin. Kullfiltervifte.
Bad: Flislagt bad med gulvvarme og downlights fra 2008. Ny baderomsinnredning i 2020. Dusjhjørne med innfellbare glassvegger. Servant i skapinnredning og vegghengt høyskap. Speil med lys og vegghengte toalett. Opplegg for vaskemaskin.
Soverom: To romslige soverom. Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og skyvedørsgarderobe. Soverom to med god plass til seng, garderobeskap og skrivebord. Soverommet er av god størrelse og egner seg flott som barnerom, gjesterom eller kontor.
Leiligheten er malt i tidsriktige og moderne farger - bør sees!
Overflater:
Himling Malte flater i alle rom.
Vegger: Fliser på bad. Malte glatte flater i øvrige rom.
Gulv: Fliser på bad. Laminatgulv med varme i øvrige rom.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisk gulvvarme. Peisovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Av kommunens arkivkort fremgår det at eiendommen ble ferdigattestert 24.03.1958. Ferdigattest på våtrom datert 04.06.2009.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet kommunens rett til å legge og ha liggende ledninger i eller over ubebyggede deler av tomtene, samt rett til adkomst for anlegg og vedlikehold.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Medfølger ikke: Vaskemaskin kan kjøpes av selger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til i et hyggelig boligområde på Lambertseter. Store turmuligheter i umiddelbar nærhet. Lambertseter er et meget populært boområde med nærhet til bl.a. store fri- og skogområder, lekeplasser, fritidstilbud, treningssentre, barnehager, skole, offentlig kommunikasjon og et rikt servicetilbud.
Kort vei til Lambertseter Senter som kan by på et bredt utvalg av butikker og caféer, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra kino. Nærbutikken Rema 1000 få minutter unna og Kiwi i Glimmerveien.
Nærhet også til Østmarka som byr på flotte turområder både sommer- og vinterstid. Stier, lysløyper og turveier som er fine til turgåing, sykling og løping. Om vinteren blir det kjørt opp skispor i lysløypene. Det er muligheter for en gåtur til Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet hvor du kan få kjøpt diverse bakst og kaffe hele året. Flere flotte badeplasser langs Oslofjorden.
Ca. 4 min gange til Bergkrystallen T-banestasjon (linje 1 og 4) med ca. 20 minutter til Oslo sentrum. Bussforbindelser i Langbølgen (nr. 79, flybuss) og Glimmerveien (75C - Lambertseter ring).
Bydelen har et bredt utvalg av fritidsaktiviteter som feks. fotball, håndball, turn, svømming, dans, innebandy, friidrett m.m. Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner i nærheten.
Nærmeste treningssenter er Sats på Lambertseter og Karlsrud samt Evo på Sæter og BestHelse på Holtet.
Ca. 12 minutters gange til Lambertseter skole (1.-10.trinn).

Adkomst

Ta inn Feltspatveien fra Lambertseterveien. Ta deretter til venstre inn Steinspranget. Nr. 34 vil ligge på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Steinspranget 34 sokner til Lambertseter skole (1.-10.trinn). Det er flere barnehager i området som Steinspranget barnehage, Leker'n åpen barnehage og Mellombølgen barnehage.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 39.490 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet med grøntareal, diverse beplantning og asfalterte gangveier.

Parkering

Borettslaget har 136 biloppstillingsplasser hvor av 26 er ladebare plasser. Plassene fordeles etter venteliste.
6 stk offentlige ladestasjoner i Feltspatveien og 8 stk i Gråsteinveien.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig-, forretningformål, parker og offentlig bebyggelse i henhold til reguleringsplan datert 19.08.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-438 datert 15.06.1952.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3.303,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, nedbetaling av fellesgjeld, våtromstillegg, varmtvann, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2021 med 2% grunnet generell prisstigning.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 2.742,-,-
Våtromstillegg kr 100,-
Kapitalkostnader kr 461,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.200,- pr. år. / 9100 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakke er inkludert i felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 975.653,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.512.351,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24.718,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 80.000,- pr. 01.08.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 20.557.946,- pr. 19.08.2021 og lånevilkårene er:
Lånenr.: EIKA1-152019841
Type: Annuitetslån
Rentebetingelser: 1,65% flytende rente
Lånets restløpetid: 16 år og 6 mnd
Andel formue er kr 24 718,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 80 000,- pr. 01.08.2021
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.089.126,-. Av dette beløpet utgjør kr 80.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Audun Braastad

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Steinspranget Borettslag.
Borettslaget består av 270 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Det gjelder allikevel ikke dersom det ikke er til ulempe for andre beboere. Innekatt er lov. Søknad må sendes til styret.
Fellesvaskeri i nr. 16,32 og 37.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020/2021:
- Kontrollert og utbedret tak, piper m/beslag og vindskier
- Nytt digitalt låssystem inngangsdører
- Utbedring varmvannsberedere – utskiftning av kraner og tilbakeslagsventiler
- Inspeksjon m/ rapport lekeplass – Avvik utbedret
- Utskiftning brannvarslere og pulverapparat (ny avtale)
2019/2020:
- Utskifting av takvinduer trappeoppganger
- Oppgradering av 26 biloppstillingsplasser til ladbare plasser
Planlagte påkostninger:
På generalforsamlingen i 2021 ble det vedtatt å innhente priser for utskiftninger av vinduer og balkongdører. Styret ønsker også å se på rehabilitering av tak, fasader og oppganger. Rehabiliteringene vil føre til økning av fellesgjeld og felleskostnader, men styret vet ikke hvor mye pr. nå. Arbeidene vil bli tatt opp på ekstraordinær generalforsamling i høst.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten vil bli avklart ca. 5 dager etter første annonserte visning. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0112/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.21112

Dato

Sist oppdatert: 05. november 2021 kl. 09:55

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.